På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Naturguide

Naturguide

Naturguider visar naturområden, fiskeplatser och jaktområden. De kan, beroende på vad de specialiserar sig på, kallas för vildmarksguider, jaktguider, äventyrsguider eller fiskeguider.

Naturguidens arbete går ut på att leda människor i naturen på ett säkert sätt och samtidigt leverera trevliga naturupplevelser för kunder.

Som natur- och skogsterapiguide leder du personer som "naturbadar" eller "skogsbadar", vilket betyder att de rör sig långsamt i naturen med mål att uppnå avslappning och är en metod som motverkar stress. Det finns psykologer, som vid sidan av sitt ordinarie arbete, även arbetar extra som natur- och skogsterapiguide.

Utbildning

Utbildningar till naturguide kan finnas i olika skolformer och ha olika längd och innehåll.

På eftergymnasial nivå kan utbildningar finnas bland annat inom yrkeshögskolan. Det kan även finnas relevanta utbildningar på högskolenivå.

Det är mycket fördelaktigt att, som naturguide, inneha körkort.

Framtidsutsikter

Upplevelseturism är en bransch som växer både i landet och internationellt. Nya kundgrupper söker sig till fjäll och naturupplevelser men de har inte kunskap om hur man vistas ute i naturen på ett säkert sätt och behöver därför få hjälp av naturguider som vet hur man rör sig i terrängen på ett säkert sätt och som kan leda, visa och leverera trevliga naturupplevelser.

Arbetsplats

Det finns mycket få heltidsanställda guider. De flesta guider arbetar säsongsvis som guide och kombinerar guidningen med något annat yrke.

Vid hembygdsgårdar och mindre muséum kan arbetet som guide vara kombinerat med exempelvis en tjänst inom vaktmästeri, reception eller med de administrativa uppgifterna. Många gånger behöver naturguider skapa sig ett eget nätverk inom branschen och speciellt är det viktigt om man är egenföretagare.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Naturguide

Arbetsgivare / Ort: Spruce Island Husky AB / Granö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 October (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-04
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Guide

Språk
Krav
  • Engelska

Om jobbet

Älskar du hundar, natur och vinter? Är du social, framåt och har alltid ett leende på läpparna? Då är detta jobb det rätta för dig.

Inför kommande vintersäsong 2020/20201söker vi en till medarbetare till vårat team på kenneln.

Det vi söker är en erfaren och driven hundspannsguide som har viljan att utvecklas. Du bör dessutom kunna klara av olika ansvarsområden inom guidning och draghundar samt kunna samarbeta. Vi ser gärna att du har jobbat på en draghundskennel i minst 2-3 säsonger tidigare. Meriterande är olika utbildningar inom djurvård eller hund men vi lägger stor vikt på personlighet då detta arbete kräver en stor del av dig själv.

Dina arbetsuppgifter utöver dom guidade turerna kommer bestå av bla. att ta hand om kenneln tillsammans med en till två medarbetare, träna hundarna, förbereda inför turer, preppa spår med skotern, sköta om utrustning och slädar, hämta upp och ta hand om foderleveranser, organisera och städa gästernas omklädningsrum och skotta snö.

Att kunna tala engelska obehindrad är ett måste då vår största del av gästerna kommer från andra länder. Körkort för både bil och snöskoter är ett krav.

Boendemöjligheter finns här i vår by allt från enkla rum i kollektiv, lägenhet eller egen stuga med gångavstånd till mataffär. Enkelt att ta sig med buss till Vindeln/ Umeå/ Lycksele.

Arbetet beräknas starta från och med 15 september med möjlighet att komma tidigare eller senare om det behövs.

Mejla cv och personlig brev så kontaktar vi dig.

Arbetsgivare
Spruce Island Husky AB
Blå Vägen 138
92295 Granö
Ansökan
Ansök senast 1 October (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.