På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Djurfysioterapeut
Spela filmen

Djurfysioterapeut

Djur kan få samma sjukdomar och åkommor som människor, t.ex belastningsskador, förslitningar och spänningar, åkommor som ofta kan lindras med sjukgymnastik, dvs fysioterapi.

Inom hästsporten har man arbetat med detta ganska länge. Hästar kostar mycket pengar och ska hålla i många år och det är en av anledningar till varför just hästvård ligger i framkanten vad det gäller djurfysioterapi. Nu har man även börjat tänka likadant inom övrig djurvård.

Utbildning

För att bli Djurfysioterapeut behöver du först arbeta som vanlig fysioterapeut för människor i minst två år. Därefter kan du påbörja en utbildning i veterinärmedicin vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Visste du att...?

... man ska borsta tänderna på hunder och katter för att undvika tandsten och tandlossning.

Visa mer
Visa mindre

28 Lediga jobb

Galtskötare till vår seminstation i Hållsta

Arbetsgivare / Ort: Svenska Köttföretagen AB / Hållsta
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker vikarie till vår seminstation i Hållsta utanför Eskilstuna. Som galtskötare hos oss blir du en del av Svenska Köttföretagen som är ett bransch- och utvecklingsbolag som ägs av de största slakterierna i Sverige.

Tjänsten innefattar arbete med och skötsel av galtar, kontroll och tillverkning av semindoser i laboratoriet samt packning för leverans.

Vi söker dig som gillar att ha många bollar i luften, är ordningsam och inte rädd för att hugga i. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med djur men framför allt att du har ett intresse för dem.

Tjänsterna är vikariat på 100% under perioden Augusti 2021 – Augusti 2023 då en medarbetare i vårt team har valt att vara tjänstledig för studier. Helgarbete ingår. Lön enligt kollektivavtal.

Minimiålder 18 år. Körkort behövs.

Arbetsgivare
Svenska Köttföretagen AB
Tandlavägen 28
63370 Hållsta
Hemsida: www.kottforetagen.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Leg. djursjukskötare sökes

Arbetsgivare / Ort: Norra Skaraborg Veterinärstation Nsvs AB / Mariestad
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Kom och bli en i vårt team i vackra Skaraborg. Här är djurägarna trevliga, omgivningen idyllisk och arbetet spännande och varierande. Vi söker nu en leg. djursjukskötare som vill vara en stor del av den dagliga verksamheten hos oss.

Norra Skaraborg veterinärstation drivs av två privatpraktiserande distriktsveterinärer som tillsammans med andra veterinärkollegor i området håller beredskap i just Norra Skaraborg. Det börjar snart bli dags för några av våra kollegor att gå i pension och därför behöver vi bli fler. I och med detta vill vi också omorganisera oss och utveckla vår verksamhet. Vi har därför en spännande tid framför oss där vi vill att du ska vara med.

Vi ska utveckla vår smådjursmottagning och det är där du kommer in i bilden. Du är en serviceminded person som gillar att ligga steget före och vara en stor del av teamet. Du kommer till stor del vara spindeln i nätet. Meriterande är god kunskap inom anestesi och vård av patienter efter operation. Det är också bra om du gärna tar emot egna patienter för vaccinationer, avlivningar mm. Du har god social kompetens och är inte rädd för mycket kundkontakt.

För oss är det viktigt att kunna erbjuda en god service för våra kunder, men vi vill inte låta detta gå ut över vår egen hälsa och välmående. Vi lägger stor vikt vid att vara bra arbetsgivare och att våra anställda ska må bra och komma till jobbet med energi och glädje. Vi har faktiskt världens bästa och roligaste jobb - det får vi aldrig glömma!

Så skynda dig nu att skriva ihop din ansökan, så att du hinner följa med på vår kick off i oktober.

Vi ser fram emot att få träffa dig!

Tveka inte att ringa om du har några frågor.

Omfattningen av tjänsten kan variera mellan 50-100 %.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Norra Skaraborg Veterinärstation Nsvs AB
Ekby-Vallby Östergård 1
54293 Mariestad
Hemsida: nsvs.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Dogwalker needed

Arbetsgivare / Ort: Tassevärld
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

We are a middle size dogwalking company with currently 10 groups in downtown Stockholm and continuously expanding.

We are looking for new dogwalkers to start in August.

We are mainly looking for backup walkers and interns right now with the possibility of having your own group after shortly. Therefore, we need someone who is happy with a part time job, can stay with us for a long time (very important) and able to combine these working hours with another job or school.

We are looking for someone with the following requirements:

• You must love dogs.

• Need to have good physical condition since it requires a lot of walking.

• Reliability is important because it is very hard for us to find substitution so you need to be able to be there every day.

• English or Swedish knowledge, but both is the best.

• You need to be independent, able to handle stress well (very important) and have good problem-solving skills: walkers go alone with their dogs so you need to be able to solve all kinds of situations by yourself and not feel stressed about it.

• It is an advantage if you have experience in dogwalking and you must have a personnummer.

Arbetsgivare
Tassevärld
Hemsida: www.tassevarld.se
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker dig leg. djursjukskötare!

Arbetsgivare / Ort: Grästorps Veterinärklinik & Rehab AB / GRÄSTORP
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 augusti (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
  • Legitimation som djursjukskötare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi växer och söker nu fler leg. djursjukskötare!

Om kliniken: Kliniken, som ligger i härliga Grästorp, är helt nybyggd - vi öppnade november - 2020 och efter det har kundunderlaget ständigt ökat. Vi tar även emot en hel del remisser från kringliggande kliniker. Patienterna är blandat smådjur - hund, katt, kaniner och marsvin.

Vi har ljusa och fina ytor med rymliga undersökningsrum. Kliniken är ca 800kvm. Vi har en fullutrustad operationsavdelning med inhalationsnarkos, en fullutrustad tandavdelning med tandröntgen, digitalröntgen, ett välutrustat laboratorium samt en rehabavdelning med vattentrask.

Vi söker nu dig leg. djursjukskötare som vill vara med och jobba i denna fantastiska verksamhet med duktiga och trevliga kollegor!

Du kommer att :

- ingå i ett familjärt team med stark sammanhållning

- känna delaktighet och få inflytande

- bidra till den goda team-känslan som finns, där alla har en viktig roll och du drivs av att förmedla trygghet till djurägarna.

Hos oss har du möjlighet till ett omväxlande arbete med varierade uppgifter på samtliga av klinikens avdelningar. Detta innefattar uppgifter på vår poliklinikavdelning likväl som arbete med narkos, operation, tandverksamhet och stationärvård.

Vi är ett trevligt gäng med gedigen erfarenhet och oavsett om du är mer erfaren eller nyligen har påbörjat din sköterskebana finns det stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och att påverka den verksamhet du arbetar i. Det är viktigt för oss att du ska ges möjlighet att både växa och samtidigt känna dig trygg i din yrkesroll.

Vi lägger stor vikt vid att vara bra arbetsgivare och att våra anställda ska må bra och komma till jobbet med energi och glädje.

KRAV: Leg. som djursjukskötare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 80-100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Grästorps Veterinärklinik & Rehab AB
Plogvägen 10
46730 GRÄSTORP
Hemsida: https://www.grastorpveterinarklinik.com/
Ansökan
Ansök senast 11 augusti (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Djurvårdare till Distriktsveterinärerna Gotland

Arbetsgivare / Ort: Statens Jordbruksverk
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 augusti (13 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Djursjukskötare

Om jobbet
För att alla djur i Sverige ska få förutsättningar att leva ett så bra liv som möjligt finns Distriktsveterinärerna. Med beredskap dygnet runt, mottagningar över hela landet och unik kunskap om djurhälsa bidrar vi till sundare djur och ett tryggare liv. Vi arbetar med privatpersoner, företag och myndigheter och vi erbjuder tjänster för akut djursjukvård, smittskydd samt förebyggande insatser för en god djurhälsa. Vi är en del av Jordbruksverket. Vi står upp för en etisk djursjukvård, vi är engagerade och gör det lilla extra för kunden eller en kollega. Vi gör skillnad och skapar värde i varje kundmöte. Med djuren och djurägarna i fokus arbetar vi tillsammans för att ständigt förbättra oss och vårt arbetssätt. Alltid med fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe. Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Ta chansen att jobba inom en unik och varierande verksamhet där du får vara med och göra skillnad. Gotland är en av Sveriges mest intressanta marknader när det gäller veterinära tjänster inom alla djurslag. Distriktsveterinärerna Gotland ingår i gruppen större mottagningar i landet och vi välkomnar en ny kollega till oss. Här hjälper vi varandra, stöttar och skapar arbetsglädje tillsammans. Vi är ett stabilt gäng med sjutton veterinärer, fem djursjukskötare och tre djurvårdare. Tack vare vårt Ö-läge med en stor bredd av fall och avsaknad av djursjukhus ligger vi i framkant inom flera kompetensområden. Vi har nyrenoverade och utbyggda lokaler för smådjursverksamheten, en fullt utrustad hästklinik samt varmgarage till våra sju tjänstebilar. Vi har arbetat upp en stor och trogen kundstock tack vare en hög servicenivå med god tillgänglighet och en hög samlad kompetens. Vi är nyfikna, drivna och vill utveckla oss själva och verksamheten. Vår smådjursmottagning ligger i Roma mitt på ön tjugo minuter från Visby. Hästkliniken ligger på travbanan i Visby. Vid behov är vi behjälpliga med att förmedla kontakter kring boende. Till vårt team söker vi nu en djurvårdare på lägst nivå 2. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att vara ett av ansiktena utåt med mycket djurägarkontakt, både på mottagningen och per telefon. Du utför de uppgifter som ligger inom ditt kompetensområde som djurvårdare på nivå 2. Arbetsuppgifterna består bland annat av att arbeta kliniskt, bemanna receptionen och kassa, besvara telefon med rådgivning och tidsbokning, sälja foder och andra handelsvaror samt handleda praktikanter. Likaså uppfylla vårt hygienarbete genom att sköta tvätt, instrument och städa. Kundens, kollegors och djurens upplevelse av sin kontakt med dig ska vara positiv. Ditt engagemang är viktigt och vi delar med oss av kunskap och kompetens till varandra. Vi arbetar efter individuella kompetensutvecklingsplaner som stöder vår verksamhet och möter våra kunders behov. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är djurvårdare på lägst nivå 2 med erfarenhet av kliniskt arbete. Med patientsäkerhet och vårdkvalité i fokus behöver du kunna se till helheten över ditt och dina kollegors arbetsområde. Arbetsdagens förutsättningar kan snabbt ändras och då behöver du kunna fatta beslut och anpassa dig till vad som bäst stödjer ett bra flyt och flöde i arbetet. Genom ditt goda bemötande behåller du befintliga kunder samtidigt som du strävar efter att attrahera nya. Du bör vara serviceinriktad och trivas i sociala sammanhang. Därtill värdesätter vi även god kommunikativ förmåga, både gentemot kunder och internt inom arbetsgruppen för bästa möjliga samarbete. Tidigare erfarenhet av kliniskt arbete, tidsbokning, receptionsarbete, handledning praktikanter ser vi som meriterande. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Vi bryr oss om vår personal därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder samt friskvårdsbidrag. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år. Vi eftersträvad mångfald bland våra medarbetare. Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!
Arbetsgivare
Statens Jordbruksverk
Ansökan
Ansök senast 13 augusti (13 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.