På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Idrottsvetare

Idrottsvetare

Idrottsvetenskap omfattar ett brett spektrum av fysiska aktiviteter, från motion och hälsofostran till tävlings- och elitidrott.

En utbildning i idrottsvetenskap är bred och man kan jobba med en mängd olika saker efteråt till exempel som idrottspsykolog, friskvårdskonsult, hälsoinspiratör, idrottslärare, idrottstränare / coach, idrottskoordinator eller som Personlig Tränare (PT).

En friskvårdskonsulent arbetar med att kartlägga personers livsstil och skapa personliga hälsoprogram eller hälsoprofiler som används för att motivera personen till en mer hälsosam livsstil.

En Personlig Tränare arbetar mer individuellt med träning, kost, rådgivning för att få individen att anamma en hälsosam livsstil, nå ett prestationsmål, viktförändring eller minskad smärta.

Utbildning

Idrottsvetenskap finns som en högskoleutbildning. Utbildningar i Sport Management på högskolenivå rekommenderas, den ger bland annat översiktskunskap om hur man "tar hand om" idrottsorganisationer.

på gymnasiet rekommenderas Barn- och fritidsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet.

Framtidsutsikter

Som idrottsvetare kan du bl a sikta på att bli Idrottschef (Director of Sport) på Riksidrottsförbundet.

Personliga egenskaper

Vad som är mycket viktigt inom idrottsvetar-yrket är ett brinnande intresse för idrott och hälsa. Det är även viktigt att ha en välutvecklad förmåga att inspirera och stötta människor.

Arbetsplats

Man kan vara anställd på exempelvis ett gym eller bedriva egen verksamhet som egenföretagare / konsult.

Visste du att...?

... den 6 mars 1988 vann bröderna Örjan och Anders Blomquist Vasaloppet tillsammans, vilket är extremt sällsynt då segern i Vasaloppet brukar alltid tilldömas endast en skidåkare.

Visa mer
Visa mindre

6 Lediga jobb

Vill du jobba extra som simlärare eller simtränare?

Arbetsgivare / Ort: Mölndals Allmänna Simsällskap / Mölndal
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 May (10 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet


OM DIG

Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad och som gillar att lära ut. Självklart behöver du även trivas i och omkring vatten. Tidigare erfarenhet av att jobba med simning, simskola och/eller undervisning är meriterande. Vi lägger dock stor vikt vid personliga egenskaper vid rekrytering.


OM FÖRENINGEN

Mölndals Allmänna Simsällskap (MASS) är en ideell och medlemsstyrd förening som bedriver simundervisning och simträning för barn, ungdomar och vuxna. Vi bedriver näst intill all vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal och följer Svenska Simförbundets riktlinjer.


OM TJÄNSTEN

Vi söker ledare som vill jobba extra inom våra olika verksamhetsområden. Vi bedriver verksamhet samtliga veckodagar och arbetstiden är förlagd till eftermiddagar, kvällar och helger. Vi söker dig som vill arbeta extra, i en omfattning av cirka tre-tio timmar/vecka.


Sim- och teknikskola

I denna verksamhet arbetar du med barn mellan 4-12 år och lär ut grunderna inom simning. Du arbetar i vattnet för att visa och korrigera barnen. Vi jobbar i team, med ett delat ansvar för grupperna.


Tränings- och tävlingssimning

I denna verksamhet arbetar du med barn, ungdomar och vuxna som antingen har simning som motionsform eller som valt att satsa på simning som idrott. Du kommer att jobba som assisterande tränare och vara behjälplig till gruppens huvudtränare.


ALLMÄN INFORMATION

• Du behöver ha fyllt 16 år för att söka.

• Vi anställer löpande för omgående arbetsstart.

• Tidigare arbetserfarenhet inom utbildning och/eller simning är meriterande, likaså genomförd utbildning via Svenska Simförbundet eller Svenska Livräddningssällskapet.

• Föreningen kräver att du som blir anställd genomgår två utbildningar, samt HLR. Utbildningarna bekostas av föreningen. Du behöver även visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Arbetsgivare
Mölndals Allmänna Simsällskap
Idrottsvägen 15
43162 Mölndal
Hemsida: www.mass.se
Ansökan
Ansök senast 21 May (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Lärare i idrott och hälsa till Ytterbyskolan

Arbetsgivare / Ort: Kungälvs kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 May (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Idrottspedagog

Om jobbet
I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv! Ytterbyskolan ligger i Ytterby, ca 3 km från Kungälvs centrum. Det finns mycket bra kommunikationsmöjligheter till Ytterby. Från Göteborg kan man åka expressbuss eller snabbtåg som tar ca 20 min. Skolan ligger ca 300 m från buss- och tågstationen. Ytterbyskolan är en 7–9 skola med ca 630 elever fördelade på fem arbetslag och 24 klasser. På skolan läggs stor vikt vid trygghetsarbete, ett gott bemötande och att kunna möta alla elever på bästa sätt. Det finns musikklasser samt språkutbyte med Tyskland och Frankrike. Ett annat kännetecken är ett aktivt utvecklingsarbete och att stor tonvikt läggs vid samarbete mellan kollegor. Just nu prioriterar vi särskilt att utveckla vårt kollegiala lärande. ARBETSUPPGIFTER Alla elevers lärande och allsidiga utveckling mot mål och kunskapskrav utgör kärnan i uppdraget. Tjänsten omfattar i huvudsak planering, genomförande och utvärdering av undervisning i idrott och hälsa. Tillsammans med kollegor i arbetslaget förväntas du ansvara för att alla elever genom stöd och med anpassningar får bästa möjliga förutsättningar. Särskilt ansvar har du för den klass där du har klassansvar och de elever du har mentorskap för. Vidare förväntas du ta aktiv del i utvecklingen av verksamheten i arbetslaget och skolan som helhet. KVALIFIKATIONER Du är samarbetsinriktad och ser olikheter som en tillgång. Du reflekterar över din pedagogiska praktik för att utvecklas vidare i din verksamhet. Du är lyhörd och flexibel och arbetar för att möta varje barn utifrån dess förutsättningar. Du är väl förtrogen med gällande styrdokument och nyfiken på arbete med digitala verktyg i undervisningen. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se. Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju. Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak. Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden. Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Kungälvs kommun har upphandlade avtal.
Arbetsgivare
Kungälvs kommun
Ansökan
Ansök senast 23 May (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker instruktör till skolsimsundervisning!

Arbetsgivare / Ort: Mölndals Allmänna Simsällskap / Mölndal
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 May (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vi söker dig som älskar att lära ut, vill jobba med barn och som trivs i vattnet. I den här tjänsten arbetar du mestadels praktiskt i simhallen och bör därför känna dig bekväm i den miljön.


Beskrivning av tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning på 60 %, med tillträde i mitten av augusti. Anställningen kommer att löpa till mitten av juni 2022. Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag-fredag. Tjänsten omfattar både operativ verksamhet (ca 70 %) och administrativa uppgifter (ca 30 %).

Som pedagog i skolsimsverksamheten kommer du att möta elever i årskurs 3-9 från Mölndal- och Härryda kommun. Undervisningen är varierad och omfattar både vattenvana, simtest och renodlad undervisning.

Tidigare erfarenhet av undervisning i någon form är meriterande. Likaså tidigare erfarenhet av att arbeta med simning och siminlärning. Vi kommer att bistå med utbildning.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som:

  • Tycker om utmaningar och har ett positivt förhållningssätt.
  • Tycker om att leda och utveckla individer på alla nivåer.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självständig och flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper.


Om föreningen

Mölndals Allmänna Simsällskap (MASS) är en ideell och medlemsstyrd förening som utöver skolsimsundervisning bedriver simundervisning och simträning för barn, ungdomar och vuxna. Vi bedriver vår verksamhet på Lilla Åbybadet i Mölndal. Läs gärna mer om föreningen på vår hemsida www.mass.se.


Intervjuer kommer att ske löpande och ansökan kan komma att stänga tidigare om vi hittar rätt person.Arbetsgivare
Mölndals Allmänna Simsällskap
Idrottsvägen 15
43162 Mölndal
Hemsida: www.mass.se
Ansökan
Ansök senast 23 May (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Lärare i idrott och hälsa till Rävlandaskolan

Arbetsgivare / Ort: Härryda kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 May (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats med 3000 anställda i en bredd av viktiga verksamheter. Våra ledord mod, nytänkande och handlingskraft inspirerar oss när vi varje dag levererar tjänster med god service och kvalitet. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. Vi söker dig som med engagemang och delaktighet vill vara med att hitta lösningar som också håller för kommande generationer. Härryda kommun - här vågar vi!   Rävlandaskolan är en F-9 skola som ligger mitt i Rävlanda med naturen runt knuten. I årskurs 6-9 går nästa läsår ca 250 elever. Ny skolbyggnad invigdes 2012 och i januari 2013 stod ett kombinerat skol- och kommunbibliotek på skolans område färdigt. Till Rävlandaskolan har du goda buss- och tågförbindelser från både Göteborg och Borås. Alla som arbetar inom utbildning i Härryda kommun ska bidra till att barn och unga utvecklar omtanke om sig själv, andra och sin omvärld. Rötter och Vingar är Härryda kommuns helhetsidé för att ge våra unga en hållbar framtid. Rötterna står för demokratiska värden, kompetens, trygghet och självkänsla. Vingarna står för nyfikenhet, kreativitet och mod att lära sig. Mer information På Rävlandaskolans senaredel är vi ca 40 medarbetare som arbetar tillsammans i arbetslag för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas så långt det är möjligt mot läroplanens mål. Personal är fördelade på 5 arbetslag. Skolan präglas av ett positivt och gott arbetsklimat med mycket engagerade medarbetare. För att lyckas arbetar vi på Rävlandaskolan för goda möten, delaktighet och trygghet för såväl elever som personal och vårdnadshavare. Sedan ht 2020 arbetar vi utifrån skolmodellen PALS. Hemsida: https://www.harryda.se/ravlandaskolan Stor vikt kommer läggas vid utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en lärare i idrott och hälsa, 80%. Eventuellt finns möjlighet att utöka till 100%. Du kommer att vara en del i ett våra arbetslag och vara mentor. Både med din ämneskollega och i arbetslaget arbetar du tätt tillsammans och nära eleverna. Vi söker dig som är trygg i ditt uppdrag och självklart sätter du elevens behov och förutsättningar i centrum. Du är engagerad och flexibel med god samarbetsförmåga och har ett positivt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa goda möten och att samspela med elever, vårdnadshavare och kollegor. KVALIFIKATIONER • Du som söker Har lärarlegitimation med ämnesbehörighet i hem- och konsumentkunskap. Det är även möjligt att komma ifråga för tjänsten om du inväntar din legitimation. • Ser det som en styrka att arbeta i arbetslag. • Har förmåga att skapa goda relationer och har ett tydligt och professionellt bemötande i dialog med elever och vårdnadshavare. • Tycker att vårdnadshavare är en viktig resurs i ditt arbete. • Är bra på att kommunicera, både i tal och i skrift. • Vill utveckla din undervisning och arbeta systematiskt med att planera, genomföra och bedöma elevernas kunskaper. • Vill delta aktivt i vårt PALS-arbete. • Anpassar undervisningen på gruppnivå för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar. Stor vikt kommer läggas vid utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet. För att erhålla anställning ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas. ÖVRIGT Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I första hand ser vi att du söker tjänsten viavårt rekryteringssystem. Behöver du teknisk hjälp med att söka tjänsten i rekryteringssystemet? Kontakta Visma Recruit kundservice på tel: 0771-693 693. Vi vill upplysa om att din ansökan är en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Härryda kommun
Hemsida: http://harryda.se
Ansökan
Ansök senast 23 May (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Idrottslärare till Praktiska i Märsta

Arbetsgivare / Ort: Praktiska Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 28 May (17 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter. Läs mer om oss på www.praktiska.se. Välkommen till gemenskapen! Om Praktiska Gymnasiet Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden. Praktiska Gymnasiet i Märsta Vår fina skola ligger endast ett fåtal minuter från pendeltåg och bussar. Vi har idag fyra olika yrkesprogram och eleverna läser både individuella samt nationella program. Det fina med oss är den pedagogiska kompetens personalen besitter och de goda resultat eleverna åstadkommer. Vi gör på riktigt verkligen allt för att våra elever ska utvecklas till starka och kompetenta individer redo för arbetslivet och för fortsatta studier. Det är en fröjd att se var och en blomstra på sitt unika sätt. Idag har vi omkring 115 elever och räknar med att antalet ökar till hösten 2021. Ditt uppdrag Tjänsten är på 25 % och visstidsanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Vi vill att du börjar i samband med höstterminens start, augusti 2021. Du kommer att undervisa och handleda våra elever i kursen Idrott och hälsa och tillsammans med andra kollegor kommer du att ingå i ett skolans arbetslag. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att, med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor, utveckla såväl programmet som ämnet. Utöver ämnesspecifika- kan du, liksom övriga lärare på skolan, ha uppgifter som bl.a. mentor och tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet. Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar. Det är lika med såväl eleverna som med kollegor. Din profil I första hand söker vi dig som är legitimerad gymnasielärare i ämnet Idrott och hälsa. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov. Utöver din ämneskompetens värdesätter vi att du är målinriktad, har en god pedagogisk förmåga och kan inspirera och engagera våra elever. Du är driven, nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Vi ser även att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever och inte är rädd för att tänja på gränserna vad gäller nytänkande för att bidra till din egen såväl som skolans utveckling. Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna dit! Vi erbjuder På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätta förutsättningar att utvecklas in i yrkeslärarrollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. Övrigt Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2021-05-28. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Karin Billsten via mail: [email protected] Varmt välkommen med din ansökan! Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster. Om AcadeMedia Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se.
Arbetsgivare
Praktiska Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 28 May (17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.