På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Laboratorieingenjör inom kemiområdet
Spela filmen

Laboratorieingenjör inom kemiområdet

En laboratorieingenjör (ofta kallad för "lab-ingenjör") analyserar och kontrollerar vad som finns i olika råvaror och kemiska produkter. Laboratorieingenjören kan också arbeta med forskning och utveckling av nya produkter, allt från läkemedel till målarfärg.
Laboratorieingenjörer kan arbeta bland annat inom den kemiska industrin, massa- och pappersindustrin, läkemedelsindustrin, men också på forskningsinstitutioner vid högskolor och universitet, vid sjukhus och på myndigheter. Inom den forskningsintensiva läkemedelsindustrin efterfrågas särskilt personer med forskarutbildning.

Labingenjörer kan även arbeta med instrumentellt analysarbete vid en forensisk sektion eller vid Nationellt forensiskt centrum. Var god se yrkespresentation Forensiker.

En akademisk utbiIdning (dvs minst 3 årsstudier på högskoIenivå) brukar krävas för att kunna få jobba som laboratorieingenjör inom kemiområde. Kandidatprogrammet i kemi erbjuds på ett antaI högskoIor/universitet runt om i Sveirge. PåbyggnadsutbiIdningar kan finnas i form av magister- och masterprogram, som motsvarar ett respektive två årsstudier på avancerad nivå.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.