Djurmassör
Spela filmen

Djurmassör

Som djurmassör kan man specialisera sig inom ett djur, men man kan även arbeta generellt som djurmassör, dvs du har kunskap i hur man masserar olika sorters djur. Häst / Hundmassage är dock mest vanligt förekommande typer av djurmassage i Sverige. 

Vill du kombinera ditt intresse för djur med professionell kompetens? I så fall kanske yrket Djurmassör är rätt yrke för dig!

Utbildning

För samtliga yrken i gruppen friskvård/rehabilitering av djur är det önskvärt, att man har en grundutbildning som djurvårdare samt någon form av påbyggnadsutbildning, t ex en specialistutbildning inom ett eller flera områden.

Det finns flera utbildningsföretag med inriktning på friskvård för djur, främst för hundar och hästar men i viss mån även andra djur. 

Framtidsutsikter

Friskvård och rehabilitering för sällskapsdjur är en växande bransch med goda möjligheter, framför allt för den som vill starta eget men branschen i stort tror på ökad verksamhet och nyanställningar.

Visste du att...?

... man ska borsta tänderna på hundar och katter för att undvika tandsten och tandlossning.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  60 Lediga jobb som djurmassör

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.