På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Civilingenjör i kemiteknik
Spela filmen

Civilingenjör i kemiteknik

Som civilingenjör i kemiteknik arbetar du med kemi, matematik och teknik i kombination. Det här är ett yrke som efterfrågas allt mer av många olika branscher i näringslivet. Det handlar om att arbeta med utveckling av nya bränslen, råvaror inom industrin, samt produktion i en rad olika områden.

Civilingenjörer i kemiteknik arbetar med utveckling av anläggningar, ledning och drift, men kan också arbeta med marknadsföring och miljö- och hållbarhetsfrågor. Det är vanligt att står för en stor del av svensk export.

De flesta civilingenjörer i kemiteknik specialiserar sig inom något området och kan då exempelvis arbeta som analytisk kemist, konstruktör, konsult, miljöingenjör, utvecklingsingenjör, synteskemist, säljare, produktspecialist, produktutvecklare eller processingenjör.

Utbildning

En civilingenjör kan välja mellan ett stort antal teknikområden. Antingen väljer du en inriktning redan från början alternativt kan du välja en öppen ingång, vilket betyder att du läser samma grundläggande kurser som övriga civilingenjörsstudenter och efter ett år väljer inriktning.

Alla civilingenjörsutbildningar är minst fem år och högskoleingenjörsutbildningarna är på heltid och minst tre år. 

Civilingenjörsexamen heter Degree of Master of Science in Engineering på engelska. Bra förberedande grundläggande utbildning finns på flera av gymnasieskolans program, men i första hand på Teknikprogrammet.

Arbetsplats

Det här yrket finns inom läkemedels-, livsmedels-, verkstads- och pappersindustri, men också inom den offentliga verksamheten. Du kan även välja att forska på universitet/högskola.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Erfaren processingenjör till Nynas raffinaderi i Göteborg

Arbetsgivare / Ort: Nevita AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 June (23 dagar kvar)
Publicerad: 2020-12-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Civilingenjör
  • kemiteknik

Om jobbet
Är du lösningsfokuserad och gillar att samarbeta med andra för att nå framgång? Vi erbjuder nu en spännande tjänst på Göteborgsraffinaderiet där du kommer att arbeta med engagerade kollegor och tekniskt utmanande arbetsuppgifter. I Göteborg är vi ett tight team och här erbjuds du mycket inflytande över både anläggningens projekt och löpande drift, samtidigt som du blir del av ett framgångsrikt och globalt företag. Tjänsten Du erbjuds en omväxlande och utmanande roll som processansvarig på raffinaderiets produktionssida. Du initierar och driver projekt samtidigt som du arbetsleder övriga discipliner i deras arbete. Du kommer också att identifiera nya utvecklingsområden och projekt, en viktig del i rollen är att arbeta med den långsiktiga utvecklingen och driftförbättringar av raffinaderiet. Dina arbetsuppgifter kommer också att ligga inom följande områden: - Processtekniskt stöd gentemot produktion och underhåll - Uppföljning, testkörning och optimering av anläggningar - Agera som beställare/samordnare/controller för nya, stora projekt på site - Kontroll av projektens leverabler - Utbildning av drift och underhåll inom processteknik - Ansvara för anläggningens riskanalys av förändringar - Du kommer även komma att bistå med expertis och kompetens inom beställning och inköp VEM ÄR DU? Detta är en nyckelroll som innebär mycket ansvar och samarbete, därför söker vi dig som vill utvecklas som processingenjör och påverka bolagets fortsatta utveckling framåt. Vi tror att du som söker besitter en god kommunikativ förmåga och är orädd för att driva arbetet framåt både självständigt och i team. I ditt arbete är du både strukturerad och ansvarstagande, med ett miljö-, kvalitets- och säkerhetstänk. Du är duktig på att formulera dig såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska. Vi ser även att du: - Har en examen som civilingenjör inom exempelvis kemiteknik, maskinteknik, teknisk fysik eller energiteknik - Tidigare har jobbat med liknande tjänster och har relevanta kunskaper från processindustrin INTRESSERAD? Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan omgående. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till HR [email protected] OM NYNAS En anställning på Nynas innebär att arbeta enligt våra tre kärnvärderingar: Dedication, Cooperation och Proactivity. Att vara dedikerad betyder att göra sitt bästa i varje situation och att ta ansvar för kunder, kollegor och samhället i stort. Nynas medarbetare kompromissar aldrig om säkerhet, hälsa, miljö eller kvalitet. Att vara samarbetsvillig innebär att arbeta tillsammans för ömsesidig tillit och support, vilket skapar en företagskultur som uppmuntrar gränsöverskridande och tvärfunktionella möten, arbetsrotation och utbildning. Att vara proaktiv innefattar att tänka framåt, vara öppen för nya idéer och ständigt söka nya lösningar och möjligheter så att Nynas kan fortsätta att ligga i framkant av utvecklingen.
Arbetsgivare
Nevita AB
Hemsida: http://nevita.se
Ansökan
Ansök senast 3 June (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.