Utbildningskonsult

Utbildningskonsult

Utbildningskonsulter är ofta egna företagare och livnär sig på enskilda uppdrag. Innehåll i uppdragen kan variera beroende på skolform och viken tid under läsåret uppdraget ligger på.

En utbildningskonsult kan t.ex hjälpa till med att genomföra gymnasieval, ge tips och råd för CV-skrivning, sammansättning av personliga brev och förberedelser inför intervjuer, för studerande som är i slutet av sin yrkeshögskoleutbildning och ska snart ta yrkeshögskoleexamen och börja söka jobb.

Utbildning

Utbildningsbakgrund för utbildningskonsulter varierar, men ofta är utbildningskonsulter i grunden utbildade Studie- och yrkesvägledare, Lärare eller Speciallärare/Specialpedagoger.

Personliga egenskaper

Du som funderar på att satsa på yrket utbildningskonsult ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och trivas med flexibla arbetsuppgifter och varierande förutsättningar. Du är nödvändigt att vara mycket kommunikativ och anpassningsbar, pedagogisk och stresstålig.

Arbetsplats

Utbildningskonsulter arbetar med kunskap och utbildning. De kan göra det inom olika skolformer - inom grund- och gymnasieskola, folkhögskola, yrkeshögskola, högskola/universitet.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.