På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Föreningskonsulent

Föreningskonsulent

Exakt vilka arbetsuppgifter man har som föreningskonsulent beror på vilken typ av organisation eller förening det gäller, men allra mest på dess storlek. Arbetsuppgifterna blir mer specialiserade om man jobbar på central nivå i ett rikstäckande förbund än om man till exempel jobbar åt en lokal förening. Då kan arbetsuppgifterna handla om att göra lite av varje för att föreningens verksamhet ska fungera.

En föreningskonsulent fungerar ofta som spindeln i nätet i föreningen eller organisationen, håller kontakten inåt, med medlemmar och funktionärer i föreningen och utåt med myndigheter, massmedia och med andra föreningar. Det handlar med andra ord om att förmedla information på olika sätt, exempelvis via föreningens hemsida på internet och e-post. Att marknadsföra föreningens verksamhet kan vara en av dina arbetsuppgifter.

Praktiska arbetsuppgifter kan vara att sköta ekonomin, planera konferenser, ordna utbildningar och läger. Man kan också arbeta med utvecklingsfrågor. Kanske man ska inspirera till förändring och förnyelse samt starta och driva projekt. Att vara kreativ och ha förmågan att komma med nya idéer är viktigt.

Utbildning

För att bli föreningskonsulent krävs ofta erfarenhet av föreningsarbete. Därutöver kan kraven variera mycket beroende på vilken typ av förening eller organisation det gäller och på de specifika arbetsuppgifterna. I vissa fall kan specialutbildning i till exempel företagsekonomi krävas.

Att behärska engelska samt att ha goda IT-kunskaper kan också vara meriterande. Lämplig utbildning kan till exempel vara fritids- eller idrottsledarutbildning vid folkhögskolor.

Grundläggande gymnasieutbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Framtidsutsikter

Föreningskonsulenter kommer att behövas så länge det finns föreningar, men samhällets stöd till förenings- och organisationsverksamhet är väldigt avgörande för tillgången på tjänster. I mindre föreningar finns ofta inget utrymme för att ha en anställd föreningskonsulent. Istället sköts allt sådant arbete ideellt av föreningens medlemmar.

Det är framför allt i större föreningar och organisationer på regional och central nivå som föreningskonsulenter är oumbärliga.

Arbetsplats

Som föreningskonsulent arbetar man i och för en ideell organisation eller förening av något slag. Ofta har man själv en nära relation till föreningen som aktiv medlem eller funktionär.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

IFK Nyköping söker Fotbollskonsulent

Arbetsgivare / Ort: IFK NYKÖPING / Nyköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 oktober (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Idrottskonsulent

Om jobbet

IFK Nyköping är en av Södermanlands största idrottsföreningar. Föreningen har med sina drygt 1500 medlemmar representationslag på seniornivå i fotboll och handboll men framför allt en omfattande ungdomsverksamhet som är grunden i vår verksamhet.

IFK Nyköping genomför just nu ett större förändringsarbete för att möta framtidens behov och utveckla IFK Nyköping som förening inom flera områden. Då vår nuvarande fotbollskonsulent valt att gå vidare, så söker vi nu en ny fotbollskonsulent och letar efter en person med engagemang för idrott, i synnerhet ungdomsidrott och som lockas av idrottens roll i samhället som vill fortsätta utveckla IFK Nyköping och framförallt fotbollsverksamheten.

Tidigare erfarenhet från liknande jobb är en merit. Tjänsten är på heltid, provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

· Du bidrar till ett kansli där vi prestigelöst hjälps åt med det som behöver göras och tar ett gemensamt ansvar för att hålla hög kvalité gentemot våra medlemmar och aktiva utövare.

· Tävlingsadministration – Serieanmälningar, tränings- och matchtider, domartillsättning mm

· Att arbeta med samtliga lag inom IFK med utvecklings- och utbildningsfrågor

· Att genomföra olika former av utbildningsinsatser för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

· Att vår fotbollsverksamhet har en hög kvalité och ett gott rykte inom Nyköping och Sörmland som attraherar spelare, ledare och föräldrar

· Att det upplevs enkelt och givande att vara ledare i föreningen

· Planera och genomföra arrangemang inom fotboll, men också vid behov stötta i andra arrangemang.

· Att vi har en bra ekonomisk situation som ger förutsättning att kunna bedriva den verksamhet vi beslutat

· Budgetering, fakturering, utbetalningar mm tillsammans med klubbchef

· Sammanställa rapporter avseende verksamheten till styrelsemöten

Ansvar

· Support och uppföljning av fotbollsverksamheten i lagen

· Ledarrekrytering och utveckling

· Stöd och bollplank till tränare och ledare

· Tävlingsadministration barn och ungdom, samt visst stöd till seniorlagen

· Tävlingsutveckling barn och ungdom, samt visst stöd till seniorlagen

· Planera och genomföra utbildningsverksamhet

· Planera och genomföra arrangemang

· Uppstart av nya lag

· Organisera bollskola

· Ansvarig för frågor gentemot SöFF, SvFF och kommun

Om dig

Du har en hög kompetens kring vad goda idrottsliga utvecklingsmiljöer innebär och hur man skapar dem. Du är väl insatt i Svenska Fotbollförbundets spelarutbildningsplan och hur man skapar strukturer, styrning och en kultur som gynnar den individuella spelarens långsiktiga fotbollsutbildning på bästa sätt. Genom egna erfarenheter av att vara fotbollstränare på ungdom- och juniornivå har du erfarenheter för att kunna vägleda och utbilda föreningens tränare.

Att organisera verksamheter och leda människor är kunskaper du har med dig. Du vet vad en ideell förening är, hur den styrs och leds och vår roll i fotbollsrörelsen.

Du har förmåga att motivera människor och få dem att känna tillhörighet.

Du har en hög kommunikativ förmåga att lyssna in och intressera dig för andra människors synpunkter och medskick och att förmedla information, både muntligen och skriftligen, så att mottagaren förstår och känner sig bra bemött.

Du har en hög arbetsmoral där du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och hugger tag i det som du ser behöver göras. Du är en person som får saker gjorda från strategisk planering till praktiskt utförande.

Vi ser också att du har:

· Minst gymnasiekompetens

· Ledarerfarenhet från idrott och/eller yrke

· Goda kunskaper i digitala verktyg som hemsidor, social media

· Kunskap i löpande ekonomisk administration

· Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift

· Körkort minst B-körkort

Det är meriterande om du har utbildning inom sportmanagement eller motsvarande.

Tjänstgöring på kvällstid och helger förekommer och vi tillämpar flexibel arbetstid

Vi hoppas att vi lyckats fånga ditt intresse kring tjänsten som Fotbollskonsulent hos IFK Nyköping. För mer information om tjänsten kontakta Ordförande Tobias Ankarswärd, 076-1116135. Sista ansökningsdag är 2021-10-10. Intervjuer sker dock löpande, så skicka in ansökan så snart som möjligt.

Innan anställning kommer vi att begära in utdrag från belastningsregistret.

Ansökan skickas till IFK Nyköping [email protected]

Bifoga personligt brev och CV i ansökan.

Arbetsgivare
IFK NYKÖPING
Idrottsvägen 12 A
61162 Nyköping
Hemsida: http://www.ifknykoping.se
Ansökan
Ansök senast 10 oktober (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Idrottskonsulent

Arbetsgivare / Ort: RF-SISU JÄMTLAND-HÄRJEDALEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 oktober (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Idrottskonsulent

Om jobbet
RF-SISU Jämtland-Härjedalen är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled med främsta uppgift att stödja specialidrottsförbund/medlemsorganisationer regionalt och lokalt. Alla landets idrottsföreningar ska ha tillgång till ett likvärdigt och anpassat stöd oavsett idrott och geografisk hemvist. Vår huvudsakliga uppgift kan sammanfattas i att företräda, leda och stödja samt att bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrotter att nå svensk idrotts gemensamma vision. Svensk idrott – världens bästa! Läs mer om oss här: http://www.rfsisu.se/jamtland-harjedalen Idrottsrörelsen är inne i ett spännande förändringsarbete där vi arbetar med en strategi och inriktning med sikte på 2025. Idrottsföreningarna står i fokus för det arbetet och därför har du som idrottskonsulent en nyckelroll i att stödja distriktets idrottsföreningar att utvecklas i en riktning som leder till att fler väljer att idrotta hela livet i förening. Som idrottskonsulent arbetar du med att utveckla och stödja idrotten och dess föreningar genom uppsökande verksamhet, rådgivning och föreningsutveckling. Dagligen marknadsför, planerar och startas bildnings- och utbildningsverksamhet tillsammans med idrottsföreningar. Arbetsmiljön växlar mellan klubbstugan, utbildningslokalen, idrottsplatsen och kontoret. Hos oss ingår du i ett team av idrottskonsulenter, där självständigt arbete kompletteras med gemensamma aktiviteter och möten i teamet. Arbetet innebär en stor del uppsökande verksamhet hos idrottsföreningar vilket innebär att kvälls- och helgarbete är omfattande. En viktig uppgift är att vara bollplank och rådgivare. Att bygga relationer och nätverk är centralt för att lyckas med uppdraget. IdrottOnline är idrottens webb-plattform där du administrerar verksamheten. I vårt uppdrag ingår också att nå barn och ungdomar som står utanför idrotten idag, att verka för att alla känner sig välkomna inom idrotten samt att öka barns rörelseförståelse och rörelseglädje. Inte minst så kommer vi att ha en viktig roll framöver i återuppbyggandet av idrotten i Jämtland-Härjedalen efter Coronapandemin som drabbat många föreningar hårt. Som idrottskonsulent jobbar du med alla dessa frågor. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi vill att du är en person som tar stort eget ansvar för planering, genomförande och dokumentation av dina uppgifter och att du trivs med att arbeta mot såväl individuella som organisatoriska mål. Du tycker om att möta människor och trivs med att prata i grupp och inför publik. Du är självgående och noggrann med administration och dokumentation. Du vill utvecklas och är nyfiken. Andra uppfattar dig som lyhörd, engagerad, välkomnande och professionell. Kompetenser: • Relevant akademisk utbildning • Väl förtrogen med idrottsrörelsen och erfarenhet av bildnings- och utbildningsarbete. • Erfarenhet av ideellt arbete som ledare eller förtroendevald i idrottsförening • Stort intresse för att arbeta med folkbildning och lärande processer. Meriterande: • Processledarerfarenhet • Tidigare arbete med liknande befattning. • God IT-kunskap • Erfarenhet och kunskap om IdrottOnline Personliga egenskaper: • Kan arbeta självständigt, är drivande, målinriktad och har god administrativ förmåga. • Har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. • Har stor pedagogisk och social kompetens. • Trivs i mötet med människor i förening, att lyssna in behov, engagera och inspirera. • Drivs av att ha eget ansvar och ta initiativ • Är relationsbyggare • Möter idrottsföreningar i Jämtland-Härjedalen med energi, glädje och framåtanda. • Är strukturerad men också flexibel Idrottskonsulentens arbetsområde: • Arbetar med utvecklings-, folkbildnings och utbildningsfrågor i våra idrottsföreningar och förbund. • Processleder förenings- och förbundsutvecklingsarbete. • Kommunkontakt med ansvar för kommunens föreningar och dialogen med kommunens företrädare. • Kontaktperson för ett antal specialidrottsförbund för att stödja specifika uppdrag inom ramen för framtagen samverkansmodell. • Arbetet är operativt med en långsiktig strategi för att främja barn, ungdomar, och vuxnas utövande av idrottsaktiviteter i förening. • Att kunna organisera och prioritera aktiviteter på ett effektivt sätt för att nå måluppfyllnad är en viktig del av arbetet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % som inleds med en provanställning om 6 mån. Tjänsten utgår från vårt kansli i Östersund, men rörlighet inom alla våra åtta kommuner krävs, vilket innebär att körkort är ett krav. Kvälls- och helgarbete förekommer då det är då våra föreningar främst är aktiva. Vi ser att tjänsten tillsätts snarast möjligt. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen Verkar detta vara en spännande och intressant utmaning för dig? Då ser vi gärna att du skickar in ditt CV samt ett kort personligt brev. Ange gärna löneanspråk. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den x oktober. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg Workbuster. Frågor besvaras av; Verksamhetschef Ulrika Hermansson, 073-322 53 93, [email protected] Facklig kontaktperson är: Lena Jönsson, ordförande Unionenklubben RF-SISU Jämtland Härjedalen, 010-476 42 14, [email protected] Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
RF-SISU JÄMTLAND-HÄRJEDALEN
Ansökan
Ansök senast 11 oktober (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Friluftssamordnare med arbetsledaransvar

Arbetsgivare / Ort: Tjörns kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 oktober (18 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Föreningskonsulent

Om jobbet
På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också! ”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.” Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit. Tjörn blev 2016 utsedd till Årets kulturkommun. Inte så konstigt, eftersom här finns ett kulturliv som märks både på utsidan och insidan. Samtidigt som våra besökare möter konstupplevelser i världsklass på Nordiska Akvarellmuseet och Pilane Skulptur, får till exempel alla barn på Tjörn arbeta med olika kulturuttryck i varje årskurs genom satsningen Kulturträdet. För kultur ger muskler åt själen och hjälper barnen att utvecklas. Nu siktar Tjörn på att bli Sveriges Friluftskommun 2022. ARBETSUPPGIFTER Kultur- och fritidsförvaltningen söker en friluftssamordnare med arbetsledaransvar. Uppdraget innebär att som friluftssamordnare driva kommunens strategiska arbete med friluftsliv med målsättningen att Tjörns kommun ska vara den bästa friluftskommunen i Västra Götaland. Uppdraget som arbetsledare för anläggningsgruppen innebär att • planera, resurssätta och styra den vardagliga verksamheten så att personalen får bra underlag och förutsättningar att arbeta effektivt, du bistår med prioriteringar kring vilka uppdrag som ska genomföras, i vilken ordning och av vem • du medverkar i anläggningsgruppens praktiska arbete • du är ett föredöme i gruppen, bidrar till arbetsglädje och värnar den goda arbetsmiljön • du är rörlig och närvarande i arbetsgruppen samtidigt som du är ett stöd till avdelningschefen Båda uppdragen innefattar projektledning och utredningsarbeten. Du kommer i båda funktionerna vara kommunens ansikte utåt mot aktörer kopplade till friluftsliv och anläggningsfrågor såsom föreningsliv, markägare och upphandlade entreprenörer. Du kommer att ha nära samarbeten internt inom Kultur- och fritidsförvaltningen och med andra förvaltningar kopplade till friluftsliv och anläggningsfrågor. Även arbete kopplat till ishall kan förekomma. Exempel på anläggningsgruppens arbetsuppgifter är anläggande och skötsel av blomsterutsmyckningar, lekplatstillsyn, röjning av vandringsleder/naturreservat, underhåll av badplatser, trädfällning, grönyteskötsel, skötsel av parkeringar samt enklare reparationer och underhåll. KVALIFIKATIONER Du ska ha • högskoleutbildning som arbetsgivaren anser är relevant för uppdraget • minst två års erfarenhet inom arbetsledning kopplat till park, natur eller anläggningsskötsel • minst B-körkort och tillgång till bil. Det är meriterande om du har • erfarenhet av frilufts- och turistfrågor • erfarenhet av operativt arbete inom friluftsliv, trädgård och anläggning • erfarenhet av projektledning • erfarenhet av lokal- och fastighetsfrågor • erfarenhet av trädbeskärning, trädinventering samt röjningsarbeten • erfarenhet av enklare hantverk • grundläggande datakunskaper, i synnerhet Office 365 • genomgått utbildningarna Arbete på väg, Röjsågsutbildning samt Motorsågsutbildning. Vi söker en person med ett brinnande intresse för friluftsliv. Du ska känna dig trygg i att leda och fördela arbetsuppgifter. Du ska trivas med att arbeta med projektledningar och utredningar samtidigt som du är flexibel och med kort varsel kan hjälpa kollegerna ute på fältet. Stor hänsyn kommer tas till personlig lämplighet. ÖVRIGT Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga jobb. Om du har problem med att ansöka via programmet, vänligen kontakta supporten på telefonnummer 0771-693 693. Intervjuer och anställningsförfarande kan komma att ske löpande under antagningsprocessen. Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet. Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag. Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.
Arbetsgivare
Tjörns kommun
Ansökan
Ansök senast 13 oktober (18 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Var med och utveckla framtidens fotbollsspelare

Arbetsgivare / Ort: Spånga Is Fotbollklubb / SPÅNGA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 oktober (25 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Idrottskonsulent

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Nu utökar vi vårt team med en Fotbollskonsulent som har fokus på spelformerna 7v7 och 9v9. Vi erbjuder en spännande möjlighet att vara med och fokusera på utvecklingen av vår utbildningsmiljö för 1600 spelare och 300 ledare.

OM SPÅNGA FOTBOLL Vi är en av de största föreningarna i Stockholmsfotbollen med ca 1900 medlemmar varav 1600 flick- och pojkspelare från 5år till senior, som leds av 300 ledare i över 80 träningsgrupper.

Spånga Fotboll erbjuder fotbollsglädje, gemenskap och utveckling i en kvalitativ verksamhet under hela fotbollsresan från knatte till senior. Vi ska inspirera till en livslång kärlek till fotboll och föreningen så att barn, ungdomar och vuxna själva kan avgöra vilka ambitioner de har och vilken roll som fotbollen ska få spela i deras liv.

Vår seniorverksamhet ska vara en plantskola för egna spelare från närområdet som skapar en konkurrenskraftig seniorverksamhet och där spelarna ges möjligheten att klättra ytterligare i den nationella fotbollen.

OM UPPDRAGET Vi jobbar utifrån Spångamodellen med en tydlig målbild för föreningen och för vår fotbollsverksamhet.

Din roll är att jobba nära ledarteamen för att ge dem förutsättningar att genomföra en långsiktig spelarutbildning i en trygg och utvecklande fotbollsmiljö. Det betyder att du kommer att arbeta med:

Lagsupport där din roll är vara den som ledarteamen vänder sig till i alla olika frågor de har kring fotbollsverksamheten. Det innebär till exempel att lösa praktiska frågor, att följa upp lagverksamheten så att den följer Spångamodellen och att bygga samverkan mellan lagen för att stärka band mellan ledare och spelare.

Spelarutveckling där din roll är att säkerställa att oavsett spelarnas ambitionsnivå eller hur långt de har kommit i sin spelarutbildning så ska de få ta del av en rolig och utvecklande fotbollsutbildning enligt Spångamodellen. Det innebär till exempel att hantera processen för en nivåindelad verksamhet från 13år, erbjuda träna Mera-pass och utveckla målvaktsträning.

Ledarutveckling där din roll är att rekrytera, utveckla och behålla ideella och arvoderade ledare och vara bollplank i deras utbildningsresa. Det innebär till exempel insatser så som träningsuppföljning, feedback och rådgivning som utvecklar ledarnas kunskaper.

OM DIG Du har kunskap om vad goda idrottsliga utvecklingsmiljöer innebär och hur man skapar dem i varje lag i en förening. För att kunna coacha och utveckla våra ledare har du själv erfarenhet av tränaruppdrag i olika spelformer, kunskaper kring spelarutbildning och hur man bygger upp en långsiktig fotbollsverksamhet som utvecklar varje individ.

Du är en person som tycker om att lösa utmaningar och självgående utföra det operativa arbetet. Att stödja och leda andra människor och bidra med insatser som får dem att växa är något som du brinner för. Och du tycker om att jobba i en liten arbetsgrupp där man jobbar tillsammans för att nå föreningens mål.

Det är en merit om du har arbetet i förening med liknande arbetsuppgifter tidigare. Du har någon form av idrottsutbildning som ex idrottsorganisationsledarlinje, idrottslärarutbildning, idrottspedagogutbildning, sportsmanagement eller liknande. Utöver det vill vi att du har genomgått Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning minst UEFA B. Du är också en person som ständigt fortsätter att lära dig och bygga på med nya kunskaper.

Det är ett extra plus om du är kvinna då vi tycker att det är viktigt att vårt kansli består av både kvinnor och män.

OM TJÄNSTEN Tjänsten ingår i vår personalstyrka på fyra personer som är det operativa stödet till förenings- och fotbollsverksamheten. Vi tillhör kollektivavtal Idrott som du kan läsa mer om på Unionens hemsida.

Du jobbar heltid med oreglerad arbetstid 40h i veckan. Arbetstiden varierar mellan dagtid, kvällar och helger beroende på hur du planerar arbetet och när verksamheten behöver dig.

Arbetsplats är vårt kansli som ligger på gångavstånd från pendeltågsstationen i Spånga. Du kommer också att vara en flitig besökare på de fotbollsplaner som tillhör vårt upptagningsområde. Gläntan BP, Solhems BP, Nälsta BP och Spånga IP är exempel på dem.

OM ANSÖKAN Senast den 20 oktober behöver vi din fullständiga ansökan. Kort efter det påbörjas intervjuperioden.

Vi vill att du skickar in ditt CV som beskriver vilka erfarenheter och utbildningar du har. Skicka också ett personligt brev där du beskriver vad det är i tjänsten som du brinner för att arbete med och hur dina kunskaper och erfarenheter kommer att bidra till arbetet hos oss. Ange också ditt löneanspråk.

Du skickar din ansökan till vår ordförande Milou Werth på [email protected]

Har du frågor om tjänsten eller ansökan kan du kontakta Milou via e-post eller ringa henne på 0725-20 89 23.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Arbetsgivare
Spånga Is Fotbollklubb
Stormbyvägen 2-4
16308 SPÅNGA
Hemsida: www.spangafotboll.se
Ansökan
Ansök senast 20 oktober (25 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Projektledare

Arbetsgivare / Ort: Lesbisk Makt / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 oktober (26 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Lesbisk Makt är en ideell medlemsförening. Föreningens syfte är att bredda förståelsen och innebörden av begreppet ”lesbisk”. Vi vill skapa, sprida och bevara lesbisk kultur och historia i hela landet genom att arrangera lesbiska mötesplatser, aktiviteter, evenemang och nätverk. Lesbisk Makts målgrupp är alla som är lesbiska eller intresserade av lesbiskhet och som identifierar sig som kvinnor, icke-binära och/eller har trans*erfarenhet.

Vi söker nu en projektledare för vårt nya projekt LM BIPOC. Tjänsten är en ettårig projektanställning på 50 procent, med start 1 december 2021.

Projektets målgrupp utgörs av unga BIPOC (Black/Indigenous/People of Color) som är lesbiska och/eller intresserade av lesbiskhet och identifierar sig som kvinnor, icke-binära och/eller transpersoner.

Projektet handlar om att arrangera separatistiska digitala och fysiska mötesplatser och aktiviteter för målgruppen. Utöver dessa aktiviteter syftar projektet till att lyfta målgruppens intressen, behov och livsvillkor.

Projektledaren skapar förutsättningar för målgruppen att själva organisera projektets verksamhet, i samverkan med föreningens lokalavdelningar.

Vi söker dig som brinner för queera sammanhang och inkluderande mötesplatser. Du har erfarenhet av att organisera aktiviteter för unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av organisering för och med projektets målgrupp. Du delar och vill arbeta i enlighet med Lesbisk Makts uppdrag, värdegrund och definition av lesbiskhet.

Som ensam projektledare kommer du att arbeta självständigt men i nära samverkan med projektdeltagare, webbutvecklare och övriga verksamma på Lesbisk Makt, anställda som styrelse. Därför ser vi gärna att du har god initiativförmåga, samarbetsförmåga och kan överblicka processer. Du tar gärna egna initiativ och trivs med att strukturera ditt arbete på egen hand inom projektets givna ramar.

Som person tror vi att du är lyhörd, idérik, driven och engagerar målgruppen. Då du representerar föreningen utåt utgår vi från att du har ett inkluderade förhållningssätt, är bra på att bygga och behålla goda relationer inom och mellan verksamheter och nätverk. Du har även erfarenhet och/eller utbildning om hbtqia+, genus, normkritik, intersektionalitet och antirasism.

Det är meriterande om du har kunskap om BIPOC-communityt och rasifieringsprocesser. Det är även meriterande om du kan kommunicera på fler språk än svenska och engelska, har erfarenhet av ekonomiskt arbete såsom bokföring och budget, samt marknadsföring, annonsering och framtagande av enklare texter och grafiska material.

Krav:

 • Du har kunskap och erfarenhet från hbtqia+-communityt
 • Du har kunskap om strukturell rasism, hbtqia+, genus, normkritik, intersektionalitet
 • Du har erfarenhet av att organisera aktiviteter/mötesplatser för unga
 • Du har erfarenhet och/eller kunskap av organisering inom sociala rörelser
 • Du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Du delar och arbetar i enlighet med vår värdegrund och har ett inkluderande förhållningssätt


Arbetsuppgifter:

 • I samarbete med målgruppen planera, genomföra och utvärdera minst 10 fysiska och 12 digitala träffar
 • I samarbete med målgruppen och webbutvecklare utveckla en digital plattform
 • Skapa och upprätthålla engagemang på den digitala plattformen
 • Sprida information om och främja målgruppens intressen på projektets och föreningens sociala medier
 • I samarbete med ordinarie personal sköta bokföring och slutredovisning
 • Skriva slutrapport


Arbetsplats och arbetstid:

Arbetet utgår från Göteborg, med viss möjlighet arbeta på distans. Projektets träffar arrangeras på flera olika orter runt om i landet, vilket innebär en del resor och övernattningar inom arbetet.

Anställda inom Lesbisk Makt har oreglerad arbetstid. Det innebär att du som arbetstagare har frihet att själv förlägga arbetstiden utifrån verksamhetens krav och behov. Arbetstid på kvällar och helger förekommer.


Information och ansökan:

Anställningen är tidsbegränsad på ett år. Arbetsplatsen har kollektivavtal, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Ansök senast 3 oktober. Tillträde för tjänsten är 1 december 2021. Ansök genom att svara på frågeformuläret och ladda upp CV här:

https://lesbiskmakt.nu/frageformular-lm-bipoc

Har du frågor om tjänsten, maila [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsgivare
Lesbisk Makt
Marketenterivägen 1
41527 Göteborg
Hemsida: www.lesbiskmakt.nu
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.