På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Psykolog
Spela filmen

Psykolog

Är du intresserad av människor och hur vi fungerar i olika sammanhang? Som psykolog arbetar du med människors psykiska hälsa och ohälsa genom att förebygga, utreda, diagnostisera och behandla psykiska problem och sjukdomar. 

Psykologer ger också stöd till olika grupper som i sitt jobb möter människor med svåra problem och som själva utsätts för stress. Förutom din utbildning är dina viktigaste verktyg som psykolog du själv och din förmåga för att förstå och hjälpa andra.

Som psykolog kan du även ha ansvar för personal- och organisationsfrågor eller med arbetspsykologiska uppdrag, metod- och organisationsutveckling.

Utbildning

Psykologprogrammet är en yrkesexamen på avancerad nivå och tillhör legitimationsyrken, med 5 års studier på heltid. För att få legitimation krävs även minst ett års heltidstjänstgöring, så kallad praktisk tjänstgöring som psykolog (PTP).

För den som har läst minst sex terminer på Psykologprogrammet finns möjlighet att arbeta som psykologassistent.

Psykologexamen heter på engelska Degree of Master of Science in Psychology.

Framtidsutsikter

Trenden sedan början av 2000-talet har varit en ökad efterfrågan på psykologer och vi kan nu se att psykologbristen har tilltagit under det senaste året. Många patienter kräver att få träffa en psykolog, en trend som håller i sig, och allt fler yrkesgrupper efterfrågar samarbete med psykologer i olika verksamheter.

Politiker talar alltmer om den psykiska ohälsan som en prioriterad fråga. Utvecklingen tyder på en fortsatt stor efterfrågan på psykologer. Utbudet av yrkesverksamma psykologer kommer att öka på grund av att det under senare år tillkommit nya lärosäten och intaget av studenter har ökat på vissa orter. Vår bedömning är att detta inte kommer att räcka för att balansera ut den stora efterfrågan på psykologer. Prognosen är brist på nyexaminerade psykologer år 2025.

Konkurrensen är ännu mindre för erfarna psykologer.

Arbetsplats

Psykologer gör utredningar och föreslår åtgärder inriktade på individer, grupper, organisationer och fysisk miljö. Du kan arbeta inom allt från statliga myndigheter, kommuner och landsting till den privata sektorn.

Länktips

• Sveriges Psykologförbund

• Mind - För psykisk hälsa

Visa mer
Visa mindre

213 Lediga jobb

Psykolog till Vårdcentral

Arbetsgivare / Ort: Läkarhuset Enköping AB / Enköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Psykolog

Som en del av Region Uppsala är vi en väletablerad och trivsam privat vårdcentral. Vi har idag cirka 7100 listade patienter samt BVC för drygt 900 barn.

Vår nuvarande psykolog kommer gå vidare till annan verksamhet. Därför söker vi nu en ny psykolog.

Vi har nyligen flyttat in i helt nybyggda lokaler på Linbanegatan 8, nedre botten med egen ingång. Lokalerna är luftiga och ljusa.

Ditt arbete bedrivs i nära samverkan med behandlande läkare samt övrig vårdpersonal, såsom kurator, fysioterapeut, sjuksköterskor på BVC med flera. Arbetet består i huvudsak av psykologisk behandling och bedömning. Fokus ligger på korttidsterapi av tillstånd som ångest, depression, stressrelaterade sjukdomar, svårare kriser och smärtproblematik. Vardagen präglas av goda patientkontakter, lärande, utveckling och arbetsglädje. Dina arbetsuppgifter kan utvecklas efter dina önskemål och intressen utifrån våra patienters behov.

Du är legitimerad psykolog, gärna med KBT-kompetens och erfarenhet inom primärvård. Du är trygg i din yrkesroll och känner dig bekväm med självständiga bedömningar. Då ditt arbete som psykolog på vårdcentral är mycket varierat och spänner över ett brett arbetsfält är det viktigt med flexibilitet, att kunna växla tempo och att individualisera behandlingen.

Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, professionellt förhållningssätt och ansvarstagande.

Enköping är en bra plats att bo på och det finns goda möjligheter att kombinera arbetslivet med familj och fritid. Vi har goda pendlingsmöjligheter från bland annat Västerås, Uppsala och norra Stockholm, då vi ligger på endast fem minuters gångavstånd från resecentrum.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.läkarhusetenköping.se

Du kan kontakta oss via e-post eller telefon:

[email protected] eller [email protected]

Telefon 070-886 98 81

Vi tillämpar löpande rekrytering.

Välkommen att höra av dig!

Verksamhetschef Camilla Nicander.


Arbetsgivare
Läkarhuset Enköping AB
Linbanegatan 8
74534 Enköping
Hemsida: www.läkarhusetenköping.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Legitimerad psykolog

Arbetsgivare / Ort: Psykologhälsan Väst AB / Landvetter
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Psykolog

Om jobbet

OM VERKSAMHETEN

Psykologhälsan erbjuder genomarbetade och vetenskapligt förankrade neuropsykiatriska utredningar av barn, ungdomar och vuxna på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt. Hos oss arbetar för närvarande läkare, psykologer och administrativ personal och vi utökar nu personalstyrkan. Vi arbetar med utredningsrelaterat arbete på uppdrag av olika regioner, socialtjänsten, skolor och privatpersoner.

OM TJÄNSTEN

Vi söker en psykolog som vill arbeta med neuropsykiatriska utredningar. Du kan välja själv hur många utredningar du vill genomföra och planera ditt eget schema.

Vi genomför alltså neuropsykiatriska utredningar på barn och ungdomar och vuxna. Som psykolog medverkar du också i metodutveckling i verksamheten. Vi ser till att du får den tid och utbildning som behövs för att kunna känna dig trygg i ditt arbete. Vi arbetar i team vilket gör att man ofta arbetar tillsamman med andra psykologer eller kollegor med annan profession.

Du ska delta i sedvanligt utredningsarbete där du kommer att utföra delar av eller kompletta utredningar antingen självständigt eller i team tillsammans andra. Du ska delta i teamdiskussioner, remissbedömningar, handleda personal, vara en självklar del av utvecklingsarbetet och samverka med skola, socialtjänsten och andra vårdgrannar. Arbetsdagarna kan innehålla varierade arbetstider och det finns stor möjlighet att arbeta hemifrån.

Resa en gång i veckan förekommer i tjänsten till någon av de olika mottagningsorterna i Borås, Kungsbacka och Landvetter

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön.

KVALIFIKATIONER

Vi söker legitimerade psykologer för neuropsykiatriska utredningar (ADHD, autism och närliggande tillstånd) av barn, ungdomar och vuxna. Du arbetar effektivt, strukturerat och självständigt och har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Det är viktigt att du är prestigelös, resultat- och relationsorienterad och kan samarbeta väl. Det är meriterande med erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar av barn och ungdomar och vuxna.

VI ERBJUDER DIG

Psykologhälsan är ett företag i ständig utveckling och du ges möjlighet att utvecklas tillsammans med företaget i en meningsfull roll där du bidrar till ökad kunskap och förståelse för psykisk ohälsa och neuropsykiatri med fokus på en fungerande vardag. Psykologhälsan erbjuder förmåner såsom friskvårdsbidrag, en god arbetsmiljö, handledning och internutbildning samt ett gott samarbetsklimat med starkt patientfokus.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Psykologhälsan Väst AB
Gamla Partillevägen 7
43891 Landvetter
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Psykolog/Psykoterapeut till Ungas Psykiska Hälsa-team

Arbetsgivare / Ort: Omtanken Västerleden Vård AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Psykolog

Om jobbet
Omtanken består av flera vårdcentraler i Västra Frölunda, Centrum och Mölndal. Totalt arbetar ca 35 personer i Team Psykisk Hälsa. Vi söker nu kollegor till våra Ungas Psykiska Hälsa-team (UPH) med placering i Mölndal och Frölunda. Hos oss hittar du vårdcentral, BVC och rehab center, allt under samma tak. Som medarbetare i ett UPH team har du flera nära kollegor inom det egna skråt men väntas även samarbeta med övriga professioner på vårdcentralen. Genom bredden av kompetens kan vi ta ett helhetsgrepp om våra patienters hälsa. Ungas Psykiska Hälsa är ett tilläggsuppdrag som flera vårdcentraler i Västra Götalandsregionen bedriver i projektform. Omtanken har funnits med sedan projektet startade i januari 2017. Inför 2022 planeras en permanentning av verksamheten som då också kommer att ingå i Västra Götalandsregionens regionala krav och kvalitetsbok. Omtanken Vård är ett familjeföretag med det långsiktiga målet att förbättra folkhälsan. Företaget etablerades redan 2002 och är en av Göteborgs äldsta privata vårdgivare. Vår verksamhet är offentligt finansierad och drivs i privat regi. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar och där du som medarbetare har möjlighet att utveckla och påverka ditt eget arbete. Vi provar gärna nya idéer och inriktningar och är måna om din kompetensutveckling. Arbetsbeskrivning Hos oss arbetar du med barn och ungdomars psykiska hälsa utifrån ett primärvårdsperspektiv, vilket innebär korta insatser och hjälp till självhjälp. Vi värderar vår tillgänglighet högt. Behandlingens intensitet anpassas efter patientens behov av vård. Ibland räcker det med ett eller ett par besök. Målet är att patienten ska öka sin livskvalitet och fungera bättre i sin vardag. Vi arbetar med internetbaserad terapi, individuella terapier i form av psykologisk rådgivning och primärvårdsanpassad kognitiv beteendeterapi (KBT) såväl fysiskt som digitalt, samt flertalet gruppbaserade transdiagnostiska interventioner såväl för barn och unga som deras föräldrar. Vårt senaste tillskott i arbetet är vår digifysiska satsning Medtanken, där patienten kan få en digital bedömning samma dag som den söker vård. Kvalifikationer Leg. Psykolog eller leg psykoterapeut med KBT-inriktning. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och har erfarenhet av yrket, gärna från primärvården. Personlig lämplighet och förmåga att passa in i teamet är av största vikt. Kommun: Mölndal och Frölunda Omfattning: Heltid Arbetstid: Enligt schema kl. 07:45-17:00 Anställningsform: Tillsvidare Mer om oss Sedan våren 2021 samarbetar vi med Medpro Clinic, Citysjukhuset och Kvarterskliniken. Tillsammans är vi den tredje största privata primärvårdsaktören i Västra Götalandsregionen med 18 vårdcentraler, nästan 100 000 listade patienter och drygt 580 anställda. Enheterna finns i Fyrbodal, Göteborgsområdet och på Västkusten. Koncernen ägs av grundare och fonden Procuritas som i sin tur har huvudinvesterare inom pensionsfonder och banker. Vår verksamhet är offentligt finansierad och drivs i privat regi. Tillsammans skapar vi förutsättningar för en bättre hälsa. Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus och med god service. Omtanken är medlemmar i Vårdföretagarnas arbetsgivarorganisation Almega där vi också har tecknat vårt kollektivavtal. Vi erbjuder en livlig arbetsplats med korta beslutsvägar och där du har möjlighet att utveckla och påverka ditt eget arbete. Vi provar gärna nya idéer och inriktningar och är måna om din vidareutbildning och utveckling.
Arbetsgivare
Omtanken Västerleden Vård AB
Hemsida: http://www.omtanken.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Leg. psykolog till SiS i södra Sverige

Arbetsgivare / Ort: Dedicare AB (publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Psykolog

Om jobbet

Dedicare Psykolog söker leg psykolog till södra Sverige.

Som konsult får du tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling genom att du tar del av flera verksamheters arbetssätt samtidigt som du ges möjlighet att träffa fler människor i din bransch som du kan knyta kontakter med. Som konsult för Dedicare kommer du och din konsultchef överens om vilka typer av uppdrag som passar dig och hur, när och var du vill arbeta. Kontakta gärna oss för ett förutsättningslöst samtal om dina möjligheter att arbeta som konsult. 

Du kan också besöka vår hemsida på www.dedicare.se mer information

Kvalifikationer

Du ska ha minst ett (1) års dokumenterad klinisk yrkeserfarenhet.

Genomfört uppdrag utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

Klinisk forensisk psykologi - riskbedömningar  (meriterande)

Generell och god datakunskap.

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till livsviktig förändring hos ungdomar och vuxna, vars liv präglats av utanför- skap, missbruk och allvarliga psykosociala problem? Vill du ha tuffa utmaningar och axla ett meningsfullt uppdrag som samtidigt är en resa i personlig och professionell utveckling? Vill du ingå i en gemenskap där din kompetens verkligen värdesätts? 

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det görs på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet.

Du samarbetar med andra yrkesgrupper.  Som psykolog här arbetar du både med utredning och behandling. Om du är intresserad har du även möjlighet att ägna dig åt metodutveckling, handledning, konsultation och utbildning. Lika självklart är ditt nära samarbete med kompletterande kompetenser och yrkesgrupper en utvecklande och rolig del av ditt arbete.

  •  Psykologbedömningar, psykologutredningar samt neuropsykologiska bedömningar
  •  Utföra strukturerade riskbedömningar
  •  Individuell psykoterapeutisk behandling

Personliga egenskaper

Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Gott bemötande och empati för människor i svåra situationer är en självklarhet för dig liksom god samarbetsförmåga. Att arbeta som konsult är ett varierat och utvecklande arbete som ger stor möjlighet till flexibilitet. Som psykologkonsult är det viktigt att du är beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du har en bra förmåga att anpassa dig till nya arbetsmiljöer. Våra kunder förväntar sig ett stort engagemang liksom ett gott handlag med svenska språket såväl i tal som skrift.

Arbetsgivare
Dedicare AB (publ)
Hemsida: www.dedicare.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Psykolog till Jönköping

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Psykolog

Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Är du legitimerad psykolog och vill arbeta som konsult under hösten/vintern 2021? Ta då gärna kontakt för vidare dialog! 

Vi söker erfarna psykologer som har ett intresse av att arbeta på olika uppdrag via Randstad Care framöver. Uppdragen kan innebära utredningar eller behandlande verksamhet/ samtal inom vuxenpsykiatri eller BUP.  

Du erbjuds en trygg anställning med kollektivavtal och förmåner såsom friskvårdsbidrag, tjänstepension, försäkringar och företagshälsovård. Du har möjlighet att arbeta som lönekonsult eller underleverantör.

Ansvarsområden

Legitimerad psykolog för längre eller kortare konsultuppdrag. 

Arbetstider

Enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

- Minst 2 års yrkeserfarenhet
- Flexibel
- Trygg i din yrkesroll

Ansökan

Sista ansökningsdag 2021-07-31.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För mer information vänligen kontakta:
Desiré Amanpour, Senior konsultchef
[email protected] 

Om företaget

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.