På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Barnsjuksköterska
Spela filmen

Barnsjuksköterska

Inom sjukhusvården arbetar du ofta i team bestående av läkare, barnsjuksköterska, barnsköterskor med flera. Barnsjuksköterskan är arbetsledare för barnsköterskor och undersköterskor. Man har också det psykosociala ansvaret för barnet och dess föräldrar, det vill säga ansvarar för att de får den hjälp och det stöd de behöver.

En viktig uppgift för barnsjuksköterskan är att se till att barnet som behöver vård och dess föräldrar är delaktiga i vården. Det kan till exempel innebära att förbereda barn och föräldrar inför en undersökning eller behandling. Det kan även handla om att planera hur behandlingen ska fortsätta i hemmet efter sjukhusvistelsen. 

Utbildning

För att bli barnsjuksköterska behöver du först bli legitimerad sjuksköterska. Dessutom krävs specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, eller motsvarande utbildning från annat EU-land.

Sjuksköterskor på barnavårdscentral och skolsköterskor kan ha specialistutbildning i öppen hälso- och sjukvård eller specialistsjuksköterskeexamen för distriktssköterska.

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar finns på flera högskolor och universitet i landet. Utbildningen tar ett år vid normal studietakt. För antagning krävs, förutom att du är legitimerad sjuksköterska, yrkeserfarenhet.

Sjuksköterskeprogrammet är en treårig högskoleutbildning. Huvudämnet är omvårdnadsvetenskap eller vårdvetenskap och teori varvas med praktik. Sjuksköterskeprogrammet finns även att läsa på distans.

Personliga egenskaper

Det ställer stora krav på lyhördhet, förmåga att kommunicera och att anpassa informationen efter barnets ålder, som kan vara från 0 till 18 år.

Arbetsplats

Barnsjuksköterskor arbetar på sjukhus, barnavårdscentraler eller som skolsköterskor. Arbetsuppgifterna varierar beroende på inom vilken verksamhet du är anställd.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

78 Lediga jobb

Barnsjuksköterska till BUMM i Sollentuna

Arbetsgivare / Ort: Barncentrum Solna BUMM AB / SOLLENTUNA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-12-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

OM OSS

Barncentrum Sollentuna BUMM är en barn- och ungdomsmedicinsk som arbetar på uppdrag av Region Stockholm.

Vi erbjuder specialistvård för barn och ungdomar, 0-17 år. Mottagningen bedriver även utredning, behandling och uppföljning av barn och ungdomar med misstänkt eller diagnostiserad ADHD.

Vi har en systermottagning i Solna.

VI SÖKER

En legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdomssjukvård. Du är en engagerad och positiv person som tar egna initiativ och kan prioritera när det behövs. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper och din förmåga att samarbeta. Vi är generösa med inskolning.

ROLLEN

Som barnsjuksköterska har man egna mottagningsbesök för barn med astma, allergier, obesitas, eksem, ADHD, enures och enkopres. Lättare provtagning och telefonrådgivning ingår även i arbetet. Som sjuksköterska hos oss har man även olika ansvarsområden för att ständigt utveckla kvalitén.

VÅR MOTTAGNING

Vi finns i Rotebro på Kung Hans väg 12. Närmaste pendeltåg: Rotebro Station.

Gruppen består av varma och trevliga kollegor som arbetar i team och som trivs med sitt arbete. En förutsättning för att vår framtida kollega ska trivas!

Vi erbjuder kollektivavtal, tjänstepension och utbildningstillfällen. Det är korta beslutsvägar och förändringsbenägen verksamhet med erfarenhet och kompetens. Vi arbetar i journalsystemet Take Care och är med i Vårdföretagarna (Almega).

Tjänsten avser 80-100%. Mottagningen är i expansionsfas och vi behöver utöka sjukskötersketeamet! I dagsläget är vi två sjuksköterskor och söker en tredje kollega.

Läs mer om oss på vården.se eller på google.se

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Barncentrum Solna BUMM AB
Kung Hans väg 12
19268 SOLLENTUNA
Hemsida: www.barncentrumbumm.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Almia söker specialistsjuksköterska inom barnsjukvård till Norrköping

Arbetsgivare / Ort: Almia AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Barnsjuksköterska

Om jobbet

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är specialistsjuksköterska inom barn- och ungdomsmedicin för uppdrag i Norrköping.

Om uppdraget: 
Tjänsten är på deltid. Behov föreligger inom såväl storbarns sidan som inom neonatal omvårdnad. Arbete sker inom slutenvård och bedrivs alla dygnets timmar i veckan.
Stor chans till förlängning!

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom barn- och ungdomsmedicin med minst fem års erfarenhet. Erfarenhet av att arbeta i journalsystemet Cosmic är önskvärt.

Arbetsuppgifter: 
Sedvanliga arbetsuppgifter för specialistsjuksköterska inom barn- och ungdomsmedicin.

Personliga egenskaper:
Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Du är flexibel, ansvarsfull och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. För att lyckas i rollen ser vi också att du som person är ödmjuk, prestigelös, lyhörd och trygg i dig själv. Du är också en social person som har goda kunskaper i det svenska språket, tilltalas av utmaningar och nya utvecklingsmöjligheter. 

Vi erbjuder dig:
Din egen personliga konsultchef
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Friskvårdsbidrag
Kostnadsfri coaching via Bluecall
Mingelträffar med andra sjuksköterskor
Bra betalt och fördelaktiga förmånspaket
Stort utrymme och frihet att styra över din tillvaro, bland annat flexibel schemaläggning

Om Almia Vårdbemanning - Familjära, engagerade, professionella
Almia är ett litet, personligt och familjärt bolag som förmedlar vårdjobb över hela Sverige, allt från enstaka arbetspass till uppdrag som sträcker sig över flera år framåt. Vi har ett starkt engagemang för våra anställda och vet att trivsel på arbetsplatsen är en nyckelfaktor för bra resultat. Därför bryr vi oss lite extra om hur du mår och trivs. Hos oss på Almia får du ta del av en kultur med högt i tak där kvalitet och långsiktighet är ledorden i alla våra åtaganden och där varje anställd är unik och får högsta prioritet från oss i form av engagemang, tillhörighet och tillgänglighet. Vi ger dig helt enkelt alla förutsättningar du behöver för att ta hand om andra. 

Om Norrköping
Norrköping är en fantastisk stad belägen i vackra Östergötland. Bada bastu vid Övre Glottern, gör ett besök på djurparken Kolmården eller ett besök i Kvarteret knäppingsborg som bjuder på shopping, fika och god mat i en unik miljö- Norrköping har allt och lite till! Mem ligger även ett stenkast från Norrköping där Göta kanal har sin början, packa picknick korgen eller ta fika längst kanalen och njut!

Sista svarsdag:
2022-01-27- Urval görs löpande så tjänsten kan tillsättas innan sista svarsdag. 

https://almiabemanning.se/

Arbetsgivare
Almia AB
Ansökan
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Barnsjuksköterska, vikariat, till Familjecentralen Bryggan i Trelleborg

Arbetsgivare / Ort: REGION SKÅNE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Barnsjuksköterska

Om jobbet
Gör skillnad. Varje dag. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som är distriktssköterska alternativt barnsjuksköterska för ett vikariat med goda möjligheter till förlängning, Som distriktssköterska eller barnsjuksköterska hos oss ingår vanligt förekommande arbetsuppgifter inom BVC såsom hembesök, bokade besök, telefonrådgivning samt vaccinationer och tillsammans med läkarna gör vi teambesök. Vidare samverkar du med övriga aktörer på Familjecentralen och vårdcentralerna. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska alternativt barnsjuksköterska. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av barnhälsovård och/eller arbete inom familjecentral. Erfarenhet av journalsystemet PMO är meriterande. Vi välkomnar dig som trivs med variation i ditt arbete, sätter dina patienter/familjer i fokus och snabbt kan ställa om när situationen kräver det. Du har en positiv inställning, ett gott bemötande och det är en självklarhet för dig att samarbeta och jobba för teamkänslan på familjecentralen. Därtill är du driftig, engagerad och vill utveckla verksamheten framåt. Du har även ett stort intresse för hälsofrämjande arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Utdrag ur misstanke- och belastningsregister kommer att ske innan anställning. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser framemot att lära känna dig! Observera att denna annons är publicerad under flera yrkeskategorier, du kommer därmed att slussas vidare när du söker jobbet. ÖVRIGT Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt. Primärvården Skånes syfte är att skapa god hälsa och bästa möjliga patientupplevelse för alla i Skåne. För hela människan. Genom hela livet. Vi erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 300 medarbetare i förvaltningen. Välkommen! På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
REGION SKÅNE
Ansökan
Ansök senast 27 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

BHV sköterska till vårdcentralen Gallerian

Arbetsgivare / Ort: REGION SÖRMLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Barnsjuksköterska

Om jobbet
Eskilstuna Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Vårdcentralen Gallerian är en ny innovativ vårdcentral i centrala Eskilstuna. Vi öppnade i september 2019 och är Sörmland nyaste regiondrivna vårdcentral. Vi erbjuder ett jobb i en nyöppnad verksamhet där alla på riktigt har stor möjlighet att påverka verksamhetens framtid. För precis som patienterna har individuella behov och önskemål inser vi att du också har det! Vi har 20 medarbetare på vårdcentralen och har 3600 listade patienter. Vår verksamhetsidé - Hos oss ska det vara lätt att få kontakt - Varje person är utgångspunkt i mötet - Tillsammans skapar vi förutsättningar för en jämlik vård, bästa möjliga hälsa och ett hållbart medarbetarskap. Vi söker just nu efter dig som vill jobba som BVC sköterska på heltid, kombinerat med enklare arbetsuppgifter i den övriga vården på vårdcentralen. Som till exempel att ge rådgivning till föräldrar som har sjuka barn? Dina arbetsuppgifter Som BHV sjuksköterska hos oss på BVC Gallerian blir du en viktig del i att främja barnets hälsa, trygghet och utveckling. Du ger stöd till föräldrar i ett aktivt föräldraskap, upptäcker och förebygger fysisk och psykisk ohälsa hos barn samt arbetar med att uppmärksamma och förebygga risker för barn i närmiljö och samhälle. Arbetet på BVC innebär ett självständigt arbete med hälsoundersökningar av barn från nyfödd till sex år. Familjerna erbjuds hälsokontroller, teambesök med läkare, tillväxtbedömningar och hälsoövervakning. Du kommer också att leda och organisera föräldrautbildningar och göra hembesök enligt barnhälsovårdsprogrammet. Du kommer kunna ha digital kontakt med familjerna via Vårdkontakt Direkt där du kan arbeta med att chatta med föräldrarna och även använda dig av bland annat videobesök vid behov. Detta är väldigt uppskattat och ger dig stor flexibilitet över ditt arbetsschema Du har även tillgång till barnhälsovården som genomför introduktion, fortbildning, handledning och finns tillgängliga för konsultation. Din kompetens Du ska ha goda kunskaper om barns utveckling, hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande åtgärder, sjukdomar hos barn och de psykosociala faktorernas betydelse. Du är legitimerad sjuksköterska och har specialistsjuksköterskeexamen med inriktning distriktssköterska eller med inriktning hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Då ditt arbete är väldigt självständigt måste du vara driven och van att själv strukturera ditt arbete. Du kommer att arbeta i team med övriga yrkesprofessioner på vårdcentralen men du kommer att vara ensam ansvarig för BVC på vårdcentralen. Vi ser gärna att du är intresserad av verksamhetsutveckling och har en vilja att testa av och utvärdera nya arbetssätt, vi har korta beslutsvägar och är en föränderlig vårdcentral där nya idéer implementeras och utvärderas regelbundet. Goda kunskaper i svenska och engelska, datorvana samt körkort B är ett krav för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Blir du nyfiken? Kontakta oss gärna så får du veta mer. Anställningsform Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Information om tjänsten lämnas av Teamchef Annika MacDonald Oldberg, 076-695 60 21. Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00. Kom och jobba hos oss på vårdcentralen Gallerian! Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-01-28. Intervjuer kan komma att ske löpande. Se våra förmåner (http://regionsormland.se/jobb-och-utbildning/vara-formaner/) Följ oss gärna på Facebook (http://facebook.com/regionsormlandJobbahososs/) Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
REGION SÖRMLAND
Ansökan
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vårdlänken söker barnsköterska för vaccinationsuppdrag

Arbetsgivare / Ort: AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Barnsjuksköterska

Om jobbet
Vi söker dig som legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom barn- och ungdom för vaccinationsuppdrag. Du ska ha minst 2 års erfarenhet inom professionen, vara trygg i din arbetsroll samt ha ett professionellt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, flexibilitet och samarbetsförmåga. Att du är noggrann och har servicekänsla är en självklarhet. Du ska ha erfarenhet av vaccinering av barn och vuxna. Du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift. Arbetsuppgifter Du arbetar i team med administratör. I arbetsuppgiterna ingår att tolka hälsodeklarationer, vaccinera åldrarna 12-100+ samt dokumentera. Beredskap för eventuella akuta situationer. Uppdraget är vardagar 8-16:45, viss tid kväll och helg. Som konsult hos oss har du har själv möjlighet att lägga ditt schema. Anställning Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse. Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även: •Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll •Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef •Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål •Inbjudningar till seminarier och konsultträffar •Friskvårdsbidrag Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon. Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser. Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om. Ansökan Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast. Om oss Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal. Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet. Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken
Arbetsgivare
AB Vårdlänken Bemanning & Rekrytering
Hemsida: http://vardlanken.se/
Ansökan
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.