På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Dogwalker

Dogwalker

Dogwalker kan ha andra yrkestitlar som hundrastare, hunddagismedarbetare, men även benämningen hundjoggare förekommer. För att trivas med jobbet är du en person som gillar hundar och är van med att hantera hundar. En dogwalker, eller hundrastare, arbetar oftast efter ett schema och promenerar privatpersoners hundar.

Dogwalkers är ute stora delar av dagen och det är därför viktigt att du trivs med att vara ute i alla sorters väder. Det är bra om du har erfarenhet av att tidigare ha arbetat med hundar, t.ex hunddagis som dogwalker eller hundrastare. Att du har någon sorts utbildning inom hund är en stor merit.

Som person gillar du att ta ansvar, ha mycket tålamod samt att du har de fysiska och psykiska förutsättningar att hantera hundar som i en situation blir oväntat aggressiv eller som plötsligt blir sjuk.  

Om du jobbar med andra personers hundar och bland annat joggar med dem, kan du kallas för hundjoggare. Det är inte ovanligt att jogga med mellan fyra och tio hundar samtidigt. Du kan jogga med hundarna i skogen, parken eller i stadsmiljöer. Joggandet bidrar till motion som främjar hundarnas fysiska och psykiska välmående. 

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs. Arbetsgivare/uppdragsgivare kräver ofta att du har lägst gymnasieutbildning och körkort. Att du är van att hantera hundar ställs vanligtvis som krav från arbetsgivarens sida. Passande gymnasial utbildning finns i första hand på Naturbruksprogrammets inriktningen Djur (profil Hund).

Anställningsvillkor

Olika former av anställningar förekommer inom detta yrke. Det finns expempelvis timlön efter utfört arbete, men också månads-, vecko- eller timlön kan utgå efter antal hundar som du tar hand om.

Visste du att...?

Världens största respektive minsta hund - mushbarf.com/sv/varldens-storsta-hund och mushbarf.com/sv/varldens-minsta-hund.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.