På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Djurmassör

Djurmassör

Som djurmassör kan man specialisera/profilera sig som Häst / Hundmassör, men man kan även arbeta generellt som djurmassör, dvs du har kunskap i hur man masserar olika sorters djur och inte bara hästar och hundar. 

Häst / Hundmassage är dock mest vanligt förekommande typer av djurmassage i Sverige. 

Vill du kombinera ditt intresse för djur med professionell kompetens? I så fall kanske yrket Djurmassör är rätt yrke för dig!

Friskvård och rehabilitering för sällskapsdjur är en växande bransch med goda möjligheter, framför allt för den som vill starta eget men branschen i stort tror på ökad verksamhet och nyanställningar.

Andra yrken inom samma branch, förutom djurmassör, är bIand annat: djurnaprapat, djurakupunktör, djurkiropraktor, hundsiminstruktör och djurfysioterapeut

Utbildning

För samtliga yrken i gruppen friskvård/rehabilitering av djur är det önskvärt, men inte nödvändigt, att man har en grundutbildning som djurvårdare samt någon form av påbyggnadsutbildning, dvs en specialistutbildning inom ett eller flera områden.

Det finns flera utbildningsföretag med inriktning på friskvård för djur, främst för hundar och hästar men i viss mån även andra djur. 

Visste du att...?

... man ska borsta tänderna på hunder och katter för att undvika tandsten och tandlossning.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

13 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.