På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hundförare i Försvarsmakten
Spela filmen

Hundförare i Försvarsmakten

Din huvudsakliga uppgift som hundförare är att med hjälp av hundens sinnen få förvarning så att den grupp man jobbar med kan hamna på förhand samt att följa upp spår.

Du arbetar med att underhålla din egen och din hunds kondition och färdigheter mellan övningarna så att ni alltid är beredda på insats. Man löser uppgifter och tränar hundens förmåga till att ge förvarning genom att markera ljud, vindvittring och spår av människa i vitt skilda miljöer alla tider på dygnet.

Utbildning

Du arbetar tillsammans med din egen hund som du utbildat via frivilliga försvarsorganisationen Svenska brukshundsklubben (SBK) och ni har båda varsitt avtal med Försvarsmakten. Er utbildning fortsätter i förbandet. Hundföraren är en soldat med tilläggsutbildning och tilläggsuppgift att föra en hund.

För mer information om utbildning till detta yrke och till andra yrken inom Försvarsmakten, hänvisas till Försvarsmakten.se.

Personliga egenskaper

Du måste vara uthållig och klarar fysiska påfrestningar, du måste även vara duktig på att läsa din hund och kommunicera det som hunden markerar.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

7 Lediga jobb

Avarn Security söker en hundförare med godkända ekipage till Tillsyn

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hundförare

Om jobbet
En hundförare arbetar ofta ensam tillsammans med sin hund. Därför är det viktigt att vara lugn, stresstålig och trygg i arbetet med sin hund. För att få arbeta som hundförare krävs hundförarutbildning och en godkänd hund. Vi har fått ett nytt uppdrag och söker fler utbildade hundförare. Arbetstider: 5-4 schema, natt kl: 19:00-07:00 Tjänsteställe: Stockholm, Akalla och Västberga Varaktighet: Heltid, tillsvidare Tillträde: Enligt överenskommelse Arbetsuppgifter: Som hundförare på vår avdelning Tillsyn är du Avarn Securitys problemlösare. Huvudsakliga uppgifter är ronderingar och utryckningar vid larm, det förekommer även specialuppdrag. Vi ser gärna att du är flexibel och är anpassningsbar beroende på olika situationer som kan uppstå. Kvalifikationer: Vi söker dig som är färdigutbildad hundförare/väktare som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och stresstålig person med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Vi söker dig som tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter och som har ett tydligt serviceinriktat engagemang. Meriterande är skyddsvakt- och ordningsvaktsutbildning. Grundkrav för ansökan: • hundförareutbildning • väktarutbildning (Vu1+Vu2) • körkort B • godkänd och uppkörd tjänstehund • gymnasiekompetens, god svenska i tal och skrift • ostraffad • drogfri • ordnad ekonomi • god hälsa och fysik Lön utgår enligt kollektivavtal med särskild hundersättning. Avtalet är reglerat mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Sök tjänsten via Hemsidan/Lediga tjänster -ej via mejl. Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar tester i urvalsprocessen. Vi vill ha din ansökan snarast dock senast: 2021-10-24 Varmt välkommen in med din ansökan! Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.
Arbetsgivare
Avarn Security AB
Hemsida: https://www.avarnsecurity.se
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker en färdig utbildad hundförare med godkänd ekipage på heltid

Arbetsgivare / Ort: Safe Security i Sverige AB / Uppsala
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 7 november (18 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Hundförare

Om jobbet

Safe Security i Sverige AB är ett Svenskt bevakningsföretag med en rikstäckande auktorisation. Safe Security i Sverige AB är ett välrenommerat bevakningsföretag med verksamhet som innefattar ordinära bevakningstjänster vilka utförs på uppdrag av Svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi letar efter dig som är färdig hundförare och innehar giltig och godkänd hund. Du som har ett tydligt serviceinriktat engagemang och bl.a. har ett högt säkerhetstänk och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Som anställd hos Safe Security i Sverige AB uppvisar du alltid en seriös och professionell attityd. Du agerar omdömesfullt och initiativrikt för kundens bästa. Du har förmåga att skapa lugn och är bra på att anpassa ditt förhållningssätt utifrån de olika situationer som kan uppstå i arbetet. Du bör ha lätt för att möta andra människor och skapa relationer, men också kunna sätta tydliga gränser.


Grundkrav:

- Du är färdig utbildad och godkänd hundförare och innehar godkänd och uppkörd tjänstehund.

-Väktareutbildning (Vu1+Vu2)

Meriterande

• Erfarenhet av rond & ryck

• Erfarenhet som väktarhundförare

- Som grundkrav gäller att du måste ha gymnasiekompetens och behärska svenska och engelska i tal och skrift väl.

Lön utgår enligt kollektivavtal med särskild hundersättning och hundtillägg. Avtalet är reglerat mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Intervjuer och rekrytering sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Varmt välkommen in med din ansökan!

Arbetsgivare
Safe Security i Sverige AB
Stångjärnsgatan 5
75323 Uppsala
Hemsida: http://www.safesecurity.se
Ansökan
Ansök senast 7 november (18 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Rapid Säkerhet söker väktarhundförare

Arbetsgivare / Ort: Rapid Säkerhet AB / Sundbyberg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 november (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Hundförare

Språk
Krav
  • Svenska
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Rapid Säkerhet AB söker flertalet färdigutbildade väktarhundförare med hund, som är godkända som ekipage för tjänstgöring. Vi söker till våra allmänna bevakningstjänster men även till HUGE-uppdraget.

Om arbetet

Arbetet kommer primärt att bestå av tillsynsrondering, larmutryckning samt områdesbevakning, där hunden fungerar som ditt skydd och sensor.

Arbetet kan stundtals vara intensivt och med hög belastning. Därför behöver du som person besitta ett inre lugn och vara stresstålig för att kunna hantera och lösa uppkomna problem. Du behöver ha en bra kommunikativ förmåga och på ett moget och ansvarsfullt sätt kunna fatta egna beslut när situationen så kräver det.

Som hundförare på Rapid är du en problemlösare, en specialist med hunden som verktyg. Vi erbjuder schemalagd träning med instruktörer, för att upprätthålla den kompetens som krävs för att klara de årliga proven. Vi har dessutom kontinuerlig träning i befintlig jobbmiljö, med övningar och tillämpade scenarier, för att kunna arbeta både säkert och kvalitativt.

Hundgruppen på Rapid är mindre och du kommer därför ha möjlighet att påverka verksamheten framåt med dina idéer och åsikter. Vi förväntar oss att du vill bidra med din kunskap och erfarenhet till gruppens bästa.

Är beskrivning här ovan något som tilltalar dig? Har du ett stort intresse av att träna och arbeta med hund? Checkar du dessutom av kvalifikationerna nedan så är vi mycket intresserade av att höra av dig!

Kvalifikationer

• Utbildad väktare (VU1 samt VU2)

• Utbildad väktarhundförare, samt innehar L-testad och uppkörd hund

Meriterande

• Erfarenhet av rond & ryck

• Erfarenhet som väktarhundförare

• Erfarenhet av annan hundverksamhet, t ex hemvärnet eller tävling

• Militärtjänst

Ansökan och frågor

för att ansöka så skicka in ditt CV samt ett personligt brev till [email protected]

Märk din ansökan med ”hundförare” i ämnesraden.

Intervjuer och rekrytering sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Arbetsgivare
Rapid Säkerhet AB
Rissneleden 140
17457 Sundbyberg
Ansökan
Ansök senast 12 november (23 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi behöver fler hundförare till vårt kommande objekt

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security Systems AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 november (30 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Skyddsvakter arbetar med bevakning av samhällsviktiga anläggningar, där kravet på säkerhet är maximalt. Som skyddsvakt kan man i grunden vara väktarutbildad med en avkortad skyddsvaktsutbildning alternativt ha genomfört längre grundutbildning som skyddsvakt. - Ett skyddsvaktsgodkännande från länsstyrelsen tillkommer också. Vi ställer höga krav på våra skyddsvakter vad gäller personliga egenskaper, erfarenhet av arbete i en publik miljö samt juridiska kunskaper. Avarn Security söker hundförare till ett Skyddsobjekt invid Oskarshamn Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören för större företag, organisationer och offentlig sektor. Med äkta engagemang, kompetens och innovation stärker vi våra kunders trygghet och konkurrenskraft – alltid. Avarn Security söker hundförare! Hundekipage skall stärka bevakningen med hjälp av erfarenhet och kunskap om hur hundens sinnen bidrar till att föraren har större möjlighet att upptäcka avvikelser i bevakningsuppdraget. Vi söker dig som har ett genuint hundintresse och är intresserad av att jobba i bevakningsbranschen med hund. Vi söker personer som vill utvecklas inom vår hundverksamhet genom att bli en av våra hundförare. Har du ingen hund eller det motsatta - hund, men ingen utbildning i bevakningsbranschen, så kommer vi hjälpa dig med det. Meriterande om du har lämplig hund eller ett färdigt ekipage! För att trivas i rollen krävs det att du är självgående och på ett ansvarstagande och innovativt sätt kan fatta egna beslut när situationen kräver det. Du har en kommunikativ förmåga och grundläggande är även att du har god hälsa och fysik. Vi tror också att du besitter en del hundkunskap för att kunna ta klivet in och bli en av våra hundförare.  Skyddsvaktsutbildning och väktarutbildning är meriterande men inget krav. Arbetet är förlagt på varierande arbetstider och innehåller varierande arbetsuppgifter. Krav på dig som söker: fyllt 20 år ostraffad drogfri gymnasiekompetens god svenska i tal och skrift ordnad ekonomi körkort B Vi erbjuder dig möjligheten att vara del av ett modernt säkerhetsföretag där du som medarbetare är vår viktigaste tillgång och avgörande för vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Våra värderingar är avgörande för oss och vi är övertygade om att vi med ansvar, omtanke och samarbete skapar en arbetsmiljö där vi alla trivs och ständigt utvecklas. Avarn Security erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet. Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Vid frågor gällande hund så kontakta vår hundansvariga Henrik Marklund på [email protected] för verksamhetsspecifika frågor kontakta Jeanetth Hällentorp [email protected] Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.  
Arbetsgivare
Avarn Security Systems AB
Hemsida: http://www.nokas.se
Ansökan
Ansök senast 19 november (30 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vi behöver fler hundförare till vårt kommande objekt

Arbetsgivare / Ort: Avarn Teknik Öst AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 19 november (30 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Skyddsvakter arbetar med bevakning av samhällsviktiga anläggningar, där kravet på säkerhet är maximalt. Som skyddsvakt kan man i grunden vara väktarutbildad med en avkortad skyddsvaktsutbildning alternativt ha genomfört längre grundutbildning som skyddsvakt. - Ett skyddsvaktsgodkännande från länsstyrelsen tillkommer också. Vi ställer höga krav på våra skyddsvakter vad gäller personliga egenskaper, erfarenhet av arbete i en publik miljö samt juridiska kunskaper. Avarn Security söker hundförare till ett Skyddsobjekt invid Oskarshamn Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören för större företag, organisationer och offentlig sektor. Med äkta engagemang, kompetens och innovation stärker vi våra kunders trygghet och konkurrenskraft – alltid. Avarn Security söker hundförare! Hundekipage skall stärka bevakningen med hjälp av erfarenhet och kunskap om hur hundens sinnen bidrar till att föraren har större möjlighet att upptäcka avvikelser i bevakningsuppdraget. Vi söker dig som har ett genuint hundintresse och är intresserad av att jobba i bevakningsbranschen med hund. Vi söker personer som vill utvecklas inom vår hundverksamhet genom att bli en av våra hundförare. Har du ingen hund eller det motsatta - hund, men ingen utbildning i bevakningsbranschen, så kommer vi hjälpa dig med det. Meriterande om du har lämplig hund eller ett färdigt ekipage! För att trivas i rollen krävs det att du är självgående och på ett ansvarstagande och innovativt sätt kan fatta egna beslut när situationen kräver det. Du har en kommunikativ förmåga och grundläggande är även att du har god hälsa och fysik. Vi tror också att du besitter en del hundkunskap för att kunna ta klivet in och bli en av våra hundförare.  Skyddsvaktsutbildning och väktarutbildning är meriterande men inget krav. Arbetet är förlagt på varierande arbetstider och innehåller varierande arbetsuppgifter. Krav på dig som söker: fyllt 20 år ostraffad drogfri gymnasiekompetens god svenska i tal och skrift ordnad ekonomi körkort B Vi erbjuder dig möjligheten att vara del av ett modernt säkerhetsföretag där du som medarbetare är vår viktigaste tillgång och avgörande för vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Våra värderingar är avgörande för oss och vi är övertygade om att vi med ansvar, omtanke och samarbete skapar en arbetsmiljö där vi alla trivs och ständigt utvecklas. Avarn Security erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet. Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Vid frågor gällande hund så kontakta vår hundansvariga Henrik Marklund på [email protected] för verksamhetsspecifika frågor kontakta Jeanetth Hällentorp [email protected] Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.  
Arbetsgivare
Avarn Teknik Öst AB
Hemsida: http://www.nokas.se
Ansökan
Ansök senast 19 november (30 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.