På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Djursjukskötare
Spela filmen

Djursjukskötare

Djursjukskötare är ett legitimationsyrke inom djursjukvården. Djursjukskötare kan arbeta med avancerade arbetsuppgifter inom djursjukvård som att ge narkos.

En legitimerad djursjukskötare arbetar med sjukvård och omvårdnad av både sällskapsdjur och hästar. I arbetet ingår bland annat att assistera veterinären vid undersökningar, behandlingar och operationer. Till stora delar liknar djursjukskötarens arbetsuppgifter de uppgifter som en vanlig sjuksköterska har.

Djursjukskötare arbetar självständigt med de arbetsuppgifter inom djursjukvård som inte utförs av veterinären. På en vårdavdelning är det djursjukskötare som ger de sjuka djuren den omvårdnad och behandling de har behov av. Modern djursjukvård är idag relativt tekniskt avancerad.

Kontakterna med djurägarna är omfattande, du ger information om förebyggande friskvårdsbehandling, hälsoråd samt svarar på frågor. Djursjukskötare kan också arbeta i receptionen med telefonrådgivning samt tidsbokning.

Exempelvis kan du arbeta som "hästsjukskötare" på ett djursjukhus. I arbetsuppgifterna ingår det i så fall att mocka, att ge hästarna medicin och mat samt bistå veterinären vid behandlingar och sköta kontakten med hästägarna.

Utbildning

Utbildningen till djursjukskötare är tre år lång vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och leder till kandidatexamen i huvudämnet djuromvårdnad.

Förutom grundläggande behörighet för högskolestudier krävs särskild behörighet. Riksdagen har bestämt att en lag ska skydda yrkestiteln djursjukskötare. För att bli legitimerad djursjukskötare krävs examen i djuromvårdnad från en minst tre år lång (180 hp) högskoleutbildning.

Röntgensjuksköterska från human kan arbeta i djurvården, om man skaffar sig en kompletterande utbildning.

Veterinärer och legitimerade djursjukskötare kan undervisa på djurvårdsutbildningar, bl.a på gymnasieskolans Naturbruksprogrammet (NB) i kurserna Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1 & 2.  Djursjukskötare kan också leda Grundkurser i läkemedelshantering.

D9
Grundkurs i läkemedelshantering (GKLH). Det är i första hand anställda inom djursjukvården som behöver GKLH. Djurvårdare ger ej läkemedel.

Visste du att...?

... man ska borsta tänderna på hunder och katter för att undvika tandsten och tandlossning.

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Legitimerad djursjukskötare behövs till Smådjursveterinär Örebro

Arbetsgivare / Ort: Smådjursveterinär Örebro / Örebro
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 July (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-06-10
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Djursjukskötare

Språk
Meriterande
  • Svenska

Om jobbet

Hej!

Vi behöver ha en ytterliggare sjukskötare till vår personal på Smådjursveterinär Örebro. Om du är legitimerad djursjukskötare och har flera år erfarenhet är du välkommen att söka jobb hos oss.

skicka gärna ditt CV och ett personligt brev till vår e-mail adress [email protected] om du är intresserad att jobba hos oss.

sista ansökninhgsdag är 10 juli 2020.


Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Smådjursveterinär Örebro
Apelvägen 30
70358 Örebro
Hemsida: www.smadjursveterinar.se
Ansökan
Ansök senast 10 July (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Legitimerad djursjukskötare NATT

Arbetsgivare / Ort: Evidensia Häst AB / Strömsholm
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 July (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djursjukskötare

Färdigheter
Krav
  • Djursjukvårdarexamen
Meriterande
  • Anestesi och intensivvård

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vill du kombinera ett spännande jobb med egen verksamhet eller annat deltidsarbete?

Specialisthästsjukhuset i Strömsholm är ett anrikt hästsjukhus i historisk miljö med Ridskolan Strömsholm som närmaste granne. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler med en stor poliklinikavdelning, två operationssalar, en modern vårdavdelning med isolering, en bilddiagnostisk avdelning med röntgen, scintigrafi och CT, samt en avdelning för hovslageri. Vid enheten arbetar specialister inom kirurgi, internmedicin, ortopedi och odontologi. Specialisthästsjukhuset har öppet dygnet runt, året om.

Du är legitimerad djursjukskötare med erfarenhet av hästar, antingen i arbetet eller privat. Vi ser gärna att du har arbetat på hästklinik tidigare, men det är inget krav. Du är prestigelös, effektiv och kan jobba självständigt såväl som tillsammans med andra. Då tjänsten främst omfattar arbete under nätter är det en fördel om du har körkort och tillgång till bil då kollektivtrafikens service är begränsad.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete med glada arbetskamrater, i en kreativ miljö där medarbetare ger sitt yttersta för hästarna och dess ägare. Du kommer främst att arbeta nätter, med inneliggande patienter såväl som med akuta fall. Du arbetar tillsammans med jourhavande veterinär och bistår denne vid undersökning och behandling. Arbetet är förlagt till både vardagar och helger. Du har goda möjligheter att kombinera en natt-tjänst hos oss med annat dagtidsarbete eller egen verksamhet.

Strömsholm ligger bara några mil från både Västerås och Eskilstuna, knappt en halvtimmas bilresa bort. Vi har fik och restauranger inom gångavstånd och du som har hund har möjlighet att ha den med dig till jobbet. Vi har ett eget, välutrustat gym där du kan träna gratis, och som anställd inom Evidensia har du naturligtvis generös rabatt på all djursjukvård.

____________________________________________________________________________________________

OBS! Vi önskar inte kontaktas av rekryteringsfirmor eller bemanningsföretag.

Arbetsgivare
Evidensia Häst AB
Djursjukhusvägen 11
73494 Strömsholm
Hemsida: http://www.evidensia.se
Ansökan
Ansök senast 11 July (2 dagar kvar)

Ansök här

Anestesiintresserade Djursjukskötare, se hit!

Arbetsgivare / Ort: Gnesta veterinärpraktik AB / GNESTA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 July (22 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-27
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Du vill prova på något nytt och är nu nyfiken på att arbeta med anestesi på våran operationsavdelning där du är med och påverkar arbetet. Har du grundkunskaper inom området och känner dig trygg med att passa narkoser är detta något för dig!

Du erbjuds att leda arbetet på operationsavdelningen tillsammans med våra kompetenta opererande veterinärer, och göra det bästa för varje enskilt djur. Våra djurägare är i regel väldigt nöjda vilket leder till ökad arbetsglädje och trivsel.

Vi erbjuder dig även kompetensutveckling, flexibelt schema samt hjälpsamma kollegor!

Vi strävar efter att ha en nära dialog med djurägarna så de känner sig trygga med att lämna in sina djur hos oss. Du är en del i kedjan från intag, pre-operativ bedömning till uppvak och post-operativ omvårdnad. Vi har två operationssalar med inhalationsnarkos, där den ena är avsatt för tandvård.

I dagsläget är vi 10 härliga kollegor som har hjärtat med i det vi gör. Vi arbetar för att upprätthålla vårat goda rykte vilket lockar nya kunder till oss, samt bibehåller de vi redan har.

Gnesta Veterinärpraktik är en blomstrande arbetsplats där vi tillsammans driver företaget framåt genom att vara lyhörda för individuella önskemål.

Är du legitimerad Djursjukskötare alt. Djurvårdare på nivå 3 och tycker att ovan beskrivning stämmer in på hur du vill att din kommande arbetsplats ska vara, tveka inte att höra av dig med frågor eller CV till oss.

Kontaktperson: Jenny Karlsson, Leg Dssk

Mail: [email protected]

Tel: 073-568 93 63

Arbetsgivare
Gnesta veterinärpraktik AB
Kullagatan 4
64631 GNESTA
Ansökan
Ansök senast 31 July (22 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Legitimerad Djursjukskötare

Arbetsgivare / Ort: Evidensia Smådjur AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 November (4 månader 5 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Evidensia Djurkliniken i Öjebyn är ett anrikt företag som funnits och expanderat sedan vi öppnade 1979. Företagets andemening har alltid varit kunden i fokus och att vi ska erbjuda våra djurägare det lilla extra vid varje besök. Idag är vi en välutrustad klinik som har mottagningen i stora och fräscha lokaler. Vi har en modern och uppskattad tandavdelning med vidareutbildade tandveterinärer och tandsköterskor. Vi erbjuder kirurgi samt en stor och fräsch poliklinikavdelning. Vi har en stor och trevlig butik för både hund, häst, gnagare och katt. Kliniken är mellanstor med högt i tak där allas åsikter och kunskap värderas. Vi söker dig Leg. Djursjukskötare som vill ansluta dig till vårt team, vi kan tänka oss både dig med några års erfarenhet som känner att du vill utvecklas vidare samt nyare sköterskor som vill ut i arbetslivet och lära sig mer. Är du mindre erfaren så finns alla möjligheter till snabb kompetensutveckling. Att arbeta på vår fina klinik, vi har rullande schema på narkos/operation/tand samt polikliniken. Vi har kvällsöppet med mottagning 8.00- 20.00 måndag till torsdag samt öppet 8.00-17.00 fredagar. Ingen jourverksamhet eller helgarbete. Det är viktigt är att du är införstådd med att narkosarbete kommer att vara en del av din Piteå ligger vacker belägen vid Bottenvikens kust finner du denna norrländska kustpärla. Med en otrolig skärgårdsmiljö och fjällandskap inom räckhåll erbjuder Piteå fantastiska möjligheter för dig som är ute efter att njuta av naturens skönhet under semestern här vid den ”Svenska Rivieran” Det är enkelt att resa hit, cirka en timme med flyg från Stockholm Arlanda till Luleå och Skellefteå Airport. Från Luleå Airport är det 50 km till Piteå city och från Skellefteå Airport är det 80 km Heltid, tillsvidare anställning. Provanställning tillämpas. Sista ansökningsdag: 15/6-2020. Vi kommer rekrytera och anställa fortlöpande. För information: För frågor vänd dig till klinikchef Ingrid Öhman Eriksson 072-5416818 eller via mail [email protected] Varmt välkommen med din ansökan Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige får viktiga familjemedlemmar hjälp med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering. Varje möte med djur och ägare ska göra skillnad och tillsammans tar våra engagerade medarbetare emot över 500 000 patientbesök per år. Tillsammans arbetar vi för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt, för djurens bästa varje dag. Välkommen att läsa mer om oss på vår kliniksida (https://evidensia.se/klinik/evidensia-djurkliniken-ojebyn/)
Arbetsgivare
Evidensia Smådjur AB
Hemsida: https://evidensia.se/
Ansökan
Ansök senast 14 November (4 månader 5 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.