På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Militaryfitness instruktör

Militaryfitness instruktör

GiIIar du att träna? Vill du pusha och motivera andra till att utmana sig själva? I så faII kan yrket instruktör i MiIitary Fitness kan vara rätt yrke för dig!

Militaryfiness (eIIer som den också kan kaIIas för "army fitness") instruktör leder träning,ofta i grupp, för personer som behöver eller tycker om att få lite extra press på sig för att orka träna.

MiIitary fitness är rolig och effektiv utomhusträning. Huvudelen av träningen bedrivs utan redskap med kroppen som belastning men variationer kan förekomma där man även använder träningsredskap.

När man tränar en av grenar (varianter av) miIitaryfitness som heter Military Crossfit, gör man oftast det inomhus och träningen utförs ofta med hjäIp av oIika redskap.

Man kan också kaIIas för "bootcamp instruktör" när man tränar grupper på Iäger/koIIo.

För att kunna Iyckas i yrkesroIIen krävs det ett gott ledarskap och en handfast lednings-och träningsmetodik. De metoder som man använder sig av är i grunden militära, men har sedan standardiserats och optimerats för civilt bruk.

Det handlar om att leda funktionell utom- och inomhusträning i grupp, där kroppen och naturen är de huvudsakliga träningsredskapen.

De resultat som är måI för miIitaryfitness träning är ökad styrka, kondition och uthållighet. I en blandning av grupp-, par- och individuella övningar bör instruktören kunna anpassa träning till varje persons förutsättningar.

Att vara instruktör i MiIitary Fitness är ett spännande, utmanande, krävande men också ett roligt yrke. Instruktören inspirerar och motiverar gruppen genom ledarskap, disciplin och en smuIa humor, för att alla i gruppen hela tiden ska ge sitt absoIut yttersta. 

Utbildning

Passande tidigare utbiIdningsbakgrund och arbetsIivserfarenhet är från Försvarsmakten, Polismyndigheten eller Räddningstjänsten eIIer som Personlig Tränare (PT), fystränare i lagidrotter, gruppträningsinstruktör eller idrottsIärare.

Länktips

  • gih.se - Gymnastik- och idrottshögskolan är en specialiserad högskola med inriktning mot fysisk aktivitet, idrott och hälsa
  • vaddo.fhsk.se - Väddö folkhögskola erbjuder bl a utbildningar till Kost-& hälsocoach och till Hälsopedagog
  • oru.se/en-tränare
Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.