Djurfysioterapeut

Djurfysioterapeut

Djur kan få samma sjukdomar och åkommor som människor tyvärr får ibland: belastningsskador, förslitningar och spänningar, och de sjukdomar och åkommor kan ibland lindras med sjukgymnastik (fysioterapi), och fler och fler blir varse om att djur också kan behandlas av en fysioterapeut - Djurfysioterapeut.

Inom hästsporten har man arbetat med de frågorna ganska länge. Hästen kan kosta mycket pengar och ska ”hålla” i många år och det är en av anledningar till varför just hästvård ligger i framkanten vad det gäller djurfysioterapi. Nu har man börjat tänka likadant inom hundvården och även inom vården av andra djur också. 

Utbildning

För att bli djurfysioterapeut behöver man först arbeta som ”vanlig fysioterapeut", dvs fysioterapeut>> för människor i minst två år. Därefter kan man påbörja en utbildning i veterinärmedicin vid Sveriges lantbruksuniversitet. Det låter kanske lite märkligt, men så ser vägen till yrket ut.

Visste du att...?
Man ska borsta tänderna på hunder och katter - helst varje dag, men i alla fall 3 ggr/vecka; det är viktigt att för att undvika tandsten och tandlossning.

Länktips
http://svr.nu - tar emot och rehabiliterar alla rehabiliteringsbara vilda fåglar oavsett storlek och art.

6 liknande yrke(n)