På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sömncoach

Sömncoach

En god natts sömn är avgörande för hälsa och välbefinnande hos människor i alla åldrar. Sömnbrist kan leda till olika sorters hälsoproblem, bland annat till utbrändhet. Sömncoachen undersöker varför patienten har sömnstörningar och hjälper till att hitta lösningar, vilket kan vara en kombination av förändrad kost och tydliga nedvarvningsrutiner.

Som sömncoach hjälper du till att skapa en handlingsplan och följa upp och utvärdera resultat. Du observerar och lägger upp en sömnplan, där även förändrad belysning i sovrummet kan var inkluderad. Ofta får patienten själv föra sömndagbok som ett led i att förstå varför sömnstörningar har uppkommit. 

Sömncoachen kan också komma fram till att det är större hälsoproblem ligger bakom sömnstörningen och då rekommendera patienten att söka läkar- eller psykologhjälp.

Visste du att...?

Sömnbrist på 1,5 timme per natt försämrar hjärnans förmåga att vara pigg och därför också kunna fatta bra beslut med upp till 30 procent. Antal svenskar som söker hjälp för sina sömnproblem har mer än fördubblats under de senaste 15 åren. 

Tips från sömncoachen - var aktiv under dagen och motionera regelbundet. Undvik att äta eller dricka något som innehåller socker under sen eftermiddag/kväll. Ha dämpad belysning under kvällen och försök lägga dig och gå upp på samma tider varje dag.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.