Djurkommunikatör
Spela filmen

Djurkommunikatör

Djurkommunikatörer påstår sig kunna med hjälp av telepatisk överföring "prata" med djur. Exempel på olika sorters Djurkommunikatörer är t ex kattviskare och hästviskare.

Du kan arbeta yrkesmässigt inom djurs hälso- och sjukvård utan att tillhöra djurhälsopersonal. Det kan vara yrken som t ex djurvårdare, hästtandvårdare, djurmassör, equiterapeuter eller biomedicinska analytiker.

Du kan omfattas av behandlingsförbud som begränsar det du får göra om du arbetar yrkesmässigt inom djurens hälso- och sjukvård, utan att tillhöra djurhälsopersonal.

Behandlingsförbudet innebär att du:

 • inte får utföra operativa ingrepp eller ge injektioner
 • inte får utföra behandlingar som kan orsaka ett lidande som inte kan anses obetydligt
 • inte får behandla djur som har fått lugnande medel, är sövda eller är lokalbedövade genom injektion
 • inte får behandla djur som kan misstänkas ha en epizooti eller en zoonos


Ett generellt undantag för behandlingsförbudet gäller för brådskande åtgärder som vidtas i syfte att rädda ett djurs liv eller att lindra dess lidande. Det finns också specifika undantag för den som arbetar som djurvårdare eller hovslagare utan godkännande.

Utbildning

På gymnasiet rekommenderas det att gå på Naturbruksprogrammet, inriktning Djur. Motsvarande inriktningar för vuxna kan finnas inom Komvux.

På eftergymnasial nivå kan lämpliga utbildningar finnas på högskolenivå, hos privata utbildningsanordnare och eventuellt också inom yrkeshögskolan

Övrigt

Tuppen Maurice friades 5 sept 2019 av rätten på ön Oléron vid Frankrikes västra kust. Brottet tuppen anklagades för var att han galit för högt och för mycket.
Källa: sverigesradio.se

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.