Fitnessinstruktör
Spela filmen

Fitnessinstruktör

Fitnessinstruktör är en Personlig Tränare, men i första hand för grupper av individer som tränar eller motionera på gym eller ute i naturen. Fitnessinstruktörer ger även kost- och näringsråd till personerna som de tränar. 

För att kunna försörja dig på ett arbete som fitness instruktör behöver du vanligtvis ganska stor erfarenhet och mycket goda referenser. 

Utbildning

yrkeshögskolan kan du se utbud av yrkeshögskoleutbildningar och t ex Massageterapeut kan utgöra en bra grund för att senare kunna jobba som fitnessinstruktör.

Många fitnessinstruktörer har utbildningar och tidigare arbetslivserfarenhet inom t ex sjukvård, friskvård och idrott.

Man kan även gå kortare kurser hos privata utbildare. Tidigare professionella idrottsutövare kan också bli fitnessinstruktörer efter de har avslutat sin karriär som aktiva inom sin idrott.

På gymnasiet finns bra grund att hämta, bl a på Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Arbetsplats

Fitnessinstruktörer kan jobba på olika arbetsplatser, allt från gym till att hålla egna klasser i närmaste park. De kan också jobba på den internationella marknaden, men rekommendationen är att börja med några års arbete på hemmaplan för att skaffa sig erfarenhet och referenser.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.