På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fitnessinstruktör
Spela filmen

Fitnessinstruktör

Fitnessinstruktör är en Personlig Tränare, men i första hand för grupper av individer som tränar eller motionera på gym eller ute i naturen. Fitnessinstruktörer ger även kost- och näringsråd till personerna som de tränar. 

För att kunna försörja dig på ett arbete som fitness instruktör behöver du vanligtvis ganska stor erfarenhet och mycket goda referenser. 

Utbildning

yrkeshögskolan kan du se utbud av yrkeshögskoleutbildningar och t ex Massageterapeut kan utgöra en bra grund för att senare kunna jobba som fitnessinstruktör.

Många fitnessinstruktörer har utbildningar och tidigare arbetslivserfarenhet inom t ex sjukvård, friskvård och idrott.

Man kan även gå kortare kurser hos privata utbildare. Tidigare professionella idrottsutövare kan också bli fitnessinstruktörer efter de har avslutat sin karriär som aktiva inom sin idrott.

På gymnasiet finns bra grund att hämta, bl a på Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Arbetsplats

Fitnessinstruktörer kan jobba på olika arbetsplatser, allt från gym till att hålla egna klasser i närmaste park. De kan också jobba på den internationella marknaden, men rekommendationen är att börja med några års arbete på hemmaplan för att skaffa sig erfarenhet och referenser.

Visa mer
Visa mindre

302 Lediga jobb

OMNIA Hälsoklubb söker Personlig tränare för kvälls och helgarbete.

Arbetsgivare / Ort: Companycare Göteborg AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Personlig tränare/PT

Språk
Meriterande
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Älskar du att arbeta med människor? Drivs du av innovation och nytänkande? Då är vi på OMNIA intresserade av dig!

På OMNIA arbetar du med ett härligt gäng personliga tränare som alla drivs av ett gediget hälsotänk och en vilja att hjälpa människor lyckas i sin hälsosatsning.

OMNIA är en träningsanläggning med ett unikt koncept där personlig träning varvas med hög service i en minst sagt unik miljö.

OMNIAS helhetstänk där varje medlems hälsoplan skräddarsys helt utefter förutsättningar, mål och erfarenhet har gjort att OMNIA idag är en otroligt populär träningsanläggning som andas kvalité.

Vi söker dig, Personlig tränare med hög servicekänsla och närvaro.

Vi ser gärna att du är van att coacha människor, är energifylld och trivs med att ta initiativ. Tidigare säljarbete ses som meriterande.

OMNIAS anställda har konkurrenskraftig fast lön i de övre segmentet inom PT-Yrket.

Tjänsten kan tillsättas omgående eller efter närmare överenskommelse.

För mer info och/eller ansökan maila personligt brev samt CV till [email protected] eller ring Thomas på 0768674673

Arbetsgivare
Companycare Göteborg AB
Första långgatan 20
41328 Göteborg
Hemsida: www.omniagym.se
Ansökan
Ansök senast 4 augusti (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Inspirerande Coach till First Class Gym Gävle

Arbetsgivare / Ort: Visual Fitness Skandinavien AB / Gävle
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-06
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Nu söker vi en coach till vår anläggning i Gävle!

Har du erfarenhet som coach inom Crossfit? eller tränat Crossfit aktivt några år så har du stor chans att bli en del av vårt super härliga TEAM!

På First Class Gym får du:

 • Träna på stans största anläggning med härlig kollegor
 • Inspirera och motivera våra medlemmar
 • Vara en del av vårt fantastiska TEAM
 • Stora möjligheter att utvecklas inom bolaget


Vi tror några av följande passar in på dig:

 • Du har några års erfarenhet av att tränat och/eller coachat inom Crossfit
 • Har lätt att prata inför grupp och ge instruktioner
 • är van att planera och genomföra gruppträningspass inom Crossfit
 • är en social glädjespridare full av energi.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Arbetsgivare
Visual Fitness Skandinavien AB
Kryddstigen 1
80292 Gävle
Hemsida: www.firstclassgym.com
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Platschef vikariat deltid till Actic Vingåker

Arbetsgivare / Ort: Actic Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-02
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Actics vision är att skapa ett friskare samhälle genom träning. Vi grundades i Sverige 1981 och är idag en av de ledande aktörerna på träningsmarknaden i Norden. Actic erbjuder lättillgänglig och inspirerande träning på drygt 170 gymanläggningar med ca 200 000 medlemmar i Sverige, Norge, Tyskland samt Österrike. Vi erbjuder träning inomhus, utomhus och digitalt genom gym, personlig träning, gruppträning och simning & bad. Våra värderingar är passion, customer focus, performance och teamwork. Detta är ett vikariat fram till 2021-12-31 med goda chanser till eventuell förlängning. Tjänsten är på deltid 50 % på dagar och kvällar. Platschef Som platschef på Actic har du tre fokusområden - kundservice, affärsdriv och ledarskap. Nu söker vi efter en platschef till Actic Vingåker som vill arbeta med träning och därigenom förbättra människors liv på riktigt. I rollen kommer du vara spindeln i nätet på anläggningen och den person som jobbar både aktivt och proaktivt för att utveckla anläggningen via försäljning, kundservice och ledarskap. Det är en operativ ledarroll där du driver den ultimata anläggningen med allt från städ och underhåll till att leverera exceptionell kundservice för våra medlemmar - du är helt enkelt på golvet mesta delen av tiden. Den här rollen är skapt för dig som inte är rädd för att ta i där det behövs och som gillar att arbeta mot dagliga målsättningar. I rollen kommer du utvecklas genom att - Driva anläggningens resultat framåt tillsammans med Regional Manager och Regional Sales Manager och ditt team - Ansvara för den dagliga driften på anläggningen - allt från att felanmäla maskiner till att sälja medlemskap - Skapa bästa möjliga kundupplevelse för våra medlemmar genom att vara social och sprida glädje - Administrera schemaläggning, vara delaktig i budget- och rekryteringsarbete med stort stöd från supportfunktioner på huvudkontoret För att lyckas i rollen har du - Gedigen erfarenhet av försäljning, meriterande med tjänsteförsäljning - Vana av att arbeta inom kundservice - Tidigare erfarenhet av ledande positioner - Gärna utbildning/erfarenhet som personlig tränare och/eller gruppträning - Ett stort intresse för träning och hälsa Du är genuint ansvarstagande och ger dig inte förrän målen är uppnådda. Du har en stark känsla för detaljer kombinerat med helhetsförståelse och du är mån att fatta medvetna beslut. Du sprider energi och uppskattar interaktionen med medlemmar och kollegor samt förstår betydelsen av att alla drar åt samma håll. Du är prestigelös och organiserad och är van att arbeta med varierade arbetsuppgifter. Du trivs med den snabbföränderliga miljön som finns på Actic och är duktig på att ställa om snabbt inför nya riktlinjer och projekt.
Arbetsgivare
Actic Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Gyminstruktör till Actic Hägersten

Arbetsgivare / Ort: Actic Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Actics vision är att skapa ett friskare samhälle genom träning. Vi grundades i Sverige 1981 och är idag en av de ledande aktörerna på träningsmarknaden i Norden. Actic erbjuder lättillgänglig och inspirerande träning på drygt 170 gymanläggningar med ca 200 000 medlemmar i Sverige, Norge, Tyskland samt Österrike. Vi erbjuder träning inomhus, utomhus och digitalt genom gym, personlig träning, gruppträning och simning & bad. Våra värderingar är passion, customer focus, performance och teamwork. Detta är en deltidstjänst på 50 % med varierande arbetstider dagar, kvällar och helger. Gyminstruktör Ett av Actics fokusområden är att stärka upp vårt kunderbjudande och nyckeln till det är våra medarbetare. Nu söker vi en Gyminstruktör till Actic Hägersten för att stärka upp vårt team. Som Gyminstruktör är du en inspirationskälla för våra medlemmar och du ser till att sprida glädje och energi och arbetar för att skapa bästa möjliga kundupplevelse genom att vara närvarande och behjälplig. För att trivas i rollen gillar du varierade arbetsuppgifter. Du tar ansvar för våra kunders behov och utmaningar samtidigt som du tycker om att prestera och uppnå goda resultat, både individuellt och för Actic i stort. - I rollen kommer du utvecklas genom att hjälpa nya medlemmar att få en bra träningsstart hos oss genom att vägleda dom rätt bland våra arenor inne, ute och vår digitala plattform; Actic Anywhere - baserat på deras nuläge, mål och förutsättningar. - Du kommer också arbeta med försäljning, främst medlemsskapsförsäljning men även andra tilläggsprodukter som exempelvis PT - Du tar ansvar för att anläggningen och utrustningen är i bästa skick samt att det är rent och fräscht - Stå i reception och hjälpa våra medlemmar För att lyckas i rollen har du - Fyllt 18 år och kan arbeta dagtid, kvällar och helger - Erfarenhet av försäljning och/eller kundservice - Ett stort intresse för människor och service - Gärna utbildning eller tidigare erfarenhet som grupptränare eller personlig tränare - Förkunskaper inom träning, kost och hälsa Som person är du nyfiken och social. Du är engagerad och har lätt för att bygga relationer. Du är mån om dina medarbetare och våra medlemmar och är en lagspelare som är bra på att samarbeta med andra. Vidare är du prestigelös och har hög arbetsmoral. Du hugger tag där det behövs och är duktig på problemlösning. Vad kan vi erbjuda dig? Nya snygga Actic kläder utifrån vår nya logga och varumärke, en dynamisk arbetsmiljö med mycket glädje och passion. Du får trygga anställningsvillkor och du får såklart tillgång till hela vårt träningserbjudande - inne, ute och digitalt!
Arbetsgivare
Actic Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kväll/helgjobb: Gymnastiktränare till Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Stockholm Sport Academy AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Idrottsinstruktör/Idrottstränare

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

START: Augusti 2021

Som tränare undervisar du eftermiddag/kväll och helger. Utöver den dagliga verksamheten finns det möjlighet att vara med och undervisa på dagläger under skollov. Tränarteamet undervisar i positiv anda och trivs ihop. Förutom tränarträffar arrangeras interna utbildningar 1-2 gånger per termin och personlig feedback från Headcoach ges kontinuerligt.

Vi ser helst du jobbar minst 2 gånger i veckan (6 timmar/veckan). Detta för att skapa rutin och kontinuitet.


Vad vi erbjuder:

 • Utbildning i ledarskap, HRL, Metodik och Pedagogik
 • Roliga kickoff & eventfulla tränarträffar
 • Ledarskapsmerit till CV
 • Trevliga kollegor
 • Utvecklingsmöjligheter inom företaget: Headcoach, Sport Manager, Office Manager


Vad vi ber om:

 • Kunskap inom cirkus, akrobatik, gymnastik etc.
 • Du vill undervisa barn inom akrobatik/gymnastik
 • Du vill vara en förebild för eleverna
 • Du är engagerat och tar din roll som tränare seriöst
Arbetsgivare
Stockholm Sport Academy AB
Karlavägen 12
11431 Stockholm
Hemsida: https://sportacademycoach.se/
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.