Barnsömnspecialist
Spela filmen

Barnsömnspecialist

Barn behöver få tillräckligt med sömn för att växa och utvecklas. Om de inte sover så mycket som de behöver, påverkar detta negativt inte endast själva barnen, men också hela deras familjer.

Barnsömnspecialister arbetar med att ta fram personliga sömnplaner med helhetstänk, där de tar hänsyn till de medicinska, barnets beteende dvs uppförande samt andra förutsättningar.

Barnsömnspecialisten utarbetar förslag som passar den aktuella familjen med dess unika förutsättningar. Det kan handla om familjens storlek, barnets syskon, föräldrarnas arbetsschemat och de eventuella sjukdomar som någon i familjen har.

Visste du att...?

... sömnbrist på 1,5 timme per natt försämrar hjärnans förmåga att vara pigg och därför också kunna fatta bra beslut med upp till 30%. Antalet svenskar som söker hjälp för sina sömnproblem har mer än fördubblats under de senaste 15 åren.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.