På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sjukhusfysiker
Spela filmen

Sjukhusfysiker

Sjukhusfysiker är ett legitimationsyrke. Som sjukhusfysiker arbetar du med medicinsk bilddiagnostik och med behandlingar eller undersökningar där olika former av strålning används som till exempel vid röntgen eller när en cancerpatient ska strålbehandlas.

Sjukhusfysiker arbetar i nära samarbete med läkare, specialutbildade sjuksköterskor och medicintekniker. Kombinationen fysik och matematik med inriktning mot medicinska och biologiska tillämpningar gör radiofysik till ett tvärvetenskapligt ämne.

Utbildning

En särskild yrkesinriktad utbildning, på totalt 300 hp, och som motsvarar fem års studier på heltid, leder till sjukhusfysikerexamen eller masterexamen i medicinsk strålningsfysik.

För att kunna arbeta som sjukhusfysiker behöver du ha en legitimation som utfärdas av Socialstyrelsen efter examen. En stor del av landets sjukhusfysiker har genomgått forskarutbildning.

Bra grundkompetens ges på gymnasiets Naturvetenskapsprogrammet.

Framtidsutsikter

För sjukhusfysiker är prognosen på fem års sikt fortsatt balans. Efterfrågan på sjukhusfysiker ökar något och det blir också allt vanligare att kompetensen efterfrågas utanför sjukvården. Det finns exempelvis en efterfrågan från producenter av medicinsk-teknisk utrustning och från Strålsäkerhetsmyndigheten.

Arbetsplats

Sjukhusfysikerns kunskaper efterfrågas även av medicintekniska företag, myndigheter och kärnkraftsindustrin. Svenska sjukhusfysiker är även efterfrågade utomlands.

Visa mer
Visa mindre

723 Lediga jobb

Barnläkare

Arbetsgivare / Ort: Märsta BUMM AB / Märsta
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vi hoppas att du är den vi söker som har ett flexibelt sinne och har kurage att tänka utanför ramarna. Vi öppnar vår barn- och ungdomsmedicinska mottagning i januari. Lokalerna är nyrenoverade och fräscha. I samma hus finns MVC/barnmorskor, Rehab (fysioterapi, dietister), ungdomsmottagning, husläkarmottagningar, BVC, lab och delar av kommunens socialtjänst. Sigtuna kommunhus ligger på andra sidan gatan.


Mottagningen kommer att arbeta med egen mottagningsverksamhet utifrån ett hälsofrämjande tänkande. De kontakter som personalen tidigare har haft inom BVC och Elevhälsan kommer vi att fortsätta arbeta med och vidareutveckla. Arbete inom Barnhälsan/BHV och Elevhälsan är både intressant och stimulerande. På BVC är fokus hälsa, att sträva mot normalisering samt information och undervisning i föräldragrupper. Det är ett långsiktigt arbete under barnets första 5–6 år. Elevhälsans medicinska insatser fortsätter detta arbete. BUMM har istället fokus på att hitta och behandla sjukdomar. Detta är ett episodiskt/händelseinriktat arbetssätt där kontakten upphör när sjukdomen är behandlad. I en del fall fortsätter kontakten i flera år pga kronisk sjukdom, men fokus är fortfarande sjukdomen. På BUMM kommer du att arbeta med hudsjukdomar, allergi, infektioner, endokrinologi, vacciner, fetma, autoimmuna sjukdomar, förstoppning, psykisk ohälsa mm.


Du kommer att samarbeta med personer inom andra verksamheter såsom fysioterapeuter, dietister, psykologer, socialsekreterare, BVC, specialist-BVC, Elevhälsa mm.


Vi planerar att handleda ST-läkare och sjuksköterskor som behöver praktik på barn- och ungdomsmedicinsk mottagning och på BVC (allmänmedicin, barnmedicin, barnpsykiatri…).


Vi planerar att inom ett år kunna starta upp tilläggsuppdrag för behandling och utredning av neuropsykiatriska funktionshinder, ADHD. När mottagningsverksamheten konsoliderats kommer vi att se om det finns underlag och samarbetspartners (dietister, fysioterapeuter m.fl) för tilläggsuppdraget behandling av fetma hos barn- och ungdomar.

Arbetsgivare
Märsta BUMM AB
Södergatan 19 C
19547 Märsta
Hemsida: www.marstabumm.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Biomedicinsk analytiker till kvalitetskontrollen

Arbetsgivare / Ort: Medicago AB / UPPSALA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Biomedicinare

Om jobbet

Platsbeskrivning

Medicago är ett företag inom LifeScience och medicinteknik, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter för bioteknik- och läkemedelsindustrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. ca. 50 personer.

Vi är ett mindre familjärt företag där alla känner alla och vi har en nära relation till varandra. Vi behöver nu anställa dig som vill jobba med kvalitetsanalyser på vår QC-avdelning. Vi är ett företag som gör skillnad genom att tillverka produkter som används bland annat inom vaccintillverkning, cancerdiagnostik samt på sjukhuslabb och universitet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utföra kvalitetsanalyser av produktionsbatcher och renvatten samt utföra miljökontroller i renrum. Det kan även ingå uppdateringar av standardmetoder, metoder, valideringsdokument och hållbarhetsstudier. I dina arbetsuppgifter ingår även att komplettera batch records och överlämna dessa till QA-avdelningen. Du kan också bli involverad i forsknings och utvecklingsarbetet.

Utbildning/Erfarenhet

Vi vill att du har en relevant högskoleutbildning inom kemi/biologi tex BMA.

Du ska erfarenhet inom Bioteknikområdet och god kännedom om biokemiska analyser. Vi ser gärna att du har jobbat enligt ISO 9001/13485 och GMP.

Meriterande är om du har laboratorievana. Du kan antingen vara nyutexaminerad från universitetet eller så har du varit ute i arbetslivet ett tag redan.

Personlig lämplighet är av stor vikt.

Personliga egenskaper

Du bör vara noggrann och effektiv, metodisk och ansvarsfull. Du ska kunna arbeta självständigt och kunna följa instruktioner samt ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är organiserad och ordningsam men också flexibel. En positiv attityd och stort engagemang är också egenskaper vi uppskattar. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökanden och eftersträvar mångfald.

Kontaktperson

Charlotte Ardanius tel: 018-561180

Arbetsgivare
Medicago AB
DANMARK BERGA
75598 UPPSALA
Hemsida: http://www.medicago.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Postdoktor i Organisk nanoelektronik

Arbetsgivare / Ort: Linköpings Universitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fysiker

Om jobbet
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss! Vid Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN), Campus Norrköping, bedriver vi utbildning och forskning inom fysik och elektroteknik, kommunikations- och transportsystem samt medie- och informationsteknik. Institutionen är bland annat känd för sin verksamhet inom logistik, visualisering och organisk elektronik. Vi förenar akademisk höjd med fruktbar samverkan med det omgivande samhället. Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/itn Linköpings universitet ledigförklarar en anställning som Postdoktor i Organisk nanoelektronik med placering vid Institutionen för teknik och naturvetenskap. Arbetsplats Vid Laboratoriet för organisk elektronik (LOE) som ingår i Institutionen för teknik och naturvetenskap, fokuserar vi på studier och tillämpning av elektroniskt och joniskt ledande organiska material i en rad områden som spänner över energi skörd, tryckt elektronik, fotonik och bioelektronik. Läs mer: www.liu.se/loe  Den aktuella anställningen kommer att vara placerad inom gruppen Organisk nanoelektronik (ONE) som är en del av LOE. Arbetsuppgifter En postdoktor ska i huvudsak bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden. Dina uppgifter kommer att bestå av att utveckla ledande bläck för 3D utskrift av organiska elektroniska enheter, inklusive organiska termoelektriska generatorer, organiska elektrokemiska transistorer och organisk antenn. Dina uppgifter kommer också att innebära deras integration och validering som bärbara sensorer. Behörighet Behörig till anställning som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Vi söker dig som har utbildning inom fysik och/eller materialvetenskap. Praktisk expertis i ämnet ledande polymerer, tryckning och organisk termoelektrisk utgör krav. Forskningen vid LOE bedrivs huvudsakligen på engelska i en internationell miljö, så goda färdigheter i engelska utgör ett krav. För denna anställning kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet däribland förmåga till självständigt arbete, att kunna samarbeta med andra, drivkraft och flexibilitet. Förordnandetid En postdoktor får anställas tills vidare dock längst två år. Anställningen får förlängas om det finns särskilda skäl. Tillträde Oktober 2021 Lön Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökningsförfarande Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast 2021-09-24. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej. Lika villkor Flertalet av våra postdoktorer inom ITN är män, därför ges kvinnor företräde vid tillsättning av denna anställning, vid i huvudsak lika meriter i övrigt. Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Arbetsgivare
Linköpings Universitet
Hemsida: https://www.liu.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Företagsläkare till Previa i Oskarshamn

Arbetsgivare / Ort: AB Previa
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Specialistläkare

Om jobbet
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se. Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa? Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder. Arbetsområde: Som läkare hos Previa är du en av nyckelpersonerna för kvalificerade arbetsmedicinska tjänster på uppdrag av våra kunder. Du arbetar med hälsofrämjande insatser, lagstadgade undersökningar, arbetsmiljöundersökningar, arbetslivsinriktade rehabiliteringsåtgärder, medicinska bedömningar, utbildningar med mera i samarbete med övriga specialister inom företaget. Dessutom är du en viktig medicinsk stödfunktion internt. Kompetensprofil: Du är Legitimerad läkare. Meritande för tjänsten är om du är specialistläkare gärna med tilläggsspecialitet inom FHV alternativ specialist i arbets- och miljömedicin, allmän medicin, intern medicin eller psykiatri. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Du behärskar svenska i tal och skrift. Ditt fokus är människan i relation till sin arbetsbetsplats och att tillsammans med arbetsgivaren verka för en hälsofrämjande arbetsmiljö. Din förmåga att se sambandet mellan arbete, livssituation och prestation värderas högt. Du har ett konsultativt förhållningssätt, egen drivkraft, är kundorienterad och du trivs med att arbeta tillsammans med andra och ser värdet i att använda hela teamets kompetens i syfte att uppnå ökad nytta för våra kunder. Vi erbjuder dig: • Inspirerande kundkontakter och möjlighet att skapa resultat • Trevliga kollegor och arbete i tvärvetenskapliga team • Previakollegor över hela landet med olika spetskompetens • Ett omväxlande arbete i en av Sveriges framtidsbranscher • Möjligheter till utveckling i ett företag på frammarsch • Tillgång till ett nära och coachande ledarskap • Möjlighet att utveckla och påverka arbetssätt och struktur • Som läkare i Previa arbetar du utifrån våra värderingar – värdeskapande, samspelande och modiga. Övrigt: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad och tillträde efter överenskommelse. Arbetstid helgfria vardagar 8-17. Då du delvis kommer att arbeta i ett säkerhetsklassat område kommer drogtest och säkerhetskontroll tillämpas vid anställning. Är du intresserad? Vid frågor är du välkommen att kontakta Konsultchef Damir Tolic på [email protected] alternativt tel nr 0480-57664. Välkommen med din ansökan senast 2021-09-24. Urval och intervjuer sker löpande. Vi undanber oss kontakt från annonserings- och rekryteringsföretag.
Arbetsgivare
AB Previa
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Förste forskningsingenjör datormodellering/simulering

Arbetsgivare / Ort: Linköpings Universitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Fysiker

Om jobbet
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss! Vid Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN), Campus Norrköping, bedriver vi utbildning och forskning inom fysik och elektroteknik, kommunikations- och transportsystem samt medie- och informationsteknik. Institutionen är bland annat känd för sin verksamhet inom logistik, visualisering och organisk elektronik. Vi förenar akademisk höjd med fruktbar samverkan med det omgivande samhället. Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/itn Vi söker nu en Förste forskningsingenjör i datormodellering och simulering av organiska polymerer och bioelektronik med placering vid Institutionen för teknik och naturvetenskap.  Dina framtida arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i datormodellering av materialegenskaper av polymerer (morfologi, struktur, elektroniska och optiska egenskaper), såsom modellering av cellulosa/polymer komponenter. Samarbete med experimentella grupper kommer att representera en viktig del av arbetsuppgifterna.  Din framtida arbetsplats  Du kommer arbeta på Laboratoriet för organisk elektronik (LOE). Vid LOE utforskar vi elektroniska och optiska egenskaper hos organiska halvledarmaterial, biomaterial från skogen samt organiska hybridsystem. Av särskilt intresse är att använda kopplingen mellan elektroniska och joniska laddningar för tillämpningar inom energi, ”internet-of-things”, hälsovård och biologi. Våra forskningsteman omfattar syntes, materialvetenskap, teori och modellering, komponentfysik, nanoteknik, bioteknik och systemdesign. LOE omfattar för närvarande över 140 forskare och forskarstuderande uppdelade i 11 enheter, var och en ledd av en ansvarig forskningsledare. Läs mer: www.liu.se/loe Dina kvalifikationer Vi söker dig som har en doktorsexamen inom fysik, samt ytterligare forskningserfarenhet, t.ex. postdoktortjänstgöring, inom datomodellering av organiska polymerer (Molekyldynamisk modellering av morfologi och beräkning av elektroniska och optiska egenskaper med hjälp av täthetsfunktionalteori), såsom Nernst-Plank-Poisson modellering av cellulosa/polymer komponenter.  Forskningen vid LOE bedrivs huvudsakligen på engelska i en internationell miljö, så goda färdigheter i engelska är ett kräv. För denna anställning kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet (såsom självständighet, flexibilitet, förmåga att arbeta i team). Anställningens omfattning Tre månaders tidsbegränsad anställning på heltid. Tillträde Januari 2021 Lön och förmåner Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.  Läs mer om förmåner för anställda här. Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-09-24. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Lika villkor Flertalet av våra förste forskningsingenjörer inom ITN är män, därför ges kvinnor företräde vid tillsättning av denna anställning, vid i huvudsak lika meriter i övrigt. Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Arbetsgivare
Linköpings Universitet
Hemsida: https://www.liu.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.