På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Hundförare
Spela filmen

Hundförare

Att människan sedan urminnes tid har använt sig av hundar, beror på hundens egenskaper som styrka, tålighet, förmåga att lära sig, lojalitet mot sin ägare och förare samt en utomordentligt bra utvecklat luktsinne, som är hundratals gånger bättre än människans.

Hundarbetsområden kan vara som räddningshundar, som luktar sig till överlevare vid lavinras eller vid naturkatastrofer, vid jordbävningar, som draghundar, som tävlande hundar inom hundsporter som lydnad och agility, som artist-hundar inom filmindustrin, som blod-donatorer till andra djur och det relativt nya arbetsområdet för hundar inom sjukvården - att lukta sig fram till prover, t ex urinprover som innehåller spår av sjukdomar, som diabetes och cancer.

Utbildning

Utbildningen som en hundförare behöver ha skiljer sig åt ganska mycket, beroende på vilket område en arbetande hund är verksam inom, exempelvis om det är en terapihund, som arbetar inom vården eller narkotikahund som arbetar inom tullen och/eller polisen.

Bra grundläggande utbildning för en blivande hundförare finns på gymnasieskolans Naturbruksprogrammet, inriktning Djur, profil hund.

Vidareutbildningar finns ofta hos de privata utbildningsanordnare.

Arbetsplats

Hundar används inom allt fler områden i samhället exempelvis inom försvarsmakten, polisen, tullen, vaktbolag, kriminalvården samt inom hälso- och sjukvården, som terapihundar. Alla dessa hundar behöver födas upp och tränas i sina uppdrag för att sedan kunna arbeta tillsammans med sina förare.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

6 Lediga jobb

Administratör/hunddagispersonal

Arbetsgivare / Ort: Hundhjälpen i Uppland AB / Uppsala
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Hundförare

Färdigheter
Meriterande
 • Hunddagis
 • Hundförarkompetens
 • Hundpsykologi
 • WordPress
 • publicerings- och portalverktyg

Om jobbet

Är du hundkunnig, hundvan och har ordningsådran inom dig?

Hundhjälpen i Uppland söker just nu en administratör till vår kursverksamhet och i samma person personal till vårt hunddagis.

I administrativa tjänsten ingår bland annat att arbeta i kursbokningsprogram, skicka ut information till kunder, sköta inköp, hålla ordning på materiel och redskap. I arbetet på hunddagis ingår bland annat hundpromenader, aktivering av hundar, städ och tvätt.

Personen vi söker bör:

 • Vara redo att arbeta enligt rådande rutiner
 • Vara lösningsorienterad
 • Vara ordningsam
 • Vara van att arbeta med Office-paketet
 • Ha en god skriftlig förmåga på svenska
 • Vara road av att publicera stories på sociala medier
 • Kunna arbeta självständigt
 • Ha någon typ av professionell hundvana
 • Inneha B-körkort

Meriterande om du är:

 • Erfaren med programmet WordPress.
 • Generellt utbildad inom ämnet hund
 • Specifikt utbildad inom att ”läsa hund”

Tillsvidaretjänsten vi erbjuder innebär i dagsläget cirka 25% arbete med administration rörande kursverksamhet och lokaler. Cirka 25 % arbete som personal på hunddagiset. Möjlighet till större tjänst (upp till 75%) finns.

Vi kallar till intervju löpande så sänd in ditt CV och personliga brev så snart du kan.

Arbetsgivare
Hundhjälpen i Uppland AB
Fullerö 730
75594 Uppsala
Hemsida: www.hundhjalpen.nu
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Du älskar hundar, brinner för det. Då har vi drömjobbet för dig!

Arbetsgivare / Ort: Hunddagis24 AB / Sollentuna
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Hunddagis24 är ett populärt hunddagis som ligger i Sollentuna.

Vi på hunddagiset är ett härligt gäng som har tillsammans lyckats hjälpa och underlätta livet för 100-tals fina hundägare.


Vem är du?


Du är en positiv och glad person som aldrig ser problem, utan lösningar. Det är viktigt att du har god fysik och gillar naturen, eftersom vi är ute och går i omgångar. Det blir ca 3,5 timme varje dag, oavsett väder.Dina kunskaper:


Du får en kick och blir glad när du hjälper andra. Du har servicekänsla i dig naturligt. Du är duktig på att ta egna ansvar och lösa olika utmaningar.


Inga problem för dig att arbeta i en grupp eller ensam. Och att vara ordningsam och komma i tid är självklart för dig.


Du gillar att få uppskattning, positiv feedback, då ska du söka nu. För här lönar det sig att ställa upp!


och självklart är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket eftersom du dagligen har kontakt med våra kunder. Promenad med hundar, utfodring samt lättre hundvård.

Öppning och stängning av dagiset.

Daglig kontakt med kunder.

Städning av lokalen.

Arbetsgivare
Hunddagis24 AB
Kyrkvägen 1 A
19272 Sollentuna
Hemsida: www.hunddagis24.se
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Nu söker vi fler hundförare

Arbetsgivare / Ort: Commuter Security Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 augusti (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hundförare

Om jobbet
CSG är ett auktoriserat bevakningsföretag som etablerader 2003. Med bred kompetens och stor erfarenhet bland våra ca 480 medarbetare, erbjuder vi tjänster där vi verkar för en trygg och säker miljö - både inom den offentliga och privata sektorn. Vi finns idag verksamma i Stockholm, Mälardalen, Värmland och Dalarna. Har du en hundförarutbildning och godkänd tjänstehund - Se hit! Som hundförare kommer du tillsammans med din hund genomföra ronderande och stationär bevakning för att förebygga och förhindra skadegörelse på kundens egendom samt kontrollera så att obehöriga ej befinner sig på objekten.  Arbetet kommer utföras nattetid med primära arbetstid 19-07 med höga krav på hundens lydnad då arbetet delvis sker i publika miljöer. Som väktare/hundförare ser vi det som viktigt att du har ett högt säkerhetstänk, att du är tålmodig, lugn och stabil i ditt arbetsutövande. I övrigt ser vi det som en självklarhet att du är punktlig och har en hög arbetsmoral med en vilja att alltid göra ditt bästa. Detta är en nattjänst vi söker till med primära arbetstid 19-07.  Tjänsterna avser heltidsanställningar, dag eller natt. Kraven vi har på dig som söker är att du: • är utbildad väktare (VU1) • har en ordnad ekonomi, är ostraffad och drogfri • har god fysik • innehar B-körkort (helst för manuell växel Merit: • har hundförarutbildning och egen godkänd tjänstehund • militärtjänstjöring  Om du inte redan är godkänd hos Länsstyrelsen för arbete i ett auktoriserat bevakningsföretag måste du först bli detta innan en anställning kan bli aktuell. Lön: enligt kollektivavtal (D-lön + tillägg) Tillträde: löpande Intervjuer kommer att hållas löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan utan gör det så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta: Rekryteringen på [email protected]
Arbetsgivare
Commuter Security Group AB
Hemsida: http://www.commutersecurity.se/jobba-hos-oss
Ansökan
Ansök senast 16 augusti (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Är du EDD hundförare och vill ha en ny utmaning?

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 augusti (1 månad kvar)
Publicerad: 2021-07-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hundförare

Om jobbet
Hundekipage ingår i det förebyggande sökerhetsarbetet, ekipagen arbetar med att genomföra rutinmässiga kontroller. Vi söker dig som har sökhund och nu vill ta ytterligare ett steg i din utveckling med din hund. Ett komplett ekipage består av en förare och två hundar. Vi ser gärna att du som sökande har minst en hund men helst två, som är lämpliga för arbetsuppgiften. Hundarna ska vara miljöstarka och behöver ha en stor arbetslust med ett stort föremålsintresse. Det spelar ingen roll vad det är för ras, de vanligaste i vår verksamhet är någon typ av retriver, spaniel eller brukshund. Hundarna testas av Avarn Security i samband med rekryteringen. Du kommer att få all utbildning som krävs för tjänsten av Avarn Security. Du har en kommunikativ förmåga och grundläggande är även att du har god fysik. För att trivas i rollen krävs det att du är självgående och kan på ett ansvarstagande och innovativt sätt fatta egna beslut när situationen kräver det. Skyddsvaktsutbildning och väktarutbildning är meriterande. Arbetet är i huvudsak förlagt måndag-fredag. Krav på dig som söker: fyllt 20 år ostraffad drogfri gymnasiekompetens god svenska i tal och skrift ordnad ekonomi körkort B Vi erbjuder dig möjligheten att vara del av ett modernt säkerhetsföretag där du som medarbetare är vår viktigaste tillgång och avgörande för vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Våra värderingar är avgörande för oss och vi är övertygade om att vi med ansvar, omtanke och samarbete skapar en arbetsmiljö där vi alla trivs och ständigt utvecklas. Vår verksamhet pågår dygnet runt, året om och kan innebära långa pass och obekväma arbetstider. Avarn Security erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet. Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag och därför genomförs en säkerhetsprövning av dig med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Vid frågor gällande hund, kontakta vår hundansvariga Henrik Marklund, [email protected] För verksamhetsövergripande frågor kontakta driftchef Jeanetth Hällentorp, [email protected]   Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.
Arbetsgivare
Avarn Security AB
Hemsida: https://www.avarnsecurity.se
Ansökan
Ansök senast 31 augusti (1 månad kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Är du EDD hundförare och vill ha en ny utmaning?

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security Systems AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 augusti (1 månad kvar)
Publicerad: 2021-07-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Hundförare

Om jobbet
Hundekipage ingår i det förebyggande sökerhetsarbetet, ekipagen arbetar med att genomföra rutinmässiga kontroller. Vi söker dig som har sökhund och nu vill ta ytterligare ett steg i din utveckling med din hund. Ett komplett ekipage består av en förare och två hundar. Vi ser gärna att du som sökande har minst en hund men helst två, som är lämpliga för arbetsuppgiften. Hundarna ska vara miljöstarka och behöver ha en stor arbetslust med ett stort föremålsintresse. Det spelar ingen roll vad det är för ras, de vanligaste i vår verksamhet är någon typ av retriver, spaniel eller brukshund. Hundarna testas av Avarn Security i samband med rekryteringen. Du kommer att få all utbildning som krävs för tjänsten av Avarn Security. Du har en kommunikativ förmåga och grundläggande är även att du har god fysik. För att trivas i rollen krävs det att du är självgående och kan på ett ansvarstagande och innovativt sätt fatta egna beslut när situationen kräver det. Skyddsvaktsutbildning och väktarutbildning är meriterande. Arbetet är i huvudsak förlagt måndag-fredag. Krav på dig som söker: fyllt 20 år ostraffad drogfri gymnasiekompetens god svenska i tal och skrift ordnad ekonomi körkort B Vi erbjuder dig möjligheten att vara del av ett modernt säkerhetsföretag där du som medarbetare är vår viktigaste tillgång och avgörande för vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Våra värderingar är avgörande för oss och vi är övertygade om att vi med ansvar, omtanke och samarbete skapar en arbetsmiljö där vi alla trivs och ständigt utvecklas. Vår verksamhet pågår dygnet runt, året om och kan innebära långa pass och obekväma arbetstider. Avarn Security erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet. Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag och därför genomförs en säkerhetsprövning av dig med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Vid frågor gällande hund, kontakta vår hundansvariga Henrik Marklund, [email protected] För verksamhetsövergripande frågor kontakta driftchef Jeanetth Hällentorp, [email protected]   Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.
Arbetsgivare
Avarn Security Systems AB
Hemsida: http://www.nokas.se
Ansökan
Ansök senast 31 augusti (1 månad kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.