På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Fitness instruktör
Spela filmen

Fitness instruktör

Fitness instruktör är en sorts Personlig Tränare, men i första hand för grupper av individer som tränar eller motionera på gym eller ute i naturen. Fitness instruktörer ger även kost- och näringsråd till personer som de tränar. 

Fitness instruktörer kan jobba på olika arbetsplatser, allt från gym till hotell, eller hålla egna klasser i närmaste park. De kan också jobba på den internationella marknaden, men rekommendationen är att börja med några års arbete på hemmaplan för att skaffa sig erfarenhet och referenser.

För att kunna försörja dig på ett arbete som fitness instruktör behöver du vanligtvis ganska stor erfarenhet och mycket goda referenser. 

Utbildning

yrkeshögskolan kan du se utbud av yrkeshögskoleutbildningar och t.ex. YH Massageterapeut kan utgöra en bra grund för att senare kunna jobba som fitness instruktör.

Många fitness instruktörer har följande utbildningar och tidigare arbetslivserfarenhet: undersköterska, hälsopedagogsjuksköterska, fysioterapeut (fd sjukgymnast), friskvårdskonsulent, friskvårdsterapeut, idrottsllärare, idrottstränare.

Du kan även arbeta som fitness instruktör efter att ha gått ett antal kortare kurser hos privata utbildare. Tidigare professionella idrottsutövare kan också bli fitness instruktörer efter de har avslutat sin karriär som aktiva inom sin idrott.

Visste du att...?

SMS livräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp. Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län. Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30 %. Källa: smslivraddare.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.