Hundpsykolog

Hundpsykolog

Hundpsykolog, som också ofta kallas för Problemhundutredare, är i grunden hundbeteendevetare som inriktar sig i första hand på att arbeta med problemhundar. Hundpsykologen har en bred kunskap och djup förståelse för hundarnas och människors beteende, för hundarnas träning och problem som kan uppstå.

Hundpsykologen har också omfattande kunskaper i hur inlärning av hundar fungerar och vad hundägaren behöver tänka på när hunden ska tränas inklusive träning med klicker.

Hundpsykologer utgår från vetenskaplig forskning som de omsätter till praktik så att hundägarna får full förståelse för inlärningsprinciperna och hur de fungerar. De arbetar ofta i nära samarbete med hundcoacher, djurskötare, djur/hundmassörer och veterinärer.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasieskolans Naturbruksprogrammet, inriktning Djur profil Hund. Vidareutbildning finns oftast hos privata utbildningsanordnare, där du själv betalar studerandeavgift.

Det är vanligt att du först utbildar dig till Hundbeteendevetare och sedan går vidare till Hundpsykolog.

Passande utbildningar kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Arbetsplats

Du kan arbeta yrkesmässigt inom djurs hälso- och sjukvård utan att tillhöra djurhälsopersonal. Det kan vara yrken som t ex. djurvårdare, hästtandvårdare, djurmassör, equiterapeuter eller biomedicinska analytiker.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  12 Lediga jobb som hundpsykolog

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.