Sahlgrenska akademin - Göteborgs universitet

Vill du arbeta med människor, och hjälpa dem må bättre? Med en utbildning inom hälsa, sjukvård och tandvård kan du göra skillnad för människor varje dag i ditt yrkesliv, oavsett vilket utbildningsprogram du väljer.

Sahlgrenska akademin är den medicinska fakulteten vid Göteborgs universitet. Vi har 18 utbildningsprogram på grundnivå, 4 på master nivå och 5 kompletteringsutbildningar för dig som har en examen från ett land utanför EU.

Utöver våra program erbjuder vi en stor mängd kurser. Alla våra utbildningsprogram på grundnivå ges på svenska. Vi utbildar läkare, sjuksköterskor, tandläkare och en rad eftertraktade vårdprofessioner.
 

Här hittar du alla våra utbildningar inom Hälsa, sjukvård och tandvård >>


Vi har internationell forskning i absolut framkant. Exempel på framgångsrika forskningsområden är åldrande, personcentrerad vård, cancer, metabolism, neurovetenskap, obstetrik, odontologi, vacciner och virologi.

Vårt huvudcampus Medicinareberget, tvärs över gatan från Sahlgrenska sjukhuset, utvecklas för att möta framtida behov för studenter, lärare och forskare.

Alla utbildningsprogram förbereder dig för att börja arbeta direkt efter examen. Du kan också välja att fortsätta studera och satsa på en karriär inom forskning.

Under dina praktikperioder får du känna på det yrke du läser till. Flera av utbildningarna har träningscentrum eller labb där du kan öva och testa dina färdigheter. Inom många av våra utbildningsprogram kan du välja att studera, arbeta eller praktisera utomlands.

Välkommen!
 

Några av våra utbildningar på grundnivå:

Visa mer
Visa mindre