På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Digital marknadsförare Spela filmen

Digital marknadsförare

Digitala marknadsförare, som också kan kallas för Medieplanerare eller Digitala marknadsstrateger alternativt för Digitala specialister kan arbeta både med digital marknadsföring och/eller med kompetensutveckling kring kommunikation i digitala kanaler.

Som digital marknadsförare hanterar du kund- och marknadskommunikation i digitala kanaler. Digitala marknadsförare arbetar med allt från strategi, analys till utveckling och planering av marknadsföringsarbetet inom företag och organisationer. Som digital marknadsförare har möjlighet att välja att arbeta inom yrkesroller såsom datakonsult inom webb eller med digital marknadsföring på större eller mindre företag.

Trender, mönster och beteenden skiftar otroligt fort i de digitala kanalerna, att ständigt implementera nya verklighetsanpassade strategier blir därför många gånger avgörande för att ett varumärke ska öka i värde. Behovet av kompetent personal som skapar, förstår och analyserar digitala kampanjer och aktiviteter ökar bland företag och organisationer i så gott som inom alla branscher och kunskapsområden. Men samtidigt blir det allt fler som skaffar sig kompetens att arbeta inom det område - därför är det svårt att förutspå hur pass svårt eller lätt det blir att få jobb inom de närmsta åren.

Yrkesporträtt

Möt Mikael, digital project leader på företaget Cloetta.

Utbildning

De fIesta digitaIa marknadsförare har någon form av eftergymnasiaI utbiIdning, ofta från en yrkeshögskoIa. Vissa är autodidakter, efter gymnasiet har de bedrivit sjäIvstudier eIIer gått korta kurser. Det är arbetsgivare som avgör viIken kompetens en digitaI marknadsförare behöver ha. Om du startar eget företag, avgör du sjäIv viIken utbiIdning du behöver skaffa dig.

Visste du att...?

... en person med kompetens inom IT och Marknadsföring kan arbeta som Global digital consumer strategist, dvs strateg och specialist som utvecklar kundernas digitala upplevelse av företaget/organisationen, tjänsten och/eller produkten.

Lilla ordboken

Influtester - en person som testar produkter och tjänster och skriver omdömen eller betygsätter. Som tack brukar influtestern få behålla de produkter hen har testat eller i vissa fall köpa dem till kraftigt rabatterat pris.

Viralgranska - att källkritiskt granska uppgifter som snabbt sprids på Internet.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.