På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Medicinhistoriker

Medicinhistoriker

Medicinhistoriker kan i grunden vara historiker eller läkare, men kan också ha en annan vetenskaplig bakgrund, ofta inom naturvetenskap och/eller historia.

Medicinhistoriker är en sort forskare som undersöker medicinvetenskapens historia med dess framgångar och de misstag som har begåtts på vägen till den moderna medicinen, som vi känner till idag.

Medicinhistoriker kan arbeta på museer eller inom olika organisationer/myndigheter. Hen kan också verka som högskolelärare och undervisa både blivande historiker, lärare och andra sortens akademiker.

Medicinhistoriker skriver ofta böcker och/eller artiklar som publiceras i de naturvetenskapliga eller historiska magasin, inte sällan i populärhistoriska och populärmedicinska tidskrifter.

Du som är intresserad av yrket Medicinhistoriker, vill kanske också läsa om andra yrken, förslagsvis - om Forskare, Läkare, Lärare, Historiker, Arkivarie, Museitjänsteman, Museipedagog, Guide, Kulturvetare, Författare, Journalist/reporter, Homeopat, Healer och Skribent samt yrken inom "Naturvetenskapligt arbete".

Visste du att...?
Fram till början på 1900-talet användes både honung och socker flitigt som... medicin. De användes i vården av sjuka både i skolmedicin och inom folklig läkekonst: vid förkylning, katarrer, halsinfektioner och på svåra sår. Källa: Nordiska museet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.