Kompetensmäklare

Kompetensmäklare

Är du mycket intresserad av människor, förhållandena på arbetsmarknaden, olika utbildningsalternativ och vill arbeta med matchning mellan arbetslivet och utbildningsväsendet? Då är kanske detta yrket rätt yrke för dig.

För att lyckas i rollen som kompetensutvecklare behöver du djupa och breda kunskaper inom flera olika områden såsom verksamhetsutveckling, kompetensförsörjning, arbetsmarknad och personalfrågor.

Kompetensmäklare måste alltså ha kompetens för att vara en relationsskapande länk mellan myndigheter, företag och både befintliga samt framtida utbildningar. Du måste kunna identifiera och analysera diverse kompetens- och utbildningsbehov samt aktivt jobba med behovsinventeringar.

Du behöver också ha tillräcklig kompetens för att kunna skapa, driva och delta i olika former av proffs-nätverk samt ha personliga egenskaper och färdigheter för att skapa förtroende ute bland olika sorters av verksamheter såsom myndigheter, företag, ideella föreningar, studieförbund och olika typer av utbildningsanordnare.

Yrkesroller som du kan ha i det här yrket är även kompetensstrateg och företagsrådgivare.

Utbildning

Relevant utbildningsbakgrund och tidigare yrkeserfarenhet som en kompetensmäklare behöver ha finns inom  områden som verksamhetsutveckling, kompetensförsörjningarbetsmarknads eller personalfrågor.

Bra gymnasial grundutbildning finns på bl a Samhällsvetenskapsprogrammet eller International Baccalaureate Diploma.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  60 Lediga jobb som kompetensmäklare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.