På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Branding expert

Branding expert

Branding expert hjälper till att ta fram och marknadsföra varumärken.

Inom området finns flera olika "under-områden". Man kan t.ex arbeta med att på olika sätt utveckla marknadsföring av de redan existernde varomärken eller med att ta fram nya namn samt logotypesymboler och färger, dvs vara en brand stylist* som är den konstnärliga delen, men som ändå är sammankopplad med den affärsmässiga delen - för att varomärkets utseende ska ju hjälpa till att sälja produkter eller tjänster som varomärket står för.

*Brand styling är ett område där man tar fram nya eller gör om de redan existerande namn och logotype på varumärken. Ofta arbetar man i ett team av branding-specialister på ett rekambyrå. Brand-specialister kommer med förslag på hur företagets/organisationens namn eller logotype behöver se ut för att vara mest tilltalande för kunder. 

Företag/organisationer vänder sig till reklambyråer som erbjuder brand styling, för att få förslag på namnet i kombination med Iogotype som kommer att finnas på visitkort, skyltar, brevpapper samt även ofta på vissa föremål som t.ex rekIampennor och andra reklamprodukter.

Branding experter som specialiserar sig på att göra om de redan existerande varumärken kallas för rebranding experter.

Branding och rebranding expert kan agera i egenskap av egenföretagare, konsult eller vara anställd på t.ex en reklambyrå eller inom en marknadsföringsavdelning på olika företag och organisationer.

7 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.