På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Marknadschef

Marknadschef

Marknadschef kan även heta Marketing Manager, Marketing Director, Vice President Marketing, Head of Marketing eller CMO (Chief Marketing Officer) eller CDO (Chief Digital Officer). Du har det övergripande ansvaret för marknadsföringen och följer upp och analyserar aktiviteter som har genomförts.

Att arbeta som marknadschef är ett varierat yrke. Du arbetar med allt från beslut av enklare produktion och underhåll av webbsidor eller vilka kanaler, sociala plattformar, radio, print, TV som företaget ska synas i, till strategisk ledning och affärsutveckling för mellanchefer, team av specialiserade medarbetare och ledningsgrupp.

Du bevakar omvärldstrender, ansvarar för strategisk planering, segmentering, positionering, konkurrensanalys, utveckling av nya produkter och tjänster, rekrytering, budget och resultatuppföljning. I rollen som marknadschef har du dessutom nära samarbete med säljkåren och ingår ofta i ledningsgruppen.

Utbildning

För att arbeta som marknadschef behöver du vanligtvis en eftergymnasial utbildning från högskola/universitet eller en yrkeshögskoleutbildning. Ofta kombineras högskoleutbildning i ekonomi, samhällsvetenskap eller teknik med ledarskap, marknadsföring och reklam.

Att ha praktisk erfarenhet från försäljning, kommunikation och journalistik är värdefullt. Ofta är en teknisk utbildning, branschkunskap, kunskaper om informationsteknik och språkkunskaper bra meriter.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Marknads- och Kommunikationschef till Norvatek Invest Group

Arbetsgivare / Ort: Hansson & Partners i Sverige AB / BORLÄNGE
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 16 August (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-01
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Marknadschef

Språk
Krav
  • Svenska
  • Engelska

Om jobbet

Norvatek utvecklar, tillverkar, säljer och levererar driftsäkra VA-lösningar för en hållbar framtid i Norden. Våra affärsområden består av Pumpstationer, El och Automatik, VA-verk samt Produkter. Vårt mål är att vara din bästa affärspartner inom VA-teknik.

Våra värden är att vara Engagerade, Pålitliga, Nytänkande och Hållbara.

Vi omsätter 2020 ca 600 MSEK.


Norvatek Invest Group söker

MARKNADS- OCH KOMMUNIKATIONSCHEF


Därför ska du välja oss

Vi befinner oss i en stark tillväxtperiod och växer kraftigt, såväl organiskt som genom förvärv. Vi har idag 8 verksamma bolag i Norvatek och är 170 anställda. Rollen som Marknads- och Kommunikationschef är ny och du får vara med och forma den tillsammans med oss. Vår bransch är stabil genom både låg- och högkonjunktur och vi vet att det kommer satsas mycket inom infrastruktur de kommande åren.


Våra förväntningar på dig

I din roll kommer du fokusera på att skapa en enhetlig marknadsplattform för hela gruppens alla bolag. Vi behöver en tydlig marknadsstrategi som inkluderar att profilera vårt gemensamma varumärke och våra produkter samt aktivt arbeta med kommunikationen internt och externt.

Du vet vad som krävs av morgondagens marknadsorganisation. Framtiden är digital och du har kunskaperna att ta oss dit.

Du kommer i nära samarbete med vår försäljningsorganisation skapa förutsättningar för god försäljningsutveckling och du kommer också ha ett nära samarbete med marknadsassistenterna ute i de olika bolagen.

Du förväntas bidra i de olika bolagens ledningsgrupper utifrån din kompetens inom marknad och kommunikation.

För att lyckas i rollen hos oss ser vi att du har god samarbetsförmåga då du kommer ha många olika kontaktytor inom och utanför vår organisation. Du är kommunikativ och har ett sätt att kommunicera så mottagaren nås av budskapet. Vi ser också att du behöver ha ett stort eget driv, vi befinner oss i tillväxt och förändringar är en del av vardagen. Du lockas av en sådan miljö och är van att självständigt sätta agendan för ditt dagliga arbete. I övrigt är du trygg och stabil i dig själv.


Vad vi söker hos dig

Då tjänsten innebär olika kontakter både nationellt och internationellt krävs god svenska och engelska i tal och skrift. Vi söker dig som har en akademisk bakgrund inom relevant område, såsom ekonomi eller marknadsföring. Körkort är ett krav.

Har du erfarenhet av att arbeta i Indesign är det en fördel.

Då du förväntas bidra till att bygga upp vårt marknadsarbete inom gruppen krävs att du är självgående med erfarenhet av att självständigt ha ansvar för liknande frågor. Gärna i en entreprenörsdriven verksamhet.

Du har erfarenhet av strategiskt digitaliseringsarbete.


Anställningen

Tjänsten som Marknads- och Kommunikationschef löper tillsvidare på heltid med placeringsort Borlänge. Du rapporterar till VD för Norvatek Fredrik Jonsson och arbetar också nära VD för IBECO Carl Berglund. En del resor i tjänsten till kontoren i mellan- och södra Sverige ingår samt någon enstaka resa till kontoret i Norge.

Din anställning kommer vara fördelad till att mestadels fokusera på Norvatek och gruppen som helhet, men du kommer också operativt ansvara för marknadsarbetet på IBECO i Borlänge. Här finns en marknadsförare på plats som du kommer arbeta nära.


Så här rekryterar vi

I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din intresseanmälan lämnar du via hemsidan www.hanssonpartners.com senast den 16 augusti. Vi kommer göra urval löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökan. Skicka din ansökan så snart som möjligt.

Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra personlighetstest och begåvningstest samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten.

Anna Hansson, [email protected], 070-695 64 63

Martin Ogemar, [email protected], 072-237 21 30

För att läsa mer om Norvatek Invest Group besök gärna deras hemsida: https://norvatek.se/


Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Hansson & Partners i Sverige AB
Godsvägen 23
78472 BORLÄNGE
Hemsida: https://norvatek.se/
Ansökan
Ansök senast 16 August (2 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.