På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Pet Groomer

Pet Groomer

Pet Groomer kan också kallas för Hundfrisör, därför att det oftast handlar om att ta hand om just hundar. Hen kan också kallas för en trimmare.

Pet Groomer arbetar oftast på Djursalonger eller på djurutställningar/tävlingar eller på mässor där hen tvättar och klipper hundarnas päls, klipper ner klorna och ibland också färgar hundarnas päls och masserar hundar.

I vissa fall kan petgrooming ske hemma hos djurägaren. Förutom hundar, kan katter och andra djur också vara föremål för grooming/trimmning.

Man behöver ha god handlag med djur och vara flexibel och serviseinriktad. Man får inte lida av pälsallergi eller vara rädd för hundar. Man kan behöva hämta/lämna djur hemma hos djurägare (för det kan körkort krävas).

Utbildning

Ofta blir man upplärd på en arbetsplats. Att ha gymnasiekompetens och/eller ha körkort för personbil (B) kan ställas som krav.
En bra grundutbildning finns inom gymnasieskolan, på  Naturbruksprogrammet, inriktning Djur eller på Hantverksprogrammet, inriktning Frisör.
Vidareutbildning kan finnas hos privata utbildningsanordnare. Lämplig utbildning kan också finnas inom Yrkeshögskolan.

Visste du att...?
Man ska borsta tänderna på hunder och katter - helst varje dag, men i alla fall 3 ggr/vecka; det är viktigt att för att undvika tandsten och tandlossning.

"Kuriösa"
Världens största respektive minsta hund - var god se mushbarf.com/sv/varldens-storsta-hund och mushbarf.com/sv/varldens-minsta-hund.

Lilla ordboken
Ackordslön - en rörlig ersättning som bestäms av hur mycket arbete den anställde har utfört, exempelvis så kan "ackord" baseras på det antal "enheter" som producerades under en månad.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.