På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Idrottslärare

Idrottslärare

Att vara idrottslärare är ett yrke som många upplever som engagerande, stimulerande och omväxlande, men också fysiskt och psykiskt krävande.

Med utbildning till idrottslärare kan du också arbeta som instruktör och tränare inom idrottsrörelsen eller i kommunal idrottsverksamhet och friskvård. I ämnet idrott undervisas eleverna i att utvecklas inom både lagidrotter och individuella idrotter, samt genom andra motoriska och fysiska aktiviteter. I de tidigaste årskurserna är övningarna mer i form av lek, i senare årskurser kommer mer av teknik- och taktikträning in.

Syftet med idrott i skolan är också att väcka intresse för fysisk träning och stimulera eleverna att fortsätta med regelbunden träning efter skoltiden. Idrottsläraren undervisar om hur viktig fysisk träning är för hälsan och hur eleverna kan förebygga framtida arbetsskador. 

Utbildning

För att arbeta som idrottslärare utbildar du dig på lärarprogrammet inom universitet och högskolor. I första hand utbildas ämneslärare i idrott och hälsa inom Ämneslärarprogrammet. Du kan även studera kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) där du väljer ämneslärare inom idrott och hälsa. För att ha goda chanser att antas till KPU bör du ha behörighet i fler än ett undervisningsämne.

Det går även att studera grundlärarprogrammet och välja idrott och hälsa som profil, med möjlighet att bygga på med ytterligare studier i idrott och hälsa för utökad behörighet i åk 7-9 på grundskolan eller i gymnasieskolan.

Med 90 högskolepoäng i Idrott och hälsa i en lärarexamen eller som utökad behörighet, är man via lärarlegitimationen behörig att undervisa i ämnet från årskurs 1 i grundskolan till och med gymnasiet.

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Arbetsplats

Idrottslärare undervisar i ämnet idrott och hälsa i grundskolan och gymnasieskolan. Idrottslärare kan också undervisa vid idrottsgymnasier inom en speciell idrottsgren, i särskola, i folkhögskola och på lärarutbildningarna vid universitet och högskolor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

8 Lediga jobb

Idrottslärare

Arbetsgivare / Ort: Europaskolan Malmköping AB / Malmköping
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 maj (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
  • Lärarlegitimation

Om jobbet

Europaskolan Malmköping är en fristående grundskola med årskurserna 4-9 (två eller tre paralleller). Skolan är belägen i Malmköping i Flens kommun. Det finns goda allmänna kommunikationer till och från Malmköping. Vi ingår i en stiftelseägd koncern som även har en grundskola och ett gymnasium i Strängnäs. Några vinstuttag görs inte från skolorna. Skolan består av drygt 300 elever och den totala personalgruppen av ca 40 medarbetare.

Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare att undervisa i idrott och hälsa i grundskolans åk 4-9.

Du har stort elevfokus och är duktig på att bygga relationer med andra människor i allmänhet och med barn/ungdomar i synnerhet. För oss är det viktigt att du har en djup förståelse för elevers olikheter i såväl sitt lärande som i sitt beteende. Utifrån denna förståelse bemöter du elever med tydlighet, värme och höga positiva förväntningar. Kunskaper om NPF är ett krav. Du är strukturerad samtidigt som du är flexibel.

I tjänsten ingår att undervisa ungefär hälften av skolans klasser i idrott och hälsa. Du jobbar tillsammans med ytterligare en idrottslärare som redan finns anställd på skolan. Det kan även vara aktuellt att vara mentor för elever, främst i i åk 7-9.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, under förutsättning att du har en lärarlegitimation, men vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi är även intresserade av att ta emot ansökningar från dig som inte är legitimerad lärare, men med erfarenhet av att jobba som lärare eller med ett genuint intresse att prova på läraryrket. Det är naturligtvis självklart att du i så fall oavsett bakgrund har breda och djupa kunskaper inom ämnet idrott och hälsa. Saknar du lärarlegitimation är tjänsten tidsbegränsad.

Anställningsformen är ferietjänst med 194 arbetsdagar/läsår vid heltid.

Tillträdesdatum för tjänsten: 9 augusti 2021.

Vi förbehåller oss rätten att anställa löpande under perioden innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan.

Vi undanber oss att bli kontaktade av kommersiella annons- eller arbetsförmedlartjänster.

Arbetsgivare
Europaskolan Malmköping AB
Sundbyvägen 2
64261 Malmköping
Hemsida: http://www.europaskolan.se/malmkoping
Ansökan
Ansök senast 16 maj (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vill du jobba extra som simlärare eller simtränare?

Arbetsgivare / Ort: Mölndals Allmänna Simsällskap / Mölndal
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 maj (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet


OM DIG

Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad och som gillar att lära ut. Självklart behöver du även trivas i och omkring vatten. Tidigare erfarenhet av att jobba med simning, simskola och/eller undervisning är meriterande. Vi lägger dock stor vikt vid personliga egenskaper vid rekrytering.


OM FÖRENINGEN

Mölndals Allmänna Simsällskap (MASS) är en ideell och medlemsstyrd förening som bedriver simundervisning och simträning för barn, ungdomar och vuxna. Vi bedriver näst intill all vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal och följer Svenska Simförbundets riktlinjer.


OM TJÄNSTEN

Vi söker ledare som vill jobba extra inom våra olika verksamhetsområden. Vi bedriver verksamhet samtliga veckodagar och arbetstiden är förlagd till eftermiddagar, kvällar och helger. Vi söker dig som vill arbeta extra, i en omfattning av cirka tre-tio timmar/vecka.


Sim- och teknikskola

I denna verksamhet arbetar du med barn mellan 4-12 år och lär ut grunderna inom simning. Du arbetar i vattnet för att visa och korrigera barnen. Vi jobbar i team, med ett delat ansvar för grupperna.


Tränings- och tävlingssimning

I denna verksamhet arbetar du med barn, ungdomar och vuxna som antingen har simning som motionsform eller som valt att satsa på simning som idrott. Du kommer att jobba som assisterande tränare och vara behjälplig till gruppens huvudtränare.


ALLMÄN INFORMATION

• Du behöver ha fyllt 16 år för att söka.

• Vi anställer löpande för omgående arbetsstart.

• Tidigare arbetserfarenhet inom utbildning och/eller simning är meriterande, likaså genomförd utbildning via Svenska Simförbundet eller Svenska Livräddningssällskapet.

• Föreningen kräver att du som blir anställd genomgår två utbildningar, samt HLR. Utbildningarna bekostas av föreningen. Du behöver även visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Arbetsgivare
Mölndals Allmänna Simsällskap
Idrottsvägen 15
43162 Mölndal
Hemsida: www.mass.se
Ansökan
Ansök senast 21 maj (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Lärare i idrott och hälsa till Ytterbyskolan

Arbetsgivare / Ort: Kungälvs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 maj (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottspedagog

Om jobbet
I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv! Ytterbyskolan ligger i Ytterby, ca 3 km från Kungälvs centrum. Det finns mycket bra kommunikationsmöjligheter till Ytterby. Från Göteborg kan man åka expressbuss eller snabbtåg som tar ca 20 min. Skolan ligger ca 300 m från buss- och tågstationen. Ytterbyskolan är en 7–9 skola med ca 630 elever fördelade på fem arbetslag och 24 klasser. På skolan läggs stor vikt vid trygghetsarbete, ett gott bemötande och att kunna möta alla elever på bästa sätt. Det finns musikklasser samt språkutbyte med Tyskland och Frankrike. Ett annat kännetecken är ett aktivt utvecklingsarbete och att stor tonvikt läggs vid samarbete mellan kollegor. Just nu prioriterar vi särskilt att utveckla vårt kollegiala lärande. ARBETSUPPGIFTER Alla elevers lärande och allsidiga utveckling mot mål och kunskapskrav utgör kärnan i uppdraget. Tjänsten omfattar i huvudsak planering, genomförande och utvärdering av undervisning i idrott och hälsa. Tillsammans med kollegor i arbetslaget förväntas du ansvara för att alla elever genom stöd och med anpassningar får bästa möjliga förutsättningar. Särskilt ansvar har du för den klass där du har klassansvar och de elever du har mentorskap för. Vidare förväntas du ta aktiv del i utvecklingen av verksamheten i arbetslaget och skolan som helhet. KVALIFIKATIONER Du är samarbetsinriktad och ser olikheter som en tillgång. Du reflekterar över din pedagogiska praktik för att utvecklas vidare i din verksamhet. Du är lyhörd och flexibel och arbetar för att möta varje barn utifrån dess förutsättningar. Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och nyfiken på arbete med digitala verktyg i undervisningen. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se. Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju. Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak. Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden. Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Kungälvs kommun har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
Kungälvs kommun
Ansökan
Ansök senast 23 maj (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker instruktör till skolsimsundervisning!

Arbetsgivare / Ort: Mölndals Allmänna Simsällskap / Mölndal
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 maj (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker dig som älskar att lära ut, vill jobba med barn och som trivs i vattnet. I den här tjänsten arbetar du mestadels praktiskt i simhallen och bör därför känna dig bekväm i den miljön.


Beskrivning av tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning på 60 %, med tillträde i mitten av augusti. Anställningen kommer att löpa till mitten av juni 2022. Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag-fredag. Tjänsten omfattar både operativ verksamhet (ca 70 %) och administrativa uppgifter (ca 30 %).

Som pedagog i skolsimsverksamheten kommer du att möta elever i årskurs 3-9 från Mölndal- och Härryda kommun. Undervisningen är varierad och omfattar både vattenvana, simtest och renodlad undervisning.

Tidigare erfarenhet av undervisning i någon form är meriterande. Likaså tidigare erfarenhet av att arbeta med simning och siminlärning. Vi kommer att bistå med utbildning.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som:

  • Tycker om utmaningar och har ett positivt förhållningssätt.
  • Tycker om att leda och utveckla individer på alla nivåer.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självständig och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper.


Om föreningen

Mölndals Allmänna Simsällskap (MASS) är en ideell och medlemsstyrd förening som utöver skolsimsundervisning bedriver simundervisning och simträning för barn, ungdomar och vuxna. Vi bedriver vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. Läs gärna mer om föreningen på vår hemsida www.mass.se.


Intervjuer kommer att ske löpande och ansökan kan komma att stänga tidigare om vi hittar rätt person.Arbetsgivare
Mölndals Allmänna Simsällskap
Idrottsvägen 15
43162 Mölndal
Hemsida: www.mass.se
Ansökan
Ansök senast 23 maj (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Lärare i idrott och hälsa till Rävlandaskolan

Arbetsgivare / Ort: Härryda kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 maj (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats med 3000 anställda i en bredd av viktiga verksamheter. Våra ledord mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar oss när vi varje dag levererar tjänster med god service och kvalitet. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Vi söker dig som med engagemang och delaktighet vill vara med att hitta lösningar som också håller för kommande generationer. Härryda kommun - här vågar vi!   Rävlandaskolan är en F-9 skola som ligger mitt i Rävlanda med naturen runt knuten. I årskurs 6-9 går nästa läsår ca 250 elever. Ny skolbyggnad invigdes 2012 och i januari 2013 stod ett kombinerat skol- och kommunbibliotek på skolans område färdigt. Till Rävlandaskolan har du goda buss- och tågförbindelser från både Göteborg och Borås. Alla som arbetar inom utbildning i Härryda kommun ska bidra till att barn och unga utvecklar omtanke om sig själv, andra och sin omvärld. Rötter och Vingar är Härryda kommuns helhetsidé för att ge våra unga en hållbar framtid. Rötterna står för demokratiska värden, kompetens, trygghet och självkänsla. Vingarna står för nyfikenhet, kreativitet och mod att lära sig. Mer information På Rävlandaskolans senaredel är vi ca 40 medarbetare som arbetar tillsammans i arbetslag för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas så långt det är möjligt mot läroplanens mål. Personal är fördelade på 5 arbetslag. Skolan präglas av ett positivt och gott arbetsklimat med mycket engagerade medarbetare. För att lyckas arbetar vi på Rävlandaskolan för goda möten, delaktighet och trygghet för såväl elever som personal och vårdnadshavare. Sedan ht 2020 arbetar vi utifrån skolmodellen PALS. Hemsida: https://www.harryda.se/ravlandaskolan Stor vikt kommer läggas vid utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en lärare i idrott och hälsa, 80%. Eventuellt finns möjlighet att utöka till 100%. Du kommer att vara en del i ett våra arbetslag och vara mentor. Både med din ämneskollega och i arbetslaget arbetar du tätt tillsammans och nära eleverna. Vi söker dig som är trygg i ditt uppdrag och självklart sätter du elevens behov och förutsättningar i centrum. Du är engagerad och flexibel med god samarbetsförmåga och har ett positivt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa goda möten och att samspela med elever, vårdnadshavare och kollegor. KVALIFIKATIONER • Du som söker Har lärarlegitimation med ämnesbehörighet i hem- och konsumentkunskap. Det är även möjligt att komma ifråga för tjänsten om du inväntar din legitimation. • Ser det som en styrka att arbeta i arbetslag. • Har förmåga att skapa goda relationer och har ett tydligt och professionellt bemötande i dialog med elever och vårdnadshavare. • Tycker att vårdnadshavare är en viktig resurs i ditt arbete. • Är bra på att kommunicera, både i tal och i skrift. • Vill utveckla din undervisning och arbeta systematiskt med att planera, genomföra och bedöma elevernas kunskaper. • Vill delta aktivt i vårt PALS-arbete. • Anpassar undervisningen på gruppnivå för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar. Stor vikt kommer läggas vid utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas. ÖVRIGT Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten viavårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Härryda kommun
Hemsida: http://harryda.se
Ansökan
Ansök senast 23 maj (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.