Medicinsk tränare

Medicinsk tränare

Det blir allt vanligare att läkare skriver ut träning på recept. Träning kan hjälpa till i behandlingen av många, både fysiska och psykiska sjukdomar och tillstånd, samt inom habilitering och rehabilitering. 

Medicinsk tränare känner av patientens dagsform, ibland blir det styrketräning och ibland endast andnings- och/eller avslappningsövningar.

Som medicinsk tränare jobbar du med många olika tekniker och metoder. Patienter uppger ofta att de med hjälp av medicinsk träning orkar mer och må bättre, känner färre symptom, blir piggare och känner sig gladare.

Medicinsk tränare kan även lära ut andningsövningar och avslappningsövningar. De övningar som medicinsk tränare lär ut kan patienten många gånger göra när och var som helst, utan att behöva byta om eller skaffa sig någon speciell träningsutrustning.

Visste du att...?

... Aina Wifalk (1928-1983) kurator och var uppfinnare av rollatorn? Sedan 1980-talet har rollatorn givit människor med gångsvårigheter nya möjligheter till frihet och livskvalitet. Aina tog aldrig patent på rollatorn då hon ville att så många som möjligt skulle ha tillgång till den.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.