Munkagårdsgymnasiet

Välkommen till Munkagård

Här du kan utbilda dig till en bioprenör inom områden som djurvård, lantbruk, naturturism, skogsbruk eller trädgård. Vi erbjuder en utbildning som främjar entreprenörskap, yrkeskompetens och hållbarhet. Hos oss kan du även få grundläggande högskolebehörighet och boende på vårt elevboende om du har lång resväg till skolan. Munkagård är det naturliga valet för dig som vill satsa på den gröna näringen.

Djurvård
Om du delar vårt djurintresse, har vi den perfekta utbildningen för dig! Vi har över 100 olika djurarter på skolan, och du kommer att få arbeta med en mångfald av arter såsom hundar, fiskar, reptiler, fåglar, kaniner, hästar, grisar och kor. Det är eleverna tillsammans med vårt team av driftspersonal som tar hand om djuren.

Lantbruk
Lantbrukare spelar en viktig roll i framtiden och yrket erbjuder stor variation. På vår lantbruksinriktning får du lära dig om maskiner, djur, grödor och ekonomi. Vi använder modern teknik inom maskin och växtodling och även i våra djurstallar med kor och grisar.

Naturturism
En spännande utbildning som ger dig djupgående kunskaper inom biologi och ekologi för att kunna skapa hållbara naturupplevelser. Service, ledarskap och företagsamhet är andra viktiga delar i utbildningen. Hos oss har du möjlighet att bli certifierad naturguide.

Skogsbruk
En omfattande utbildning som täcker modern skogsskötsel, teknik, ekonomi och miljöfrågor. Du kommer att bli en kunnig skogsbrukare och undervisningen sker i en fantastisk skolmiljö och i de omgivande skogarna. Den praktiska undervisningen bedriver vi i nära samarbete med skogsbolagen och deras entreprenörer. På så vis kan vi erbjuda många maskintimmar i ”riktiga” arbetsförhållanden.

Spåret (NPF)
På spåret inom Naturbruksprogrammet erbjuder vi en särskild Yrkesintroduktion för elever med NPF-diagnoser såsom adhd och autism.

För mer information om våra olika utbildningar, besök vår hemsida eller kontakta oss direkt. Om du är intresserad av att uppleva atmosfären på Munkagård, är du hjärtligt välkommen att delta i en provdag hos oss!

Välkommen!

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Munkagårdsgymnasiet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Munkagårdsgymnasiet. Munkagårdsgymnasiet hör av sig inom kort!