Agent inkommande turism
Spela filmen

Agent inkommande turism

Yrkesrollen Agent inkommande turism fokuserar på ett kommersiellt tänkande med stor flexibilitet och förmåga att skräddarsy olika paket och arrangemang utifrån beställarens behov.

Utländska arrangörer behöver en lokal representant i Sverige som dels fungerar som juridisk representant men som också kan hjälpa till med paketering, kontraktsskrivning, upplägg av aktiviteter och utflykter, informationsmaterial osv.

Som agent för inkommande turism ska man ha en bred kunskap om såväl Stockholms län som om det övriga landet för att kunna ta fram program, kalkyler och rätt prissättning för olika beställare.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Hotell- och turismprogrammet.

Lämpliga utbildningar kan finnas inom yrkeshögskola och folkhögskola samt på högskolor/universitet, inom KKU och hos privata utbildningsanordnare.

Som egenföretagare/entreprenör är man sin egen arbetsgivare och då bestämmer man själv vilken utbildning man behöver för att kunna skaffa tillräckligt antal betalande kunder.

Arbetsplats

Den här yrkeskategorin anställs bland annat av resebyråer, incoming byråer, lokala turistbyråer med kommersiell inriktning, attraktions- och utflyktsarrangörer, mässor samt kryssningsagenter.

Visa mer
Visa mindre

35 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.