På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Reseledare
Spela filmen

Reseledare

Som reseledare hjälper du turister och besökare att få en lyckad semester, antingen i Sverige eller utomlands. Du möter hela tiden en mängd människor.

Du sköter om transporten till och från flyget, finns ute på hotell eller på servicekontor för att informera och svara på frågor. Du kan leda utfärder och utflykter. Att boka hyrbilar och bord på restaurang är vanliga arbetsuppgifter liksom att berätta om aktiviteter och sevärdheter.

Ofta är en reseledare specialiserad på särskilda uppgifter som till exempel golf, fritidsaktiviteter eller att ta hand om barn i särskilda barnklubbar. På större resmål kan det finnas reseledare som arbetar enbart med ekonomisk redovisning och hotellbokning.

Platschefen har det övergripande ansvaret för verksamheten på resmålet och leder den övriga personalens arbete. Platschefen har också kontakt med myndigheter, bussbolag och andra organisationer på plats.

Utbildning

Reseledare utbildas oftast av researrangörerna. En del arrangörer anordnar avgiftsbelagda kurser från vilka de rekryterar sin personal, men genomgången kurs är ingen garanti för att man ska få anställning.

Några researrangörer anställer först och utbildar sedan.

Goda språkkunskaper och vana vid servicearbete är vanliga krav.

Gymnasieskolans Hotell- och turism är en bra grund.

Yrkeshögskolan kan ha eftergymnasial utbildning inom turismområdet.

Personliga egenskaper

De personliga egenskaperna spelar också stor roll. Man måste vara väldigt utåtriktad, positiv och ansvarsfull.

Arbetsplats

Reseledaren kan vara stationerad på en ort i utlandet eller resa med grupper på rundresor i ett eller flera länder.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Reseledare

Arbetsgivare / Ort: Rolfs Flyg- & Bussresor AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 maj (3 månader 16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Reseledare Rolfs Flyg & Buss grundades 1975 och då med bara några få resor per år. För det mesta var Rolf själv både busschaufför och reseledare. Rolf gjorde sitt bästa för att resorna skulle bli intressanta, gemytliga och underhållande. Resa efter resa och år efter år kom samma resenärer tillbaka, samtidigt som nya kom på rekommendation från vänner och bekanta. Detta ledde till att företaget växte i lugn och stadig takt. Fler reseledare anställdes och kontor öppnades vid Vågmästareplatsen i Göteborg. Idag, 46 år senare är Rolfs Flyg & Buss Sveriges största gruppresearrangörer med ca 120 000 resenärer årligen och runt 450 olika resmål. Vi söker ständigt nya erfarna reseledare med ett genuint intresse för att leda grupper på ett informativt, trevligt och säkert sätt. Är du intresserad och uppfyller våra krav så skicka din ansökan till oss så snart som möjligt! Kvalifikationer - Erfarenhet som reseledare - Flytande engelska i tal - Tillgänglig för uppdrag under högsäsong (april/maj - augusti/september/oktober) - Ingående kunskap om de regioner du kommer arbeta i Personliga egenskaper - Allmänbildad - Serviceminded - Ansvarsfull - Kreativ - Vänlig och empatisk - Förmåga att vidarebefordra kunskap på ett intressant och trevligt sätt
Arbetsgivare
Rolfs Flyg- & Bussresor AB
Hemsida: https://www.rolfstravelgroup.com
Ansökan
Ansök senast 15 maj (3 månader 16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.