Självförsvarsinstruktör

Självförsvarsinstruktör

Självförsvarsinstruktörerna lär ut hur man försvarar sig mot fysiska angrepp och även hur man kan försöka undvika att bli angripen. Utbildningar kan ges som endagskurser eller som en serie kortare träffar, men kan också finnas i form av kontinuerlig utbildning / träning under en längre period.

Utbildning

Självförsvarsinstruktör måste ha kunskaper i självförsvar och vilket man kan skaffa sig på olika sätt, t ex genom arbetet eller genom egen träning. Förutom att ha kunskaper måste instruktören även vara duktig på att lära ut och ha pedagogisk förmåga. 

Instruktörerna kan vara utbildade och licensierade av Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Det är fördelaktigt om en självförsvarsinstruktör har utbildning och/eller erfarenhet att bemöta brottsoffer. Det är meriterande om man har en tidigare bakgrund som t ex samtalsstödjare inom Brottsofferjouren.

Träningsmässigt måste självförsvarsinstruktörer ha omfattande kunskaper inom nödvärnsvåld, laga befogenhet och tredjepartsskydd. Instruktörerna kan vara utbildade inom olika kampformer.

Arbetsplats

De flesta självförsvarsinstruktörer är egenföretagare / entreprenörer som äger någon form av en självförsvarsskola men kan också vara anställda som cirkelledare på ett studieförbund.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.