På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Barnsömnspecialist

Barnsömnspecialist

Barn behöver få tillräckligt med sömn för att växa och utvecklas. Om de inte sover så mycket som de behöver, påverkar detta negativt inte endast själva barnen, men också hela deras familjer.

Barnsömnspecialister arbetar med familjer för att ta fram personliga sömnplaner med helhetstänk, där de tar hänsyn till de medicinska, beteende /behavioural/ dvs uppförande- och andra "delar" /aspekter/ och utarbetar förslag som passar just varje "aktuell familj" med dess unika förutsättningar: familjens storlek; barnets syskon; föräldrarnas arbetsschemat och de eventuella sjukdomar som någon i familjen har.

Internationella sömndagen
Internationella sömndagen instiftades av World Association of Sleep Medicine (WASM) och infaller på varierande datum varje år. På engelska heter dagen World Sleep Day, och den är instiftad för att hylla sömnen och upplysa om viktiga frågor som har med sömnen att göra. Man vill även belysa saker kring medicin och utbildning som kan hjälpa personer med sömnproblem att förebygga och hantera sina sömnsvårigheter. Källa: worldsleepday.org

Visste du att...?

  • Sömnbrist på 1,5 timme per natt försämrar hjärnans förmåga att vara "pigg" och därför också kunna fatta bra beslut - med upp till 30%.
  • Antal svenskar som söker hjälp för sina sömnproblem har mer än fördubblats under de senaste 15 åren. 

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.