På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Branding expert

Branding expert

Som Branding expert hjälper du till att ta fram och marknadsföra varumärken.

Du arbetar med att på olika sätt utveckla marknadsföring av redan befintliga varumärken. Du kan också arbeta med att ta fram nya varumärken, logotyper och färger, dvs vara en brand stylist, en yrkesroll där du kombinerar konstärlighet med affärsmässighet.  

Brand styling är ett område där du tar fram nya eller gör om de redan existerande namn och logotype på varumärken. Ofta arbetar du i ett team av branding-specialister på en rekambyrå. Branding experten kommer med förslag på hur företagets eller organisationens namn och logotype ska se ut för att vara mest tilltalande för kunder. 

Företag och organisationer vänder sig till reklambyråer som erbjuder brand styling, för att få förslag på namn i kombination med Iogotype som kommer att finnas på visitkort, skyltar, brevpapper samt andra reklamprodukter.

Branding experter som specialiserar sig på att göra om de redan existerande varumärken kallas för rebranding experter.

Branding och rebranding experten kan agera i egenskap av egenföretagare, konsult eller vara anställd på en reklambyrå eller inom en marknadsföringsavdelning på olika företag och organisationer.

Utbildning

De flesta som arbetar inom detta yrke har utbildningar från högskolor/universitet eller från en yrkeshögskola. På gymnasiet rekommenderas det i första hand utbildning från Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi (profil Marknadsföring).

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.