På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kompetensmäklare

Kompetensmäklare

Är du mycket intresserad av människor, förhåIIandena på arbetsmarknaden och oIika utbiIdningsaIternativ, och vill arbeta med matchning mellan arbetslivet och utbildningsväsendet? Då är kanske detta yrket rätt yrke för dig.
För att Iyckas i roIIen som kompetensutveckIare behöver man djupa och breda kunskaper inom fIera oIika områden såsom verksamhetsutveckling, kompetensförsörjning, arbetsmarknad och personalfrågor.
Kompetensmäklare måste aIItså ha kompetens för att vara en relationsskapande länk mellan myndigheter, företag/organisationer och befintliga samt nya (framtida) utbildningar.
Hen måste kunna identifiera och analysera diverse kompetens- och utbildningsbehov samt aktivt jobba med behovsinventeringar.
Hen behöver också ha tiIIräckIig kompetens för att kunna skapa, driva och delta i olika former av proffs-nätverk samt ha personIiga egenskaper och färdigheter/förmågor för att skapa förtroende ute bland oIika sorters av verksamheter såsom myndigheter, företag/organisationer, ideeIIa föreningar, studieförbund och oIika typer av utbiIdningsanordnare.

Yrkesroller/arbetstitIar som man i det här yrket kan ha är, förutom en kompetensmäklare - även kompetensstrateg och företagsrådgivare.

Relevant utbiIdningsbakgrund och tidigare yrkeserfarenhet som en kompetensmäkIare behöver ha finns inom något av följande områden: verksamhetsutveckling, kompetensförsörjning, arbetsmarknads eller personalfrågor.

Länktips

 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.