På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Steriltekniker
Spela filmen

Steriltekniker

Behovet av utbildade steriltekniker ökar i takt med att hälso- och sjukvården blir allt mer specialiserad och kräver nya kompetenser. Som steriltekniker ser du till att sjukvården har de rätta förutsättningarna så att inte vårdrelaterade infektioner uppstår. Sterilteknikers kompetens krävs för att sjukhus och läkarmottagningar ska kunna utföra operationer och kirurgiska ingrepp.

Du arbetar med instrumentvård, funktionskontroller och paketering av instrument, samt startar och övervakar desinfektions- och steriliseringsprocesser. Operationsavdelningar på sjukhus använder i allt större utsträckning avancerade robotar och därför krävs det nya, utökade kompetenser hos flera yrkeskategorier inom vården, däribland hos steriltekniker.

Förutom det rent tekniska arbetet som att hantera komplexa instrument, ansvarar steriltekniker också för att verksamheten bedrivs i enlighet med uppställda mål och de regelverk som finns.

Utbildning

Utbildning till steriltekniker omfattar 300 yhp, vilket motsvarar cirka 1,5 års heltidsstudier på Yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet. Det är meriterande om du är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet från operationssjukvård. 

Arbetsplats

Arbetsplatsen för en steriltekniker kan vara en steril- och operationsenhet eller en tandvårdsklinik.

Visste du att...?

... störst koncentration av svettkörtlar på människokroppen finns på våra fötter, i snitt cirka 250 000 svettkörtlar.

Visa mer
Visa mindre

7 Lediga jobb

Instrumenttekniker/steriltekniker

Arbetsgivare / Ort: REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Steriltekniker/Undersköterska
 • sterilcentral

Om jobbet
Steriltekniska enheten, Operations- och intensivvårdskliniken, Värnamo sjukhus Vill du bli en del av ett glatt och härligt gäng på Steriltekniska enheten i Värnamo? Läs då vidare här... Vi söker Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning som vill arbeta som instrumenttekniker på Operations- och intensivvårdsklinikens Steriltekniska enhet. Vi värderar högt att du har erfarenhet av arbete på sterilcentral samt erfarenhet av vårdarbete. Du bör ha medicintekniskt intresse samt hög hygienisk medvetenhet. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet till tjänsten. Vi erbjuder dig Vi erbjuder dig ett arbete där inflytande, delaktighet och arbetsglädje är nyckelord. Tjänsten är tillsvidare på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Alla vi som arbetar inom Region Jönköpings län har tillgång till ett stort antal förmåner. Läs gärna mer om förmånerna här:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/ Det här får du arbeta med Som medarbetare hos oss kommer du att arbeta med instrumenthantering så som desinfektion, disk, renhets- och funktionskontroll, instrumentvård, iordningställande av instrument och instrumentgaller, sterilisering, godkännande av de processer som ingår i verksamheten samt utlämning av gods till sjukhusets olika enheter och externa kunder. På steriltekniska enheten jobbar vi med ständig utveckling och du kommer delta i arbetet med kvalitetsutveckling. För att du ska trivas hos oss Som person är ser vi att du arbetar bra tillsammans med andra, är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är lugn och tillmötesgående, har vilja och förmåga att hjälpa andra. Vi lägger stor vikt vid att du är kvalitetsmedveten och noggrann vilket är viktigt i arbetet som instrumenttekniker. Så här gör du om du är intresserad För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Annika Svensson, 010-244 60 78. Sista ansökningsdag är den 30 september. Varmt välkommen med din ansökan! Bli en av oss! Ett av Sveriges bästa sjukhus finns i Region Jönköpings län! Värnamo sjukhus hamnade på andra plats i Dagens Medicins sjukhusrankning 2019. #sverigesbästasjukhus Operations- och intensivvårdskliniken har en ny sterilteknisk enhet sedan maj 2017. Vi har stora och ljusa lokaler och en helt ny maskinpark med avancerade IT-system. Vi arbetar i en innovativ och dynamisk verksamhet där vi erbjuder ett intressant arbete med goda chanser till personlig och professionell utveckling! Operationsenheten, med vilken vi har ett mycket nära samarbete, är även den helt nybyggd. Den har i dagsläget sju hypermoderna salar.
Arbetsgivare
REGION JÖNKÖPINGS LÄN
Ansökan
Ansök senast 30 september (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Operations.undersköterska - Opteam Uppsala

Arbetsgivare / Ort: Operationskonsulterna Stockholm AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 oktober (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-31
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Steriltekniker/Undersköterska
 • sterilcentral

Om jobbet
Operationskonsulterna är specialister på operationssjukvård, förlossningssjukvård, intensivvård och övriga specialistsjuksköterskeområden som tex ambulans, röntgen, distriktssjukvård, ögonsjukvård, akutmottagning mm. Företaget finns i hela Sverige och arbetet leds från vårt huvudkontor i Gamla Stan i Stockholm. Bolaget drivs av kliniskt verksamma specialistsjuksköterskor samt undersköterskor som är väl medvetna om vad som krävs av varje medarbetare för att kunna göra ett professionellt arbete. För dig som anställd är det en trygghet med en arbetsgivare som har stor erfarenhet av arbete inom specialistsjukvården med komplett försäkringsskydd. Att arbeta som op.undersköterska hos oss: Som undersköterska i operationsteam Uppsala arbetar du i team med anestesisjuksköterska, op.sjuksköterska, operatörer och narkosläkare. Samtliga medarbetare förutom operatör kommer från Operationskonsulterna. Detta är ett projekt för att komma tillrätta med operationsköerna efter pandemin och pågår i 6veckor med start 4/10. Vid behov kan förlängning ske med upp till 6 mån ytterligare. Detta är ett unikt tillfälle att arbeta i ett sammansvetsat team. Arbete dagtid månd-torsd. Ingrepp är kirurgi och ortopedi främst. ETT ABSOLUT KRAV ATT DU TIDIGARE ARBETAT PÅ OPERATION SOM UNDERSKÖTERSKA MINST 5 år. Utbildning:  KRAV - Undersköterskeutbildning 2- 3 år gymnasium   Kompetenser: KRAV - 5 års erfarenhet av att arbeta på operation Språk: KRAV - Svenska Arbetslivserfarenhet: KRAV Op.undersköterska 5 års erfarenhet eller mer     Om dig: Arbetet som op.undersköterska är avancerat och vi vill därför att du har minst 5 års erfarenhet inom din specialité på just operation. Vi anser att det krävs för att man ska vara tillräckligt trygg i sin yrkesroll och det stämmer väl överens med företagets roll som specialister i branschen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från flera olika operationssavdelningar. Du ska gärna vara intresserad av kompetensutveckling och ett steg framåt i karriären. Vi premierar deltagande i kurser och utbildningar. Vi som arbetar hos Operationskonsulterna har i genomsnitt ca 19 års specialisterfarenhet och vi ställer högst kompetenskrav i bemanningsbranschen. Det innebär att du som Operationskonsult ofta hör till de på arbetsplatsen med längst erfarenhet och som sådan förväntar vi oss att du tycker det är självklart att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till nyare kollegor. Att handleda studenter och nya kollegor hör till arbetsuppgifterna. Lön, ersättning och förmåner: Vi ordnar med resa&boende i förekommande fall. Allmänpension, Tjänstepension, övertidsersättning och OB. Friskvårdsbidrag. Trevliga företagsevent/sammankomster 6 ggr/år för bättre sammanhållning, stöd och gemenskap. Om anställningsvillkoren Timanställning  Hos Operationskonsulterna är du som anställd i trygga händer och alla medarbetare är fullt försäkrade via vårt trygghetspaket och samarbete med Folksam och AFA.
Arbetsgivare
Operationskonsulterna Stockholm AB
Hemsida: http://www.operationskonsulterna.se
Ansökan
Ansök senast 1 oktober (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Undersköterska

Arbetsgivare / Ort: Clinux AB / STOCKHOLM-ARLANDA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 oktober (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Meriterande
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Clinux driver en verksamhet för provtagning på Arlanda Flygplats i Stockholm.

Behov för fyra undersköterskor för arbetsuppdrag:

 1. Emottagande av kunder.
 2. Kotroll av friskhet.
 3. Kontroll av ID vi både registrering och provtagning
 4. Registrering.
 5. Utförande provtagning utifrån instruktioner för både PCR och Antigen-tester.
 6. Kontroll av testresultat.
 7. Documentation av både besöket och testresultat.
 8. Kontroll med ansvarig läkare och ivägskickande av reseintyg.
 9. Handledning av arbetsgruppen både undersköterskor och receptionister.
 10. Vid behov delegering av arbetsuppgifter.
 11. Ansvar för arbetsstation under eget arbetspasset.
 12. Planering av arbetsschema i samråd med ledningen och samarbete med andra vårdpersonal och andra personal kategorier.
 13. Att få efter alla behov på arbetsplatsen av ansvarig läkare delegerade arbetsuppgifter.

Clinux söker fyra undersköterskor som kan arbeta enligt schema med två olika arbetspass. I vissa fall bara dagtid.

Arbetsgivare
Clinux AB
Pelargången 1
19045 STOCKHOLM-ARLANDA
Ansökan
Ansök senast 3 oktober (8 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Steriltekniker/undersköterska Sterilcentralen

Arbetsgivare / Ort: REGION KALMAR LÄN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 3 oktober (8 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi erbjuder Vi erbjuder dig ett jobb där du gör skillnad. Som undersköterska/steriltekniker är man en avgörande länk i arbetet för att förhindra smittspridning och förebygga vårdrelaterade infektioner. Din roll är en förutsättning för att uppnå en god hygienisk standard och ökad patientsäkerhet i enlighet med våra mål. Vi är en serviceenhet med uppdrag att sterilisera instrument och medicintekniska produkter till sjukhus, primärvård och tandvård. I dagsläget är vi åtta stycken anställda och du välkomnas till en sammansvetsad arbetsgrupp med trevlig arbetsmiljö och familjär atmosfär. Du kommer att hantera och kvalitetssäkra instrument genom hela flödeskedjan. Rengöring, desinfektion, kontroll och underhåll av instrument samt sterilisering och lagerhållning är en del av det dagliga arbetet. Som medarbetare hos oss ansvarar man också för att verksamheten bedrivs i enlighet med uppställda mål och att den utvecklas i takt med vetenskap, regelverk och omgivningens krav. Vi söker Till denna tjänst söker vi dig som är utbildad steriltekniker alternativt utbildad undersköterska. Är du steriltekniker och/eller har tidigare yrkeserfarenhet från sterilteknisk verksamhet ser vi detta som meriterande. Vi söker dig som är noggrann i ditt arbete och har en känsla för service med kund- och patientsäkerhet i fokus. Som person är du säker och trygg i din profession och positiv i ditt förhållningssätt gentemot dina kollegor såväl som övriga samarbetspartners. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  Vår arbetsplats Steriltekniska enheten är en del av Anestesi- och intensivvårdskliniken. Vi servar sjukhusets operationsavdelning, vårdavdelningar och mottagningar samt hälsocentralerna i norra länet och ett flertal externa kunder. Vi har högt ställda kvalitetskrav och följer de normer och standarder som finns för vår verksamhet.  Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag. Mångfald på arbetsplatsen: Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Arbetsgivare
REGION KALMAR LÄN
Ansökan
Ansök senast 3 oktober (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Steriltekniker/Undersköterskor till Sterilteknik Danderyds Sjukhus

Arbetsgivare / Ort: Danderyds Sjukhus AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 7 oktober (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Steriltekniker/Undersköterska
 • sterilcentral

Om jobbet
Vill du arbeta i en utvecklande arbetsgrupp på en av Sveriges bäst belägna Steriltekniska enheter? Då kan du vara den vi söker. Vi är en kvalitetscertifierad verksamhet och har sen två år tillbaka flyttat in i Danderyds sjukhus nya akutvårdsbyggnad, placerade högst upp på plan 7 med magnifik utsikt över Edsviken och dess omgivningar. Vi driver vår verksamhet på en drygt 1700m2 stor yta, med all den senaste tekniken.    Arbetsuppgifter  På Sterilteknik arbetar vi med hela instrumentkedjan, såsom diskning, packning och sterilisering. Vi arbetar i team som roterar i alla verksamhetens delar. Våra kunder är i huvudsak de opererande verksamheterna på sjukhuset, men vi har också kunder inom privat och primärvården.   Kvalifikationer   Utbildad undersköterska/steriltekniker. Du har minst ett års erfarenhet av arbete som det. Det är mycket meriterade om du har erfarenhet från att arbeta i en sterilteknisk eller liknande verksamhet.   Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.   Personliga egenskaper  Du är en initiativtagande person med god förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du har också förmåga att hantera ett omväxlande arbetstempo.   Du är lugn och stabil samt ser vikten av bra samarbete med kollegor, övriga professioner och verksamheter.   Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   Anställningsform  Tillsvidareanställning. Övrig information  Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan.   Om Danderyds sjukhus Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. https://www.ds.se/ Om verksamheten Verksamhetsområdet Anestesi och Intensivvård präglas av hög kvalitet och en stabil medarbetargrupp i alla professioner. Förutom anestesin, som består av fyra operationsavdelningar inom kirurgi/urologi, ortopedi, gynekologi/obstetrik, dagkirurgi och verksamhet externt, så har verksamhetsområdet postoperativa avdelningar, Intensivvårdsavdelning (IVA), Smärtmottagning, Nationellt Respiratoriskt Centrum (NRC) och Sterilteknik. Vi är ett stort verksamhetsområde med sammanlagt cirka 400 medarbetare. Årligen utförs ca 20 000 operationer på ca 22 operationssalar. I vårt uppdrag ingår även utbildning, klinisk forskning och utveckling.   Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion. http://www.sll.se/
Arbetsgivare
Danderyds Sjukhus AB
Ansökan
Ansök senast 7 oktober (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.