The Academy

The Academys ambition är att skapa en utbildning som hjälper dig att hitta din nisch, så att du kan forma din kärriär inom träning och hälsa. Våra utbildare är bland annat författare, forskare och naprapater, alla med specialistinriktningar inom såväl medicin som idrottsprestation vid sidan om läraryrket.

Vi vet att branschen behöver coacher, inspiratörer, guider och ett socialt stöd som sträcker sig utanför normen för vad vi anser att en personlig tränare ska vara, därför lägger vi stor vikt vid pedagogik, socialt beteende och kommunikation, komponenter som kommer att hjälpa dig att få en växande och personlig karriär.


The Academy erbjuder de mest omfattande och djupgående yrkesutbildningar inom träning och hälsa. Efter genomförd utbildning kan du jobba inom en mängd olika instanser, både som anställd, konsult eller entreprenör. Dessutom erbjuder vi marknadens enda utbildning Lic. Medicinsk tränare och vi garanterar en anställningsintervju efter avslutad utbildning.


The Academy har allt under ett och samma tak. Våra moderna lokaler i Stockholm är ett av våra starkaste pedagogiska verktyg för att göra dig till den bästa möjliga personliga tränaren, coachen, guiden och sociala stödet för dina klienter. Du ska känna att du har alla verktyg tillgängliga från start, för att kunna växa ohämmat. Vi värnar starkt om den kreativa och trygga studiemiljön för optimal inlärning.

Visa mer
Visa mindre

Privata utbildningar hos The Academy

Lic. Kostrådgivare

Lic. Kostrådgivare är en lärarledd undervisning på distans. Du får lära dig att anpassa kostråden efter dina kunders förutsättningar, behov och mål. Utöver kost- och näringslära får du kunskaper om hjärnan och beteenden kopplat till ätande, IBS, metabola syndromet och typ 2 diabetes.

Lic. Personlig tränare

Att arbeta som personlig tränare är ett etablerat yrke och efterfrågan på utbildade och licensierade personliga tränare fortsätter att öka då tillväxt i PT-branschen är fortsatt stark, med ca 15 % per år. Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta professionellt med träning och hälsa och som ställer höga krav på din grundutbildning.

Lic. Medicinsk Tränare

Utbildningen Lic. Medicinsk tränare ger dig som tränare kompetens att träna människor som har fått en diagnos av sjukvården. För att kunna träna dessa kunder krävs utökad kunskap och mer djupgående metoder. Utbildningen är en vidareutbildning för dig som har en grundläggande utbildning inom träning och hälsa som tränare, idrottslärare, fystränare eller liknande, men även för dig som är fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor och vill utveckla din kompetens inom träning.

Certifierad Kost & Träningskonsult

Den här utbildningen ger dig tre yrkesutbildningar! Du får maximala möjligheter i friskvårdsbranschen, oavsett om du väljer att jobba som PT, kostrådgivare, föreläsare, friskvårdskonsult eller en kombination av samtliga. Du erhåller licenser som både Personlig tränare och Kostrådgivare.

PT-utbildning online

Helt på distans! Utbildningen passar perfekt för dig som brinner för träning och hälsa! Detta är en unik digital utbildning från en av Europas största utbildningsaktörer.

Licencierad PT PRO + Kostrådgivare

Detta är Framtidens PT-utbildning! - den kompletta utbildningen för dig som vill lära dig allt om träning, kost och hälsa.

Bli en Fullbokad PT - Sälj och Marknadsföring

Bli proffs på försäljning, marknadsföring och coaching och få en fullbokad kalender! Oavsett om du jobbar som PT, Kostrådgivare eller i någon annan del av friskvårdsbranschen så behöver du inte bara bli expert på att nå ut till blivande klienter, du behöver kunna kommunicera, marknadsföra och sälja på en helt ny nivå!
Gör intresseanmälan

Kontakta The Academy

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till The Academy. The Academy hör av sig inom kort!