På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Rehabiliteringskoordinator

Rehabiliteringskoordinator

Rehabiliteringskoordinator är ett yrke som infördes 2017.

Huvuduppgift för Rehabiliteringskoordinator är att sköta samarbete mellan arbetsgivare, sjukvården och försäkringskassan i syfte med att underlätta för alla inblandade i rehabiliteringsprocessen av långtidssjukskrivna personer, inklusive och kanske i första hand - för att underlätta för "den försäkrade", som omfattas av den svenska socialförsäkringen.

Arbetstiteln "rehabiliteringskoordinator" kan annars användas även i andra sammanhang, t ex kan en legitimerad Arbetsterapeut eller en Sjuksköterska vara anställda som "rehabkoordinatorer" hos öppen vården, på psykiatriska mottagningen.

Utbildning

Som regel krävs det en akademisk utbildning motsvarande minst kandidatexamen, 3 års heltidsstudier på högskola.

På gymnasiet rekommenderas det i första hand utbildning från Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Beteendevetenskap eller från VO, Vård- och omsorgsprogrammet, som är ett yrkesprogram.

Övrigt

SMSlivräddare - är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp. Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län. Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30%.
Källa: smslivraddare.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Rehabsamordnare till Previa i Halmstad

Arbetsgivare / Ort: AB Previa
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rehabhandläggare

Om jobbet
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se. Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa? Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder. Som rehabsamordnare i Previa har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Du arbetar konsultativt med att förmedla kunskaper om arbetsmiljö- och hälsofrågor och har ett helhetsansvar för en strukturerad, effektiv rehabiliteringsprocess på våra kundföretag. Du är också en viktig länk i våra kundteam som består av kompetens inom teknik, beteendevetenskap, organisationsutveckling, medicin, ergonomi och hälsoutveckling. Du kommer bl.a. att arbeta med: • Motiverande samtal och psykosocialt stöd till individer i deras rehabiliteringsprocess • Stöd och nära samarbete med chefer och HR hos kundföretaget för att säkerställa att processen går framåt • Planering och samordning av rehabplaner som tas fram för att aktivt främja återgång i arbete • Koordinera och samverka med rehabiliteringsprocessens olika aktörer både externt och inom Previa • Leda rehabmöten med kundteamet inom Previa samt hos kundföretagen Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska alt. arbetsterapeut, fysioterapeut eller socionom med erfarenhet av rehabiliteringsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet inom FHV. Du har goda IT-kunskaper och är bra på att strukturera och planera i ditt arbete. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Du behärskar svenska i tal och skrift. Som person har du stark drivkraft och är engagerad, målinriktad och flexibel. Du har dessutom mycket god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga. Vi erbjuder dig: • Ett arbete i en av Sveriges hetaste framtidsbranscher • Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper • Möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa • Intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor Som rehabsamordnare i Previa arbetar du som konsult utifrån våra värderingar – värdeskapande, samspelande och modiga. Övrigt: Vikariat på 12 månader med chans till förlängning. Tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde efter överenskommelse. Resor i tjänsten kan förekomma vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil. Är du intresserad? Vid frågor är du välkommen att kontakta Tf Konsultchef Malin Löfström på [email protected] alternativt tel nr 035162958. Välkommen med din ansökan senast 2021-09-29. Urval och intervjuer sker löpande. Vi undanber oss kontakt från annons- och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
AB Previa
Ansökan
Ansök senast 29 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avonova Hälsa söker Rehabkoordinator till Mölndalsvägen, Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Avonova Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 oktober (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rehabhandläggare

Om jobbet
Vi leder vägen till ett hållbart arbetsliv – varje dag    Avonova är Nordens ledande aktör inom företagshälsa och ledarutveckling. Med bred kunskap och stort engagemang hjälper Avonova organisationer och dess medarbetare att bli mer hållbara, kommunicera effektivare och må bättre. Hälsa och arbetsmiljö är avgörande faktorer för att skapa långsiktigt framgångsrika organisationer. Våra 1300 medarbetare på 170 orter levererar varje dag hälsotjänster över hela Norden. Våra kunder finns inom såväl offentlig som privat sektor. Vi tror starkt på kraften i människan och vår mission är "Make companies perform and employees thrive". Läs mer på www.avonova.se. Som rehabkoordinator på Avonova är du utifrån din profession ett stöd åt såväl företagsledningar, chefer, kontaktpersoner och medarbetare. Du kommer ingå i ett team av professionella konsulter med medicinsk, teknisk, psykosocial, organisatorisk och administrativ kompetens och vara en del av skapa rutiner på enheten kring rehabkoordinering. I arbetsuppgifterna ingår - Bedömningssamtal - Kartläggningar - Hälsoundersökningar - Hälsoprojekt - Handledning av chefer och medarbetare - Utbildningsinsatser - Ansvar för att koordinera och samordna rehabiliteringsinsatser till våra kunder Kvalifikationer Vi söker dig som är exempelvis arbetsterapeut, beteendevetare, företagssköterska eller liknande och har utbildning inom och erfarenhet av rehabkoordinering. Erfarenhet från företagshälsa är meriterande. Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i ett företag som växer och utvecklas, tillsammans med kompetenta kollegor. Vi erbjuder dig stora möjligheter till utveckling inom din profession och i företagshälsa samt många intressanta och trevliga kunder! Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning under 6 månader. Vill Du veta mer kontakta Tiril Bamberg, https://avonova.varbi.com/center/tool/position/394016/edit/tab:1/mailto:, tel. 010-2526357 Tycker du detta låter intressant är du välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval så vi vill att du sänder din ansökan snarast möjligt dock senast 5 oktober 2021. Vi är medlemmar i Almega med kollektivavtal med Vårdföretagarna, Vårdförbundet, LSR, Läkarförbundet och Vision. Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.
Arbetsgivare
Avonova Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 5 oktober (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Previa Digital söker nu rehabsamordnare

Arbetsgivare / Ort: AB Previa
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 oktober (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Rehabhandläggare

Om jobbet
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se. Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa? Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder. Previa Digital är en nyetablerad enhet i Previa där vi enbart arbetar med Onlinebesök. Via ett onlinebesök kan både arbetsgivare och medarbetare enkelt, snabbt och säkert delta genom ett videomöte från smartphone, läsplatta eller dator - oavsett geografisk lokalisering. Som rehabsamordnare i Previa har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Du arbetar konsultativt med att förmedla kunskaper om arbetsmiljö- och hälsofrågor och har ett helhetsansvar för en strukturerad, effektiv rehabiliteringsprocess på våra kundföretag. Du kommer bl.a. att arbeta med: • Motiverande samtal och psykosocialt stöd till individer i deras rehabiliteringsprocess • Stöd och nära samarbete med chefer och HR hos kundföretaget för att säkerställa att processen går framåt • Planering och samordning av rehabplaner som tas fram för att aktivt främja återgång i arbete • Koordinera och samverka med rehabiliteringsprocessens olika aktörer både externt och inom Previa • Leda rehabmöten med kundteamet inom Previa samt hos kundföretagen • Jobba som central rehabsamordnare för större företag och samordna kollegor runt om i landet. Eftersom enheten är ny så kommer mycket fokus även ligga på utveckling av våra digitala tjänster och processer. I detta kommer du också ha en viktig roll i att gemensamt med övriga teamet driva denna utveckling. Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska alt. arbetsterapeut, fysioterapeut eller socionom med erfarenhet av rehabiliteringsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet inom FHV. Du har goda IT-kunskaper och är bra på att strukturera och planera i ditt arbete. Du har en förmåga och stort intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du drivande och har kunskap om sambandet mellan individ, grupp och organisation samt förmåga att omsätta det till effektiva insatser i relation till kund. Du arbetar systematiskt med analys, genomförande och uppföljning. Du skall ha ett brinnande intresse för det digitala och vilja vara med på vår digitala resa. Vi erbjuder dig: • Ett arbete i en av Sveriges hetaste framtidsbranscher • Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper • Möjlighet till kompetensutveckling • Intressanta kunder, både inom alla branscher • Delaktighet i Previa spännande Digitala resa Som rehabsamordnare i Previa Digital arbetar du som konsult utifrån våra värderingar - värdeskapande, samspelande och modiga. Övrigt: Tjänstgöringsgrad enl. ök Tillträde snarast. Arbetstid: normal arbetstid, helgfria vardagar 8-17, variation utöver normal arbetstid kan förekomma enligt ök. Placering: Vi planerar att ha nya kontor i Stockholm samt Västerås där man arbetar primärt digitalt men vi har kontor över hela landet där man kan baseras. Självklart kan man även arbeta, en viss del av sin tid hemma men man måste ha möjlighet att arbeta hemifrån med god kvalité. Är du intresserad? Vid frågor är du välkommen att kontakta Konsultchefer Roger Jäderberg [email protected] eller Sara Rådström på [email protected] Sista ansökningsdag 2021-10-06. Urval och intervjuer sker löpande. Vi undanber oss kontakt från annonserings- och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
AB Previa
Ansökan
Ansök senast 6 oktober (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.