På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Utbildningskonsult

Utbildningskonsult

Utbildningskonsulter arbetar med kunskap och utbildning. De kan göra det inom olika skolformer (inom grund- och gymnasieskola, folkhögskola, yrkeshögskola, högskola/universitet).

Utbildningskonsulter är ofta egna företagare och livnär sig på enskilda uppdrag. Innehåll i uppdragen kan variera, beroende på skolform och på viken tid under läsåret uppdraget ligger på - t.ex kan en utbildningskonsult hjälpa till med att genomföra gymnasieval, eller ge tips och råd för CV-skrivning, sammansättning av personliga brev och förberedelser inför intervjuer för studerande som är i slutet av sin yrkeshögskoleutbildning och ska snart ta yrkeshögskoleexamen och börja söka jobb.

Du som funderar på att satsa på yrket utbildningskonsult ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och trivas med flexibla arbetsuppgifter och varierande förutsättningar. Du är nödvändigt att vara mycket kommunikativ och anpassningsbar, pedagogisk och stresstålig.

Var god se även andra yrkespresentationer, t.ex Konsult.

Utbildning

Utbildningsbakgrund för utbildningskonsulter varierar men ofta har en utbildningskonsult högskoleutbildning med i första hand pedagogisk och i andra hand beteendevetenskaplig utbildningsbakgrund. Ofta är utbildningskonsulter i grunden utbildade Studie- och yrkesvägledare, Lärare eller Speciallärare/Specialpedagoger.

Lilla ordboken
"Öppen förskola" - en mötesplats där föräldrar och barnen kan lära känna andra barn och vuxna, trivas och ha roligt tillsammans. Den drivs i kommunal regí, är avgiftsfri och ingen inskrivning eller förhandsanmälan brukar krävas.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.