På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Laboratorieassistent
Spela filmen

Laboratorieassistent

Laboratorieassistenter eller en Laborant (som det också kallas) arbetar huvudsakligen med mikrobiologiska och kemiska analyser samt med utförande av standardiserade tester.  De brukar bland annat ta hand om laboratoriets akutanalyser. Analyserna kan exempelvis omfatta pH, absorbans, alkalinitet, turbiditet och närsalter. Dessutom kan en laboratorieassistent arbeta med uppackning och registrering av inkommande prover samt laboratoriedisk. Provtagning kan också ingå i arbetsuppgifterna. Exempel på arbetsuppgifter: ansvara för att löpande analyser utförs och att de hanteras enligt på förhand fastställt provtagningsprogram samt självständigt genomföra analysarbete enligt fastställda metoder som ett led i produktionskontrollen inom organisationen eller företaget.

Andra yrkestitlar för Laboratorieassistent kan förekomma, med snarlika arbetsuppgifter, och det kan vara Laborant eller Labbtekniker (på engelska Lab.Technician).

Utbildning

För att kunna jobba som laboratorieassistent, krävs det oftast högskoleutbildning med inriktning mot kemi, biokemi, till exempel BMA (Biomedicinsk analytiker) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer passande.

Rekommenderat gymnasieprogram är Naturvetenskapsprogrammet.

Personliga egenskaper

Viktiga egenskaper för att kunna arbeta som laboratorieassistent är noggrannhet, stresstålighet och självständighet.

Arbetsplats

Laboratorieassistenter kan arbeta på olika arbetsplatser, bland annat sjukhuslaboratorier eller på en forsknings- eller produktionsavdelning hos läkemedelsföretag. Arbetsuppgifterna består oftast i laborativt rutinarbete.

Som laboratoriebiträde på Nationellt Forensiskt Centrum, NFC, är man en viktig resurs i arbetet med att få ett effektivt undersökningsflöde.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

29 Lediga jobb

Laboratorieassistent till Umeås omnejd för kommande uppdrag!

Arbetsgivare / Ort: Poolia Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi söker nu Laboratorieassistenter för kommande uppdrag till våra kunder i Umeå. Dina arbetsuppgifter i huvudsak Som Laboratorieassistent kommer du främst att arbeta med sterilarbete. Du kommer att utföra rutinanalyser och arbeta med sterilteknik. Det rör sig om rutinarbete Vem är du? Vi söker dig som gärna har tidigare erfarenhet utav arbete som Laboratorieassistent, alternativt att du läst till biomedicinsk analytiker eller har motsvarande dokumenterad kompetens inom biomedicin/kemi/kemiteknik. För att passa för den här tjänsten ser vi att du som person är strukturerad, ansvarsfull, noggrann och flexibel. Arbetet innebär också täta kontakter med kollegor och övrig personal. Du bör därför ha lätt för att kommunicera och kunna använda svenska och engelska obehindrat såväl muntligt som skriftligt. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga, förmåga till självständigt arbete och personlig lämplighet för arbetsuppgifterna. Om verksamheten Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och livsvetenskapsföretag. Så, vare sig du är intresserad av mikrobiologi, kemi, regulatoriskt-, miljö- eller kvalitetsarbete, marknad och försäljning har vi en tjänst för dig. Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Arbetsgivare
Poolia Sverige AB
Hemsida: http://www.poolia.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Extrajobb som labbassistent till Skånemejerier!

Arbetsgivare / Ort: Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Laboratorieassistent

Om jobbet
Är du student och har ett intresse för biologi, kemi eller livsmedelstillverkning och vill arbeta i en labbmiljö? Sök tjänsten! Som labbassistent kommer du framförallt arbeta med mikrobiologiskt- samt till viss del kemiskt arbete. Tjänsten startar under sommaren. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av: - Bakteriologisk provtagning och odlingar - Mätning av PH-halt - Provtagning av fetthalter och protein - Sensoriska prover och analys av mejeriprodukter - Dokumentation - Kontakt med olika avdelningar på företaget Arbetstider är måndag-söndag 07:00-15:15 och 15:00-22:00. Tjänsten är belägen i Fosie i Malmö. I tjänsten finns goda utvecklingsmöjligheter för den som önskar växa inom branschen. Du kommer vara anställd som konsult hos Student Consulting och uthyrd till kund. Din profil * Du som studerar och har minst 1,5 år kvar av studierna * Du som har ett intresse för biologi, kemi eller livsmedelstillverkning * Du kan arbeta uppemot heltid under sommaren * Är noggrann, samarbetsvillig och ansvarstagande * Ett krav är att du tycker om mjölk och syrade produkter då du kommer att genomföra sensoriska bedömningar. Om företaget Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
Arbetsgivare
Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Hemsida: www.studentconsulting.com
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Labbassistent sökes för kommande uppdrag i Malmö!

Arbetsgivare / Ort: Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Laboratorieassistent

Om jobbet
Har du ett intresse för biologi, kemi eller livsmedelstillverkning och vill arbeta i en labbmiljö? Se hit! Vi söker nu kandidater till kommande uppdrag på heltid för en labbassistenttjänst. Tjänster är för en period av cirka 3 månader med möjlighet till förlängning. Som labbassistent kommer du framförallt arbeta med mikrobiologiskt- samt till viss del kemiskt arbete. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av: - Bakteriologisk provtagning och odlingar - Mätning av PH-halt - Provtagning av fetthalter och protein - Sensoriska prover och analys av mejeriprodukter - Dokumentation - Kontakt med olika avdelningar på företaget Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är både under dagtid 7.00-15.15 samt kvällstid 14.00-22.00 måndag-fredag. Du kommer vara anställd som konsult hos Student Consulting och uthyrd till kund i Malmö. Din profil * Du som är noggrann, samarbetsvillig och ansvarstagande * Krav att du tycker om mjölk och syrade produkter då du kommer att genomföra sensoriska bedömningar. * Du som vill ta möjligheten att få en fot in på ett av Sveriges största mejerieföretag Om företaget Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
Arbetsgivare
Studentconsulting Sweden AB (Publ)
Hemsida: www.studentconsulting.com
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Junior laboratorietekniker till Nynäs!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Laboratorieassistent

Om jobbet
Har du tidigare erfarenhet av laboratoriearbete och trivs med att arbeta hands-on? Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som ser på laborativt arbete med en stor nyfikenhet och som vill utveckla dina kunskaper inom kemi. Ansök redan idag - vi tillämpar löpande urval. OM TJÄNSTEN Academic Work söker en laboratorietekniker till Nynas med start i oktober. Uppdraget löper initialt januari ut, med goda möjligheter till förlängning. Nynas har funnits i Sverige sedan 1930-talet och är en stor aktör inom oljeindustrin. Deras fokusområde är att raffinera råolja till specialprodukter som har en mängd olika användningsområden, exempelvis transformatoroljor, smörjoljor och däckoljor samt bitumen vilket bland annat används som bindemedel vid asfaltläggning. Nynas Sverige har huvudkontoret beläget i Stockholm och de två raffinaderierna finns i Göteborg (där denna tjänst är placerad) samt i Nynäshamn. Som laboratorietekniker ingår du i en grupp om 5 personer. Du kommer i denna tjänst att ha ett nära samarbete med övrig laboratoriepersonal, driftansvariga, produktionstekniker, depån samt planeringen och får chansen att arbeta självständigt och utveckla dina kunskaper inom kemi. Tjänsten passar dig som tycker om att arbeta praktiskt & hands-on i labbet. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. ARBETSUPPGIFTER * Utföra labbanalyser enligt specifikationer och standarder * Skriva certifikat, uppdatera säkerhetsblad samt rapportera resultat * Kalibrera labbutrustning * Beräkna recept * Löpande lagerkontroll VI SÖKER DIG SOM * Har som minst en avslutad gymnasial utbildning inom kemi * Har någon form av erfarenhet inom labbarbete * Talar och skriver det svenska och engelska språket obehindrat Som person är du effektiv, strukturerad och trivs med att arbeta både i team och självständigt. Du har lätt för att snabbt sätta dig in nya arbetsuppgifter och tar dig an arbetsuppgifter med stort engagemang. För att trivas i rollen krävs även att du är bekväm med att stundvis arbeta under hög belastning och tidspress. Din personlighet utmärks av att du har en mycket god samarbetsförmåga samt stor drivkraft att lära dig nya arbetsområden. Du är analytisk och noggrann, kan ta initiativ och har förmåga att lösa flera uppgifter samtidigt. Du är ansvarstagande samt miljö-, kvalitets- och säkerhetsmedveten. Övrig information * Start: 1/10 * Omfattning: Heltid, initialt januari ut, med goda möjligheter till förlängning * Placering: Oljevägen 55, 418 78 Göteborg. * Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nynas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. INFORMATION OM FÖRETAGET Läs mer på Nynas hemsida!
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 27 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Student till laboratoriemiljö!

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 september (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Laboratorieassistent

Om jobbet
Tycker du att det skulle vara intressant att jobba på labb och vill skaffa dig relevant arbetslivserfarenhet vid sidan av dina studier? Här har du chansen att få ett meriterande extrajobb i laboratoriemiljö på SGS, i lokaler nära universitetet. Du får värdefull erfarenhet och knyter goda kontakter för framtiden. Tjänsten är tänkt att starta omgående, så sök redan idag! OM TJÄNSTEN SYNLAB ingår sedan årsskiftet i SGS-koncernen och har därför nu bytt namn till SGS Analytics Sweden AB. Academic Work söker en laboratorieassistent till SGS. De arbetar med miljö- och livsmedelsanalyser och har verksamhet dygnet runt. I det här extrajobbet är passen primärt förlagda på dagtid. Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SGS. Uppdraget kommer att vara på deltid tillsvidare under din studietid. Du erbjuds Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER Som labbassistent kommer du till exempel att: * Ta emot prover från kunder * Ankomstregistrera inkomna prover * Förbereda prover för analys. På avdelningen arbetar de i högt tempo för att snabbt kunna leverera proverna till de andra avdelningar för analys. Du behöver därför trivas med att arbeta i ett högt tempo och att arbeta serviceinriktat. Du förväntas kunna arbeta två pass i veckan. Förutom planerade pass kan det vid sjukdom eller oförutsedda händelser även tillkomma oplanerade pass. Arbetstiderna kommer att variera men du kommer att jobba dagtid där arbetspassen främst är hel- eller halvdagspass förlagda mellan 10-18.30. Tjänsten passar dig som studerar idag och som ser din framtid inom laboratorieverksamhet av något slag. VI SÖKER DIG SOM * Studerar på en relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis biologi och har minst två år kvar av dina studier * Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift då det krävs för arbetet. * Har möjlighet att arbeta två pass/vecka under terminerna * Har möjlighet att arbeta under vinter- och sommarlov Vi ser gärna att du har laboratorievana från högskola/universitet eller från tidigare arbete. Som person är du: * Noggrann * Självgående * Ansvarstagande Övrig information * Start: Omgående * Omfattning: Deltid där du ska vara tillgänglig två pass per vecka * Placering: Nära Campus Valla i Linköping * Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SGS önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET SGS är världens ledande inspektion, verifiering, testning och certifieringsföretag. SGS Analytics Sweden är inriktade på miljö- och livsmedelsanalyser samt är en del av SGS Group. De finns över hela världen med fler än 2600 kontor och laboratorier.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 28 september (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.