Militaryfitness instruktör

Militaryfitness instruktör

Gillar du att träna? Vill du pusha och motivera andra till att utmana sig själva? I så fall kan yrket instruktör i Military Fitness kan vara rätt yrke för dig!

Military fitness eller Army fitness, instruktör leder träning,ofta i grupp, för personer som behöver eller tycker om att få lite extra press på sig för att orka träna.

Military fitness är rolig och effektiv utomhusträning. Huvuddelen av träningen bedrivs utan redskap med kroppen som belastning, men variationer kan förekomma där man även använder träningsredskap.

En av grenarna inom Military fitness heter Military Crossfit, den gör man oftast inomhus och träningen utförs ofta med hjälp av olika redskap.

Målet för Military fitness träning är ökad styrka, kondition och uthållighet. I en blandning av grupp-, par- och individuella övningar, anpassar instruktören träningen till varje persons förutsättningar.

Utbildning

Passande utbildningsbakgrund är ofta från Försvarsmakten, Polismyndigheten, Räddningstjänsten eller/och arbetslivserfarenhet som träningsinstruktör över lag.

Bra grund hittar du på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet, inriktning Fritid och hälsa.

Arbetsplats

För att kunna lyckas i yrkesrollen krävs det ett gott ledarskap och en handfast lednings-och träningsmetodik. De metoder som man använder sig av är i grunden militära, men har sedan standardiserats och optimerats för civilt bruk.

Det handlar om att leda funktionell utom- och inomhusträning i grupp, där kroppen och naturen är de huvudsakliga träningsredskapen.

Att vara instruktör i Military Fitness är ett spännande, utmanande, krävande men också ett roligt yrke. Instruktören inspirerar och motiverar gruppen genom ledarskap, disciplin och en smula humor, för att alla i gruppen hela tiden ska ge sitt absolut yttersta.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.