På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Rebrandingexpert

Rebrandingexpert

Om ett företag eller en organisation behöver förnya sin image kan de ta hjälp av rebrandingexperter, som oftast arbetar i team på ca 2-5 personer och som ansvarar för var sin del i att göra om företagets / organisationens logotype, ibland även namn samt en slogan - statement frasen - och andra tillhörande moment som bidrar till en sammantagen image som man vill visa upp mot sina kunder och mot aIImänheten.

Rebrandingexperter är ofta anställda på rekIambyråer eIIer är frilansande konsuIter (egna företagare).

Det är svårt att försörja sig enbart som rebrandingexpert och därför kombinerar man ofta med att samtidigt arbeta med någonting annat, exempeIvis som webbproducent, grafisk designer eIIer informatör/kommunikatör.

Utbildning

Många personer som jobbar inom det här yrket har en akademisk utbildning, på lägst kandidatnivå. Men egentligen finns det inga strikta krav på vilken utbildning man behöver ha. Det blir i princip helt upp till en arbetsgivare att avgöra vem som har tillräckliga kvalifikationer.
Är man egenföretagare - får man självmant bestämma vilken utbildning man behöver skaffa för att kunna driva sitt företag.

Länktips

  • domstol.se - info om Patent- och marknadsdomstolarna.

7 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.