Rebrandingexpert

Rebrandingexpert

Om ett företag eller en organisation behöver förnya sin image kan de ta hjälp av rebrandingexperter, som oftast arbetar i team på ca 2-5 personer och som ansvarar för var sin del i att göra om företagets / organisationens logotype, ibland även namn samt en slogan - statement frasen - och andra tillhörande moment som bidrar till en sammantagen image som man vill visa upp mot sina kunder och mot allmänheten.

Det är svårt att försörja sig enbart som rebrandingexpert och därför kombinerar man ofta med att samtidigt arbeta med någonting annat, exempelvis som webbproducent, grafisk designer eller informatör/kommunikatör.

Utbildning

Många personer som jobbar inom det här yrket har en akademisk utbildning, på lägst kandidatnivå, men egentligen finns det inga strikta krav på vilken utbildning man behöver ha. Det blir i princip helt upp till en arbetsgivare att avgöra vem som har tillräckliga kvalifikationer.

Är man egenföretagare får man självmant bestämma vilken utbildning man behöver skaffa för att kunna driva sitt företag.

Arbetsplats

Rebrandingexperter är ofta anställda på reklambyråer eller är frilansande konsulter, egenföretagare.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.