På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Reseledare
Spela filmen

Reseledare

Som reseledare hjälper du turister och besökare att få en lyckad semester, antingen i Sverige eller utomlands. Du möter hela tiden en mängd människor.

Du sköter om transporten till och från flyget, finns ute på hotell eller på servicekontor för att informera och svara på frågor. Du kan leda utfärder och utflykter. Att boka hyrbilar och bord på restaurang är vanliga arbetsuppgifter liksom att berätta om aktiviteter och sevärdheter.

Ofta är en reseledare specialiserad på särskilda uppgifter som till exempel golf, fritidsaktiviteter eller att ta hand om barn i särskilda barnklubbar. På större resmål kan det finnas reseledare som arbetar enbart med ekonomisk redovisning och hotellbokning.

Platschefen har det övergripande ansvaret för verksamheten på resmålet och leder den övriga personalens arbete. Platschefen har också kontakt med myndigheter, bussbolag och andra organisationer på plats.

Utbildning

Reseledare utbildas oftast av researrangörerna. En del arrangörer anordnar avgiftsbelagda kurser från vilka de rekryterar sin personal, men genomgången kurs är ingen garanti för att man ska få anställning.

Några researrangörer anställer först och utbildar sedan.

Goda språkkunskaper och vana vid servicearbete är vanliga krav.

Gymnasieskolans Hotell- och turism är en bra grund.

Yrkeshögskolan kan ha eftergymnasial utbildning inom turismområdet.

Personliga egenskaper

De personliga egenskaperna spelar också stor roll. Man måste vara väldigt utåtriktad, positiv och ansvarsfull.

Arbetsplats

Reseledaren kan vara stationerad på en ort i utlandet eller resa med grupper på rundresor i ett eller flera länder.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Extrajobba som Paddan-guide!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Reseledare

Om jobbet
Är du en social servicestjärna som gillar Göteborg och att åka båt? Vill du ha ett extrajobb med härliga kollegor, omväxlande arbetsuppgfter och fartvind i håret? Sök då jobbet som Paddanguide till Strömma redan idag! OM TJÄNSTEN Strömma är en Göteborgsk kulturbärare och erbjuder varierade upplevelser runt om staden, där guidebåten Paddan är en viktig del. Du kommer att arbeta centralt i anslutning till Kungsportsplatsen med varierande arbetsuppgifter, som guide, kajvärd/värdinna eller kassapersonal. Under upplärningen kommer en erfaren guide agera som fadder för att du ska bli redo och bekväm i dina arbetsuppgifter. Utöver detta tillhandahålls det faktamaterial som används i de guidade turerna av Strömma. Du erbjuds * En plats i ett härligt gäng med hög energi * Sveriges roligaste extrajobb i en vacker miljö, där du kan säkra sommarjobbet redan under hösten * En möjlighet att utveckla din förmåga att tala inför publik Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande . ARBETSUPPGIFTER Som Paddanguide är din uppgift att bistå kunder med högkvalitativ service och säkerställa att besökaren kliver ombord och i land med en positiv upplevelse. Du kommer till exempel att: * Guida såväl göteborgare som turister genom staden och hamnen, både på svenska och engelska * Ta betalt av besökarna inför deras besök på båten * Agera kajvärd/värdinna genom att hjälpa besökarna på fartyget, förtöja och lossa båten, samt sköta kommunikation mellan kassa och besättning VI SÖKER DIG SOM * Är studerande på eftergymnasial utbildning med minst sex månader kvar av dina studier * Har erfarenhet av arbete med service * Har möjlighet att hjälpa till vid behov, perioder såsom högsäsong runt sommar och jul * Talar svenska och engelska obehindrat, då guidade turer på dessa språk hålls dagligen Det är meriterande om du: * Talar ett tredje språk * Har erfarenhet av sjön och båtliv I den här processen lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet. Som person är du: * Serviceinriktad * Kommunikativ * Driven * Öppen Övrig information * Start: Omgående * Omfattning: Extrajobb, deltid * Lön: Timbaserad månadslön * Placering: Göteborg, Centralt * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. INFORMATION OM FÖRETAGET Strömma producerar upplevelser med målet att ge varje enskild gäst ett minne för livet. Upplevelserna är inriktade på rundturer, nöjen och aktiviteter för turister, närboende och företag där de historiska skärgårdsfartygen, moderna sightseeingbåtarna, sightseeingbussarna, de unika anläggningarna och det personliga bemötandet utgör de viktigaste komponenterna. Stromma finns representerat med ca 30 varumärken i Amsterdam, Utrecht, Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Köpenhamn, Helsingfors, Oslo, Stavanger, Bergen, Geiranger, Ålesund och Berlin.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 3 oktober (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.