Som civilingenjör inom Farkostteknik arbetar du med en av framtidens viktigaste frågor; hållbara transporter och transportsystem. Detta kräver en kombination av välutvecklad förmåga till kreativt tänkande och kunskaper i att kunna göra mycket avancerade beräkningar.
Det är vanligt att civilingenjörer utbildade inom farkostteknik arbetar med allt från tekniken kring flygplan och rymdfarkoster, till utvecklingen av bilar, lastbilar, fartyg och tåg. Utmaningen ligger i att få många olika faktorer att samverka, som stabilitet, hållfasthet, säkerhet, bekvämlighet och miljövänlighet.
Utbildade civilingenjörer inom farkostteknik har breda karriärmöjligheter på en internationell arbetsmarknad och kan exempelvis jobba som utvecklingsingenjörer, forskare, konsulter, projektledare eller chefer inom olika verksamheter i många olika länder.
Civilingenjörer är dessutom eftertraktade av många andra branscher tack vare sin tekniska bredd, sin mycket goda matematiska och naturvetenskapliga bas och sina ingenjörsmässiga förmågor.

Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
Civilingenjörsutbildningen inom Farkostteknik är unik i Sverige och finns bara på KTH. Utbildningen är bred och ger karriärmöjligheter inom många områden, t ex inom utveckling och forskning om tåg, bilar, flyg, fartyg och rymdfarkoster.
Bra grundläggande utbildning finns på bl a gymnasiets Naturvetenskapsprogrammet samt på Teknikprogrammet.

Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret