På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Riskhanterare
Spela filmen

Riskhanterare

Det finns en yrkesgrupp som är proffs på diverse risker, inklusive mycket allvarliga händelser – nämligen riskhanterare.

Begreppet "risk" täcker alla oförutsägbara händelser som kan ge negativ påverkan på något skyddsvärt, det kan t ex vara ett fall från hög höjd med följer som allt från ingen skada till dödsfall.

En riskhanterare kan jobba både "högt och lågt", från att förebygga att fallskador sker till att skapa och utvärdera och uppdatera beredskapsplaner för olika sorters allvarliga händelser, som kan påverka stora delar av samhället.

Samhället har blivit mer sårbart. Om det blir problem på elnätet blir konsekvensen större idag än tidigare. En tekniker planerar för verksamheten i normalläget. Riskhanterare har däremot med "plan B" från början om något oväntat händer i samhället – bränder, olyckor eller andra katastrofer.

Lagstiftningen har också skärpts vad det gäller olyckor och katastrofer. Kommunerna måste ha beredskapsplaner och enskilda företag och organisationers ansvar är större. Tidigare har försvaret kunnat ställa upp vid olyckor.

Civilförsvaret har hållit lager med gasmasker och pumpar. Så är det inte längre. Det finns kanske tio pumpar på en industri i närheten av ett översvämmat område som kan användas, men då måste någon veta var pumparna finns och även ha ringt och pratat med industrin innan olyckan är framme.

Utbildning

Det finns ett Kandidatrpogram i Östersund.

Grundkunskaper finns bl a på gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet.

Det kan finnas en bra grund att skaffa på yrkeshögskolan.

Arbetsplats

Riskhanterarna arbetar på företag, inom kommun, på Räddningsverket, Krisberedskapsmyndigheten och inom försäkringsbranschen.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Riskkontroll inom Plusius - Betalinstitut

Arbetsgivare / Ort: Wic.Con AB / ÖREBRO
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 december (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Riskbedömare

Om jobbet

Plusius AB är ett finansinstitut som ingår i Wiccons koncern.

-Tjänsten tillsätts med Plusius som arbetsgivare.

Som handläggare inom Risk på Plusius AB:s FINLEG avdelning arbetar du brett och stöttar med olika uppgifter utifrån avdelningens ansvarsområde, med fokus på risk för finansinstitut. I rollen kommer du tillsammans med kollegor hantera löpande tillsynsärenden.

Tjänsten kan innebära kontakt med företag under tillsyn och företrädare för branschen. Du kan också komma att ha kontakt med tjänstemän på tillsynsmyndigheter inom EU och inte minst kunder och partners.

Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom ekonomi eller juridik, vi ser det som meriterande om du har studerat både ekonomi och juridik. Vi förutsätter att du har viss relevant erfarenhet som bidrar till att du snabbt kan sätta dig in i arbetet.

Det är en fördel om du har arbetat med riskkontroll, revision eller motsvarande relaterat till finansinstitut.

Har du arbetat med frågor inom avdelningens ansvar eller arbetat på myndighet är det meriterande. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du uthållig, självgående och initiativtagande. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare uppskattar du att arbeta tillsammans med andra och bidrar med gott samarbete samt att du är tillmötesgående i ditt bemötande av andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Plusius AB:s centralt funktionsansvarige Adam Simonsson på 070-712 30 33.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Wic.Con AB
Klostergatan 5B
70361 ÖREBRO
Hemsida: https://plusius.io
Ansökan
Ansök senast 15 december (8 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Risksamordnare till ERTMS stab

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 december (14 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Riskbedömare

Om jobbet

Som Risksamordnare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur i järnvägsprogrammet ERTMS. ERTMS (European Railway Transport Management System) är Trafikverkets största nationella infrastrukturprojekt och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. 

Risksamordnare till ERTMS stab

Arbetsuppgifter

Som risksamordnare inom ERTMS programmets stab ansvarar du för att hålla samman stabens riskhantering. I din roll ingår att implementera överenskomna arbetssätt, att stötta riskägare i hantering och analys av risker samt att delta vid eskalering av risker. Du bistår riskspecialist vid workshops, risksamordningsmöten och riskgenomgångar. Du kommer även att medverka vid granskning av leverantörernas riskhantering.

Vad kan vi erbjuda dig?

Jag som blir din chef heter Ulrica Morin. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till medarbetares kompetens, förmåga och vilja att ta ansvar. Vi har en öppen dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Ditt bidrag i samverkan med övriga delar av ERTMS-programmet är av stor betydelse för verksamhetens framgång. För rätt person väntar ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter!

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 11 jabnuari.

Möjliga placeringsorter för denna tjänst är Borlänge, Göteborg, Solna, Malmö eller Örebro.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i den här rollen ska du ha en stark kommunikativ förmåga, med förståelsen för hur du ska anpassa ditt budskap till målgruppen och förmågan att förmedla det till mottagaren på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Då arbetet innebär mycket kontakter är det viktigt att du också har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer samt ser dig själv som en lagspelare. Du tar gärna egna initiativ och har ett strukturerat arbetssätt.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning inom risk/riskhantering alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av riskhantering i en större organisation

Vi ser det som meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta enligt en uttalad riskmodell eller riskhanteringsramverk
  • har erfarenhet av projektledning eller verksamhetsstyrning i projekt

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Nyfiken på hur vi jobbar med ERMTS och vilket spännande program det är, kolla in filmen här!

https://www.youtube.com/watch?v=iFkIgsAmhbM&list=PLD445CB9E49FFABF2&index=9

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast 21 december (14 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

OPERATIV RISKANALYTIKER TILL BANK OCH FÖRSÄKRING I STOCKHOLM

Arbetsgivare / Ort: Jobbusters AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 januari (25 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Riskbedömare

Om jobbet
Arbetsuppgifter För vår kund som verkar inom bank och försäkring söker vi nu en Operativ Riskanalytiker. I rollen kommer du att arbeta inom gruppen operativ risk – risk management. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att projektleda årlig risk- och kontrollutvärderingsprocess, incidentanalys, rapportering till ledning och styrelse samt arbete med CRRIII och CRDVI. Rollen är bred och varierande arbetsuppgifter kan därför förekomma. Om oss JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag. Vi är inriktade mot tjänstemän och sätter stort värde i att hitta rätt person till rätt position. Genom att vara flexibla, tillgängliga och närvarande i relation till kund, konsult och kandidat, har vi som målsättning att hitta våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb. Personliga egenskaper För att trivas i rollen ser vi att du är en person som inte räds för utmaningar och att visa vägen. Du trivs i en innovativ miljö där förändring och förbättring står i fokus. Nya uppgifter tar du dig an med en kreativ och nyfiken inställning, och du värderar noggrannhet och struktur i utförandet av dina arbetsuppgifter. Vi tror också att du har en god förmåga att både förstå och att göra dig förstådd samt att du har ett genuint intresse och är nyfiken på verksamheten du arbetar i. Lön Enligt överenskommelse Tillträde och ansökan Heltid med kontorstider. Vår kund önskar start i slutet av januari 2022 och uppdraget förväntas löpa under minst två månader, till slutet av mars 2022, med möjlighet till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund med kontor centralt i Stockholm. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Jobbusters AB
Hemsida: http://jobbusters.se/
Ansökan
Ansök senast 1 januari (25 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.