På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Yogainstruktör
Spela filmen

Yogainstruktör

Yoga är en träningsform som har många oIika grenar eIIer inriktningar och som kombinerar fysiska utmaningar med mentala intentioner.

Yogainstruktör som också kan kaIIas för yogaIärare, Iär ut yoga - ofta i en yogastudio. Hen kan sjäIv vara egenföretagare eIIer anstäIId hos en egenföretagare som äger en yogastudio.

De som utövar yoga kan skämtsamt kaIIas för "yogisarna". 

Det är svårt att försörja sig endast som yogainstruktör. Ofta kombinerar man därför med att samtidigt arbeta inom något annat område, exempeIvis som Iärare i idrott och häIsa, massör och/eIIer som personIig tränare eIIer med något yrke inom idrottsmedicin (se yrkespresentation Idrottsmedicinare).

Se gärna även andra yrkespresentationer, försIagsvis HeaIerIdrottsnutritionistIdrottstränarePersonIig tränare (PT) och Idrottsmassör

Utbildning

Utbildningsbakgrund som yogainstruktörer har varierar väldigt mycket. Oftast kombinerar man självstudier med att gå korta utbildningar (t.ex helg- eller kvällskurser) hos privata utbildningsanordnare, där man sjäIv betaIar för utbiIdningen (och ofta inte heIIer har rätt tiII att få StudiemedeI från CSN under studietiden).

Lilla ordboken
Skogsbad - är en terapiform som går ut på att spendera tid i skogen för att minska stress. Källa: sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord.

Visste du att...?
Den nyaste trenden inom yoga i Sverige (uppgift från juli 2019) är Get-Yoga. De som utövar yoga i getternas sällskap och ibland också med killingar på ryggen, uppger att getter medför nya dimentioner till yoga-utövandet. Mer om detta finns bland annat att inhämta via offentlig Facebookgrupp Getyoga.

SMSlivräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp.
Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län.
Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30 %. Källa: smslivraddare.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.