Arbetsuppgifter för forskare med inriktning mot metabolomik är i första hand att vara en resurs för forskningsprojekt inriktade mot utveckling av nya metoder för metabolitprofilering, med speciellt fokus på separation, detektion och dataanalys.
Att vara en expert inom metabolitprofilering för forskningsprojekt inriktade mot applicering av metabolomiska metoder för hypotesgenerering ingår vanligtvis också som en del i arbetsuppgifter. I arbetet ingår vanligtvis att bidra till utvecklingen av nya, och/eller implementera redan beprövade metoder för anpassning till specifika studier.
Att handleda examensarbetare ingår också inom de sedvanliga arbetsuppgifter och även service och underhåll av utrustning och instrument som används inom forskningen kan också ingå i tjänsten.
Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
Doktorsexamen inom området analytisk kemi eller närliggande områden. Erfarenhet av arbete med biologiska prover och åtminstone två av följande delområdena: kromatografi, masspektrometri, databearbetning och/eller multivariat statistik.
Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat i projektform. Postdoktorserfarenhet eller motsvarande är också meriterande. Forskningsmeriter och undervisningserfarenhet, som föreläsningar, seminarier och handledning av laborativt arbete inom analytisk kemisk forskning eller liknande är meriterande.
Ansökan till forskartjänster förutsätter bl a att man har ett Rekommendationsbrev och ett utförligt CV som innehåller detaljerad information om tidigare utbildningar, avhandling, beskrivning av kompetenser samt tidigare arbetslivserfarenhet.
Rekommenderat gymnasieprogram Naturvetenskapsprogrammet.
Arbetsplats
Forskartjänster inriktade mot metabolomik finns främst vid Institutionen för läkemedelskemi (ILK) med huvudsaklig placering vid Avdelningen för analytisk farmaceutisk kemi (AFK).
Övrigt
"Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskap är begränsad till det vi redan vet och förstår, medan fantasin omfattar hela världen och allt som vi överhuvudtaget kommer att kunna veta eller förstå"
– Albert Einstein
Länktips
- svt.se - kvinnliga forskare
- uka.se - forskning
- forskning.se
- studera.nu - "Studera på forskarnivå"
- Svenska Science Centers
- ki.se/forskning - forskningsområden inom epidemiologi och folkhälsovetenskap
- forskning.se - "motivationens betydelse för inlärning"
- Världshälsoorganisationen
- Centrum för Samisk forskning
- Statens väg- och transportforskningsinstitut
- forskautandjurforsok.se - Stiftelsen Forska utan Djurförsök
- alltomvetenskap.se
- cancerfonden.se - "Så funkar forskningens framsteg"
- Institutet för Näringslivsforskning
- Utbildningsdepartementet
- Kungliga Vetenskapsakademien
- Institutet för Rymdfysik
- Handelsrådet - Forskning relevant för handelsnäringen
- Totalförsvarets forskningsinstitut
- arbetsmiljoforskning.se
- smhi.se/forskning
Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret