På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Socionom

Socionom

Socionom är en examensbeteckning för dig som tagit examen efter att ha läst socionomprogrammet på universitet och högskola. Som socionom har du möjlighet att arbeta inom många olika yrken inom det sociala området. Gemensamt för dessa yrken är att du arbetar med människor i olika skeden av livet. Ofta möter du människor i svåra situationer.

Du ska hjälpa människor att själva åstadkomma förändringar i sitt liv. Du måste ha stor kunskap i hur både människan och samhället fungerar. Du måste kunna se helheten i ditt arbete men samtidigt ha förmåga att visa empati för den enskilde.

Många socionomer arbetar som socialsekreterare inom kommunen, som chef eller som biståndshandläggare i äldre- och handikappomsorg, som kurator på skola eller som kurator i hälso- och sjukvården.

Socialsekreteraren arbetar med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag.

Kuratorn möter människor i behov av råd, stöd och hjälp, antingen enskilt eller i grupp.

Biståndshandläggare gör framför allt utredningar om vårdbehov för äldre och funktionshindrade.

Utbildning

Socionomprogrammet är en 3,5 årig yrkesförberedande "generalistutbildning*" på högskolenivå, där du bl a läser samhällsvetenskap, socialt arbete, juridik och psykologi.

I utbildningen ingår praktikförlagda studier och fördjupande studier med valfria inriktningar.

På flera orter kan du utbilda dig till socionom med olika inriktningar, till exempel mot äldre och funktionshindrade, mångkulturellt arbete eller socialpedagogik. Det finns även möjlighet att rikta in sig på etik och diakoni eller på internationellt arbete.

Studerande på Socionomprogrammen får också obligatorisk verksamhetsförlagd utbildning och tränas in i professionen genom personlig professionell utbildning (PPU).

*"Generalistutbildning" betyder att studenterna får kunskaper inom ett mycket brett kunskapsfält.

Inom de flesta socionomprogram** i Sverige är det möjligt att också ta ut en kandidatexamen i socialt arbete. Då kursen, som innehåller kandidatuppsatsen 15 hp på 6:e terminen, har studenter efter avslutad termin 6 sammanlagt 180 hp och kan ta ut en kandidatexamen. Men endast en minoritet väljer ta ut kandidatexamen efter termin 6. Den stora majoriteten läser sin sjunde termin (30 hp på avancerad nivå) för att därefter ta ut socionomexamen.

**Det finns socionomprogram i Sverige som inte erbjuder möjlighet att ta ut kandidatexamen i socialt arbete. Om detta är viktigt för dig, kontrollera gärna på förhand med det lärosäte där du vill studera.

Auktorisation som socionom kan man få efter att ha arbetat med arbetsuppgifter inom socionomyrket i minst tre år samt om man även uppfyller vissa andra villkor. Nämnden för Socionomauktorisation är ett organ inrättat genom beslut av Akademikerförbundet SSR.

Andra utbildningsvägar

Alternativa utbildningar, som ej leder till socionomexamen, men som rekommenderas i fall man vill, men inte kan läsa till socionom är bl a:

 • LiU, Samhälls- och kulturanalys och ibland kan vissa av f d studenter från den utbildningen få samma typ av tjänster, som annars socionomer brukar få
 • Socialpedagogiskt arbete inom funktionshinderområdet, 180 hp (3-årig högskoleutbildning)
 • Beteendevetenskapliga kurser och program
 • Studie- och yrkesvägledarprogrammet, 180 hp (3-årig högskoleutbildning)
 • Socialpedagogutbildningen eller Socialpsykologiska programmet
 • kandidatexamen med huvudområde psykologi eller sociologi, som gör dig anställningsbar inom bl a Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen
 • icke-akademiska utbildningar, t ex till Socialpedagog / behandlingsassistent, som finns inom yrkeshögskola och folkhögskola.

Efter avslutad socionomutbildning kan man söka jobb direkt som Socialsekreterare, Fältassistent, jobba med utredningar av behov för äldre och funktionshindrade eller göra barnavårdsutredningar inom Socialtjänst eller få jobb som Frivårdsinspektör inom Kriminalvården, men man kan också fortsätta läsa till magister vilket tar ytterligare ett år, eller till masterexamen, vilket tar två år.

På magister- eller masternivå fördjupar man sig ytterligare inom enskilda kunskapsområden.

Många socionomer läser påbyggnadsutbildningar som leder till att de kan få arbeta som Kuratorer.

Som utexaminerad socionom kan man också välja att vidareutbilda sig inom samtalsterapi och bli t ex Psykoterapeut.

Grundläggande gymnasieutbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Arbetsplats

I övrigt arbetar många socionomer som personalkonsulenter inom företagshälsovård och som konsulter med exempelvis organisationsutveckling, handledning, rekrytering och samhällsplanering.

Visa mer
Visa mindre

61 Lediga jobb

Familjerätten i Borlänge söker vikarie

Arbetsgivare / Ort: Borlänge kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Barn- och ungdomsenheten är en av fem enheter inom Individ- och familjeomsorgen som har sin organisatoriska tillhörighet i Bildningssektorn. Enheten består av familjerätt, mottagning, barn, ungdom, familjehem, familjevåldsteam samt den länsövergripande socialjouren. Teamen leds av en 1:e socialsekreterare och på enheten finns också enhetschef, biträdande enhetschef och metodstödjare som håller i bl a introduktion. Familjerätten består av fem medarbetare, varav en 1:e socialsekreterare på halvtid. Medarbetarna är engagerade och drivs av en strävan att utveckla verksamheten mot ständiga förbättringar Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag: Jag finns här för borlängebon Jag gillar utmaningar Jag möter varje människa med öppenhet ARBETSUPPGIFTER Familjerätten ansvarar för rådgivning och handläggning av ärenden inom det familjerättsliga området; faderskap, samarbetssamtal, vårdnad, boende- och umgängesutredningar, avtal, medgivande, adoption och umgängesstöd. Fokus för familjerättens arbete är att erbjuda stöd och i möjligaste mån finna samförståndslösningar mellan föräldrar, med barnets bästa i centrum. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. B-körkort. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och särskilt inom det familjerättsliga området Vi söker dig medarbetare som är flexibel och lyhörd och som har en god samarbetsförmåga. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som skrift. Framförallt söker vi dig med ett genuint intresse av det familjerättsliga området. ÖVRIGT För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt. Välkommen med din ansökan! ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT! Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.
Arbetsgivare
Borlänge kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här

Metodhandledare/Biträdande enhetschef stödboende/öppenvård

Arbetsgivare / Ort: Alpklyftan AB / GÖTEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

Alpklyftan har bedrivit socialt arbete sedan 1995, med att stödja och motivera barn, ungdomar, vuxna och familjer i deras vardag. Vi erbjuder stabila och individanpassade lösningar för hela vårdkedjan – i specialanpassade fastigheter, boenden och lägenheter. Med en ovanligt välutbildad och erfaren personal, starkt fokus på relation samt flexibla resurser arbetar vi för att öka möjligheterna till ett fungerande liv.

Arbetsuppgifter

Metodhandledare/Biträdande enhetschef stödboende/öppenvård

Du är organiserad under enhetschefen och kommer att metodhandleda personalen inom öppenvård och boendepersonal på våra stödboenden. Enheten arbetar primärt med ungdomar och unga vuxna.

Tillsammans med enhetschefen och arbetsgruppen ansvarar du för utveckling av arbetssätt, metoder, uppföljning och dokumentation. Du anpassar din metodhandledning efter medarbetarnas behov och kompetenser, vilket kan innebära både individuell- och grupphandledning. I arbetet med att föra verksamheten mot uppsatta mål, rutiner och riktlinjer är du en drivande och viktig person. I uppdraget ingår också att delta i utvecklingen av verksamheten.

Du antar rollen som omvärldsbevakare och skapar därmed förutsättningar för att arbetet bedrivs enligt aktuell kunskap och forskning, gällande lagstiftning samt beprövad erfarenhet.

Du kommer även ingå i företagets ledningsgrupp vilket även innebär chefsberedskap enligt schema gentemot alla Alpklyftans verksamheter. Våra stödboenden finns på Hisingen, i Partille samt lägenheter runt om i Göteborg. Vårt kontor finns i Kungssten/Sandarna.


Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller motsvarande akademisk utbildning som vi bedömer lämplig för att axla rollen.

Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du trivs med att leda och utveckla andra i ditt arbete, och du är en trygg person som kan nå fram med ditt budskap till andra. Du ser andra människors behov och möter upp dessa, samt har förmågan att ta till dig ny kunskap och pedagogisk förmåga att dela med dig av den. Du är en tydlig och god kommunikatör som kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Rollen kräver att du har erfarenhet inom målgruppen barn och unga samt behandlingsarbete. Vi ser även att du har vidareutbildning så som steg 1 eller motsvarande. Har du tidigare jobbat i arbetsledande befattning är det meriterande.

B-körkort krävs.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi kommer att träffa kandidater löpande så skicka in din ansökan snarast dock senast 21/9 2020.

Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning 6 mån.


Har du frågor kontakta enhetschef Helén Frisell på [email protected] eller tfn 0735 190335

Arbetsgivare
Alpklyftan AB
Varholmsgatan 2e
41474 GÖTEBORG
Hemsida: www.alpklyftan.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]

Socialsekreterare

Arbetsgivare / Ort: Sandvikens kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, missbruks- och beroendevård, ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet, ANDTS och barn- och ungdomars delaktighet. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård för barn, unga och deras familjer samt för vuxna. Barn- och familjeenheten är just nu inne i en spännande och aktiv utvecklingsfas. Utvecklingsarbetet är en del i ett förvaltningsövergripande arbetsmiljöprojekt som pågår till och med december 2021, vilket bland annat innefattar en timmes reflektionstid per dag för socialsekreterare. Projektet syftar till att balansera de höga krav som finns i en socialsekreterares arbetsvardag, genom att tillföra resurser i form av ökade möjligheter till återhämtning. Bakgrunden till projektet är att förvaltningen vill erbjuda hälsosamma arbetsplatser, där medarbetare kan arbeta oavsett var i livet de befinner sig, där personal trivs och stannar kvar och där kontinuitet och erfarenhet i arbetsgrupperna leder till hög kvalitet för de människor som kommer i kontakt med socialtjänsten. Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner - semesterväxling - årsarbetstid - friskvård till förmånligt pris - hälsofrämjande aktiviteter - extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år - personal- och fritidsföreningen Pulsen ARBETSUPPGIFTER Din huvudsakliga arbetsuppgift är handläggning enligt SoL och LVU med inriktning på barn, 0-12 år, deras familjer och nätverk. Du skall utreda och bedöma barn och familjers resurser och biståndsbehov samt besluta om och följa upp olika insatser. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv med ett utvecklat barnperspektiv, där kontakt och tid med barn prioriteras, i kombination med nätverksarbete och signs of safety. KVALIFIKATIONER Du skall vara utbildad socionom. Det är meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning inom den sociala barn/ungdomsvården eller annat psykosocialt arbete med målgruppen. Du skall ha goda kunskaper i barns utveckling och det är för dig en självklarhet med engagemang för utsatta barn och att arbeta utifrån BBIC samt att vilja bidra med nytänkande och metodutveckling. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad och samarbetsförmåga samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du skall ha god förmåga att arbeta självständigt och till reflektion och analys samt kunna motivera och fatta beslut. Arbetet kräver att du dessutom har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift, då arbetet innehåller stora krav på dokumentation. ÖVRIGT Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare. I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas. Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Arbetsgivare
Sandvikens kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här

Familjebehandlare till Östra Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
I stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg arbetar cirka 1800 medarbetare tillsammans för att möta invånarnas behov av service. Stadsdelen Östra Göteborg omfattar områdena Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby och här bor drygt 50 000 invånare. Stadsdelen har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsdelens struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Östra Göteborg ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta? ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu dig som vill ingå i ett team som arbetar med Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling IHF och med fördjupade utredningar i hemmet. Vi är en nystartad verksamhet inom Resursenheten i Östra Göteborg som startade upp vår behandlingsmodell (IHF) i oktober 2019 och är fortfarande i uppbyggnadsprocess och utveckling. Vi söker dig som är intresserad av att var med i att utveckla och bygga upp vårt nya team! IHF är en manualbaserad behandlingsmetod som bygger på socialekologiska, salutogena, beteendeorienterade och familjesystemiska teorier. Behandlingen sker oftast i familjens hem. Ett team består av en samordnare, en familjebehandlare och en barn-/ungdomsbehandlare. Behandlingstiden varierar mellan 612 månader. Antalet behandlingstimmar och intensiteten i behandlingen kan anpassas eftersom behandlingen ska vara intensivast när behovet hos familjen är som störst. Du kommer att få en utbildning i IHF. Efter utbildningen kommer du få handledning på telefon en gång per vecka, samt handledning på plats en gång i månaden av erfarna handledare. Du kommer också arbeta med fördjupad utredning i familjens hemmiljö som är en del av myndighetsutövningens utredningsarbete. Tjänsten innebär varierad arbetstid med familjearbete på kvällstid en till två gånger i veckan eller efter behov. Beredskap delas jämt i teamet vardagar 17-22, samt helgen. Hos oss kommer du bli utmanad i att arbeta med komplexa ärenden tillsammans med ett personalteam där varje roll har en viktig funktion för ett gynnsamt förändringsarbete. Vi arbetar enligt evidensbaserade metoder och -praktik samt med standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem så som Journal Digital. Vi erbjuder också ett utvecklande och lärande arbete på en trevlig arbetsplats med ett gott arbetsklimat. KVALIFIKATIONER Du är socionom, socialpedagog eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av arbete med barn, föräldrar och familjebehandlande arbete är ett krav. Vidareutbildning inom psykosocialt arbete; familjeterapi, utvecklingspsykologi, systemteori, Marte Meo, BoF, IFH eller andra metodkunskaper inom området är meriterande. Du har lätt för att motivera människor till förändring och verkar utifrån ett salutogent och systemiskt förhållningssätt. Du är en lagspelare som tycker om att ha ett nära samarbete med dina teamkollegor. Vi lägger stor vikt vid att du tar ansvar för det gemensamma uppdraget samt kan balansera olika krav och behålla lugnet i svåra situationer. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. Du har en god förmåga att få till stånd samarbete med familjer, föräldrar, barn, unga samt interna och externa samverkanspartners. Meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystem Treserva. ÖVRIGT Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. I Östra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du ett friskvårdsbidrag och även ett flertal rabatterade aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önska använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om komptensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här

Socialkonsulent med Case management inriktning-Vikariat

Arbetsgivare / Ort: Haninge kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2020-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden Vill du göra skillnad för unga personer som är aktuella inom flera myndigheter? Att få dem att nå sina mål gällande arbeta och studier? Vi har tid för utveckling och rum för idéer inom vårt ungdomsteam 16-24 år och projektet SamMA ”Sammanhållen mobilisering ut mot arbete”, som riktar sig till personer med funktionsvariation 16-35 år i behov av samordnat stöd för att nå arbete och studier. Målgruppen kan exempelvis vara ungdomar som varken arbetar eller studerar, elever från särgymnasium eller elever med aktivitetsersättning på grund av förlängd skolgång. Det kan även vara personer inom daglig verksamhet eller personer som fått avdrag på aktivitetsersättning eller sjukpenning. Ungdomsteamet och SamMA består av verksamhets- och delprojektledare, Socialkonsulenter, Case Manager, arbetsterapeut, hälsopedagog och en Supported Employment (SE- handledare). Tjänsten är en delad tjänst för båda teamen och kommer att vara en naturlig länk för fånga upp ungdomar som behöver samordnade stödinsatser utifrån kartlagda behov och önskemål i syfte att komma till arbete/studier. Ungdomsteamet startade 2008 och riktar sig ungdomar som är aktuella hos flera myndigheter och SamMA-projektet startade i mars 2020 och beräknas pågå i två år. Projektet leds av Samordningsförbundet Östra Södertörn och finansieras av europeiska socialfonden. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan. Tjänsten är ett vikariat som ersättare för socialkonsulent som går på föräldraledighet perioden 2020-10-01 (eller tidigare om möjligt) och som längst ett år framåt. Om volymer och behov uppstår finns möjlighet till förlängning. Ditt uppdrag Du ingår i två team och tillsammans med samverkanspartners skapar ni förutsättningar för deltagarna att finna, få och behålla arbete eller studier. Du kommer arbeta nära och kontinuerligt med våra deltagare och teamkollegor, exempelvis genom samtal som sker både individuellt och i grupp. Du tillvaratar den enskildes motivation och starka sidor stärker deltagarens självkänsla genom att få deltagaren att betrakta sig själv som en medborgare som aktivt medverkar i samhällets utveckling. Du tycker om att jobba med individer i förändring och trivs med att arbeta i en intensiv och föränderlig miljö. När du tillsammans med teamkollega möter våra deltagare kartlägger och identifierar ni deras behov, erbjuder dem stöd och insatser som matchar till arbete eller studier Du kommer dagligen att behöva dokumentera ditt arbete och administrera i våra system, vilket innebär att det är bra om du har förmågan att skapa struktur och göra prioriteringar i ditt arbete för att trivas i rollen. Det här söker vi hos dig - Du är van att skapa kontakter och samarbeta med myndigheter och arbetsgivare. - Du har ett nyfiket utforskande förhållningssätt i allt du gör. Självklart kommunicerar du också tydligt med stor lyhördhet, och är välformulerad i skrift. - Akademisk utbildning inom det beteendevetenskapliga området eller likvärdig dokumenterad kompetens - Erfarenhet av att arbeta med arbetsinriktad arbetsrehabilitering, rekrytering eller arbetsledning. - Erfarenhet av arbete med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden på grund av funktionsvariation till följd av kognitiva eller intellektuella svårigheter, neuropsykiatrisk- eller psykiatrisk problematik. - Utbildning och metodkunskap inom minst en av metoderna: SE (supported employment /stöd i arbete)/MI (motiverande samtal) eller IPS (individuell placering och stöd) - Meriterande är även kunskap och erfarenhet av förändringsarbete i projektform inom arbetsmarknadsområdet - B-körkort  Dina kvalifikationer - Du är socionom eller har en annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig - Du har goda kunskaper om arbetsmarknad och samhälle genom minst 3 års arbetslivserfarenhet - Du har kunskap och erfarenhet av kartläggning, vägledning och utredande samtal. - Du har erfarenhet av dokumentation och handläggning enligt grundläggande lagstiftning Det här kan vi erbjuda dig Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer.  Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.
Arbetsgivare
Haninge kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här

Unga Vuxna-teamet, Ekonomiskt bistånd söker en socialsekreterare

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 September (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Skarpnäcks stadsdelsförvaltning erbjuder dig en arbetsplats där ett aktivt medarbetarskap och ett tydligt ledarskap är grunden för att ge stockholmarna den bästa verksamheten. Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet. Fånga chansen att få arbeta med ekonomiskt bistånd i Unga vuxna-teamet! Vi finns i Utredningsgruppen inom enheten Ekonomi och arbete. Unga Vuxna-teamet är i en spännande utveckling där vi arbetar med att renodla och utveckla arbetssätt och metoder för att hjälpa unga vuxna ut till egen försörjning. Är du intresserad av att bidra till detta utvecklingsarbete? Sök tjänsten hos oss!    Arbetsplatsbeskrivning Vår målgrupp är stadsdelsområdets boende som inte kan tillgodose sina grundläggande ekonomiska behov genom egen försörjning. Enhetens huvuduppdrag är att utreda, bedöma samt besluta om ekonomiskt bistånd och genom väl utredda och målformulerade insatser stödja och stärka den enskildes förmåga till ett självständigt liv. Enheten leds av enhetschef tillsammans med tre biträdande enhetschefer. Handläggarna på Ekonomi och arbete är indelade i tre grupper: Mottagningsgrupp, Utredningsgrupp Vuxna och Unga Vuxna och Arbetsmarknadsinsatser. Vi söker en socialsekreterare som vill arbeta med oss inom teamet Unga Vuxna. Vår målgrupp är personer i åldern18-29 år med svårigheter inom flera livsområden. Vi sitter på förvaltningens kontor i Björkhagen, beläget precis invid tunnelbanestationen. Precis runt hörnet från kontorshuset breder Nackareservatet ut sig och bjuder på chanser till en skön skogspromenad eller en löprunda på rasten.  Arbetsbeskrivning Vi söker en ambitiös och driftig person som drivs av sociala frågor kopplat till ekonomi. Inom ekonomiskt bistånd möter du en stor variation av social problematik. Tjänsten passar dig som vill arbeta nära olika områden av socialt arbete, kan myndighetsutövning, har hög servicekapacitet och ett genuint intresse för att stödja människor i svåra situationer. Det innebär att du får ansvar för att driva ett socialt förändringsarbete med målet att hjälpa personen att komma in på vägen till egen försörjning. I arbetet ligger också att informera om ekonomiskt bistånd, och utreda rätten till bistånd. Utredningarna genomförs med hjälp av bedömningsinstrumentet Initial bedömning och innefattar såväl mycket telefonkontakter som personliga möten med brukare och andra samverkansparter som till exempel stadens Jobbtorg, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, sjukvården m.fl. Arbetet förutsätter också mycket samverkan med avdelningens övriga verksamheter. Arbetssättet byggs på kunskapsbaserad socialtjänst och präglas av MI-anda och ett empatiskt förhållningssätt Kvalifikationer För tjänsten krävs socionomexamen. Därutöver kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi söker dig som har glöd och vilja att arbeta för målgruppen med verksamheten ekonomiskt bistånd som verktyg. Som person har du god samarbetsförmåga, är nyfiken och kan vara lugn i krävande situationer. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Du har ett holistiskt och interkulturellt förhållningssätt med öppenhet mot den mångfald som våra medborgare representerar. Ditt arbetssätt präglas av gott bemötande, omdöme och struktur. Du behöver ha lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och vara uthållig i ditt arbetssätt. Meriterande kunskaper eller erfarenheter: - Erfarenhet av eget arbete inom ekonomiskt bistånd - Utbildning i MI på grundnivå - Kunskaper i stadens dokumentationssystem Paraplyet - Utbildning i stadens bedömningsinstrument IB   Övrigt Vi erbjuder extern handledning. Som månadsanställd har du möjlighet till semesterväxling, flextid, friskvårdstimme alternativt friskvårdspeng samt sommartid. Du erbjuds att förmånligt köpa träningskort till Stockholms stads simhallar gym och träningsanläggningar. Därutöver har du som anställd i Stockholms stad för närvarande rabatt på ett flertal andra gym och träningsanläggningar. Läs mer om staden som arbetsgivare här: https://jobba.stockholm/formaner/ Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 22 September (1 dag kvar)

Ansök här

Socialrådgivare, vuxenavd, behandlingsenheten

Arbetsgivare / Ort: Halmstads kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 September (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. ARBETSUPPGIFTER Vuxenavdelningen ansvarar för myndighetsutövning och verkställighet gentemot två huvudsakliga målgrupper: 1. personer med beroendeproblematik, inklusive spel om pengar och, 2 personer med psykisk funktionsnedsättning. För personer med beroendeproblematik styrs insatserna av Socialtjänstlagen (SoL), Lag om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) och avdelningen ansvarar för interna och externa behandlingsinsatser riktade till personer med beroendeproblematik. För psykiskt funktionsnedsatta styrs insatserna av Socialtjänstlagen (SoL) och av Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och avdelningen ansvarar för interna och externa insatser såsom exempelvis verkställighet av boendestöd, bostad med särskild service, ledsagarservice, kontaktperson samt korttidsvistelse Som socialrådgivare arbetar du med personer som har behov av stöd eller behandling av olika slag. Du kan möta individer, familjer eller grupper och nätverk. Du jobbar exempelvis med människor som har missbruks- och beroendeproblem. Arbetet innebär bland annat att ansvara för motivationsarbete, enskilda samtal, gruppsamtal/behandling, stöd till anhöriga, deltaga i nätverksmöten samt ansvara för genomförandeplaner. Detta görs i ständig dialog med berörda parter. Insatser på behandlingsenheten ges via biståndsbeslut. Arbetet baserar sig på evidensbaserad praktik, systemteori samt på missbruk och beroendeproblematik. Som behandlare på enheten arbetar du även med de insatser där denna problematik kan finnas i kombination med våld. KVALIFIKATIONER Socionomutbildning eller annan högskoleutbildning om arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av behandlingsarbete. Erfarenhet av att arbeta med missbruk- och beroendeproblematik Vi ser medicinsk kompetens som meriterande då vi arbetar i ett nära samarbete med vuxenpsykiatrin, sjukvården och brukarrådet. Centralt i arbetet är barn, familj och anhörigperspektivet. Därför ser vi det även som meriterande om du har familjeterapiutbildning eller steg 1 utbildning, gedigen erfarenhet av behandlingsarbete både i grupp, med familjer och individuellt. ÖVRIGT Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Halmstads kommun
Ansökan
Ansök senast 22 September (1 dag kvar)

Ansök här

Familjebehandlare till Barn- och familjeenheten

Arbetsgivare / Ort: Burlövs kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 22 September (1 dag kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Burlövs kommun - den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur. Här skapar vi värde för våra medborgare i en kommun i tillväxt. Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv? Barn och familjeenheten består av öppenvården, utredningsgrupp, familjehemsgrupp samt familjerätt. Teamet inom öppenvården består av sex familjebehandlare som primärt arbetar på uppdrag från myndighetsutövarna på barn- och familj. I det dagliga arbetet får du stöttning och handledning av 1:e socialsekreterare samt enhetschef. Öppenvården i Burlövs kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och utveckla vår öppenvård genom ett gott behandlingsarbete på både kort och lång sikt. Här får du chansen till personlig utveckling och att vara med och påverka hur medborgarna lever och verkar i Burlövs kommun. Vi lägger fokus på att utbilda personal så att kommunen kan arbeta utifrån väl beprövade metoder både vid intensivarbete och långsiktigt arbete. Vill du ingå i ett behandlingsteam där det finns gott om engagemang och utbildad kunnig personal, så kan du vara den vi söker. ARBETSUPPGIFTER Som familjebehandlare kommer du att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete där barn och ungdomar samt deras föräldrar är i behov av förändring i sin livssituation. Arbetet bedrivs både enskilt och i team med dina kolleger. Teamet har olika inriktningar och utbildningar för att kunna möta behoven hos såväl de yngre som de äldre barnen och deras föräldrar. Vi använder oss av evidensbaserade metoder och anpassar dessa efter individens behov och förutsättningar. Riktade insatser används såsom KIBB, en insats som tillämpas i de familjer där det förekommer erkänt våld. Under hösten påbörjas ett nytt spännande arbete med implementering av metoderna FFT samt Marte meo. Tjänsten är på 80 % och arbetstiden är förlagd mellan 8.00-16.30 men kan förskjutas vid behov. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av behandlingsarbete i familjer och det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i familjer där det förkommer våld. Meriterande är om du har utbildning i KIBB, FFT, Marte Meo, föräldrastödsutbildning samt utbildning i att hålla diverse barngrupper. Det är viktigt att du har en god förmåga att sammanfatta och dokumentera behandlingsarbetet och därför behöver du kunna hantera det svenska språket väl i både tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta och tycka om att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och erfarenhet. Du är duktig på att skapa goda hållbara relationer och är prestigelös i din personlighet. Varmt välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Burlövs kommun ser mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag. Vi erbjuder utvecklingsorienterade arbetsplatser som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje. Våra medarbetare är engagerade och i högsta grad delaktiga i att steg för steg realisera kommunens mål och uppdrag utifrån vår värdegrund. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Burlövs kommun
Ansökan
Ansök senast 22 September (1 dag kvar)

Ansök här

Integrationssekreterare till verksamhetsområde Härryda framtid

Arbetsgivare / Ort: Härryda kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 September (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Tjänsten som Integrationssekreterare är placerad inom verksamhetsområde Härryda framtid. Verksamhetsområdet har bl.a. övergripande ansvar för kommunens arbetsmarknadsfrågor, försörjningsstöd, vuxna nyanlända, ett stödboende och vuxenutbildning. Ett av våra huvuduppdrag är att bidra till ökad integration inom kommunen. Du kommer ha din arbetsplats i en lokal i Mölnlycke centrum, ca 10-15 min från centrala Göteborg. Våra tre grundperspektiv som anställd inom Härryda kommun är medarbetarskap, ledarskap samt kommunikation och samverkan. Alla våra anställda erbjuds gratis telefonsamtalsstöd samt att köpa årskort för buss från Västtrafik med månadsavdrag på lönen. Denna tjänst är ett vikariat för en av våra medarbetare som kommer att vara föräldraledig ca ett år. Tillträde sker i december 2020. ARBETSUPPGIFTER Som verksamhetsområdets integrationssekreterare är ditt huvuduppdrag handläggning av boende och integration gällande målgruppen nyanlända, vilket innebär att du ansvarar för hela processen från nybesök till avslut under etableringstiden. I rehabiliteringsärenden initierar du kontakter och samverkar med sjukvården. Du ingår i en arbetsgrupp med två integrationssekreterare, där fokus är integration och självförsörjning. I gruppen ingår även en boendeadministratör/boendecoach och en integrationsstödjare. Gruppen arbetar i nära samverkan med AME, försörjningsstödsenheten, SFI, AF etablering, skola och även sjukvården vid behov. Försörjningsstödet för målgruppen handläggs på försörjningsstödsenheten under hela etableringstiden. Inom verksamhetsområdet arbetar vi efter metoden att bla nyanlända snabbare ska komma i arbete/sysselsättning. Enheten är tillsammans med andra kollegor en del av det arbetet. KVALIFIKATIONER Du har socionomexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med målgruppen och myndighetsutövning är meriterande. Du har förmåga att arbeta självständigt och är en god samarbetspartner. Du är en positiv och trygg person med hög service- och ansvarskänsla. Du är en person som vill ta ansvar för utveckla och förenkla arbetsprocesser med fokus på den enskilde brukaren. Som kollega är du öppen och flexibel och bidrar till en öppen och positiv arbetsmiljö. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Körkort krävs. ÖVRIGT Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress: Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
Härryda kommun
Hemsida: http://www.harryda.se
Ansökan
Ansök senast 23 September (2 dagar kvar)

Ansök här

Socionom med uppsökande uppdrag till Stadsbiblioteket

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 September (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Stockholms stadsbibliotek har verksamhet över hela Stockholms stad. Kulturförvaltningen arbetar på uppdrag av Kulturnämnden. Verksamheten omfattar Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Museer och konst, Evenemangsavdelningen och Stockholms stadsbibliotek, samt kulturstrategiska staben, kommunikationsstaben och administrativa staben. Stockholms stadsbibliotek består av ett 40-tal fysiska bibliotek och ett digitalt bibliotek. Stockholms stadsbibliotek ansvarar även för verksamhet på sjukhus och andra vårdinstitutioner. Stadsbiblioteket vid Odenplan är Stockholms mest besökta bibliotek med ca en miljon besök per år. Stadsbiblioteket fungerar både som ett lokalt bibliotek för de boende på Norrmalm och som ett bibliotek för hela Stockholm. Stadsbiblioteket ingår i Norrmalmsenheten som också ansvarar för Barnens bokbuss, uppdragsbiblioteken, kundtjänst, Boken kommer, Ljudbiblioteket och vaktmästeri. Enheten har ca 65 medarbetare uppdelad i fyra sektioner. Tjänsten är placerad i sektionen för administration. Arbetsbeskrivning Folkbiblioteken är en viktig samhällsinstitution och en av få kvarvarande platser i samhället som är gratis och där det inte krävs någon motprestation för att få vistas. På biblioteket är alla välkomna. Stadsbiblioteket är en dynamisk plats med en varierad grupp av besökare som befinner sig i olika skeden i livet och har olika förutsättningar och behov. Läget vid Observatorielunden gör att de sociala utmaningarna i området gör sig påminda på biblioteket. Människor i social utsatthet söker sig till biblioteket för att använda internet, låna böcker och läsa tidningar men också för att värma sig, använda toaletterna och vila. Ibland uppstår det friktion mellan olika besökare och mellan besökare och personal vilket kan leda till ordningsstörningar. För att tackla den sociala problematik som finns på och kring Stadsbiblioteket söker vi nu en socionom till ett ettårigt pilotprojekt. Du ska arbeta uppsökande med de socialt utsatta besökare som vistas på biblioteket, hjälpa dem med kontakter med socialtjänst, uppsökarteam, vårdinstanser etc. – och guida dem till bibliotekets resurser. Du kommer också att arbeta internt med personalgruppen med syfte att ge kunskap och fördjupad insikt om social utsatthet, psykisk ohälsa och missbruksproblematik och på så sätt ge medarbetarna fler verktyg i att hantera olika personer och situationer. I tjänsten ingår att skapa välfungerande och etablerade kontakter med socialtjänsten, vården och frivilligorganisationer inom Norrmalms stadsdel men också i resten av staden. Vid pilotprojektets slut ansvarar du för att sammanställa en utvärderingsrapport där erfarenheterna från projektet presenteras. För att lära känna arbetsgruppen och arbeta nära verksamheten ingår schemalagd publik tjänstgöring i uppdraget. Du bemannar alla bemanningspunkter på Stadsbiblioteket och utövar ett aktivt värdskap. Du driver på och är aktiv i Stockholms stadsbiblioteks utvecklingsarbete. Introduktion till arbetet i biblioteket ingår. Du ingår i sektionen för administration vid Norrmalmsenheten med placering på Stadsbiblioteket vid Odenplan Kvalifikationer För rollen krävs att du ha Socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utöver det vill vi att du: - har minst fem års erfarenhet av att arbeta som fältsekreterare eller liknande roll med målgruppen vuxna som befinner sig i social utsatthet. - har ett upparbetat nätverk med socialtjänst och andra institutioner inom staden. - har kunskap om metoder inom uppsökande arbete samt arbete på individ-, grupp- och strukturell nivå. - har lätt för att skapa goda relationer till besökare och kollegor. - är självgående, kreativ och flexibel. - har god initiativ- och samarbetsförmåga. - kan ta ansvar för och driva utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet Övrigt Schemalagd arbetstid inklusive kvälls- och helgtjänstgöring. Kulturförvaltningen har friskvårdssubvention. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 23 September (2 dagar kvar)

Ansök här

Socialsekreterare Missbruksenheten och Socialpsykiatri

Arbetsgivare / Ort: Sävsjö kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 September (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö. En liten kommun med stora möjligheter - mitt i Småland. Rik på upplevelser, kultur och natur. Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter. Låt dina drömmar få plats - välj Sävsjö! Vi söker en utvecklingsintresserad socialsekreterare att ta ett helhetsansvar för utredning gällande missbruksärenden och ärenden inom socialpsykiatrin. På missbruksenheten MoA (Motivation och Ansvar) och mot socialpsykiatrin är vi idag tre socialsekreterare, två behandlare som arbetar med unga och vuxna från 18 år uppåt med missbruks- eller beroendeproblematik. Missbruksenheten ingår i enheten Öppenvården tillsammans med familjepedagoger, fältassistenter och boendestödjare. Vi arbetar för en god arbetsmiljö med en rimlig arbetsbelastning, där du som socialsekreterare kan utföra arbetet på ett rättssäkert och kvalitativt bra sätt och samtidigt har tid för reflektion och kollegialt stöd. Hos oss får du en nära arbetsledning med en enhetschef som fungerar som bollplank för dig i ditt arbete. Vi tillämpar flextid och du har möjlighet att ansöka om semesterväxling samt har tillgång till ett antal olika friskvårdsaktiviteter. Vi erbjuder extern handledning och bra kompetensutveckling. ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare i missbruksenheten och mot socialpsykiatri arbetar du med utredning av inkomna anmälningar och ansökningar om bistånd enligt Socialtjänstlagen och Lagen om vård av missbrukare i vissa fall, samt uppföljning av både öppna och placeringsinsatser. Vi tror på att det sociala förändringsarbetet måste bedrivas tillsammans med den enskilde för att kunna uppnå en positiv förändring i livssituationen och goda förutsättningar inför framtiden. I arbetet ingår samverkan med andra viktiga samarbetspartners såsom skola, arbetsmarknadsenheten och hälso- och sjukvården. KVALIFIKATIONER För tjänsten krävs socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av utredningsarbete inom en budgetstyrd verksamhet är meriterande. Du ska ha förmågan att arbeta självständigt men i dialog med chef och kollegor. Som person är du strukturerad och relationsskapande och har god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är tydlig i din kommunikation och professionell i ditt förhållningssätt. I kontakt med dina klienter är du respektfull, ser möjligheter och förmedlar hopp. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga Jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.
Arbetsgivare
Sävsjö kommun
Ansökan
Ansök senast 24 September (3 dagar kvar)

Ansök här

Verksamhetsstrateg Socialkontoret

Arbetsgivare / Ort: Södertälje kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 September (3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
En dag på jobbet Som verksamhetsstrateg på socialkontorets stab kommer du att stödja chefer i utvecklings- och kontorsfrågor och arbeta uppdragsstyrt. Genom kreativitet och engagemang deltar du i arbetet med att verksamhetens tjänster levereras och är av värde för brukare. Du har en blick för hur förändringar i organisationen och i omvärlden kan påverka verksamheten på olika sätt. Du tar fram strategier och arbetssätt för att möta dessa. Initialt kommer du att ansvara för att tillsammans med kvalitetsutvecklarna inom de olika verksamheterna utveckla och implementera det systematiska kvalitetsarbetet som pågår. Ytterligare några arbetsområden du kommer att arbeta med är: Utföra utredningsuppdrag, driva projekt eller utvecklingsarbeten   Skriva fram beslutsärenden åt nämnderna Samordna olika frågor och utvecklingsprocesser Svara på medborgarförslag, motioner och remisser Samordna upphandlingar Vem är du?  Krav: Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom området såsom samhällsvetare, socionom, jurist, statsvetare, ekonom eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har kunskap om individ- och familjeomsorgens verksamheter och har erfarenhet av att arbeta i politikerstyrd organisation.   Meriterande: Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och verksamhetsutveckling. Du känner dig lika bekväm med att stödja medarbetare i utvecklingsfrågor som att arbeta uppdragsstyrt och har lätt för att snabbt sätta dig in i nya frågor på såväl detaljnivå som på mer övergripande nivå. Utöver det förväntar vi oss att du kan hantera Officepaketet, har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Personliga egenskaper: Som person är du driven och initiativtagande, ser vad som behöver göras och agerar på det. Du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga, ett öppet förhållningssätt och lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Arbetet kräver god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att skapa goda relationer och bidrar till gott innovativt samarbete. Vi erbjuder dig  Ett arbete där du är med och bidrar till att skapa förutsättningarna för medborgare som behöver samhällets stöd. Du som medarbetare är vår viktigaste tillgång. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du har stora möjligheter att vara med och påverka din och vår gemensamma framtid. Här har vi en öppen kultur och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi tar vara på din kreativitet och ditt engagemang och uppmuntrar dig till att komma med idéer och utmana invanda arbetssätt, alltid med fokus på medborgaren. Att du deltar i utvecklingsarbete och förändringar är en självklarhet. Inom alla verksamheter är ambitionen att arbeta hållbart genom kvalitetsarbete, metodutveckling, digitalisering och kompetensutveckling. Du kan läsa mer om våra förmåner här: https://www.sodertalje.se/kommun-och-politik/jobba-hos-oss/formaner/ Välkommen till oss!   Socialkontoret har drygt 600 anställda och är organiserad i tre verksamhetsområden. Du kommer tillhöra socialkontorets stab på 16 personer med kollegor som är ekonomer, verksamhetsstrateger, jurister, kvinnofridssamordnare, administratörer, systemförvaltare och välfärdsteknikutvecklare. Vårt uppdrag är att ge service och vara tillgängliga för alla som behöver stöd, hjälp och omsorg. Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb och erbjuder ett arbete som berör. Vi sitter i stadshusets moderna lokaler nära centrum och kommunikationer. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Södertälje kommun
Ansökan
Ansök senast 24 September (3 dagar kvar)

Ansök här

Stödsamordnare till Socialpsykiatrin, Nya Sandbacken

Arbetsgivare / Ort: Örebro kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Söker du ett utmanande och varierat jobb där du får vara kreativ och lösningsfokuserad och där din insats verkligen gör skillnad? Tycker du dessutom om att driva, leda och utveckla arbetsmetoder och har du en god förmåga att samverka med olika samverkanspartners? Då skulle du trivas som stödsamordnare inom socialpsykiatrin. Vi söker nu dig som tar eget ansvar, tycker om att jobba i team och vill vara med och utveckla verksamheten i kvalitets- och utvecklingsfrågor. Du vill vara med och bidra till en bättre vardag för personer med psykisk ohälsa och kognitiva funktionsnedsättningar. Om tjänsten Som stödsamordnare kommer du att arbeta självständigt med olika verksamhetsfrågor, samtidigt som du även samverkar i team. Socialt samspel och kommunikation genomsyrar verksamhetens arbete och kräver att du är flexibel och har god samarbetsförmåga med ansvarig chef, boendepedagog, boendestödjare, kollegor samt andra såväl interna som externa aktörer. I uppdraget som stödsamordnare ligger tonvikten på att arbeta för en välfungerande arbetsgrupp och med servicemottagare i fokus i enlighet med kommunens mål. Du ingår också i en grupp med stödsamordnare där ni tillsammans arbetar övergripande och strategiskt för att lösa gemensamma problem. Rollen som stödsamordnare innebär att medverka aktivt i utvecklingsarbete såväl gällande servicemottagarna som i den egna verksamheten och organisationen. Huvudsakliga arbetsuppgifter • nära samverkan med enhetschefen och vara ett stöd till enhetschefen i kvalitetsarbetet • kvalitetssäkra, utveckla och förbättra socialpsykiatrins arbetsmetoder och verksamhetssystem i samverkan med boendepedagogen • kompetensutveckling och handledning av boendestödjare • samordna stödet till komplexa servicemottagarärenden • ansvara för enhetens bostäder och arbetet kring dessa samt samverka med fastighetsägarna • omvärldsbevakning inom området samt implementera ny kunskap i verksamheten • samverka med samverkanspartner, gode män och förvaltare inom verksamhetsområdet Kompetenskrav • högskola/universitetsutbildning om minst 180 hp med pedagogisk inriktning såsom socionom, beteendevetare, fritidspedagog, specialpedagog, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig • erfarenhet av att samverka med andra intressenter och kollegor samt samordna insatser • erfarenhet av att jobba utifrån juridiska lagrum • vana att driva processer • god datorvana Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. För att lyckas i rollen som stödsamordnare ska du vara lyhörd, initiativrik och självständigt kunna driva aktuella frågor. Vidare är du systematisk, analytisk och strukturerad i ditt arbete. Du ska vara flexibel och ha lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och är lösningsfokuserad med förmågan att se helheten utan att tappa de enskilda frågorna. Du kan ta eget ansvar samtidigt som du arbetar väl i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande • erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsvariationer • R-ACT utbildning • ESL utbildning • MI utbildning samt erfarenhet av att jobba med motivationsarbete • kunskap om kognitiva funktionsvariationer • kunskap om beroendeproblematik • arbetat i dokumentationssystemet Treserva Omfattning och tillträde Anställningsform: tidsbegränsad anställning Sysselsättningsgrad: 100% Tillträde: enligt överenskommelse tom 2021-06-06, med möjlighet till förlängning Antal tjänster: 1 Om arbetsplatsen Nya Sandbacken stödjer servicemottagare som bor på gruppbostad, servicebostad, sociala hyreskontrakt samt i ordinärt boende. Boendet ligger i bostadsområdet Mellringe i Örebro stad. Boendestödet är en frivillig insats som utförs i och utanför hemmet enligt biståndsbeslut och utifrån varje individs egna förutsättningar och mål. Vi jobbar mot återhämtning och att alla ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Läs mer om verksamheten här: orebro.se/nyasandbacken Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). Övrig information Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb. Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Ansökan Sista ansökningsdag är 25 september. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Örebro kommun
Hemsida: http://www.orebro.se
Ansökan
Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)

Ansök här

Socialrådgivare

Arbetsgivare / Ort: Halmstads kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Den lagstiftning som framförallt är aktuell är Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om vård och unga (LVU) och Föräldrabalken. Avdelningen ansvarar för myndighetsutövning och bistånd enligt SoL och LVU avseende barn och ungdomar, familjerådgivning, familjerätt, öppenvård, förebyggande arbete samt samverkan med skola och barnomsorg, verkställande av insatser gällande våld i nära relationer, externa placeringar av barn och ungdomar i såväl familjehem som i HVB Behandlingsenheten Ungdom består av 15 medarbetare och en enhetschef. Vi arbetar alla med olika behandlingsuppdrag. Vi får i första hand uppdrag ifrån myndighetssidan, men sedan förra året tar vi även emot uppdrag från föräldrar som tar direkt kontakt med oss eller våra kollegor inom öppenvården. De föräldrar och ungdomar som vi möter har alla en önskan om förändring. ARBETSUPPGIFTER Inom enheten arbetar vi med familjebehandling utifrån olika metoder, vi arbetar även med ungdomstjänst, ungdomsvård och medling. I vår enhet finns även ett MST (Multi systemiskt terapi) team. Inom enheten arbetar vi systemiskt och lösningsfokuserat. Vi har regelbunden handledning av extern handledare. Vi arbetar aktivt med Feedbeck informed treatment (FIT) för att få återkoppling i våra behandlingsärenden. Inom hela avdelningen arbetar vi med Signs of Safety och MI. Vi söker dig som är flexibel och tycker om att möta människor med olika bakgrund. Du behöver kunna arbeta självständigt och känna dig bekväm med att organisera och strukturera olika behandlingssituationer. Du behöver även kunna se familjers situationer utifrån ett helhetsperspektiv. Vid behov arbetar vi med andra viktiga personer i familjen/ungdomens nätverk tex skola och BUP. För att trivas i rollen som behandlare behöver du vara trygg i dig själv och ha god samarbetsförmåga. Vi arbetar både hemma hos våra familjer och i våra behandlingsrum. KVALIFIKATIONER Socionomutbildning eller annan högskoleutbildning om arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker Dig som har erfarenhet av behandlingsarbete och gärna har Steg 1 utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet ÖVRIGT Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid. På avdelning tillämpar vi flextid. Vi har friskvårdsinspiratörer som erbjuder olika aktiviteter. I kommunen finns också möjligheter till friskvårdsbidrag. Dessutom kan man ansöka om sk. semesterväxling.
Arbetsgivare
Halmstads kommun
Ansökan
Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)

Ansök här

Vill du vara med och utveckla vår gemensamma stiftelseexpedition?

Arbetsgivare / Ort: Hedvig Eleonora församling / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Hedvig Eleonora och Oscars församlingar ligger på Östermalm, centralt i Stockholm. Församlingarna har ett aktivt församlings-liv där kyrkomusiken spelar stor roll. Båda församlingarna har ett flertal stiftelser som respektive församling är huvudman för och förvaltar sedan lång tid tillbaka. I september påbörjas ett samarbete med stiftelsehandläggning.

Hedvig Eleonora- och Oscars församlingar har från och med hösten 2020 en gemensam stiftelseexpedition.

Vi söker Stiftelsehandläggare/samordnare, 100%.

Handläggaren skall administrera utdelningen av stiftelsernas avkastning, som bland annat går till behövande, gamla och sjuka. Antalet sökande är ca 1 500 personer per år. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak innefatta att ta emot och registrera ansökningar, utreda behov, bereda och föreslå beslut samt följa ärendena. Som samordnare kommer du att samordna det dagliga arbetet, samt även arbeta med bokföring, upprätta bokslut, årsredovisningar och deklarationer för de stiftelser som Hedvig Eleonora församling är huvudman för och förvaltar.

Vi söker dig som är socionom eller motsvarande, har god kunskap i ekonomi och datakunskap. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med stiftelsehandläggning samt ha erfarenhet av bokföring och bokslutsarbete.

Som stiftelsehandläggare arbetar du utifrån ett diakonalt perspektiv då du per telefon möter människor i utsatta situationer.

Arbetsplatsen ligger på Storgatan 7, Östermalm.

Upplysningar lämnas av: Margareta Högdahl, stiftelsehandläggare/diakon, tel: 08-626 07 70.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar provanställning.

Välkommen med din ansökan till: Hedvig Eleonora församling, Box 5105, 102 43 Stockholm eller via mail: [email protected]

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 25 september – märk ansökan ”Stiftelsehandläggare”.

Arbetsgivare
Hedvig Eleonora församling
Storgatan 7
10243 STOCKHOLM
Hemsida: www.hedvigeleonora.se
Ansökan
Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Kurator till Fullersta ro

Arbetsgivare / Ort: Huddinge kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa. Läs mer om Huddinge pedagogiska plattform https://www.huddinge.se/arbete-och-karriar/arbeta-i-huddinge-kommun/arbeta-i-skola-och-forskola/ Om arbetsplatsen Fullersta rektorsområde i Huddinge. Skolan ligger naturskönt beläget i kanten av Fullersta villaområde med härlig skog och Källbrinks idrottsplats alldeles inpå knuten. Rektorsområdet omfattar tre skolenheter Stenmoskolan (F-3), Skogskällan (F-6) och Gula villan (6-9). Rektorsområdet har cirka 600 elever. Pedagogerna arbetar i arbetslag. Verksamheten är väl fungerande och präglas av kompetens och positiv elevsyn. Tjänsten innefattar hela rektorsområdet. - Arbetsuppgifter Arbetet innebär att bidra med psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet. I arbetsuppgifterna ingår att: Delta i skolans elevhälsoteam, som består av rektor, teamledare, speciallärare, skolsköterska, skolläkare och skolpsykolog. Elevhälsoteamet samlas regelbundet för att arbeta förebyggande och främjande. Stödja enskilda elever och deras familjer i problemsituationer genom samtal och rådgivning. Genom att som sakkunnig inom sitt område planera åtgärder för utvecklandet av skolverksamheten och stärkandet av samarbetet mellan hem och skola. Arbeta med rådgivning till personal, med frågor kring trygghet, värdegrund och problematisk skolfrånvaro. Samarbeta med skolans personal där tonvikten i arbetet ligger på att upptäcka svårigheter som dyker upp i skolan och ingripa i ett tidigt skede. Arbeta, förutom med enskilda elever, också med grupper. Leda trygghetsteamet samt ansvara för likabehandlingsarbetet i rektorsområdet. Ha en samordnande funktion med olika myndigheter så som socialtjänst, BUP och polis. Vara samordnande kring socialtjänstanmälningar. Ansvara för skolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Din profil Har socionomexamen eller motsvarande, Har erfarenhet från skolmiljö eller liknande, Har förmåga att lösa dina uppgifter på ett flexibelt och kreativt sätt med god kvalitet, Är målinriktad, analytisk, kreativ och kan arbeta självständigt, Har lätt för att samarbeta, Tar initiativ, tycker om att samarbeta med andra och innehar en god förmåga att själv leda och organisera ditt arbete på bas av en dialog med skolans Elevhälsoteam där arbetsområden prioriteras Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, Kan ha många bollar i luften, Är trygg i kontakt med elever, föräldrar, myndigheter och frivilliga organisationer. Då vi arbetar i en lärande organisation i ständig utveckling så fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förmåner För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner Facklig kontaktperson För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Huddinge kommun
Hemsida: www.huddinge.se
Ansökan
Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)

Ansök här

Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Arbetsgivare / Ort: Tierps kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. Vi söker nu en socialsekreterare som vill arbeta med ekonomiskt bistånd vid Individ och familjeomsorgen i Tierps kommun. Vårt arbetsklimat är tillåtande med högt i tak och atmosfären är otvungen med mycket skratt. Vi tror att engagemang föds genom uppmuntran och tillit samt att stimulerade medarbetare bidrar till såväl dynamik som utveckling. Det är också viktigt för oss att våra medarbetare har en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Hos oss erbjuds du bland annat ett tillgängligt ledarskap, regelbunden handledning av legitimerad psykoterapeut, friskvårdstimme, flexavtal och löpande utbildningar. Det finns också möjlighet att byta semesterdagstillägg mot ledig tid. Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare på ekonomiskt bistånd arbetar du med att utreda och fatta beslut om rätten till ekonomiskt bistånd utifrån gällande lagar och rättspraxis. Du kommer att jobba tät tillsammans med vår arbetsmarknadsenhet för att få människor att hitta drivkraften till studier, arbete eller andra vägar till självförsörjning. Även samarbete med andra externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, vården och Försäkringskassan kommer vara relevant i det här sammanhanget. I tjänsten ingår även handläggning av bostadsfrågor samt våld i nära relation. Förutsättningen för arbetet är att samverka både inom kommunen och med andra myndigheter. Arbetet består av planering, handläggning och dokumentation, beslutsfattande, uppföljning av insatser och annan myndighetsutövning. KVALIFIKATIONER Vi ser gärna att du är utbildad socionom eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du skall ha ett genuint intresse att jobba med människor och vara en del i deras utveckling. Du ska ha god dokumentationsvana och du ska på ett bra sätt kunna föra samtal på ett motiverande och lösningsfokuserat sätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning. B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Tierps kommun
Ansökan
Ansök senast 25 September (4 dagar kvar)

Ansök här

Socialsekreterare-Gruppledare till Placeringsenheten

Arbetsgivare / Ort: Sollentuna kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Placeringsenheten Består av en enhet med 12 medarbetare, en enhetschef och en gruppledare. Vi tillhör avdelningen Barn och Unga. Enheten ansvarar för familjehemsvård, utredning och stöd till familjehemmen, samt uppföljning av vården. Utöver detta ansvarar enheten även för rekrytering, utredning och stöd till kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Enheten handlägger och ansvarar för de ensamkommande barnen. Arbetsuppgifter Tjänsten är som gruppledare med ansvar över att arbetsleda personalgruppen och ingå i kommunens samverkansgrupper. Som gruppledare kommer du att leda och fördela det dagliga arbetet. Du ska hålla i veckomöten och fungera som handläggarnas närmaste stöd i arbetet. Tillsammans med enhetschef förväntas du driva enhetens verksamhetsutveckling, metoder och värna om en god arbetsmiljö. I tjänsten ingår det att ansvara för introduktionen för nyanställda. För oss är det viktigt med ett gott samarbetet med andra enheter på socialkontoret samt externa samarbetspartners. Kvalifikationer Det är ett krav att du har socionomexamen, med flerårig erfarenhet av socialt arbete inom familjehemsvården. Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Ha goda kunskaper om lagsstiftningen inom socialtjänstens område och har arbetat enligt SoL och LVU. Du ska ha erfarenhet av att arbeta enligt BBIC, Signs of safety och MI. Kälvestens utbildad är meriterande. Du som arbetsledare behöver ha förmågan att kunna arbetsleda en utvecklingsinriktad arbetsgrupp. Vi vill att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du är ansvarsfull och har lätt att samarbeta med andra. Du kan ha tillit till dina medarbetare och kan förhålla dig till kraven i arbetet och personalens behov av stöd. Du är mån om att förvalta, tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och kunskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi erbjuder En arbetsplats med stort fokus på kvalitet och utvecklingsarbete. Vi är en erfaren arbetsgrupp som trivs bra tillsammans och som tycker att vi har roliga arbetsuppgifter som är viktiga. Både ledning och organisation är stabil, och vi har ett gott arbetsklimat med en stor portion humor. Hos oss har du möjlighet att vara med och utforma och utveckla arbetet. Vi har stimulerande och varierande arbetsuppgifter och vi gör skillnad för de människor vi möter. Självklart har vi extern handledning. Sollentuna kommun har BBIC-licens och arbetar med MI och med Signs of Safety som förhållningssätt. Tillsvidare anställning, provanställning kan bli aktuell,  heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. För tjänsten krävs utdrag från misstanke-och belastningsregistret. Intervjuer kommer ske löpande. Välkommen med din ansökan!     Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 
Arbetsgivare
Sollentuna kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Utredningssekreterare till SiS ungdomshem Långanäs, avdelning Slottet

Arbetsgivare / Ort: Statens Institutionsstyrelse
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. ARBETSUPPGIFTER Vill du vara med och göra skillnad för dem som behöver det mest? På vår avdelning Slottet finns plats för 7 flickor som alla är i behov av utredning. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har egna val och kan påverka sin egen utveckling så långt det är möjligt. Utredningssekreterarens ansvar är att planera, samordna och genomföra processen kring utredningsarbetet tillsammans med ett professionellt utredningsteam. Utredningsteamet som är tvärprofessionellt, består av utredningssekreterare, psykolog, sköterska, pedagog samt behandlingsassistenter. Arbetsuppgifterna innebär att intervjua ungdomar och föräldrar och utifrån det materialet skriva din del i utredningen gällande ungdomens behov och resurser. Du kommer också medverka i olika utredningsmöten samt vara ansvarig för att sammanställa huvuddokumentet utifrån det tvärprofessionella teamets olika utredningsdelar. Du kommer ha många kontakter både inom och utanför institutionen med bland annat behandlingsassistenter, psykolog, lärare, sjuksköterska, socialtjänst samt ungdomarnas familj. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du få ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är en fördel om du även har utbildning i KBT steg-ett, MI eller strukturerade riskinstrument (YLS-CMI och LSCMI). Det är ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift samt att du har grundläggande IT-kunskaper. Körkort är också ett krav. För att klara uppdraget krävs att du är en trygg och stabil person med självinsikt som tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är utåtriktad och arbetar bra tillsammans med andra människor genom att vara mottaglig för motparten och anpassa dig till situationen samtidigt som du gillar att skapa kontakter och underhålla relationer. Vidare har du inget problem med att snabbt ändra synsätt eller förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar. Slutligen är det viktigt att du förstår komplicerade språkliga underlag och själv producerar dokument av hög kvalitet på ett sätt som ungdomarna kan ta till sig. Det är ett krav att du har erfarenhet från arbete med ungdomar alternativt någon form av utredningsarbete. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. ÖVRIGT
Arbetsgivare
Statens Institutionsstyrelse
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Socionom/kurator till Kuratorsenheten för specialistvård Gävle

Arbetsgivare / Ort: REGION GÄVLEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vill du jobba med oss? Vi söker nu ytterligare en kurator till vårt glada gäng. Vi är för närvarande tio kuratorer, plus chef och en sekreterare. Jobbet spänner över många av sjukhusets kliniker, både jobb på avdelning och öppenvårdsbesök. För att trivas med jobbet behöver du vara en person som tycker om att göra insatser för människor som ibland är i mycket svåra situationer och brottas med stora livsfrågor. Det kan till exempel handla om döden, aborter, donationsfrågor, förlossningsrelaterade frågor och svåra sjukdomar. Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna omfattar till stor del samtal, men också mer praktiskt stöd såsom information, stöd vid ansökningar till olika myndigheter etc. KVALIFIKATIONER Socionomexamen, social linje och gärna adekvat vidareutbildning. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso och sjukvård är värdefullt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet och förmåga till självständigt arbete. ÖVRIGT Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet. Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region. Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro. Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss! Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Arbetsgivare
REGION GÄVLEBORG
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Föreståndare/Verksamhetschef LSS

Arbetsgivare / Ort: Serigmo Care AB / SPÅNGA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Verksamhetschef /föreståndare till Serigmo care LSS service och gruppboende i Stockholm och Sigtuna

Serigmo care med dotterbolag erbjuder tjänster inom HVB för vuxna med olika former av missbruk, alkohol, narkotika och läkemedel. Flera av våra klienter har också någon form av funktionsvariationer eller lider av psykisk ohälsa. Som komplement till våra HVB hem och för att kunna erbjuda helhetslösningar på längre sikt erbjuder vi även Stödboende och Tillfälliga boenden. Vidare har vi Korttidshem samt Kolloverksamhet för barn o ungdomar inom LSS. Med våra olika verksamhetsområden vill vi erbjuda helhetslösningar kring varje individ för att uppnå och etablera bättre liv. Viktigt för oss är att alla våra verksamheter ska spegla ledorden lyhördhet, engagemang, delaktighet och omtanke.

Vi avser nu att utöka våra LSS verksamheter främst i norra storStockholms området med servicelägenheter samt gruppboenden.

Vi söker nu

En verksamhetschef /föreståndare

Vi söker nu en verksamhetschef som vill vara med och starta upp och driva några av dessa verksamheter. Verksamheterna är tillståndspliktig och kommer att ha ca 10 service lägenheter och 6 st boende på vardera gruppboende. Målgruppen är personer med tillhörighet LSS och personkrets 1.

Vi söker dig som är socionom och minst tre (3) års erfarenhet av att arbeta inom LSS samt erfarenhet av målgruppen. Som verksamhetschef/föreståndare bör du även har arbetsledarerfarenhet samt gärna ledarskapsutbildning. För tjänsten krävs även att du har B-körkort.

I Ditt uppdrag som verksamhetschef kommer du vara med och starta upp våra LSS verksamheter samt ansvara för en eller två av verksamheterna. Som verksamhetschef har du arbetsledningsansvar, budgetansvar samt ett arbetsmiljöansvar. Medarbetarna arbetar schemalagd arbetstid. I Ditt uppdrag ingår det även för de boende så att de får den omsorg, stöd samt service som utlovas liksom att följa gällande lagstiftning. Viktigt för oss är att Du kan arbeta självständigt och tycker om att ta eget ansvar och vara med och ddriva uppstartsprocesser. Du har även kontakt med myndigheter, kunder och anhöriga. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra andra verksamheter och dess chefer. Du rapporterar direkt till VD.

I gengäld erbjuder vi Dig en stimulerande arbetsmiljö med både utmanande och utvecklande arbetsuppgifter. Då vi värnar om en trygg och säker arbetsmiljö erbjuder vi Dig friskvårdsbidrag, intern och extern utbildning.

Vi värdesätter Dina personliga egenskaper, som gör att Du kan skapa ett bra samarbetsklimat samt viljan att inspirera och utveckla samt känner ett stort engagemang för medarbetarna och för de som vistas i verksamheten. Du är stresstålig och ansvarsfull, och ser möjligheter istället för problem.

Vi tillämpar provanställning, tillträde snarast. Fackligt avtal med Kommunal

Vi rekryterar löpande


Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta

Charlotte Högman 072 244 08 97

Ansökan skickas via e-post till [email protected]

Märk ansökan med ”Verksamhetschef, LSS”

Arbetsgivare
Serigmo Care AB
16373 SPÅNGA
Hemsida: www.serigmocare.se
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Utvecklingsledare till Uppdragsavdelningens stab

Arbetsgivare / Ort: Varbergs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialförvaltningen och uppdragsavdelningen: Socialnämndens ansvarsområde omfattar individ- och familjeomsorg samt omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning, med ca 220 medarbetare och all drift i egen regi är samlad i två utföraravdelningar. Uppdragsavdelningen utreder behov, fattar beslut och beställer insatser av kommunens egenregi eller av externa utförare och har det ekonomiska ansvaret i förhållande till socialnämnden. I ansvaret ingår uppföljning på så väl individ som verksamhetsnivå. I avdelningens uppdrag ingår att analysera och belysa framtida behov av nya verksamheter och utveckling av verksamheterna. Avdelningen består av åtta enheter inriktade mot olika målgrupper: LSS/psykiatri, äldre, försörjning/arbetsmarknad, missbruk och barn o familj. Avdelningen har också en gemensam stabsfunktion. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en utvecklingsledare med inriktning mot äldre. Uppdraget som utvecklingsledare är att arbeta för en god kvalité i verksamheten vilket innebär att arbeta strategiskt, med planering, utveckling, omvärldsbevakning samt uppföljning och utvärdering. Som utvecklingsledare är du delaktig i förvaltningens arbete med att analysera och belysa framtida behov av nya verksamheter och utveckling av verksamheterna. Utredningsarbete på övergripande nivå och beslutsunderlag till och utveckling av verksamheterna. Utredningsarbete på övergripande nivå och beslutsunderlag till Socialnämnden ingår i uppdraget. I staben ingår förutom tre utvecklingsledare, avtalsutvecklare, verksamhetscontroller, utvecklare IT, lokalsamordnare, administratörer och alkoholhandläggare. Avdelningschefen är din närmsta chef. Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetscheferna och utvecklingsledarna på enheterna. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som • har socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdigt • har lång erfarenhet av socialtjänst, god allmän kunskap inom det sociala området samt erfarenhet av myndighetsutövning • har god kunskap i gällande lagar och förordningar För att lyckas i rollen som utvecklingsledare behöver du ha god samarbetsförmåga och vara en stabil person som kan arbeta självständigt och flexibelt. Du behöver också vara analytiskt och kunna se såväl detaljer som helhet samt sambanden däremellan. Du är noggrann och strukturerad och van vid att uttrycka dig i tal och skrift. ÖVRIGT Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!
Arbetsgivare
Varbergs kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Socialsekreterare till stöd- och försörjningsenheten

Arbetsgivare / Ort: Ludvika kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare på stöd- och försörjningsenheten arbetar du med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd och med att medverka till förutsättningar för individens egen försörjning. Ditt uppdrag kräver samarbete och samverkan både inom sociala välfärdsområdet liksom med andra kommunala förvaltningar och myndigheter (ex Arbetsförmedlingen, Arbetsmarknadsenheten, Försäkringskassan, VBU och Region Dalarna). Motivationsarbete, samtal och coachning är en stor del av arbetet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med socionomutbildning och gärna med erfarenhet. Du har goda kunskaper om socialtjänstens lagstiftning – särskilt socialrätt och vi ser gärna att du tidigare arbetat med myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd. Vi söker dig som har förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Du är tydlig, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Vi ser gärna också att du har utbildning och erfarenhet av riskbedömningar, meriterande är även FREDA- och MI-utbildning. I arbetet på enheten möter du människor med skiftande behov och ställs inför frågor av olika karaktär. Som socialsekreterare behöver du ha bred kompetens, vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och ha god kunskap om socialtjänstens service liksom om samhället i övrigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. INFORMATION Individ och familjeomsorgen är en del av Social- och utbildningsförvaltningen i Ludvika kommun. Vi har ca 100 medarbetare och är organiserade i fyra enheter: Utredningsenheten, Stöd- och försörjning, Familjerätts- och familjehemsenheten samt Öppenvårdsenheten. Inom IFO arbetar både erfaren och nyutbildad personal och som nyanställd erbjuds du en individuellt anpassad strukturerad introduktion och får tillgång till mentorer. Som anställd i Ludvika kommun har du tillgång till ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter. Inom stöd- och försörjningsenheten arbetar idag 24 engagerade och kunniga medarbetare med handläggning av ekonomiskt bistånd, stöd till insatser som bereder väg till egen försörjning, utredning och stöd till våldsutsatta, budget- och skuldrådgivning, bostadssociala kontrakt, social praktik samt handläggning av dödsboanmälningar. ANSTÄLLNING Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. KONTAKTPERSONER Kajsa Tengström, t.f enhetschef, 0240-869 55 FACKLIG KONTAKT Akademikerförbundet SSR, 0240-860 00 Vision, 0240-860 00 ANSÖKAN Välkommen med din ansökan senast 27 september. Intervjuer kommer att ske löpande.  
Arbetsgivare
Ludvika kommun
Hemsida: http://www.ludvika.se
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Socialsekreterare

Arbetsgivare / Ort: Åsele kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Åsele kommun är en trygg arbetsplats för dig som vill vara med att skapa ett bra samhälle. Här får du chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Åsele. För att trivas och leva i Åsele tycker du att vacker natur övervinner stadspuls. I Åsele finns prisvärda boendealternativ, fri parkering, inga köer och möjlighet till att ha ett rikt fritidsliv. Det som lockar besökare till Åsele, förutom den fina naturen, är anrika Åsele Marknad, en av Sveriges allra största marknader. Åsele kommun söker socialsekreterare Arbetsuppgifter Socialkontoret i Åsele kommun ansvarar för myndighetsutövning eller insatser i olika former till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Vi söker en ny medarbetare till vår enhet där din huvudsakliga arbetsuppgift blir att utreda barn, unga och deras familjer, då vår enhet är en mindre enhet blir dina arbetsuppgifter varierande och även andra förekommande arbetsuppgifter inom individ- och familjeomsorgen kan bli aktuella. Vår enhet har ambitionen att ständigt utvecklas, du som medarbetare har stora möjligheter att påverka verksamheten och vara delaktig i dess utveckling. Du kommer att ingå i ett arbetslag med gott arbetsklimat och nära till skratt. I arbetslaget får du kollegial och extern handledning, nära ledarskap samt subventionerad friskvård och flexibel arbetstidsmodell. Kvalifikationer Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet från myndighetsutövning. För tjänsten krävs att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och medskapande. I arbetet är du strukturerad, du kan planera och driva dina egna ärenden självständigt samtidigt som du kan be om hjälp när det behövs. Vi använder oss av dokumentationssystemen Procapita och Life Care och ser gärna att du har erfarenhet av dessa system. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare.
Arbetsgivare
Åsele kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Familjebehandlare - inriktning familjer med yngre barn

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi är öppna, vi är nytänkande och vi visar och skapar tillit. Det är vår gemensamma värdegrund i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss. Rinkeby-Kista har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet. Beskrivning Familjestödsenheten utgör en viktig del av avdelning Individ och familj i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Enheten består f n av 6 team; Familjeteamet, Familjestödjarna, Nätverkslaget, MST-teamet och Ungdomsteamet. Ytterligare ett projektteam, Intensiva utredningar i hemmiljö, håller på att startas upp tillsammans med Barnenheten.   Medarbetarna på enheten är erfarna och engagerade och trivseln är hög på enheten. Familjebehandlarna på familjeteamet arbetar med psykosocialt behandlingsarbete och vänder sig till familjer med barn och ungdomar i åldrarna 0-20 år. Uppdragen kan handla om våld i nära relation, skolrelaterade problematik, anknytningsarbete och omsorgsbrist. Vi har en bred kompetens  inom familjebehandling och tillgång till många kompletterande behandlingsmetoder. På familjeteamet finns två familjebehandlartjänster som bland annat har särskild inriktning på arbete med de allra yngsta barnen (0-6 år) och deras föräldrar. Det är till en av dessa tjänster vi nu vill rekrytera dig till. Arbetsuppgifter Här arbetar du på uppdrag av socialsekreterare med behandlingsarbete för företrädesvis de allra yngsta barnen och deras föräldrar. Behandlingsuppläggen är individuellt anpassade och har ofta anknytnings- och samspelsfokus. Uppdragens karaktär styr hur du planerar och förlägger arbetet vilket innebär en hög grad av flexibilitet. Användande av samlek och behandlingsmetoder med filmning som inslag har vi god erfarenhet av. Du kommer även att arbeta med kortare krisbehandling vid olika former av psykosociala kriser samt motivationsarbete och stöd riktat till föräldrar och barn. I uppdraget ingår samverkan med andra aktörer som är viktiga för barnet. Det ingår också ofta samarbete inom enheten då vi många gånger är fler behandlare som arbetar med samma familj. Kvalifikationer Vi vänder oss till dig som är socionom med vidareutbildning med inriktning på arbete med anknytning och samspel (Steg 1, Marte meo). Vi ser helst att du också har vidareutbildning inom det systemiska familjearbete. Utbildningar Trygghetscirkel, Bof/tejping,Signs of safety ser vi som en merit. Kunskaper om relationsvåld och dess mekanismer är av betydelse. Övrigt Vi söker dig som har erfarenhet av socialtjänstens arbete med barn, ungdomar och deras familjer, gärna i öppenvård. Du måste ha erfarenhet av behandlingsarbete med små barn och deras föräldrar.  Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta på uppdrag, mot mål och med uppföljning. Alla behandlare har gått Signs of safety utbildning och det förhållningssättet kommer att användas i vårt arbete.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du uppskattar och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra i svåra behandlingsärenden. Vi söker dig som brinner för att göra en skillnad för utsatta barn och trivs med ett omväxlande behandlingsarbete i en spännande miljö där den ena dagen inte är den andra lik! Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

DBT-terapeut till Vuxenpsykiatrin i Kristianstad

Arbetsgivare / Ort: REGION SKÅNE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Gör skillnad. Varje dag. Verksamhetsområde vuxenpsykiatri Kristianstad bedriver specialistpsykiatri inom Nordöstra Skånes nio kommuner; Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Perstorp, Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge. Vuxenpsykiatrins mottagningar finns i Hässleholm och Kristianstad. Det finns fyra allmänpsykiatriska team, psykosteam och neuropsykiatriska team på båda orterna, därutöver finns ett verksamhetsövergripande DBT-team (dialektisk beteendeterapi) med placering i Kristianstad. Det finns också heldygnsvård och akutmottagning beläget i Kristianstad. ARBETSUPPGIFTER Vuxenpsykiatrins Öppenvårdsmottagningar i Kristianstad söker nu DBT-terapeuter för att komplettera DBT teamet som för närvarande består av fem terapeuter. Tjänsterna avser en tillsvidareanställning och ett föräldravikariat om sex månader. Vi i Kristianstad är måna om att hålla hög kvalité och därför följer vi standard-modellen fullt ut. Arbetsuppgifterna innefattar att göra bedömningar, att genomföra behandlingens alla delar så som individualbehandling och färdighetsträning, att i viss mån undervisa och ibland handleda annan personal samt att utveckla kompetensen inom området i teamet. Då vi har en DBT som är verksamhetsövergripande är det nödvändigt att du har B-körkort för att transportera dig mellan våra behandlingslokaler. KVALIFIKATIONER Vi vänder oss till dig som är DBT-terapeut och har en utbildningsbakgrund motsvarande högskolekompetens eller likvärdig utbildning och erfarenhet. Fullgjord intensive är önskvärt och KBT steg 1 och 2 ses som meriterande liksom PE eller annan traumakompetens och andra kurser inom DBT. Du bör ha erfarenhet från behandling av patienter med emotionellt instabilt personlighetssyndrom/borderline och självskadebeteende. Språkkunskap i svenska på lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Vi ser det också som meriterande om du har kunskaper i andra språk samt multikulturell erfarenhet. Giltigt B-körkort är ett krav. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från psykiatrisk verksamhet och kunskap om befintliga system inom sjukvården såsom Melior, VÅPS, medspeech med mera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, ett gott etiskt förhållningssätt, vilja till förbättringsarbete, att du har lätt för att samarbeta samt att du är flexibel och strukturerad. I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag! ÖVRIGT Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör. Förvaltning Psykiatri och habilitering är en av Region Skånes fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. Verksamheten omfattar den offentligt drivna psykiatrin samt habiliteringen i hela Skåne med cirka 4 000 medarbetare. I uppdraget ingår bland annat vård, habilitering, rehabilitering, hälsoarbete och forskning. Inom psykiatrin finns fem akutmottagningar, barn- och ungdomspsykiatri, rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Inom habiliteringen finns barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering och syn-, hörsel- och dövverksamhet. Välkommen! På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
REGION SKÅNE
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Fältsekreterare Gottsunda

Arbetsgivare / Ort: Uppsala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Uppsala ungdomsjour Uppsala kommun och Uppsala ungdomsjour söker en vikarie till det uppsökande, trygghetsskapande och förebyggande arbetet i Gottsunda och ansvar för områdesarbetet. Det innebär att du kommer att vara anställd av Socialförvaltningen och avdelningen barn & unga Insatser och vara placerad på Uppsala ungdomsjour. Uppsala ungdomsjour är en enhet utan myndighetsutövning som jobbar med uppsökande och förebyggande arbete på fältet i samverkan med bland annat skola, socialtjänst, polis & fritid. Enheten består av flera samordnare, fältsekreterare, socialarbetare på fältet och kuratorer. Arbetet bedrivs lokalt ute i flera områden i Uppsala samt centralt med samordning olika typer av sociala insatser. Läs mer här (https://vardochomsorg.uppsala.se/personligt-stod/socialt-stod/uppsalaungdomsjour/) Ditt uppdrag Du ingår i Uppsala ungdomsjour som fältsekreterare med ansvarar för det uppsökande och förebyggande ungdomsarbete i södra delen av Uppsala främst Gottsunda/Valsätra. Du samverkar med skola, polis och fritid samt ideella organisationer såsom tex vuxenvandrare. Du utnyttjar din sociala och kreativa sida i dialoger med ungdomar och andra vuxna. Ditt arbete bidrar till att skapa trygghet och minska risken för social oro. Syfte med arbetet är att genom formaliserad samverkan öka den tidiga upptäckten av unga i riskzon och därigenom minimera risken att dessa unga faller mellan stolarna. Målet med arbetet är att unga i riskzon undgår att etableras inom kriminalitet och/eller drogmissbruk eller annat riskbeteende. Områdesarbetet går ytterst ut på att tillsammans med aktörer i områdesarbetet uppmärksamma och identifiera enskilda ungdomar och utifrån den enskildes behov erbjuda stöd. Du kommer tillsammans med aktörer i områdesarbete identifiera det som sker i det geografiska området och som kan utvecklas till något negativt. Du mobiliserar föräldrar och andra goda krafter inom området till vuxenvandringar och grannsamverkan och hittar strukturer för att detta ska fungera. Du jobbar med trygghetsskapande insatser i samverkan och vid behov förstärker upp i annat geografiskt område. Du kommer jobba med livsstilsförändring bland unga, främst 10-18 år. Du kommer att jobba i team med Uppsala ungdomsjours samordnare och samverkan med övriga socialarbetare på fältet. Arbetet innebär att du har schemalagd arbetstid, dagtid samt kvällsarbete måndag -fredag. Du kommer att arbeta vid riskhelger så som tex Valborg och skolavslutning samt lokala ungdomsarrangemang. Anställning sker först efter uppvisande av utdrag ur belastningsregistret. Din bakgrund Vi söker dig som har socionomutbildning/beteendevetare eller liknande. Systemteori, Signs of Safty är meriterande. Du har arbetslivserfarenhet efter avslutat utbildning, gärna inom socialt arbete med barn och unga. Goda kunskaper i svenska tal och skrift är en förutsättning. B-Körkort är ett annat krav. Övrig språkkompetens ses som meriterande. Som person ska du vara genuint intresserad av att arbeta med ungdomar, vilja arbeta i tvärprofessionellt team och vara intresserad av att utveckla verksamheten. Du är van att arbeta självständigt och har stor förståelse för och intresse av ungdomars sätt att söka hjälp. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Upplysningar Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Hilde Wiberg, enhetschef Uppsala ungdomsjour, 018-727 59 09 Facklig företrädare: Vision Lena Florén 018-727 24 30 Akademikerförbundet SSR Maria Persson 018-727 24 24 Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80. I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Om vår organisation Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen. Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se) Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Arbetsgivare
Uppsala kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Barn och unga söker socialsekreterare

Arbetsgivare / Ort: Hudiksvalls kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Vi på social- och omsorgsförvaltningen vill vara Bäst på att bli bättre! Vi ger våra medborgare förutsättningar till ett gott och värdigt liv genom att erbjuda professionellt och individuellt anpassat stöd. Vi är en attraktiv arbetsplats där alla känner stolthet och glädje. Vår verksamhet ger ett stort värde för medborgarna. Detta åstadkommer vi genom vårt kvalitetsarbete med fokus på dem vi är till för. Arbetet genomsyras av vår gemensamma värdegrund. ARBETSUPPGIFTER Vid Barn och Unga på myndighetskontoret arbetar ca 20 socialsekreterare för barn och ungdomar 0-18 år, 3 familjerättssekreterare, 3 familjehemssekreterare, 3 teamledare och en enhetschef. Vi söker nu flera socialsekreterare som vill börja jobba hos oss och ingå i en härlig arbetsgrupp med stor kompetens och mycket arbetsglädje. Som socialsekreterare består arbetsuppgifterna i huvudsak av handläggning och dokumentation enligt SoL, LSS och LVU, yttranden, ge råd och stöd samt samverkan med interna och externa aktörer. Arbetstiden är på dagtid men viss kvällstjänstgöring kan bli aktuell. Enheten erbjuder varierande arbetsuppgifter med möjlighet att planera ditt arbete på ett flexibelt sätt. Som ny socialsekreterare hos oss erbjuds du en grundlig introduktion och du blir en del av en arbetsgrupp som arbetar för en hanterbar arbetssituation genom att stötta varandra och har nära stöd av teamledare. Vi arbetar målmedvetet för att ha hög kompetens och att hela tiden ligga i framkant utifrån nationella riktlinjer och forskning. KVALIFIKATIONER Socionomutbildning. Du ska ha kunskap om aktuell lagstiftning, kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god samarbetsförmåga samt bidra med arbetsglädje inom enheten. Du måste även kunna arbeta självständigt och fatta beslut i enskilda individärenden. Som socialsekreterare är det viktigt att ta ansvar, vara strukturerad och tydlig men också flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning, att utreda och besluta om insatser enligt SoL och LVU samt att följa upp beslutade insatser. Erfarenhet av arbete enligt metoden Signs of Safety är meriterande. Vi arbetar idag med verksamhetssystemet Treserva. ÖVRIGT Mitt i Sverige, vid den vackra hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun - eller kanske mer känt som Glada Hudik. Här lever 37 600 glada hudikbor, och mer än hälften av oss bor på landsbygden. I Hudiksvalls kommun är avstånden korta till det mesta man vill göra och det man behöver, och du får tid över till det som är viktigt i livet. Här finns närhet till kontrastrika miljöer, ett aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun. Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare inom 300 olika yrken som varje dag jobbar för att skapa värde för dem vi är till för - våra kommuninvånare. Det är ett stort och viktigt uppdrag som ska genomsyras av trygghet, öppenhet, delaktighet och jämlikhet. På så sätt hjälps vi åt att bygga ett samhälle där alla människor är lika mycket värda. Läs mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: www.hudiksvall.se/jobbahososs I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter: https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html Observera att vi endast tar emot ansökningar via www.offentligajobb.se.
Arbetsgivare
Hudiksvalls kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Kurator till smärtmottagningen

Arbetsgivare / Ort: REGION SÖRMLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-04
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Smärtmottagningen, Nyköpings lasarett Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Tjänsten är riktad mot smärtmottagningen i Sörmland. Det är en länsövergripande klinik med upptag för hela länet. Det stora upptagningsområdet ger ett stort patientflöde. På smärtkliniken arbetar man med patienter med en långvarig kronisk smärta. Uppdraget är att rehabilitera patienter ut i aktivitet och få en minskad sjukfrånvaro. Smärtmottagningen arbetar i team med multimodal rehabilitering på specialistnivå MMR2. Vi har egna nätverk över länet för att kunna stödja och utveckla arbetet. Vi har också gemensamma vårdrutiner för att kunna ge en likvärdig vård. Som anställd i Region Sörmland får du friskvårdsbidrag. Dina arbetsuppgifter På smärtmottagningen blir du en viktig del i teamet. Du bidrar med din kompetens och gör kvalificerade bedömningar och behandlingar både via individuella samtal och i grupp. Samarbete med både externa och interna aktörer ingår i arbetet. Hos oss finns möjlighet till professionell utveckling, både genom utbildning och kollegialt erfarenhets- och kunskapsutbyte. Naturligtvis är din egen insats viktig i utveckling och motivation. Din kompetens Vi söker dig som har en socionomexamen och grundläggande psykoterapi utbildning (steg 1). Några års yrkeserfarenhet är önskvärt, gärna från hälso- och sjukvård. Du bör ha en hälso- och sjukvårdskuratorslegitimation eller nå kraven för detta under övergångsperioden enlig socialstyrelsens riktlinjer. Arbetet kräver självständighet och god samarbetsförmåga samt ett visst mått av kreativitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningsform Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Information om tjänsten lämnas av Enhetschef kuratorsenheten Malin Carlsson, 070-229 10 85. Vårdenhetschef på smärtmottagningen Carina van Geijt, 0155-24 74 43. Facklig företrädare Madeleine Andersson, 0150-562 09. Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00. Kom och jobba hos oss på smärtmottagningen! Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-09-27. Intervjuer kan komma att ske löpande. Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/) Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/) Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
REGION SÖRMLAND
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Fältsekreterare Uppsala Ungdomsjour

Arbetsgivare / Ort: Uppsala kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Uppsala ungdomsjour Uppsala kommun och Uppsala ungdomsjour söker en vikarie till det uppsökande, trygghetsskapande och förebyggande arbetet i City- och Sävjaområdet och samverkan med dess skolor. Det innebär att du kommer att vara anställd av Socialförvaltningen och avdelningen barn & unga Insatser och vara placerad på Uppsala ungdomsjour. Uppsala ungdomsjour är en enhet utan myndighetsutövning som jobbar med uppsökande och förebyggande arbete på fältet i samverkan med bland annat skola, socialtjänst, polis & fritid. Enheten består av flera samordnare, fältsekreterare, socialarbetare på fältet och kuratorer. Arbetet bedrivs lokalt ute i flera områden i Uppsala samt centralt med samordning olika typer av sociala insatser. Under den senaste tiden har vi från flera håll i Uppsala uppmärksammat en oro för att alltfler hög- och mellanstadiebarn befinner sig i riskzonen för brottslig verksamhet och andra socialt nedbrytande beteenden. Med anledning av utvecklingen kring målgruppen unga som befinner sig i och/eller i riskzonen för kriminalitet söker vi dig som vill vara med och förstärka det uppsökande och förebyggande arbetet samt förstärka samarbetet mellan skola, socialtjänst, polis & fritid. Vikariatet riktas främst mot City & Sävja-området med kringliggande samarbetspartners och innebär att tillsammans med Ungdomsjourens befintliga personal i Uppsala jobba på fältet. Läs mer här (https://vardochomsorg.uppsala.se/personligt-stod/socialt-stod/uppsalaungdomsjour/) Ditt uppdrag Du ingår i Uppsala ungdomsjour som fältsekreterare med ansvarar för delar av det uppsökande och förebyggande barn/ungdomsarbetet. Du samverkar med skolor kring trygghetsfrågor och brottsförebyggande insatser. Du utnyttjar din sociala och kreativa sida i dialoger med ungdomar och andra vuxna. Ditt arbete bidrar till att skapa trygghet och minska risken för social oro. Syfte med arbetet är att genom formaliserad samverkan öka den tidiga upptäckten av unga i riskzon och därigenom minimera risken att dessa unga faller mellan stolarna. Målet med arbetet är att unga i riskzon undgår att etableras inom kriminalitet och/eller drogmissbruk eller annat riskbeteende samt aktivt jobba med trygghetsfrågor bland unga. Fältarbetet går ytterst ut på att tillsammans med skola och övriga aktörer i ett områdesarbete jobbar med förebyggande insatser och uppmärksamma och identifiera enskilda ungdomar och utifrån den enskildes behov erbjuda stöd. Du kommer jobba med livsstilsförändring bland unga, främst 10-18 år. Du kommer att jobba i team med Uppsala ungdomsjours samordnare och samverkan med övriga socialarbetare på fältet. Du kommer tillsammans med skolan och aktörer i områdesarbete identifiera det som sker i det geografiska området och som kan utvecklas till något negativt. Du mobiliserar föräldrar och andra goda krafter inom området. Du kommer jobba nära socialförvaltningens avdelning för barn & unga myndighet samt övriga verksamheter inom barn & unga insatser. Arbetet innebär att du har schemalagd arbetstid, dagtid samt kvällsarbete måndag -fredag. Du kommer att arbeta vid riskhelger så som tex Valborg och skolavslutning samt lokala ungdomsarrangemang. Anställning sker först efter uppvisande av utdrag ur belastningsregistret. Din bakgrund Vi söker dig som har socionomutbildning/beteendevetare eller liknande. Systemteori, Signs of Safty är meriterande. Du har arbetslivserfarenhet efter avslutat utbildning, gärna inom socialt arbete med barn och unga. Goda kunskaper i svenska tal och skrift är en förutsättning. B-Körkort är ett annat krav. Övrig språkkompetens är meriterande. Som person ska du vara genuint intresserad av att arbeta med ungdomar, vilja arbeta i tvärprofessionellt team och vara intresserad av att utveckla verksamheten. Du är van att arbeta självständigt och har stor förståelse för och intresse av ungdomars sätt att söka hjälp. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Upplysningar Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Hilde Wiberg, enhetschef Uppsala ungdomsjour, 018-727 59 09 (#) Facklig företrädare: Vision Lena Florén 018-727 24 30 Akademikerförbundet SSR Maria Persson 018-727 24 24 Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80. I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Om vår organisation Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen. Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se) Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Arbetsgivare
Uppsala kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Socialsekreterare Försörjningsstöd

Arbetsgivare / Ort: Göteborgs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo. ARBETSUPPGIFTER Stadsdelsförvaltningen (SDF) Askim Frölunda Högsbo har två försörjningsstödsenheter, Försörjningsstöd 1 och Försörjningsstöd 2. Försörjningsstöd 1 är Mottagningsgrupp och Arbetsmarknadsgrupp. Enheten består av en enhetschef, en 1:e socialsekreterare samt 13 socialsekreterare. Försörjningsstöd 2 är Rehabgrupp och grupp för Unga vuxna och består av en enhetschef, två 1:e socialsekreterare och 16 socialsekreterare samt en medarbetare på samordningsförbudet Väster. Enheterna arbetar tätt tillsammans och sitter tillsammans på socialkontoret. Vi jobbar renodlat med försörjningsstöd. Ansökningar om övrigt bistånd handläggs av våra kollegor på de andra enheterna inom IFO. Vi söker nu två socialsekreterare till arbetsmarknadsgruppen i Försörjningsstöd 1. Arbetsuppgifterna består av stöd mot egenförsörjning för personer som står närmare arbetsmarknaden och är över 29 år. I arbetet ingår att driva och utveckla samverkan med övriga enheter inom sektorn samt andra aktörer såsom Kompetenscenter Väster, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen. Ett bra mottagande och god kontakt med sökande är en viktig del i verksamheten och uppdraget. Vi jobbar därför aktivt för att ha ett hanterbart ärendeantal på tjänsterna så att vi ska hinna träffa klienter samt göra och följa upp arbetsplaner. I arbetet ingår även att handlägga ansökningar och bedöma rätten till bistånd avseende försörjningsstöd samt att utreda behov av och ge stöd för att nå egenförsörjning. Du får ärendehandledning både i grupp av 1:e socialsekreterare varje vecka och enskilt vid behov samt extern processhandledning i grupp tillsammans med dina kollegor. Alla socialsekreterare hos oss på försörjningsstöd har eget kontor och en fast arbetsplats. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med socionomexamen eller akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med försörjningsstöd och gärna kännedom om stadsdelen. Vi söker en person med god erfarenhet av att arbeta med mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och med goda IT-kunskaper. Du ska också ha MI-utbildning. Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter är meriterande. Ditt huvudfokus ska vara självförsörjningsuppdraget. Som person tycker du om att vara där saker händer och du håller rättssäkerhet högt. Du har en positiv människosyn, tror på människors egen inneboende kraft och är intresserad av utredningsarbete. Vi ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. ÖVRIGT I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen. Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
Göteborgs kommun
Ansökan
Ansök senast 27 September (6 dagar kvar)

Ansök här

Uppsökare till projektet ”Pentru tine – För dig”

Arbetsgivare / Ort: Stadsmissionen
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 September (7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Stockholm Stadsmission driver ett projekt; ”Pentru Tine- För Dig”, för EU-medborgare som lever i utsatthet. Projektet ger hälso- och samhällsinformation med fokus på EU-medborgares rättigheter, genom uppsökande arbete i den offentliga miljön. Projektet drivs av Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner på fyra olika orter, Uppsala (Uppsala Stadsmission, Stockholm (Stockholms Stadsmission), Linköping (Linköping Stadsmission) och Eskilstuna (Eskilstuna Stadsmission) och finansieras av FEAD – fonden för europeiskt bistånd för dem som har det sämst ställt. Vi söker nu en uppsökare på deltid i Stockholm, med kompetens inom samhällsvägledning och socialt arbete, för att komplettera vårt befintliga arbetsteam. Arbetsuppgifter I rollen som uppsökare ingår du i ett team som arbetar i de miljöer där projektets målgrupp befinner sig; det vill säga på offentliga platser och även på boplatser, härbärgen eller i öppna sociala verksamheter såsom Crossroads. Som uppsökare ska du kunna etablera en relation med målgruppen för att ge hälso- och samhällsinformation både generellt och individuellt samt länka till övriga aktörer i Sverige och hemlandet. Du ska även kunna identifiera om en person misstänks vara utsatt för exploatering/människohandel. Vi ser gärna att du är en person som har lätt att skapa tillitsfulla relationer, som trivs med att jobba i en rörlig arbetsmiljö och har erfarenhet av arbete med och för människor som lever i en utsatt situation. Vi söker dig som gillar att jobba i ett litet och nära team och som drivs av ett samhällsengagemang. Tjänsten är placerad i Stockholm och som uppsökare kommer du även vara en del av projektets större team, som arbetar på totalt fyra olika orter. Du arbetsleds och rapporterar till den lokala projektledaren i Stockholm och arbetar även nära Crossroads som är Stockholms Stadsmissions stöd- och råd verksamhet för Eu- och tredjelandsmedborgare. Uppsökarteamet utgår dagligen från Crossroads men arbetar främst i offentliga miljöer inom Stockholms län. Teamet rör sig genom kollektivtrafik och bil. Arbetstiderna är vardagar, främst dagtid och även en del kvällar. Du har: - Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med samhällsvägledning och/eller socialt arbete - Akademisk utbildningsnivå såsom socionom eller motsvarande - B körkort och god körvana - Goda kunskaper i svenska Meriterande för tjänsten är om du: - tidigare jobbat inom idéburen sektor. - har arbetslivserfarenhet av exploatering och/eller människohandel. - har kunskap om samhällsaktörer som polis, socialtjänst eller arbetsfördelningen. - kan tala rumänska. Övrigt: Vikariat med månadslön till och med 2021-01-31 Sysselsättninggrad: 40% ev. mer vid behov Tillträde: snarast Placering: Stockholm Rekryteringen görs löpande och kan tillsättas innan sista datum för ansökning. Stockholms Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att skapa ett mänskligare samhälle för alla. Detta gör vi genom att arbeta med social omsorg, utbildning och arbetsintegration. Något som vi gjort ända sedan 1853 då vi bildades för att hjälpa dem som hade det sämst i samhället. Vårt mål är att alla ska få nya livschanser, stärka sin egenmakt och vara delaktiga i samhället. Stockholms Stadsmission erbjuder människor akut hjälp, råd och stöd till sociala rättigheter, boende, arbetsträning samt utbildning för att förebygga och bryta utanförskap. Vårt främsta verktyg är att människor stärker sin tro på sig själva och sin egen förmåga. På så sätt skapar vi tillsammans ett hållbart och mänskligare samhälle för alla.
Arbetsgivare
Stadsmissionen
Hemsida: https://www.stadsmissionen.se/
Ansökan
Ansök senast 28 September (7 dagar kvar)

Ansök här

Vi söker en metodutvecklare inom område Äldreboende!

Arbetsgivare / Ort: Mölndals kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 September (7 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-04
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionsstöd och hemsjukvård. ARBETSUPPGIFTER Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa? Vi söker just nu en metodutvecklare inom område Äldreboende! Som metodutvecklare är du organiserad under områdeschefen och ingår i ledningsgruppen. Metodutvecklaren är ett stöd till ledningsgruppen för att ta fram arbetssätt, metoder och rutiner för området samt att implementera dessa. Att utveckla arbetet inom området så att stöd, service och vård kan ges till patienterna i enlighet med uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer. Du kommer aktivt arbeta med dokumentationen inom området genom att implementera nya arbetssätt och metoder för dokumentation. Du är uppmärksam på behov av utveckling och kompetensutveckling och lyfter frågorna till ledningsgruppen för området. Ditt arbete kommer även handla om att bidra till att stärka samarbetsformerna mellan de olika verksamheterna inom vård- och omsorgsförvaltningen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har akademisk examen såsom socionom med samhällsvetenskaplig och/eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet av äldreomsorgen, erfarenhet av evidensbaserade/kunskapsbaserade metoder och har vana och intresse av att driva utvecklingsarbete. Du har mycket goda kunskaper gällande SoL-och HSL-lagstiftningen samt dess tillämpning. Vi ser även att du har erfarenhet av arbete med utbildning/handledning samt erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik. Vidare har du en god pedagogisk förmåga, lätt för att kommunicera och att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en förmåga att arbeta självständigt och strukturerat och kan driva flera processer samtidigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som tillsvidareanställd och visstidsanställd i Mölndals stad får du ersättning för motion och annan friskvård motsvarade 2000 kronor per år. Utöver friskvårdsbidraget erbjuder vi även andra förmåner med syftet att ge förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och en god balans mellan arbete och fritid. Rekrytering sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag! ÖVRIGT Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Mölndals kommun
Ansökan
Ansök senast 28 September (7 dagar kvar)

Ansök här

Coach till daglig verksamhet i Norrtälje - Nytida

Arbetsgivare / Ort: Nytida AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Nu söker vi coach till Norrtälje för tillsvidareanställning inom daglig verksamhet. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2020-09-30. Just nu söker vi dig som som har universitetsutbildning inom socialt arbete och/eller omsorg, exempelvis socionom, beteendevetare, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Du är en person som verkligen vill jobba i direkt socialt arbete genom att stötta personer med funktionsvariationer till utveckling. Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap Det här erbjuder vi: Grundutbildning och vidareutbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära när du tillsvidareanställs inom Nytida. Förmånsportal med rabatter och förmåner Ledarskapsutbildade chefer nära dig En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare Karriär- och utvecklingsmöjligheter Friskvårdsbidrag och skobidrag Kollektivavtal Ditt uppdrag Arbetet innebär att stötta personer med förvärvad hjärnskada, utvecklingsstörning, autism, och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till utveckling. På Nytidas dagliga verksamhet har vi en huvudinriktning; den individuella. Att verksamheten är individuellt utformad är överordnat allt annat. Vi utgår ifrån personens behov, intressen, motivation och framför allt resurser. Därför varierar verksamheten från person till person. En stark önskan hos de flesta är att knyta eller återknyta kontakten med arbetslivet. För att hela livet ska upplevas som meningsfullt behövs det ofta någonting mer. Det kan handla om att få utvecklas genom fysisk aktivitet, utbildning, hantverk, eller att bara få träffa andra för att umgås och samtala om allt det som är livet. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med klienten sätta mål, planera och dokumentera utifrån aktuell genomförandeplan samt ha kontakter med handläggare och nätverk. Om Norrtäljes dagliga verksamhet Verksamheten startades för drygt ett år sen och är en relativt liten verksamhet. Den bedrivs i fräscha lokaler på Klövergatan, ca 20 minuters promenad från Norrtälje busstation och endast fem minuter med buss. Du får möjlighet att jobba i en liten men erfaren arbetsgrupp där fokus ligger på att utvecklas och ha kul tillsammans. Verksamheten kan erbjuda många olika typer av aktiviteter som är indelade i olika verksamhetsinriktningar: Jobb & Utbildning, Kultur & Skapande, Träning & Hälsa, Djur & Natur, Person & Relation. Aktiviteterna bedrivs i grupp eller enskilt allt utifrån individuella förutsättningar och målsättningar. Arbetet är förlagt både inne på verksamheten och ute på exempelvis en praktikplats, ett gym eller i ett badhus. Verksamheten är även inriktad på hemmasittare och arbetar enligt vår Kliv Ut-metod. Det övergripande målet är att skapa möjligheter för den enskilde att bryta sin isolering och formulera konkreta, realistiska och hållbara mål. Metoden tar sin utgångspunkt i Antonovskys teori om ”KASAM”, som beskriver vad som skapar känslan av sammanhang och meningsfullhet i livet. Enhetschef: Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en karriärmöjlighet för dig. Djur i omsorgen: Här arbetar vi med djur i vården och vi har regelbundna besök av hund. Din erfarenhet och kunskap Vi gissar att du som söker dig till oss: har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor är ansvarskännande och har en personlig mognad trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor Du har lägst universitetsutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa. Övrigt Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning Arbetstider och tjänstgöringsgrad: Heltid, mån-fre 8:00-16:30 Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning Tillträdesdag: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse Sista ansökningsdag: 2020-09-30 För mer information kontakta: Verksamhetschef Sara Sondell, [email protected] Facklig kontakt: Kommunal 010-442 90 32 Ansökan Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Om du vill läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/). Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se)
Arbetsgivare
Nytida AB
Ansökan
Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)

Ansök här

Projektledare Föräldrastöd ref. nr. 100/20

Arbetsgivare / Ort: Kalix kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Utbildningsförvaltningen ansvarar, på uppdrag av utbildningsnämnden och utifrån gällande lagstiftning, för verksamheten inom förskola, grundskola, särskola, gymnasium, kulturskola samt vuxenutbildning i kommunen. Utbildningsförvaltningens vision är ”landets bästa förskola och skola” där elever utbildas för att vara väl rustande för vidare studier och kommande arbetsliv. Fokus ligger på lärande i ett livslångt perspektiv och målet är en förskola och skola där varje barn och elev ges möjlighet att lyckas i en lugn och trygg miljö. Kalix kommun har av Skolverket blivit beviljad ett utvecklingsarbete som handlar om att utveckla arbetet med nyanländas lärande. Arbete är övergripande över hela utbildningsförvaltningen, från förskolan till vuxenutbildningen. Projektet Föräldrastöd till nyanlända vårdnadshavare är en del av hela utvecklingsarbetet. Arbetsuppgifter Du kommer att vara projektledare för den del som handlar om att utveckla arbetet med föräldrastödjande insatser för nyanlända vårdnadshavare. Du kommer att hålla i föräldrastödjande grupper för nyanlända vårdnadshavare enskilt men också i samverkan med andra aktörer. Du kommer i samråd med utvecklingsarbetets styrgrupp arbeta fram nya sätt att möta nyanlända föräldrar och stärka dem i deras roll som vårdnadshavare till elever i skola och utbildning. Du kommer fortlöpande att dokumentera ditt utvecklingsarbete och ansvara för erfarenhetsspridning och redovisning till Skolverket. Kompetenser I grunden har du en Socionomexamen eller utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vi ser även att du har en dokumenterad utbildning och erfarenhet av något evidencebaserat föräldrastödsprogram riktat mot nyanlända vårdnadshavare. Du har även en uppbyggd erfarenhet och goda kunskaper inom mångkulturens styrkor och utmaningar, oavsett etnisk eller kulturell bakgrund, då du möter familjer i olika situationer. Då du även kommer att vara stödjande till rektor och förskolors/skolors elevhälsoteam är det meriterande att ha en erfarenhet som skolkurator. Utbildning i och erfarenhet av samtalsmetoden motiverande samtal eller liknande liksom att arbeta självständigt i projektform är ett krav i anställningen. Övrigt Tidsbegränsad anställning på 50% fr.o.m. 2020-10-01 t.o.m. 2022-12-31.  Ansökningar tas emot t.o.m. 2020-09-30 Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!  Kalix kommun är ett förvaltningsområde för finska och meänkieli. Kunskaper i dessa är meriterande. Din ansökan behandlas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Kontaktpersoner Rekryterande chef: Charlotte Sundkvist, Skolchef, 0923-65 000. Facklig företrädare Benny Rönnkvist – Vision, 070-6500361. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.
Arbetsgivare
Kalix kommun
Hemsida: www.kalix.se
Ansökan
Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)

Ansök här

Vi söker coach till vår dagliga verksamhet i Liljeholmen!

Arbetsgivare / Ort: Nytida AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Nu söker vi en coach med utbildningsbakgrund sjukgymnast, socionom eller arbetsterapeut för vår dagliga verksamhet till vår verksamhet i Liljeholmen. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 30e september 2020. Just nu söker vi dig som som är utbildad som socionom, sjukgymnast eller arbetsterapeut och som verkligen vill jobba i direkt socialt arbete genom att stötta personer med funktionsvariationer till utveckling. Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap Det här erbjuder vi: Grundutbildning och vidareutbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära när du tillsvidareanställs inom Nytida. Förmånsportal med rabatter och förmåner Ledarskapsutbildade chefer nära dig En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare Karriär- och utvecklingsmöjligheter Friskvårdsbidrag och skobidrag Kollektivavtal Ditt uppdrag Arbetet innebär att stötta personer med utvecklingsstörning, autism och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till utveckling. På Nytidas dagliga verksamhet har vi en huvudinriktning; den individuella. Att verksamheten är individuellt utformad är överordnat allt annat. Vi utgår ifrån personens behov, intressen, motivation och framför allt resurser. Därför varierar verksamheten från person till person. Det kan handla om att få utvecklas genom fysisk aktivitet, utbildning, hantverk, eller att bara få träffa andra för att umgås och samtala om allt det som är livet. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med klienten sätta mål, planera och dokumentera utifrån aktuell genomförandeplan samt ha kontakter med handläggare och nätverk. Om Nytida Liljeholmen Syd Verksamheten bedrivs i fräscha lokaler på Liljeholmsvägen 18, promenadavstånd från Liljeholmens tunnelbanestation. Du får möjlighet att jobba i en arbetsgrupp på sju personer där fokus ligger på att utvecklas och ha roligt ihop. Verksamheten erbjuder många olika typer av aktiviteter som är indelade i följande verksamhetinriktningar: Jobb och utbildning, kultur och skapande, träning och hälsa, djur och natur samt person och relation. Aktiviteterna bedrivs i grupp och utifrån de individuella förutsättningar och målsättningar individen har. Arbetet är förlagt inne på verksamheten och ute på exempelvis en praktikplats eller ett gym. Enhetschef: Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en karriärmöjlighet för dig. Djur i omsorgen: Här arbetar vi med djur i vården. Din erfarenhet och kunskap Vi gissar att du som söker dig till oss: har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor är ansvarskännande och har en personlig mognad trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor Du har lägst akademisk utbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Körkort krävs. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa. Övrigt Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning Arbetstider och tjänstgöringsgrad: Heltid måndag - fredag, 08:00-16:30. Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning Tillträdesdag: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag: 30e september 2020 För mer information kontakta: Verksamhetschef Sara Sondell, [email protected] Facklig kontakt: Kommunal 010-442 90 32 Ansökan Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Om du vill läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/). Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se) www.nytida.se (http://www.nytida.se)
Arbetsgivare
Nytida AB
Ansökan
Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)

Ansök här

Verksamhetschef + delägarskap

Arbetsgivare / Ort: Maria Care HVB Hem AB / Lyckeby
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-30
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

HVB Maria Care AB erbjuder en unik möjlighet. Är du Socionom och känner att du vill driva ett HVB-hem i privat regi? Är du rätt person så kommer vi även att erbjuda dig ett delägarskap. Du kommer ansvara för personal, behandlingsplaner och kontakten med socialförvaltningarna. Boendet ligger i de centrala delarna av Karlskrona. 10 platser för pojkar 15-18 år med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Det kommer vara inslag av olika sorters behandlingar KBT. HAP, MI , Repulse, och mycket mer.


Bolaget har varit aktivt sedan 2016-08-01 och är väl inarbetat med goda referenser.


Just nu finns det inga placeringar då vi lagt verksamheten på is, eftersom vi behöver en ny verksamhetschef. Flera stora upphandlingar är på ingång.


Kontakt sker via e-post. Vi tar kontakt om er ansökan ser intressant ut.


Arbetsgivare
Maria Care HVB Hem AB
Elers Väg 6
37163 Lyckeby
Hemsida: https://www1.ssil.se/verksamhet/198047/hvb-maria-care-fridhem-ab
Ansökan
Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Socionom till Jokkmokk

Arbetsgivare / Ort: Prime Professional Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-12
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Nu söker vi en socialsekreterare, inriktning individ- och familjeomsorg till vår kund Jokkmokk kommun, Lappland- Norrbottens län. Jokkmokk ligger vid Lilla Luleälven och delas i två delar av E45 och Inlandsbanan. Riksväg 97 går mellan Jokkmokk och orterna Boden och Luleå. Jokkmokk har bussförbindelse med orterna Kiruna, Gällivare, Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Boden och Luleå samt bussar till andra orter i Jokkmokks kommun. På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö. Prime har uppdrag med olika inriktningar inom myndighetsutövning inom kommuner i hela Sverige. Som konsult är det viktigt att du är självgående och kan ta för dig och driva på dina arbetsuppgifter. Arbetsuppgifter Vi söker nu en socialsekreterare till vår kund Jokkmokk kommun. Som socialsekreterare har du en viktig roll som arbetar för alla människors lika värde och rätt till social och ekonomisk trygghet, vård och omsorg. I rollen kommer du att hantera utredningsarbete inriktat på barn och unga mellan 0-20 år samt deras familjer. Du kommer att bevilja och följa upp stöd- och behandlingsinsatser inom ditt område, men också inom familjerättsliga frågor. Du arbetar för att de barn och ungdomar som är i behov av våra insatser ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och få stöd i sin uppväxt. Vi önskar därför att du känner dig bekväm med lagstiftning, eftersom att en stor del av arbetet handlar om att tillämpa SoL och LVU rättssäkert och korrekt. Vi arbetar tillsammans för alla människors lika värde och rätt till social och ekonomisk trygghet, vård och omsorg. Vem är du? Vi söker dig som är utbildad socionom, har minst fem års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och området barn och unga, du har ett engagemang för ungdomar och deras familjer, drivs av mötet med människor och känslan av att göra en viktig insats i ditt arbete. Du behöver även ha genomfört utbildningen BBIC. Du har en hög personlig mognad, är empatisk och har god samarbetsförmåga. Du är självgående och har förmågan att upprätthålla en god struktur i ditt arbete samt förmågan att behålla lugnet i krävande situationer som uppstår i det dagliga arbetet som myndighetsutövare. Du är förtroendeingivande och har förmåga att etablera kontakt med människor som befinner sig utsatta situationer. Du är också en god kommunikatör både i tal och skrift, har god självkännedom och ett lugn som speglar sig i ditt metodiska arbete. Du behöver ha god datavana, erfarenhet av verksamhetsstödet Procapitaäven och även inneha B-körkort för manuell växellåda Prime har som krav att få att få ta del av utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid eventuell anställning. Företagsbeskrivning Prime Professional bemannar och rekryterar till arbetstillfällen inom Ekonomi, HR/Lön, Sociala arbeten och Administration i hela Sverige. Att arbeta som konsult hos oss innebär att du får chansen att bredda din kompetens och arbeta inom olika områden hos både privata och offentliga arbetsgivare efter dina önskemål. Att bli rekryterad innebär att du blir direktanställd hos något av våra kundföretag och får möjligheten att utvecklas inom just ditt område. Prime Professional är ett auktoriserat bemannings-och rekryteringsföretag som erbjuder delaktighet, trivsel, gemenskap med aktiviteter och stärkande konsultträffar. Vi arbetar nära våra konsulter och ger kontinuerlig handledning och uppföljning. Är du en engagerad och driven person? Vi ser fram mot att få kontakt med dig. Besök gärna vår hemsida www.primeprofessional.se
Arbetsgivare
Prime Professional Sverige AB
Hemsida: http://www.prime.se/
Ansökan
Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)

Ansök här

Flexibel familjehemskonsulent med start omgående

Arbetsgivare / Ort: Svea Boende AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

I takt med att organisationen växer så söker Svea boende nu en ny familjehemskonsulent till vårt team i Göteborg! Tjänsten ställer höga krav på flexibilitet då det innebär en del resor i arbetet. Svea boende söker dig som är färdigutbildad socionom, beteendevetare, socialpedagog eller dig som har en liknande utbildning som bedöms likvärdig och som därtill kan verka inom ovan geografiska område.


Om oss:

Svea boende har tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg att bedriva jour- och familjehemsverksamhet, öppenvård samt stödboende. Målgruppen är barn- och unga mellan 0-21 år och vuxna som av olika anledningar inte kan bo kvar i sin ursprungsfamilj eller har behov av ett eget boende med visst stöd.


Dina arbetsuppgifter:

Svea boende rekryterar och utreder jour- och familjehem utifrån de standardiserade och evidensbaserade utredningsmetoderna Nya Kälvesten och BRA-fam. Som familjehemskonsulent kommer dina arbetsuppgifter att bestå av dels rekrytering och utredning av nya familjehem men även matchning, placering och uppföljning av insatser. Som familjehemskonsulent kommer du även att tillsammans med dina kollegor att handleda och utbilda jour- och familjehemmen inför och under pågående uppdrag.


Om DIG:

Svea boende söker dig som är flexibel, ansvarsfull och har förmåga att planera och organisera ditt arbete utefter verksamheten och dess behov. Du ska vara engagerad, nyfiken och självständig. Som familjehemskonsulent behöver du kunna svenska väl i tal och skrift då det förekommer dokumentation i arbetet. Krav är att du har genomgått utbildning i utredningsmetod så som t.ex. Djupintervju enligt nya Kälvesten, BRA-fam, PRIDE och att du har arbetat utifrån vård- och genomförandeplan.


Det är viktigt att du har förmåga att utveckla, planera och självständigt lägga upp ditt arbete med stöd av personalansvarig därför söker vi dig som har erfarenhet av arbete inom jour- och familjehemsvård utifrån att du vet vad det innebär att rekrytera, utreda och handleda familjehem.

Arbetsgivare
Svea Boende AB
Hemsida: www.sveaboende.se
Ansökan
Ansök senast 30 September (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Socionom och behandlingsassistent

Arbetsgivare / Ort: Hemstaden i Sverige AB / Jönköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 October (10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

Vi söker medarbetare i Jönköpingsområdet med intresse och gärna erfarenhet av att jobba med våld i nära relationer. Vi söker dig med socionomexamen samt dig som har en YH behandlingsassistentutbildning.

Vi söker även personal som vill ha en timtjänst vid sidan om studier till socionom eller beteendevetare.

Du arbetar i team med övrig personal och du stöttar i alla förekommande arbetsuppgifter i våra skydds- och stödboende. Vi arbetar utifrån genomförandeplaner och arbetsuppgifterna är varierande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet.

Tjänsterna förlagda till dagtid, dock kan kvälls- eller helgarbete förekomma beroende på våra klienters behov.


Kvalifikationer

Vi tror att du brinner för att göra skillnad för människor som har flytt våld i nära relationer och hedersförtryck. Du är lyhörd och engagerad för våra klienters behov men kan även sätt gränser. Vi söker dig som är flexibel, lojal och står med båda fötterna på jorden. Du tycker om ett varierat och tidvis högt arbetstempo, du trivs med att arbeta i team och är samtidigt självgående.

Du är initiativrik och van att fatta egna beslut.

Har du någon form av utbildning inom krishantering eller krissamtal för barn är det meriterande.

Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Fler språk är meriterande.

För mer info om vår verksamhet, se vår hemsida.

För frågor kring tjänsterna, maila oss på [email protected]


Arbetsgivare
Hemstaden i Sverige AB
Östra Storgatan 3
55321 Jönköping
Hemsida: www.hemstadenab.se
Ansökan
Ansök senast 1 October (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Socialrådgivare

Arbetsgivare / Ort: Lunds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 October (10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar. Om oss Socialförvaltningen i Lund söker en socialrådgivare till Resursenheten. Vi sitter i öppet kontorslandskap i kommunhuset Kristallen på Brotorget 1 vid stationen i Lund med närhet till många funktioner inom socialförvaltningen. Resursenheten är en enhet som arbetar med insatser och på bistånd från någon av förvaltningens utredningsenheter. Arbetsuppgifter Beskrivning av arbetsuppgifter: Utifrån en individuellt upprättad genomförandeplan arbetar du som socialrådgivare tillsammans med brukare som blivit beviljad bistånd. Du möter brukare med varierande problematik såsom missbruks- och/eller psykosocial problematik samt brukare i kris. I din roll som socialrådgivare hos oss har du ett viktigt stödjande och motiverande uppdrag både i den akuta fasen och i det mer långsiktiga arbetet. Som socialrådgivare kommer du också att vara en stödfunktion för brukare med beviljat bistånd till stödbostad. Du kommer att samarbeta med andra funktioner inom övriga socialförvaltningen och också med andra aktörer och myndigheter. I Resursenhetens uppdrag ingår även uppsökande arbete. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats och en enhet som präglas av en positiv anda. Arbetsuppgifter är varierande och arbetet sker på dagtid. Vi tillämpar flextid och har subventionerad friskvård. Som socialrådgivare hos oss får du regelbunden extern handledning och annan kompetensutveckling.     Vi söker dig som Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömmer likvärdig och som har erfarenhet av socialt arbete. Meriterande är erfarenhet av arbete inom socialtjänst med ovan nämnd målgrupp samt vana av dokumentation i Procapita. Likaså är det meriterande om du har utbildning och erfarenhet av Motiverande Intervju (MI). Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som har en förmåga att arbeta självständigt utifrån ett givet uppdrag. Du är tydlig, kreativ och lyhörd. Du är en reflekterande kollega som har en smidighet i ditt kontaktskapande och samarbete med andra. Vi ser gärna att du har körkort. Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan idag. Hör gärna av dig om du har några frågor!  
Arbetsgivare
Lunds kommun
Ansökan
Ansök senast 1 October (10 dagar kvar)

Ansök här

Arbetsspecialist till SIA, Stöd I Arbete!

Arbetsgivare / Ort: Mölndals kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 2 October (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionsstöd och hemsjukvård. ARBETSUPPGIFTER Enheten Stöd i Arbete (SIA) söker en ny medarbetare i vår för ett längre vikariat. Vi behöver dig som vill vara med i vårt erfarna och kompetenta team! Verksamheten består av åtta arbetsspecialister och en metodutvecklare. På SIA arbetar vi utifrån metoden Individual Placement and Support, som bygger på Supported Employment. Vi ger personer som idag står utanför den öppna arbetsmarknaden individuellt och långsiktigt stöd till att finna, få och behålla ett arbete. Det kan ske genom studier, arbetsträning eller praktik. Vi ser att en plats i arbetslivet ger styrka och självförtroende, samt delaktighet i samhället. Du ska utifrån metoden SE IPS ge stöd åt personer som har psykisk och/eller intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsvariation. I arbetsuppgifterna ingår att kartlägga personernas resurser, förmågor och stödbehov för att kunna vägleda och coacha till arbete. Du ansvarar för att söka lämpliga arbetsplatser för arbetsträning, praktik och anställning och i samband med det göra arbetsplatsanalyser och kartlägga arbetsgivares rekryteringsbehov, för att matcha mot personernas kompetens. När matchningen är gjord ger vi stöd och handledning till både person och arbetsgivare, gällande anpassningar och förändringar som underlättar en framgångsrik anställning. Arbetsspecialistens roll är att stötta personen att ta ansvar och makt över sitt eget liv. I denna förändringsprocess är MI (motiverande samtal) en viktig samtalsmetod. Målet är ökad självständighet och att rusta personen att klara ett arbetsliv. Det är arbetsspecialistens ansvar att utforska hur stödbehovet ser ut och långsiktigt stötta när behov finns. En central uppgift är att samverka med olika aktörer inom landsting, kommun, arbetsförmedling och försäkringskassa så att personerna vi möter får det stöd de behöver. Lika viktigt är arbetet med att skapa och underhålla goda kontakter med arbetsgivare. Arbetet innebär också att vägleda och coacha till olika vuxen- och högskoleutbildningar. KVALIFIKATIONER • Adekvat högskoleexamen såsom t.ex. socionom, beteendevetare, arbetsterapeut, eller liknande inom YH. • Erfarenhet av att handleda personer med psykisk och/eller intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsvariation. • Tidigare erfarenhet av att anskaffa arbetsträningsplatser och uppföljning av arbetsprövning. • Utbildning i och erfarenhet av att arbeta utifrån metoden SE IPS är en merit. • Vi ser också gärna att du har utbildning i och erfarenhet av samtalsmetoden MI. • God kunskap om branscher och yrkesområden, samt aktuell kunskap om arbetsmarknaden. Arbetet kräver att du är en god pedagog och att du kan ge den enskilde stöd och vägledning. Du behöver ha förmåga att vara uthållig och hitta nya angreppssätt och kreativa lösningar i arbetet. Du är utåtriktad och bekväm med att skapa nya kontakter. Arbetet är självständigt och förutsätter initiativkraft samt god samarbetsförmåga eftersom du kommer att samarbeta med andra myndigheter, företag och arbetsgivare. För rollen krävs goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. Urval sker löpande så sök redan idag, välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad. Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet. Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
Mölndals kommun
Ansökan
Ansök senast 2 October (11 dagar kvar)

Ansök här

Vill du ha ett spännande och utvecklande arbete som socialsekreterare i För

Arbetsgivare / Ort: Enköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 2 October (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga? Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se ARBETSUPPGIFTER Utredning vuxna och försörjning är en av tre avdelningar inom socialförvaltningen som ansvarar för myndighetsutövningen. Avdelningen är fördelad på tre specialiserade team; Försörjningsstödsteam, Utredningsteam vuxen och Boteam. Vi är en förvaltning som växer och utvecklas. Förvaltningen strävar efter att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare och vi vågar därför testa olika arbetssätt i syfte att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. Vi söker dig som är positiv, engagerad och intresserad av att fortsätta utveckla vårt uppdrag. Vi är en avdelning som tycker det är viktigt att man trivs och har kul på jobbet. Vi erbjuder en välorganiserad arbetsplats med stimulerande arbete och god teamkänsla. Hos oss har du tillgång till nära arbetsledning och extern handledning. Vi ger goda möjligheter till kompetensutveckling och att arbeta med verksamhetsutveckling, allt med målsättning att skapa bästa möjliga förutsättningar att kunna utföra våra uppdrag väl. Försörjningsstödsteamets uppdrag är att utreda, fatta beslut och följa upp beslutade insatser huvudsakligen i ärenden som rör ekonomiskt bistånd enligt gällande lagstiftning. Som socialsekreterare i försörjningsstödsteamet arbetar du med utrednings och bedömning av ekonomiskt bistånd med målet att den sökanden ska nå självförsörjning. I ärenden där våld i nära relation misstänks förekomma används FREDA kortfrågor. Vi har ett nära samarbete med socialförvaltningens öppenvård med möjlighet till arbetsträning. I arbetet ingår även att samverka med övriga interna och externa aktörer såsom arbetsförmedling, jobbcentrum och primärvård. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Socialrätt är ett krav. Du ska vara intresserad av motivations- och förändringsarbete och ha stor erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten och inom området ekonomiskt bistånd. Du är kunnig i socialtjänstens lagstiftningar. Dokumentation är en stor del av arbetet. Du måste därför kunna kommunicera på ett tydligt sätt och ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du behöver vara initiativrik, ansvarsfull och flexibel. Det är viktigt att du är lugn och kan hantera stressiga situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Då viss bilkörning förekommer inom ramen för tjänsten är B-körkort ett krav. För tjänsten är stor erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd meriterande. Kunskap och erfarenhet MI och FREDA är önskvärt. Vi arbetar med verksamhetssystemet pro-capita, LifeCare. ÖVRIGT Varmt välkommen med din ansökan! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693. Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter. Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Enköpings kommun
Ansökan
Ansök senast 2 October (11 dagar kvar)

Ansök här

Adoptionscentrum söker handläggare för internationella adoptioner.

Arbetsgivare / Ort: Adoptionscentrum / Sundbyberg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 3 October (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Handläggare för internationella adoptioner

Adoptionscentrum är en medlemsorganisation för de som vill adoptera, de som har adopterat och de som är adopterade. Vi är en internationell barnrättsorganisation med kontaktytor världen över. På arbetsplatsen finns ett fokus på barnperspektiv. På kansliet i Sundbyberg arbetar 20 personer med internationella adoptioner, biståndsprojekt och medlemsverksamhet. Personalen upplever att arbetet är meningsfullt.

Vi söker nu en handläggare med uppgift att stötta blivande adoptivföräldrar inför deras ansökan om att få adoptera barn från utlandet. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att vägleda föräldrarna vid iordningställandet av ansökningshandlingarna, förbereda de blivande adoptivföräldrarna inför mötet med barnet och informera om vad som väntar under utlandsvistelsen. Andra arbetsuppgifter är att föreslå lämpliga adoptivföräldrar till våra utlandskontakter, hålla kontakt med relevanta myndigheter i Sverige och utlandet samt med våra samarbetspartners utomlands.

Vi söker dig som är välorganiserad, strukturerad och noggrann. Det är viktigt att du är lyhörd och kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende hos de människor du kommer i kontakt med. Andra viktiga egenskaper är god social kompetens, samarbetsförmåga samt att du finner en utmaning i problemlösning. Då många av frågorna vi hanterar är av känslig karaktär är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med människor i olika former av kriser. Tjänsten innebär självständigt arbete och ansvar samtidigt som du har många kontaktytor internt och externt.


Ansvarsområden

 • Kontakt med blivande adoptivföräldrar före, under och efter adoptionen
 • Administration kring och handläggning av adoptionsärenden
 • Kontakt med myndigheter i Sverige och utlandet samt med våra samarbetspartners utomlands
 • Dokumentering av ärendets handläggning
 • Handläggning av uppföljningsrapporter till ursprungslandet efter adoptionen
 • Utredning av möjligheten att finna adoptivföräldrar till barn

Kvalifikationer

 • Socionom eller likvärdig utbildning
 • God samarbetsförmåga och social kompetens
 • God förmåga att administrera, organisera, dokumentera och prioritera
 • Drivande och förmåga att arbeta självständigt
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skift vad gäller svenska och engelska
 • Kunskap i Office-paketet


Meriterande

 • Minst fem års erfarenhet av psykosocialt arbete till exempel inom socialtjänsten
 • Erfarenhet av internationella adoptionsfrågor
 • Goda kunskaper i spanska och/eller franska i tal och skrift
 • Erfarenhet av arbete med internationella kontakter
 • Medicinsk kunskapVaraktighet

Tjänsten är på 100 %. Sex månaders provanställning och därefter möjlighet till en tillsvidaretjänst. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


Ansökan och information

Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev till mailadress [email protected] Vi vill ha din ansökan senast 2020-09-30. Märk ansökan ”Handläggare”

För frågor om tjänsten kontakta handläggare/landansvarig Maria Erlingsson. [email protected] , telefon 08 587 499 64

Facklig kontakt:

SACO Anna Linnell, [email protected], telefon 08 587 499 11

Unionen Jelena Jovanovic Hansen, [email protected], telefon 08 587 499 50


Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Adoptionscentrum
Löfströms alle 7
17266 Sundbyberg
Ansökan
Ansök senast 3 October (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Familjehems- och boendekonsulent

Arbetsgivare / Ort: Human Support Lejongårdar AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 3 October (12 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

Vi söker dig som har utbildning inom socialt/psykologiskt arbete. Önskvärt är att du har erfarenhet från olika typer av socialt arbete, så som arbete med familjehemsplaceringar och boendestöd. Vi ser med fördel att du är utbildad familjebehandlare, samt gärna med kunskap i KBT och DBT.

Du utstrålar i ord, skrift och handling ett driv som får både verksamhet och personal att växa och utvecklas. Du behöver vara bekväm med dokumentation, myndighetskontakter och självständigt arbete.

Vi ser också med fördel att du passar in under följande egenskaper:

• Flexibel • Stresstålig • Lagspelare • Lyhörd för klienters och uppdragsgivares behov

• Coachande


Du styr din egen arbetstid, som kan innebära tjänstgöring helg och kväll. Beredskapstjänstgöring enligt rullande schema ingår.

Du utgår från nordvästra Skåne eller södra Halland med Helsingborg, Landskrona eller Halmstad som baser.Förmåner:


Bil i tjänsten

Friskvårdsbidrag

Styr din egen arbetstid

Du får vara en del av ett målinriktat och fokuserat team

Arbetsgivare
Human Support Lejongårdar AB
Hemsida: www.lejongardar.se
Ansökan
Ansök senast 3 October (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Socialt ansvarig socionom

Arbetsgivare / Ort: Arboga kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vi på Individ och familjeomsorgen i Arboga bygger vår verksamhet på de fyra grundstenarna Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation. Vi har fokus på att göra bästa möjliga för våra vuxna, barn och ungdomar i kommunen. Har vi fångat ditt intresse? Då är detta ett jobb för Dig! Vår socialt ansvarige socionom är tjänstledig därför behöver vi Dig som är intresserad av att arbeta med utveckling och kvalitetssäkring inom socialtjänsten. Beskrivning Du kommer att arbeta som Socialt ansvarig socionom (SAS) och ha en övergripande, strategisk och stödjande funktion för kvalitetsstyrning och kvalitetskontroll inom socialtjänstens verksamhetsområde utifrån gällande lagar och föreskrifter. Inom IFO ryms verksamheter såsom myndighetsutövning och öppenvård för vuxna och barn, biståndshandläggning och försörjningsstöd. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt för en god hälsofrämjande arbetsmiljö med bl. a. delaktighet, tydlighet och struktur, stöd i handläggningen samt en rimlig arbetsbelastning. Arbetsuppgifter I arbetet ingår bland annat; - o att säkra att processerna för bedömning, beslut, verkställighet är ändamålsenliga och väl fungerande, - o att ha fokus på att klienter får insatser av god kvalité som är individuellt utformade och utgår från den enskildes delaktighet och inflytande. - o att säkra att dokumentationen förs i den omfattning som föreskrivs i lag och föreskrift. - o att utreda avvikelser och lex Sarah-anmälningar - o att deltaga och driva utvecklingsarbetet inom socialtjänsten Personliga egenskaper Som person är du mogen, trygg, ansvarsfull och stabil. Du har förmåga att bibehålla fokus även i stressade situationer. Du tar initiativ till utveckling samt möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Du har förmågan att arbeta självständigt och i nära samverkan med andra. Kvalifikationer Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning och socialt arbete, att du kan se möjligheter och kommunicera på ett pedagogiskt, lärande och inspirerande sätt. Du har en god utrednings- och dokumentationsförmåga samt förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du deltar aktivt i utvecklingen av verksamheten och bidrar med dina kunskaper och erfarenheter. Körkort B-körkort krävs. Arbetstid och omfattning Heltid. Vikariat t o m 2021-12-31. Lön Månadslön och individuell lönesättning tillämpas. Arboga kommun erbjuder dig bland annat friskvård och rökfri arbetstid! Vid all rekrytering tillämpar vi vår likabehandlingsplan. Ansökan Urval sker fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag! Välkommen med din ansökan!   Vi undanber oss all kontakt från annonserings- och bemanningsföretag i rekryteringen!     Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Vi har 14 000 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. Vårt arbete genomsyras av värdeorden Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation. Välkommen du också!  
Arbetsgivare
Arboga kommun
Ansökan
Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)

Ansök här

Socionom/Kurator till Psykosenhetens öppenvård i Gävle

Arbetsgivare / Ort: REGION GÄVLEBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet. Psykosenheten är en del av specialistpsykiatrin i Region Gävleborg och omfattar både öppen- och heldygnsvård som är specialiserad mot personer med psykossjukdom. Vid enheten arbetar cirka 50 personer. Enhetens uppdrag innefattar strukturerad diagnostik, vård och behandling för patienter med psykossjukdom som är 18 år och äldre. Verksamheten bygger på tvärprofessionellt teamarbete mellan läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, socionomer och arbetsterapeuter där Socialstyrelsens riktlinjer är vägledande för hela vårdplaneringen och dess genomförande. Där kommer du att ingå med din specifika kunskap och kompetens för att tillhandahålla god psykiatrisk vård och behandling till patienten. Psykosenhetens verksamhetsidé bygger på en sammanhållen vård kring den enskilde patienten vilket ställer krav på ett medvetet och utvecklat samarbete mellan såväl den öppna som slutna vården liksom med andra vårdgivare/samhällsinstanser, mellan olika yrkeskategorier och naturligtvis patienten själv och dennes anhöriga. Region Gävleborg har ett PTP-program med en studierektor som ordnar regelbundna träffar och kompetensutveckling. ARBETSUPPGIFTER Arbetet som kurator vid psykosmottagingen är mycket flexibelt och varierande där vi rör oss mycket ute i samverkan och har ofta hembesök. Vi arbetar med patienter i grupp samt enskilt och ger stort utrymme till flexibla lösningar. Som enda kurator på mottagningen förväntas du kunna arbeta självständigt och som en del i våra två behandlingsteam. Arbetet består av kurativa uppgifter så som samverkan med signifikanta aktörer avseende patientens sociala situation, planering med SIP m.m. Du förväntas därav ha god kunskap och översikt gällande lagar, regler och kommunala insatser. Arbetet innefattar även stöd till anhöriga där samtal med barn ingår. Som kurator ingår du även i mottagningens diagnostikteam och remissgrupp. Där du bidrar med ett psykosocialt perspektiv och utför steg i diagnostiken. Arbetsplatsen erbjuder dig ett flexibelt och spännande arbete med mycket erfarna arbetskamrater i en härlig arbetsgrupp. Du kan erbjudas kollegial handledning tillsammans med psykiatrins övriga kuratorer. Du har flextid och styr mycket av din arbetstid själv. Som anställd inom Region Gävleborg får du även del av friskvårdbidrag. KVALIFIKATIONER Socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser som likvärdig. Arbetslivserfarenhet är önskvärt. Körkort erfordras. ÖVRIGT Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet. Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region. Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro. Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss! Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Arbetsgivare
REGION GÄVLEBORG
Ansökan
Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)

Ansök här

Socialpedagog till Ellens behandlingshem

Arbetsgivare / Ort: Norrköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid. VÅR VERKSAMHET Socialkontoret i Norrköpings kommun sätter individens behov i fokus, alltid med barns bästa i första hand. Det ska vara lätt att få hjälp. Våra stöd- och behandlingsinsatser håller hög kvalitet och bygger på rättssäkra bedömningar. Vi vill hitta lösningar nära individen och bidra till en positiv förändring för denne. Tillsammans vill vi skapa trygghet och god social service för oss som bor i Norrköping. ARBETSBESKRIVNING Ellen är ett HVB-hem för vuxna kvinnor som har problem med alkohol, narkotika och /eller läkemedel. Behandlingen fokuserar på missbruket samtidigt som våldsutsatthet och föräldraskap/barnperspektiv tydligt lyfts in i behandlingen. Syftet med behandlingen på Ellen är att kvinnan ska utveckla och kunna vidmakthålla en drogfri livsstil och frihet från våld. Behandling av missbruk/beroende på Ellen grundar sig på Matrix-metoden. Arbetet sker huvudsakligen i grupp, individuella samtal erbjuds vid behov. Ellen har elva platser och är bemannat med personal dygnet runt. Det finns endast kvinnliga medarbetare på Ellen. Medarbetarna har kontinuerlig handledning. Ditt arbete hos oss kommer i huvudsak att innebära gruppbehandling enligt Matrix-metoden. Samverkan inom behandlingsteamet och med myndighetskontoret, samt med våra samarbetspartners, kommer att vara en mycket viktig del av ditt arbete. Barnperspektiv ska alltid vara närvarande i behandlingsarbetet med vuxna klienter. Att kunna informera om verksamheten och att vara kommunens ansikte utåt i olika sammanhang är en del i arbetet. Att upprätta genomförandeplaner och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. Även individuella behandlingskontakter ingår i dina arbetsuppgifter. DIN PROFIL Vi söker dig som är kvinna och socionom eller har annan beteendevetenskaplig högskolekompetens som arbetsgivaren bedömer lämplig. Steg 1 kompetens i psykoterapi är meriterande. Det är ett krav att du har erfarenhet av behandlingsarbete med målgruppen. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med samtalsbehandling i grupp och individuellt. Vi värderar personliga egenskaper som integritet, personlig mognad samt flexibilitet och samarbetsförmåga högt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Körkort B erfordras. MER INFORMATION OCH ANSÖKAN Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar årsarbetstid. Tillträde snarast möjligt. Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du Thomas Albrecht, enhetschef på 011-15 12 36 eller Carina Lindgren Gustafsson, samordnare på 011-15 54 96 . Din ansökan vill vi ha senast den 4 oktober. Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Norrköpings kommun
Hemsida: http://www.norrkoping.se
Ansökan
Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)

Ansök här

Metodhandledare till Dialogcentrum

Arbetsgivare / Ort: Borås kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Individ- och familjeomsorgens delområde barn och unga, söker en metodhandledare till Dialogcentrum. Vi är en enhet med familjebehandlare och behandlingsassistenter som arbetar med insatser som är beslutade av socialtjänstens myndighetsutövare inom barn och unga. Uppdraget innebär någon form av förändringsarbete gällande kommunikations-, relations- och samarbets-svårigheter i eller runt familjer med barn och/eller ungdomar. Du har nu möjligheten att söka ett stimulerande och givande arbete. Enhetens huvudsakliga uppgift och ansvar är att bedriva kvalificerat familjebehandlande arbete. Insatserna som vi utför verkställs enligt Socialtjänstlagen (SOL) efter beställning från IFO Barn och Unga myndighet. Uppdraget som metodhandledare innebär att ge stöd åt våra familjebehandlare och behandlingsassistenter som utför förändringsarbete gällande kommunikations-, relations- och samarbets-svårigheter i eller runt familjer med barn och/eller ungdomar. Metodhandledarens roll i organisationen är att stödja de enskilda behandlarna i deras behandlingsarbete, fördela uppdrag och matcha dem mot medarbetares kompetens samt att bistå enhetschef i omvärldsbevakning och utveckling av enheten. Verksamheten är dynamisk och föränderlig verksamhet med en personalgrupp med stor kompetens och bred erfarenhet av denna typ av arbete. Dialogcentrum i Borås består av en enhetschef, 18 familjebehandlare, fem behandlingsassistenter, en specialpedagog och en administratör samt två metodhandledare. Du är utbildad socionom, eller har en annan akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt. Du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar. Det är önskvärt med vidareutbildning inom området, gärna systemteoretisk utbildning och Steg 1-utbildning. Erfarenhet och kunskap om nätverksarbete är meriterande. Det är nödvändigt att du har B-körkort och det är önskvärt att Du har yrkeserfarenhet från socialtjänsten och då främst med olika former av behandling och förändringsarbete. Du bör ha erfarenhet av att leda/handleda arbetsgrupper. Intervjuer sker löpande under annonstiden så ansök redan idag!
Arbetsgivare
Borås kommun
Hemsida: www.boras.se/ledigajobb
Ansökan
Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)

Ansök här

Socialsekreterare för barn och unga

Arbetsgivare / Ort: Falköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-04
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Vill du arbeta som socialsekreterare med fokus på placerade barn? Inom socialförvaltningen i Falköpings kommun söker vi nu nya medarbetare till barn och ungdomsvården. Vad kan vi erbjuda dig? Vi erbjuder dig att vara en del av teamet som har till uppgift att följa upp vården av barn som placerats i familjehem eller i Hem för Vård och Boende. Du får i rollen som barnsekreterare tillsammans med familjehemssekreterare, samtala med barn och föräldrar samt våra uppdragstagare och samverkansparter i de delar som berör uppföljningen av insatserna. Du ansvarar också för löpande dokumentation och för att göra beslutsunderlag inför ställningstagande om fortsatt vård. Insatserna sker enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Det förekommer också att du deltar i utredningsarbete i den mån det blir aktuellt för det placerade barnet. Det händer att du får hjälpa till där det behövs även i andra delar av i det arbete som enheten ansvarar för. Du har stöd och ledning i ditt arbete från förste socialsekreterare och enhetschef. Vad söker vi hos dig? Du är socionom och har gärna erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning inom socialtjänstens barn- och ungdomsverksamhet. Du tycker om att samtala med barn och ungdomar. Du kan driva ditt arbete självständigt men har inga svårigheter att samarbeta i olika konstellationer. Du är bra på att planera och organisera ditt arbete samt på att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Upplysningar Urval och intervjuer kommer sker löpande under ansökningstiden så sök redan idag. Falköpings kommun Falköpings kommun eftersträvar att vara en inkluderande arbetsgivare och värdesätter de kvalitéer som mångfald tillför våra verksamheter för att skapa en hållbar utveckling. Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor. Övrigt För att hantera ansökningar använder vi Varbi. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Om du av något skäl inte kan söka så (t.ex. skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Falköpings kommun
Ansökan
Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)

Ansök här

Strateg mot hedersrelaterat våld och förtryck

Arbetsgivare / Ort: Jönköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Elevhälsoenheten Vill du vara med för att aktivt motverka hedersrelaterat våld och förtryck i skolan? Skolan ska präglas av Lärglädje - hela vägen tycker vi! Utbildningsförvaltningen bedriver en satsning för att motverka hedersrelaterat våld och förtyck. En strateg ska anställas och kommer att vara centralt placerad på utbildningsförvaltningen. Strategen ska arbeta med kommunens skolor och samverka med berörda förvaltningar, myndigheter och de av civilsamhällets organisationer som aktivt arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck. Ditt nya jobb Arbetet sker i samverkan med elevhälsan på skolorna. Du deltar i informationsinsatser, möte med enskilda elever, vårdnadshavare mm. Arbetet innebär också att du bygger upp och genomför utbildningar. Dina arbetsuppgifter bygger på samverkan, du samverkar både inom utbildningsförvaltningen och med andra instanser i samhället. Ditt arbetssätt bygger på att skapa och upprätthålla kontakter i samverkan. Arbetet innebär särskilt fokus på frågor rörande mäns våld mot kvinnor där våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel för sexuella ändamål ingår. Som stöd i arbetet finns den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. I arbetet ingår också att i samverkan med berörda aktörer utveckla det våldsförebyggande arbetet inom området. Arbetet kommer att bedrivas i projektform. Utveckla och systematisera stöd till verksamheterna utifrån att upptäcka, hantera och förebygga hedersrelaterat våld. Välkommen till oss! Strategtjänsten är placerad på Elevhälsoenheten. Elevhälsoenheten är en av flera stödverksamheter inom utbildningsförvaltningen som arbetar med att ge stöd till förvaltningens verksamheter såsom förskola, grundskola och gymnasieskola. Vårt arbete syftar till att barn och elever ska få förutsättningar att nå så långt som möjligt mot utbildningens mål. I vårt arbete siktar vi framåt och stödjer verksamheter att utvecklas. Vi innehar spetskompetens och bygger vårt arbete på evidens, vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi samverkar inom enheten, tillsammans med verksamheterna och med andra förvaltningar och aktörer. På Elevhälsoenheten tar vi med barnens och elevernas perspektiv och arbetar alltid för att verksamheten ska var tillgänglig för alla. Din kompetens • Du har en högskoleutbildning inom utbildning eller sociala området, eller annan utbildning som arbetsgviaren bedömer likvärdig. • Erfarenhet av direkt och/eller övergripande arbete inom området våld i nära relation är meriterande • En god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • Erfarenhet av att genomföra utbildningar och leda både små och stora grupper. Som person tycker du om och är van att arbeta självständigt. Du tycker om att skapa och upprätthålla kontakter. Du är ansvarstagande, lyhörd och en god kommunikatör, både muntligt och skriftligt. Du tycker om att arbete självständigt och att driva processer framåt. Du är van att hantera komplexa frågor, reflektera och analysera tillsammans med andra. Du ser möjligheter i förändring och arbetar målinriktat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan! Bra att veta För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/). Vill du veta mera Kerstin Birgersson, chef Elevhälsoenheten, [email protected] 036-102923 Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Jönköpings kommun
Hemsida: http://www.jonkoping.se
Ansökan
Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)

Ansök här

Enhetschef socialpsykiatri

Arbetsgivare / Ort: Kalmar kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det. Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss! ARBETSUPPGIFTER Vill du vara med på vår resa mot en socialtjänst i toppklass? Socialtjänsten i Kalmar ska vara kunskapsbaserad, säker, individanpassad, effektiv, jämlik och tillgänglig. Vi har kommit överens om arbetssätt som ska säkra kvaliteten i våra verksamheter - våra processer. Processerna hjälper oss att skapa värde för dem vi finns till för. Som enhetschef inom området kommer du i nära samarbete med kollegor att ansvara för arbetet inom processen "Verka för att vuxna med psykisk funktionsnedsättning ska kunna leva som andra". Processen syftar till att ge kvinnor och män med psykisk funktionsnedsättning stöd inom berörda livsområden och på så sätt möjliggöra delaktighet i samhällets gemenskap och att leva som andra. I ditt ansvar ingår att verkställa beslut inom våra insatser bostad med särskild service och/eller boendestöd för personer med psykisk funktionsnedsättning. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med andra enhetschefer inom området. Arbetet innebär ett teamarbete med de andra insatsenheterna och med myndighetsdelen inom verksamhetsområde vuxen. Ledningsgruppen möjliggör utveckling och stöd till varandra. Verksamhetsstöd ingår också i ledningsgruppen. Som enhetschef är du underställd verksamhetschef och har personal-, budget- och verksamhetsansvar för enheten. Genom ditt engagerande ledarskap arbetar du med processorienterad utveckling av verksamheten och följer tillsammans med dina medarbetare upp resultat utifrån verksamhetsområdets uppdrag och mål. Chefsrollen innebär att du har förmåga att stimulera och motivera dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att ge stöd och uppmuntra till delaktighet. Vår ledningsfilosofi möjliggör för dig att växa som ledare och få en personlig utveckling. KVALIFIKATIONER Du har examen från socionomprogrammet eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är en fördel om du har chefserfarenhet och om du genomgått någon ledarskapsutbildning. Det är också en fördel om du har erfarenhet av arbete med personer med psykisk funktionsnedsättning eller samsjuklighet. Som person är du trygg och har en god självinsikt, du har lätt för att samverka och skapa goda relationer. Du utövar ett tillitsbaserat ledarskap och har ett helhetsperspektiv. Vi förutsätter att du har ett stort intresse av att arbeta och leda verksamheten utifrån ett processorienterat syn- och arbetssätt och samt att du delar vår värdegrund - I ett Kalmar för alla möter vi dig med respekt och engagemang. Vi finns här för dig. Körkort är ett krav för tjänsten. ÖVRIGT För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Arbetsgivare
Kalmar kommun
Ansökan
Ansök senast 4 October (13 dagar kvar)

Ansök här

Vi söker Beteendevetare/Socionom till vår klinik vid Sophiahemmet

Arbetsgivare / Ort: AB Mando / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 8 October (17 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. mando.se/mandometermetoden/


För närvarande finns verksamhet vid fyra kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamhet.


Kompetens


Du är utbildad till beteendevetare eller socionom med intresse och kanske till och med erfarenhet av behandling av patienter med ätstörningar. Du vill utvecklas i ditt arbete, är öppen för nya behandlingar och intresserad av vetenskapliga landvinningar om motivation och följsamhet i behandlingen och i hjärnforskningens och genetikens bidrag till viktreglering.


Du behöver inte vara fullärd, men du vill utvecklas i din profession, och tycker att samtal och motivation är viktiga och inspirerande delar i ditt arbete.


Vi söker Dig med ett genuint intresse för människor.


För att vara framgångsrik i rollen är du en person som agerar aktivt för att hjälpa andra och bemöter andra utifrån deras behov.

Du är bekväm med att ta självständiga beslut när det krävs och du agerar lösningsfokuserat vid motgångar. Det är också viktigt att du behåller din kontroll vid ökad press eller belastning i arbetet.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där Du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att följa din patient genom hela behandlingen och Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.


Du får:

• Inskolning anpassad efter dina behov

• Intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas

• Utbildning i motiverande samtal


Varaktighet, arbetstid

Tillsvidare, inleds med provanställning.

Dag

Ersättning

Månadslön

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Ansökan och CV skickas senast 2020-10-08 till: [email protected]

Rubricera din ansökan med beteendevetare/socionom Sophiahemmet.


Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!


Varmt välkommen med Din ansökan!


Övrigt

Vi gör registerkontroller i samband med anställning.

När du ansöker om arbete samtycker Du till att Dina personuppgifter registreras och behandlas för att fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Uppgifterna sparas så länge de behövs under ansökningstiden.

Arbetsgivare
AB Mando
Fiskartorpsvägen 15H
11433 Stockholm
Hemsida: http://www.mando.se
Ansökan
Ansök senast 8 October (17 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Socialsekreterare till barn och ungdomskontoret

Arbetsgivare / Ort: Västerås kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 October (23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vill du jobba med barn- och ungdomar och har ett engagemang för socialt arbete? Välkommen till oss på Stora gatan 23 i centrala Västerås! Barn och ungdomskontoret är en stor enhet och här finns bland annat specialister, seniorhandläggare och teamledare som stöd för dig. Vi söker nu socialsekreterare som kommer att jobba på vår mottagningsenhet eller på en av våra tre enheter som jobbar med utredning och uppföljning. Alla enheterna har precis börjat med ett sammanhållet arbetssätt för att familjerna i så stor utsträckning som möjligt ska ha kontakt med samma socialsekreterare. Vi tror att det kommer att bidra till nya och spännande möjligheter inom det sociala arbetet. Under nästa år flyttar stora delar av Västerås stads socialtjänst i in i Socialtjänstens hus, som just nu byggs vid stationsområdet. Huset byggs utifrån våra behov och önskemål, vilket betyder att vi kommer att få fina, moderna och anpassade lokaler som kommer att bidra till ännu bättre samverkan och arbetsmiljö. Följ gärna Individ- och familjeförvaltningen på Instagram: https://www.instagram.com/iffvasteras/ ARBETSUPPGIFTER På mottagningsenheten är du den första kontakten som familjer får med socialtjänsten. Här får du användning av din skicklighet i bemötande och din förmåga att snabbt skapa goda relationer. Du gör bedömningar som ligger till grund för beslut om man behöver påbörja en utredning eller inte. Du kommer också att via telefon ge råd och vägledning samt själv genomföra enklare utredningar. Här är ingen dag den andra lik. På våra tre enheter som jobbar med utredning och uppföljning kommer du att bedöma, utreda och följa upp de stöd som familjerna har fått beviljade från socialtjänsten. Du får möjlighet att följa barnen över tid och du blir en viktig del i att ta vara på rättigheterna som de har utanför sitt eget hem. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en socionomexamen och kan SoL och LVU. Om du har erfarenhet av att jobba med myndighetsutövning och med barn, ungdomar och familjer är det ett plus. Vi tror att du gillar ett arbete som är flexibelt och omväxlande. Du är stabil och har lätt att bygga relationer. Du möter människor med respekt, mod och tydlighet. Oavsett vilken enhet du väljer att arbeta på är samarbete en stor del av jobbet och något du trivs med. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag! I den här rekryteringen kommer vi att be dig om ett utdrag ur belastningsregistret. Varmt välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället. Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här: https://www.vasteras.se/jobbochkarriär Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.
Arbetsgivare
Västerås kommun
Ansökan
Ansök senast 14 October (23 dagar kvar)

Ansök här

Patia söker en familjehemskonsulent till Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Patia AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 October (27 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Om oss: Patia erbjuder individ- och familjeomsorg (konsulentstödd familjehemsvård, HVB, skyddat boende, stödboende och öppenvård) samt boenden enligt LSS. Våra omsorgstjänster sätter människan i centrum. Med utgångspunkt i individens situation och önskemål skapar vi en innehållsrik, trygg och utvecklande tillvaro. Patia jour- och familjehem söker en familjehemskonsulent till Stockholm. Vi söker en person med socionomutbildning eller motsvarande med erfarenhet av arbete inom familjehemsvård. Dina arbetsuppgifter: Som familjehemskonsulent ansvarar du för ett antal familjehem. Din uppgift är att bistå familjehemmen med handledning och stöd under de perioder de har en placering. Du arbetar på uppdrag av socialtjänsten och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterare. Som familjehemskonsulent arbetar du bland annat med: - Rekrytering och utredning av familjehem - Att utbilda familjehem - Stöd och handledning till familjehem - Dokumentation och rapportering - Placeringsförfrågningar och matchning Arbetet innefattar resor (både korta och längre resor veckovis) då våra familjehem finns runt om i Sverige. I tjänsten ingår även beredskap enligt ett rullande schema. Vi söker dig som: - är socionom - har god kännedom om socialtjänstlagen - har kompetens inom BBIC - har erfarenhet av familjehemsvård - har utbildning kring utredningsprocessen, exempelvis Nya Kälvesten - har utbildning/erfarenhet av att handleda individ och grupp - har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska då detta krävs i utredningsprocessen och rapporteringen - har god datorvana - har B-körkort Som person är du trygg i dig själv och har en god förmåga att skapa förtroende hos andra människor och för organisationen. Du har ett vänligt och omsorgsfullt bemötande. Personlig lämplighet är avgörande för att lyckas i denna roll. Vi tror att du är en driven person som sporras av eget ansvar och att utveckla en god och kvalitativ verksamhet. Då du arbetar i människors vardag och bostad, är det viktigt att du kan vara flexibel och hantera de situationer som kan uppstå. Ett krav är att du kan jobba effektivt, strukturerat och klarar att möta deadlines samt är kommunikativ. Vidare ser vi att du är en person som tycker om att arbeta både självständigt och i team. Det är av vikt att du en har god samarbetsförmåga, både internt och externt. Ett upparbetat nätverk med familjehem är en stark merit. Vid intervju begär vi även utdrag ur misstanke- och belastningsregistret som en del av vår rekryteringsprocess. Beställ gärna ett utdrag i samband med att du skickar in din ansökan. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Arbetsgivare
Patia AB
Hemsida: http://www.patia.se
Ansökan
Ansök senast 18 October (27 dagar kvar)

Ansök här

Familjehemskonsulent

Arbetsgivare / Ort: Kurera hem AB / MALMÖ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 October (27 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

Arbetsuppgifter

Som familjehemskonsulent hos Kurera Omsorg ansvarar du för ett antal familjehem i Skåne med omnejd. Din uppgift är att bistå familjehemmen med handledning, uppföljning av vården och stöd under de perioder de har ett barn, ungdom eller vuxen placerad hos sig. Du arbetar på uppdrag av socialtjänsten och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterare. Du ansvarar även för att kontinuerligt rekrytera och utreda nya potentiella familjehem och för att utbilda dessa. Du tar emot förfrågningar från socialtjänsten och matchar dessa med lämpligt familjehem. Du utgår ifrån ditt hem för besök i dina familjehem. Resor till möten, handledning etc. ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Socionomexamen är krav och minst fem års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten eller privat verksamhet. Erfarenhet av familjehemsvård är meriterande, liksom utbildning i Kälvesten-metoden och BBIC. Kurera lägger stor vikt vid personlig lämplighet där vi söker en driven och flexibel person med entreprenörsanda. Du har en god samarbetsförmåga men kan och gillar att arbeta självständigt. Du är en stabil person, med gott omdöme som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat med såväl socialtjänst, kollegor och familjehem. Du har kunskap om barn och ungas behov och du vill bidra till en god och kvalitativ familjehemsvård.

Arbetslivserfarenhet Krav

Socionom, Familjehemssekreterare/konsulent – 5 års erfarenhet eller mer.

Utbildning Krav

Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Socialt arbete och omsorg

Körkort Krav

B

Vi erbjuder

En stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter, eget ansvar och stora möjligheter till utveckling. Kurera är en verksamhet under utveckling där vi vill att du är med och formar vårt varumärke och framtid.

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetsgivare
Kurera hem AB
Krusegatan 19
21225 MALMÖ
Hemsida: https://kureraomsorg.se/jobb/kurera-omsorg-soker-familjehemskonsulent-i-skane/
Ansökan
Ansök senast 18 October (27 dagar kvar)

Ansök här

Erfarna socionomer sökes till konsultuppdrag inom socialtjänsten

Arbetsgivare / Ort: AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 October (27 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-07
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vi söker Dig som har intresse av att arbeta som socionomkonsult för uppdrag hos kommuner runt om i landet. Du måste ha en socionomexamen eller liknande och ha flera års erfarenhet samt spetskompetens inom ett eller flera av nedanstående områden inom socialtjänsten: * Barn och ungdom * Försörjningsstöd * Vuxen/beroende * Socialpsykiatri * Funktionsnedsättning/LSS * Äldre * Familjerätt/familjehemsvård Det är viktigt att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person vill vi att du har en positiv inställning och en god förmåga att samarbeta både internt och externt med olika aktörer. I arbetet som socionomkonsult förväntar sig våra kunder att du har ett gott handlag med de svenska språket, såväl i tal som i skrift. Erfarenhet av myndighetsutövning är ett krav. Arbetsuppgifter Sedvanliga arbetsuppgifter för socialsekreterare/biståndshandläggare så som handläggning och myndighetsutövning inom socialtjänstområdet. Utöver arbetet med klienter kan det ingå att ha kontakt med exempelvis skola, anhöriga, hälso- och sjukvården, familjehem m.m. Du kommer även ha kontakt med andra myndigheter och samverkanspartners som är aktuella inom uppdraget. Anställning Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse. Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även: • Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll • Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef • Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål • Inbjudningar till seminarier och konsultträffar • Friskvårdsbidrag Ansökan Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast. Om oss Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer samt övrig vård- och omsorgspersonal. Vi har över 22 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet. Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken
Arbetsgivare
AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering
Hemsida: http://vardlanken.se/
Ansökan
Ansök senast 18 October (27 dagar kvar)

Ansök här

Familjeutredare HVB-hem

Arbetsgivare / Ort: Nanolfsvillan AB / FINSPÅNG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

Nanolfsvillan AB är ett hem för vård och boende (HVB) som grundades 1986. Vi tar emot familjer och arbetar med familjebehandling och utredningsplaceringar. Vi har ramavtal med merparten av Sveriges kommuner och efterfrågan på våra tjänster är stor. Nanolfsvillan ligger centralt i Finspång.

Mer information om vår verksamhet och om tjänsten finner Du på vår hemsida: www.nanolfsvillan.se

Vi söker nu en utredare/behandlare. Du bör ha Socionomexamen, Psykologexamen eller motsvarande högskoleutbildning. Du kommer arbeta på schemalagd tid dvs. dagar, kvällar, nätter och helger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, erfarenhet från socialtjänst och/eller behandlingsarbete är meriterande.

Nanolfsvillan är ett litet företag där vi strävar efter att ha en "platt" organisation med korta beslutsvägar och ett stort personligt ansvar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet från socialtjänst och/eller utredningsarbete är meriterande.

Som anställd på Nanolfsvillan har du fri tillgång till träning på Aktiv Hälsocenter

Vi strävar efter mångfald i personalsammansättningen med avseende på ålder, kön och etnicitet.

Vi kommer kalla till intervju löpande under ansökningstiden och har för avsikt att anställa så fort som möjligt.

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Nanolfsvillan AB
NANOLFSV 8
61237 FINSPÅNG
Hemsida: www.nanolfsvillan.se
Ansökan
Ansök senast 31 October (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Caremore söker vik ungdomsbehandlare till Skogsbrynet HVB och resursskola

Arbetsgivare / Ort: Caremore Vård och Behandling AB / Sätila
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast och rörlig lön

Ansök senast 31 October (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet

Caremore söker vikarierande ungdomsbehandlare till Skogsbrynet HVB och resursskola


Arbetsplatsbeskrivning


Caremore bedriver HVB-verksamheter från Lidköping i norr till Fjärås i söder. Våra verksamheter präglas av en hög standard med närhet till natur och goda möjligheter till aktiviteter.


Till vårt HVB Skogsbrynet i Sätila som är beläget 40 minuter från Göteborg söker vi nu erfarna behandlare som vill vikariera vid behov i en miljöterapeutisk behandlingsmiljö med individen i fokus. Skogsbrynet tar emot pojkar och flickor i åldrarna 13-18 år med psykosocial problematik, neuropsykiatriska funktionsvariationer eller psykiatriska svårigheter som vårdas enligt SoL eller LVU.


På Skogsbrynet arbetar en erfaren och prestigelös grupp behandlare som söker nya kollegor som kan arbeta timmar vid behov. På Skogsbrynet arbetar förutom behandlare, lärare samt husmor. Enhetschef finns tillgänglig på Skogsbrynet dagligen för arbetsledning och metodstöd.


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ungdomar md psykosocial problematik och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. Du får gärna ha spetskunskap inom autism, ADHD, RePulse, lågaffektivt bemötande, MI, miljöterapi, nätverksarbete eller familjearbete.


Arbetsuppgifterna består i att, genom rollmodellering och olika stödinsatser i vardag och fritid, hjälpa ungdomarna att nå sina individuella mål via genomförandeplan. Du har ansvar för att följa med ungdomarna på olika aktiviteter och möten samt främja ett gott samarbete med föräldrar, socialtjänst och andra aktörer i ungdomarnas nätverk. Du ansvarar även för att en relevant social dokumentation utförs enligt aktuella riktlinjer.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete och det är meriterande att du har relevant eftergymnasial utbildning. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och är medveten om vikten av en god social dokumentation. Det krävs att du har stort tålamod, kunskap om och förmåga att arbeta lågaffektivt samt orkar stå kvar även när våra ungdomar testar gränser. Du arbetar strukturerat och har ett professionellt, lösningsfokuserat förhållningssätt.


Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. B-körkort samt godkänd vandelskontroll från Polisens misstanke- och belastningsregister erfordras.


Anställningens omfattning

Anställningsform Timanställning

Antal tjänster Flera

Omfattning Anställning vid behov

Arbetstid Oregelbunden arbetstid inkl. journätter

Tillträde Enligt överenskommelse


Löpande intervjuer och anställning


#jobbjustnu

Arbetsgivare
Caremore Vård och Behandling AB
Ösjövägen 1
51199 Sätila
Hemsida: www.caremore.se
Ansökan
Ansök senast 31 October (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Erfarna socialsekreterare/biståndshandläggare - konsultuppdrag

Arbetsgivare / Ort: AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Socionom

Om jobbet
Vi söker Vårdlänken Bemanning & Rekrytering är sedan februari 2018 upphandlat med samtliga stadsdelsförvaltningar i Göteborg Stad och flera kranskommuner gällande socionombemanning. Ramavtalet sträcker sig fram till februari 2022. Vi söker därför dig som har intresse av att arbeta som socionomkonsult för uppdrag i Göteborg och i andra kommuner i Västra Götalands län. Krav är att du har en socionomexamen eller liknande och har flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Du ska ha spetskompetens och arbetserfarenhet inom ett eller flera av nedanstående områden: * Barn och ungdom * Försörjningsstöd * Missbruk * Socialpsykiatri * Funktionsnedsättning/LSS * Äldre * Familjerätt * Familjhemsvård Det är viktigt att du är självgående och har förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Som person vill vi att du har en positiv inställning och en god förmåga att samarbeta både internt och externt med olika aktörer. I arbetet som socionomkonsult förväntar sig våra kunder att du har ett gott handlag med de svenska språket, såväl i tal som i skrift. Erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten är ett krav. Arbetsuppgifter Sedvanliga arbetsuppgifter för socialsekreterare/biståndshandläggare så som handläggning och myndighetsutövning inom socialtjänstområdet. Utöver arbetet med klienter kan det ingå att ha kontakt med exempelvis anhöriga, vårdinstanser, olika utförare m.m. Du kommer även ha kontakt med andra myndigheter och samverkanspartners som är aktuella inom uppdraget. Anställning Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse. Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även: • Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll • Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef • Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål • Inbjudningar till seminarier och konsultträffar • Friskvårdsbidrag Ansökan Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast. Om oss Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal. Vi har över 21 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet. Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken
Arbetsgivare
AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering
Hemsida: http://vardlanken.se/
Ansökan
Ansök senast 31 October (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök här

Coach/öppenvårdsbehandlare i sydvästra Skåne

Arbetsgivare / Ort: Kurera Stöd & Boende AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 November (1 månad 19 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Socionom

Om jobbet

Vi växer!

Kurera Omsorg växer så det knakar och nu söker vi dig som vill vara en del i att utveckla och bibehålla kvaliteten i vårt sociala förändringsarbete. Kurera är ett modernt omsorgsföretag bestående av tre företagsgrenar; assistans, familjehem samt stöd och boende. Vi söker nu efter en coach till stöd och boende samt öppenvård. På Kurera gör vi det tillsammans!


Arbetsuppgifter:

Kurera vänder sig till unga vuxna och vuxna som vill bryta sitt negativa levnadsmönster. Som coach på Kurera arbetar du med både planerande och genomförande av socialt förändringsarbete. Tillsammans med klienten skapar du förutsättningar för nya möjligheter. Kurera vilar på en lösningsfokuserad grund. Vi utgår från den enskildes styrkor och fokuserar på möjligheterna. Vi lägger stor vikt på relationen och arbetar med mål och genomförande. Som coach ansvarar du i första hand för sysselsättning, nätverk, fritid och boende med dina klienter. Som coach arbetar du behovsanpassat och har därmed stort inflytande över dina arbetstider. Arbetet utgår ifrån Malmö och Lund med omnejd.


Kvalifikationer:

Kurera lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker en driven och flexibel person med initiativförmåga. Du har en god samarbetsförmåga men kan och gillar att arbeta självständigt. Du är en stabil person, med gott omdöme som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat och med klienter, socialtjänst, kollegor och andra nätverk. Som coach har du förmågan att växla mellan reflektion och produktion.


 • Utbildning: Socionom eller likvärdig.
 • Arbetslivserfarenhet inom socialt förändringsarbete.
 • Körkort Krav: B


Vi erbjuder dig:

En stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter, eget ansvar och stora möjligheter till utveckling. Kurera är en verksamhet under utveckling där vi vill att du är med och formar vårt varumärke och framtid.

Arbetsgivare
Kurera Stöd & Boende AB
Krusegatan 19
21225 Malmö
Hemsida: www.kureraomsorg.se
Ansökan
Ansök senast 9 November (1 månad 19 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.