Hundens Hus

Hundens Hus

Välkommen till oss - ett kunskapscentrum för människor med hundar. Vi finns på flera platser i Sverige, men har även utbildningar på webben. Vi ger dig och din hund en rolig och kvalitetssäkrad utbildning.

Verksamheten på Hundens Hus skiljer sig från många andra verksamheter, vårt fokus ligger på hundens känslor och hur vi arbetar med positiv förstärkning i träningen. Vi utgår från hundens känslor i all vår träning.

När vi förändrar hundens känslor påverkar vi automatiskt dess beteende. Genom att arbeta med hundens känslor, istället för mot dem, skapar vi starkare relationer, vilket i sin tur gör hunden mer lyhörd och mottaglig för inlärning.

Hundens Hus erbjuder utbildning för både människor och hundar och vi har hundkurser, yrkesutbildningar, onlinekurser och coaching.

Hundkurser
I våra lokaler kan du delta i utbildningar och kurser, njuta av fikakvällar, prata om hundar och ha en mysig stund tillsammans med våra fyrbenta vänner. För att säkerställa hög kvalitet på våra kurser och träningstillfällen håller vi antalet deltagare begränsat.

Vi som jobbar på Hundens Hus är certifierade hundinstruktörer eller hundpsykologer med gedigen utbildning. Hos oss kan du och din hund gå proffsiga roliga kurser, välja att träna privat eller boka träff med en hundpsykolog. Det ska vara roligt att ha hund!

Yrkesutbildning
Kan man leva på att arbeta med hundar? Det är en dröm som faktiskt kan bli verklighet! Visst krävs det arbete och initiativförmåga, men statistiken visar att 6 av 10 personer som har genomgått Hundens Hus professionella certifierade yrkesutbildningar idag livnär sig inom hundbranschen.

Hundpsykolog
Vill du hellre träna privat? Behöver du rådgivning och professionell hjälp för att lösa problem som du och din hund kämpar med? Våra erfarna hundpsykologer finns här för att hjälpa dig hitta lösningar och skapa individuella träningsprogram.

Online lärplattform
Vi har en online lärplattform för dig som är hundägare eller vill arbeta med hundar. Hos oss kan du ta ditt hundägarskap till nya höjder. Delta i digitala evenemang och liveföreläsningar eller välj att titta på inspelade Zoom-föreläsningar.

Mer information
Skicka en intresseanmälan om du vill veta mer! Du kan ställa dina frågor eller be om mer information om en kurs eller utbildning.

Välkommen till Hundens Hus!

Visa mer
Visa mindre

Privata utbildningar hos Hundens Hus

Cerifierad Hundfrisör - 16/9-24

Du får lära dig grunderna för att klippa mindre klippraser, pudel, retriever och spaniel. Du får även lära dig om hund- & kundhantering, anatomi, läsa hund, stress och sist men inte minst raskunskap. Utbildningen löper under knappt 1 år fördelat på 5 tillfällen x 2 eller 3 dagar + examen på skolan samt att du gör minst 30 praktikhundar hemma. Många kan kombinera att arbeta vidare med sitt ordinarie arbete med denna halvdistansutbildning, men du behöver planera och prioritera för att hinna och klara dina hemuppgifter.

Hunddagisutbildning - 1/8-24

Vår utbildning följer Jordbruksverkets kriterier så efter avslutad kurs kan du öppna eller jobba på hunddagis, hundpensionat eller som Hundrastare. Undervisningen sker genom inspelade föreläsningar, digitala träffar och en fysisk träff i september.

Läsa hund - 3-4/8-24

Du får grundläggande kunskap i hundens språk och signaler, hur uttrycker sig hundar, hur lär du in ett bra språk på dina hundkurser, vad ska du tänka på vid valpsläpp, vilka språksvårigheter har hundar, lugnande beteenden, rädda och aggressiva signaler och deras betydelse. Teori och praktik varvas.

Hundmassörutbildning - 12/8-24

Du lär dig hur man kan förebygga skador, stress och rehabilitera den skadade eller sjuka hunden tillbaka till ett aktivt och smärtfritt liv. Detta genom olika metoder och tillvägagångssätt i smärtlindring samt skonsam och effektiv uppbyggnad av muskler och kondition. Undervisningen sker genom mycket praktik, föreläsningar delvis via Hundens Hus Play, grupparbeten, hemarbete; 40 behandlingar på MINST 20 hundar, dvs man kan bara massera en hund 2 ggr. Du ska dessutom ha 2 projekthundar att följa genom hela utbildningen. Studiematerial ingår i avgiften! När du är klar med alla hemuppgifter, så kan du boka certifiering. Du blir certifierad hundmassör efter avslutade projekthundar samt godkänd certifering (teoretiskt samt praktiskt prov)

Personspårinstruktör - 18-20/9-24

Hundarna mår gott av att använda sin nos, det vet vi och det är fantastiskt att se hundägarna bli imponerade av sina hundar, alltså väldigt roliga kurser att ha. Målet är att du ska ha kurser i personspår som aktivering. En bra utbildning som ger dig möjlighet att utöka ditt kursutbud och kundkrets. Vi tränar på att lägga och gå spår – från grund till lite mer avancerat, problemlösning och kursupplägg.

Besökshundsutbildning - 30/9-24

Vi har valt att dela upp utbildningen i två steg, du läser först grund/steg 1 till Besökshundsteam, om du och din hund upplever att det är något för er – kan du anmäla dig till Terapi och/eller skolhundsutbildningen som ger dig behörighet att arbeta med din hund. Tycker du om att träffa människor och vill arbeta tillsammans med din hund? Då kan Terapihund-, skolhunds- och besökshundsutbildningen vara något för dig!

Hundpsykologutbildning - 4-6/10-24

Utbildningen är godkänd av Sveriges Hundföretagare. Undervisningen sker genom praktik, föreläsningar; på skolan och online, grupparbeten och enskilda arbeten som redovisas inför grupp och skriftligt. Det är mycket lärarledd praktik där du tränar med egen hund. Vissa block läser man med andra klasser för att kunna träna praktiskt tillsammans, utbyta erfarenheter samt få tillfälle att bygga upp sitt kollegiala nätverk. Du får lära dig att ställa diagnos på problembeetendet samt hur du ska utforma ett individuellt träningsprogram för hund och ägare. För att bli en bra hundpsykolog behöver du arbeta med hundens helhet, så vi lägger mycket vikt på att ge ägaren kunskap och stöd så att de själva ska kunna hantera och träna sin hund i vardagen.

Hundpsykologpaketet - 11/10-24

Vi har gjort ett paket av vår hundinstruktör- och problemhundsutbildning – bland det bästa du kan göra för att förverkliga din dröm är att läsa till hundpsykolog. Totalt löper utbildningen under 2 år, ca ett år per steg. Undervisningen sker genom praktisk träning på skolan, föreläsningar på skolan och även vissa online, filmer (några av filmerna är på engelska utan text), grupparbeten, enskilda arbeten som redovisas inför grupp och skriftligt. Vi har mycket lärarledd praktik där du tränar med egen hund och även med ”inlånade” hundar. Vissa block läser två klasser tillsammans för att kunna träna praktiskt med varandra, redovisa inför varandra, utbyta erfarenheter samt få tillfälle att bygga upp sitt kollegiala nätverk.

Certifierad Hundinstruktör - 11/10-24

Vi erbjuder dig personlig vägledning och en utbildning, där du får träna tillsammans med andra hundintresserade. Att arbeta som hundinstruktör är ett praktiskt arbete, och vi erbjuder här en utbildning där du praktiskt får träna mycket hund på plats för att få bred erfarenhet av hundträning. Utbildningen består av 6 lärarledda delkurser på skolan. Mellan dessa tillfällen sker hemstudier där du har tillgång till mycket material online via Hundens Hus Play och så tränar du på distans. Du kan då kombinera denna utbildning med arbete.

Rallylydnadsinstruktör N och F klass - 16/10-24

Instruktörsutbildning i hundsporten rallylydnad med inriktning mot nybörjar- och fortsättningsklass. En utbildning för dig som vill kunna erbjuda dina kunder dessa populära kurser. Du möter hundägare som vill tävla men många går kurserna för att få roliga övningar att göra i vardagen. Vi går igenom grundfärdigheter, hur vi utför alla skyltarna i dessa två första klasser med massa tips och trix, regler och hur tävling går till. Vi tränar praktiskt, har föreläsningar och grupparbeten.
Gör intresseanmälan

Kontakta Hundens Hus

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Hundens Hus. Hundens Hus hör av sig inom kort!