På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Idrottslärare

Idrottslärare

Att vara idrottslärare är ett yrke som många upplever som engagerande, stimulerande och omväxlande, men också fysiskt och psykiskt krävande.

Med utbildning till idrottslärare kan du också arbeta som instruktör och tränare inom idrottsrörelsen eller i kommunal idrottsverksamhet och friskvård. I ämnet idrott undervisas eleverna i att utvecklas inom både lagidrotter och individuella idrotter, samt genom andra motoriska och fysiska aktiviteter. I de tidigaste årskurserna är övningarna mer i form av lek, i senare årskurser kommer mer av teknik- och taktikträning in.

Syftet med idrott i skolan är också att väcka intresse för fysisk träning och stimulera eleverna att fortsätta med regelbunden träning efter skoltiden. Idrottsläraren undervisar om hur viktig fysisk träning är för hälsan och hur eleverna kan förebygga framtida arbetsskador. 

Utbildning

För att arbeta som idrottslärare utbildar du dig på lärarprogrammet inom universitet och högskolor. I första hand utbildas ämneslärare i idrott och hälsa inom Ämneslärarprogrammet. Du kan även studera kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) där du väljer ämneslärare inom idrott och hälsa. För att ha goda chanser att antas till KPU bör du ha behörighet i fler än ett undervisningsämne.

Det går även att studera grundlärarprogrammet och välja idrott och hälsa som profil, med möjlighet att bygga på med ytterligare studier i idrott och hälsa för utökad behörighet i åk 7-9 på grundskolan eller i gymnasieskolan.

Med 90 högskolepoäng i Idrott och hälsa i en lärarexamen eller som utökad behörighet, är man via lärarlegitimationen behörig att undervisa i ämnet från årskurs 1 i grundskolan till och med gymnasiet.

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Arbetsplats

Idrottslärare undervisar i ämnet idrott och hälsa i grundskolan och gymnasieskolan. Idrottslärare kan också undervisa vid idrottsgymnasier inom en speciell idrottsgren, i särskola, i folkhögskola och på lärarutbildningarna vid universitet och högskolor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Idrottslärare till Piltorpsskolan

Arbetsgivare / Ort: Västerås kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 10 augusti (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottspedagog

Om jobbet
ARBETSUPPGIFTER Du kommer att undervisa elever i åk 1-6 i idrott och hälsa. Arbetet innebär att skapa positiva upplevelser av rörelse och friluftsliv hos eleverna genom att leda och motivera. Vi vill att du skapar förståelse för vikten av fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil. Du kommer också att hålla i rastaktivitet en dag i veckan, vilket innebär att du på lunchrasten lockar elever till rörelse i grupp. Som idrottslärare hos oss ansvarar du också för Fredagsfysen, vilket är ett pulshöjande pass för att alla som vill komma igång före skolan. Du ingår även i vårt samarbete med RF-SISU kring rörelsesatsning i skolan och ett antal idrottsföreningar. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i idrott och hälsa. Som person är du trygg och stabil då du är en viktig förebild för våra elever. Du gillar att komma med nya idéer och arbetar självständigt utifrån vår vision och mål. I rollen är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och det är naturligt för dig att hantera dator och teknik i ditt dagliga arbete. Du arbetar med att skapa tillgängliga miljöer och har en förståelse för att alla människor har olika förutsättningar och tar till sig kunskap på olika sätt. I den här rekryteringen kommer vi att be dig om ett utdrag ur belastningsregistret. Varmt välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället. Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här: https://www.vasteras.se/jobbochkarriär Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.
Arbetsgivare
Västerås kommun
Ansökan
Ansök senast 10 augusti (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vikariat för Lärare i idrott och hälsa för läsåret 21/22

Arbetsgivare / Ort: Kristna Skolfören i Malmö / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 20 augusti (19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Idrottspedagog

Färdigheter
Meriterande
  • Lärarexamen

Om jobbet

Mariaskolan är en av de äldsta friskolorna i Sverige med en kristen värdegrund, och har funnits i Malmö i över 30 år. Vi har idag över 300 barn i vår grundskola (F-9) och våra två förskolor. Den kristna Skolföreningen i Malmö är en ideell föräldraförening och skolan ligger i Stadionområdet.

Mariaskolan återspeglar Malmös mångfald av barn och elever. Vi har som målsättning att forma trygga och nyfikna elever med mycket goda studieresultat.


Mariaskolans kristna värdegrund genomsyrar både förskolans, fritidshemmets och skolans verksamhet genom samtal, aktiviteter och projekt. All verksamhet på Mariaskolan och Mariaskolans förskolor bedrivs i små barngrupper och mindre klasser.


Vi önskar att skapa en god arbetsmiljö för både elever och anställda, samtidigt som vi strävar efter att hålla en hög pedagogisk nivå.

Idag arbetar ca 70 duktiga och engagerade medarbetare i Mariaskolan, och vi ser framemot att möta dig! Mariaskolan söker dig som har en kristen grundsyn och vill vara med och forma våra elever till trygga, nyfikna och demokratiska individer. Vi förutsätter att du är legitimerad lärare i idrott och hälsa, är lärarstudent eller har liknande utbildning inom området.


Vi söker dig som är varm och strukturerad som person, en lärare som elever och vårdnadshavare lätt får tillit till. Samtidigt behöver vi en lärare som inte är rädd för att vara en tydlig vuxen och kan hjälpa eleverna att fungera i ett gott samspel både i idrottsalen och på fotbollsplanen.


Det är av största vikt att du är en flexibel person som kan lägga upp idrottslektioner av hög kvalitet både inom- och utomhus.


Vi vill gärna att du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker både utifrån lokalerna och utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en genomgående positiv elevsyn.


Vi är en liten skola som värdesätter gott samarbete, och därför är det viktigt att du kan skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper och önskar att all vår personal är med och bidrar till en god arbetsmiljö, för både stora och små.


Vi är måna om att ständigt utveckla vår verksamhet och skolutveckling och kollegialt lärande ingår som naturlig del enligt Lgr11 och skollagen. Som vikarie i idrott och hälsa håller du i hela utformningen av undervisningen för alla klasser i F-9. Vi söker en lärare som planerar, genomför och utvärderar undervisningen utifrån läroplanen och gällande styrdokument.

Vi söker en tydlig och engagerad lärare som kan anpassa och lägga upp sin undervisning så den passar såväl gruppens som elevens individuella förutsättningar.


Vi söker dig som är behörig lärare i idrott och hälsa, lärarstudent eller har likvärdig utbildning. Du brinner för att hjälpa elever både kunskapsmässigt och i sin egen utveckling, och som person är du glad och positiv till nya utmaningar.I arbetsuppgifterna ingår huvudsakligen planering, undervisning och bedömning.

Vi använder idrottsanläggningar i närheten av skolan på vinterhalvåret och har idrott ute under sommarhalvåret. Tjänsten kräver att du har körkort och tillgång till egen bil.


Tjänsten är ett 1-årigt vikariat på 80-100% fr o m VT21 (januari) t o m HT21 (december).

Arbetsgivare
Kristna Skolfören i Malmö
Stensjögatan 2
21765 Malmö
Ansökan
Ansök senast 20 augusti (19 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Behovsanställd Idrottsledare

Arbetsgivare / Ort: DJURGÅRDENS IF SKOLIDROTTSFÖRENING / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 1 november (3 månader kvar)
Publicerad: 2021-05-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Idrottspedagog

Språk
Krav
  • Svenska
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Brinner du för motion och fysisk aktivitet?

Vi växer och söker nu behovsanställda till vår skolidrottsverksamhet!

Just nu letar vi efter dig som söker ett riktigt roligt och meriterande extrajobb med fokus på att öka mängden fysisk aktivitet bland barn och unga.

Djurgårdens IF Skolidrottsförening bedriver skolidrott på skolor i Stockholms län för att göra fysisk aktivitet till en del av skoldagen och sprida rörelseglädje bland barn och ungdomar. Innebandy, pingis, dans, fotboll, hockey eller aerobics – målet är att skapa möjligheter till inkluderande och rolig fysisk aktivitet så att fler ska få chans att röra på sig under hela skoldagen.


Vill du arbeta med att öka mängden fysisk aktivitet och samtidigt skaffa dig massvis av ledarerfarenhet inom pedagogik och idrott i Sveriges framgångsrikaste idrottsförening, då är det här jobbet för dig!


Om rollen

Leda pass med olika typer av fysisk aktivitet som du själv eller andra leder

Agera som Djurgårdsambassadör för föreningen i skolans närområde


Om dig

Du brinner för idrott, motion och träning och har någon typ av idrottserfarenhet, vilken form som helst

Du tar initiativ och driver saker framåt, löser problem när de uppstår och tar ansvar

Du är en relationsskapare, du kan samla och leda diverse grupper mot ett mål – framför allt barn och ungdomar, men även vuxna

Du är därtill noggrann, har struktur och ordning


Låter det som dig? Vi hoppas det! Skicka gärna ditt CV till [email protected]


Vi tror på att olika perspektiv gör oss bättre. Vi ser därför gärna sökande från en bred idrottsbakgrund (utöver fotboll och ishockey), olika kön och härkomst. Tillhör du en underrepresenterad grupp ser vi gärna att du passar på att söka!

#jobbjustnu

Arbetsgivare
DJURGÅRDENS IF SKOLIDROTTSFÖRENING
Tegeluddsvägen 9 C
11541 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 1 november (3 månader kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.