På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Social media manager

Social media manager

Som Social media manager arbetar du proaktivt och offensivt med kommunikationsfrågor. Övergripande mål för social media manager är att skapa en konstruktiv dialog i sociala medier. Arbetstitlar som används är bland annat webbkommunikatör, digital marknadskommunikatör, digital marknadsförare och marknadskommunikatör inom sociala medier.

Social media manager arbetar med PR och marknadsföring i sociala medier, omvärldsbevakar området sociala medier, digital journalistisk och interaktivitet, analyserar komplexa frågor runt sociala medier och digital journalistik. 

Du analyser sociala plattformar, jobba praktiskt med vissa större satsningar, exempelvis vissa projekt och event. Arbete utanför kontorsarbetstider, dvs på kvällstid och under helger kan ingå i jobbet som social media manager.

Social media manager behöver ha spetskompetens inom områden nätkultur och logiken i sociala medier, kunskaper och erfarenhet av att analysera sociala medier, vana av att verka inom olika sociala medier, som exempelvis Facebook, Twitter och Instagram, Snapchat, Yogile.com och Flickr.com.

Utbildning

Relevant utbildning kan finnas både på högskolenivå och inom yrkeshögskolan.

Bra förberedande grundutbildning finns på flera av gymnasieskolans nationella program, ex. på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktningen Medier, information och kommunikation.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och språkkunskaper i andra språk och erfarenheter av PR-arbete är mycket meriterande.

Arbetsplats

Social media manager arbetar ofta på kommunikationsenheter eller på avdelningar för marknadskommunikation på mediehus, företag eller inom organisationer med marknads- och kommunikationsfrågor.

Visa mer
Visa mindre

121 Lediga jobb

Kommunikatör med digital spets - arbeta med Trafikverkets sociala medier

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Marknadskommunikatör

Om jobbet

Är du en kreativ kommunikatör som trivs som fisken i vattnet med att skapa innehåll i sociala medier? Gillar du att driva utveckling och hitta nya sätt för dialog och genomslag? Då kan du vara den vi söker!

Som kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Kommunikatör med digital spets - arbeta med Trafikverkets sociala medier

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med innehållsarbete i Trafikverkets nationella sociala medier. Det innebär att du ansvarar för att planera och skapa inlägg, du producerar rörligt material och du arbetar kreativt för att skapa nya sätt att interagera med våra målgrupper. Det kan exempelvis handla om kommunikationsinsatser för ökad trafiksäkerhet, klimat- och miljöfrågor, järnvägssatsningar, trafikinformation, ökad och säker cykling, forskning och våra uppdrag för ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem. 

Du jobbar tätt ihop med andra, samarbetar med press och kommunikatörskollegor både nationellt och regionalt. Jobbet innehåller också strategiskt utvecklingsarbete med att utforma innehåll och du utvecklar och driver innehållsarbetet med sociala medier framåt. Du deltar i nätverksmöten och kreativt idéarbete med kommunikatörer där du bidrar med din sociala medier-expertis.  

På avdelningen Externkommunikation är vi 25 medarbetare som jobbar med kommunikation till utpekade breda och nischade målgrupper som trafikanter, resenärer, leverantörer, samhällsaktörer, branschorganisationer, och med proaktivt mediearbete. Vi är en nationell kommunikationsavdelning, med kollegor över hela landet, och vi har många digitala mötesytor. Vi jobbar i team där vi hjälps åt prestigelöst med fokus på uppgiften. 

Jag som kommer vara din chef heter Malin Modh, och för mig är det viktigt att bidra med engagemang och ett gott utvecklingsklimat där du kan växa på jobbet.

Möjlig placeringsort: Göteborg, Solna, Borlänge

Övrig information

Webbaserade tester kommer att vara med som en del i urvalsförfarandet. Arbetsprov kan även komma att användas som en del i urvalet. Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska trivas i den här rollen och lyckas bra ser vi att du är driven, ser till så att saker blir gjorda och gör vad som krävs för ett gott resultat. Du har ett kreativt mind set och tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. Det är naturligt för dig att organisera och planera ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Det är viktigt för dig att se till gruppens/verksamhetens bästa och du hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Vi ser att du har:

 • flerårig erfarenhet av att ta fram digitala kommunikationsstrategier och ansvara för taktiskt genomförande
 • flerårig erfarenhet av att producera innehåll till sociala medier och övriga digitala kanaler
 • flerårig erfarenhet av att producera rörligt material i redigeringsprogram som till exempel Premier Pro
 • högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig

 Det är extra bra om du har; 

 • erfarenhet av att ansvara för medieköp i sociala medier
 • erfarenhet av presskommunikation
 • erfarenhet av att jobba med webbpubliceringsverktyg

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Madeleine Vikström eller Malin Modh.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Social media manager

Arbetsgivare / Ort: Digitalsnack AB / NORRKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Just nu söker vi en ordkonstnär med passion för sociala medier

Älskar du sociala medier och vill ha ett utvecklande, inspirerande jobb med mycket frihet under eget ansvar? Just nu söker vi en social medie manager med talang för digital copy som vill förstärka vårt team! Vill du vara med och göra skillnad på en branschledande social mediebyrå med kunder i hela Norden?

Vem vi söker

Vi söker dig som är gillar att jobba med stor frihet under eget ansvar. Som inte räds för att jobba utanför traditionell arbetstid och har ett passionerat intresse för sociala medier. Personen vi söker är strukturerad och kan ha flera bollar i luften, har stenkoll på deadlines samt motiveras av att skapa bättre och större effekt för våra kunder i sociala medier.

Du gillar utveckling och följer ständigt nyheter inom ämnet samt vill även vässa ditt expertområde inom digital copy.

Arbetsbeskrivning

Som social medie manager på Digitalsnack ingår följande arbetsuppgifter:

 • Löpande kontakt med och ansvar över kunduppdrag
 • Planering av eget arbete
 • Planera och skapa innehåll (idé, bild och text) för de vanligaste sociala medierna, blogg och nyhetsbrev
 • Enklare bild- och videoredigering
 • Moderation av sociala mediekanaler
 • Ta del av analys och strategirapporter för att effektivisera resultat och utvecklas i tjänsten
 • Ta del av interna och kunders social mediestrategier och utföra social mediehanteringen utefter dem

Kvalifikationer

Vi ser att du har tidigare erfarenhet av att skapa texter för sociala medier, webb och blogg. Vi ser att du gärna jobbat som journalist, kommunikatör eller likande arbete där du varit kreativ med text. Du har god planeringsförmåga och kan driva flera parallella projekt samtidigt.

Du brinner för ordets kraft men har även god insikt i hur de vanligaste sociala mediekanalerna fungerar.

Ett krav är att du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift samt är bekväm att både skriva kortare och längre texter på dessa språk.

Meriterande är om du har språkkunskaper i finska och/eller har ett intresse för fotografi samt rörlig bild och redigering.

Om Digitalsnack

Digitalsnack Social mediebyrå startades av två drivna entreprenörer som tyckte social mediebranschen behövde en förändring. Vi ville ge företag mer konkreta och lättillgängliga verktyg för att lyckas med sin närvaro på sociala medier. Idag hjälper vi företag i hela Norden att effektivisera arbetet och öka effekten av sociala medier genom föreläsningar, utbildningar, strategiarbeten och hantering av social mediekanaler. Vi driver också en av Sveriges största Social medie podcast under samma namn.

Vi jobbar helt molnbaserat, vilket ger oss en större frihet och är varken knutna till en plats eller en specifik arbetstid.

Vi jobbar mot tydliga mål där varje person inom företaget är hungrig för att presentera bästa resultat. Därför har vi ingen stämpelklocka. Alla medarbetare är olika och presterar bäst på olika tider, platser och med olika förutsättningar. Detta gör att både företaget och medarbetarna får bästa förutsättningarna för att ständigt utvecklas och utmanas till det bättre.

Medarbetare på Digitalsnack får även årligen vidareutbildning inom sin nisch och ta del av branschaktuella evenemang för att inspireras och växa i sitt yrke.

Vår byrå utmanar många traditionella regler inom både företagande och arbetsplats då vi ständigt utvecklas i nutid med fokus mot framtiden.

Ansökan

Plats: Norrköping eller Linköping

Typ av anställning: Heltid med 6 månaders provanställning

Start: Omgående

Sista ansökningsdag: 12 maj men urvalet av ansökningar sker löpande.

Titel: Social media manager

Arbetsgivare
Digitalsnack AB
60232 NORRKÖPING
Hemsida: https://digitalsnack.se/om-oss/jobb/
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Content Manager

Arbetsgivare / Ort: The Talent Company AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Marknadskommunikatör

Om jobbet

About Normative

At Normative we are creating the norm for carbon accounting by providing intelligence to companies to reduce their climate footprint. We translate financial data into tangible carbon insights enabling companies to understand and reduce their carbon emission. What we do has a real positive impact on the climate. You can too!

If you are an experienced content producer, this is your opportunity to make an impact. Being part of the Normative team means that you will contribute to a net-zero world. If you are looking to join an ambitious and purpose driven startup, we would love to talk!

The role

For this position, we are looking for a content manager that can work hands-on in building stories and create excellent content. While this will take up most of your days, you will in parallel work with creating our editorial calendar and develop/implement content strategies for various platforms. You will be an important part of helping us send the message about Normative moving the world towards net-zero emission. You will be part of a small, but growing team and report to our Head of Marketing. In this role you will work closely with marketing, sales, product and designers, but also have a lot of customer interaction.

What you will do:

 • Write, edit and proofread original copy in various formats like newsletters, social media, web, and media
 • Take responsibility for the editorial calendar and make sure that we create great content on various platforms
 • Take content strategies from idea to implementation
 • Conducting research and interviews with customers or experts to learn more about current trends, developments, and perceptions about emissions and customer pains to build content related to this
 • Although not a requirement, it is a great advantage, f you have experience production of engaging product video content.

To be successful, we believe you:

 • Is an experienced and skilled storyteller and writer
 • Have 3+ years of experience in working with similar roles in tech or climate-related environment
 • Is a Native English speaker or have all your experience from English speaking roles
 • Native speaker (English)
 • Has an ability to keep a high cadence and is used to produce volume in a short time
 • Is detailed oriented with an eye for grammar, spelling, fact-checks, and proofreading
 • If you have worked with video creating for Social Media it’s a great plus, but not required

We also believe you are:

 • A self-organizing, result-oriented, and flexible person that quickly comes up with new ideas and can lead them on your own
 • A person that deeply cares about making a real contribution towards a sustainable future.
 • Thrives in a fast-paced environment and small team where we help one another

Perks:

At Normative you will work in a modern and fast paced environment with highly driven and achieving people with a common vision to make a change for a sustainable future. We trust that you do your job on time and with excellence. At Normative you’ll have opportunities for professional development and competitive benefits.

Location:

We operate with a hybrid remote model with an office in Stockholm. This means you can be based anywhere in Sweden but you are expected to travel to Stockholm from time to time (this is of course when we are again able to travel and meet safely).

We adopt a continuous selection process, so make sure to apply as soon as possible!

Arbetsgivare
The Talent Company AB
Ansökan
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Communications and Storytelling Summer Intern

Arbetsgivare / Ort: Exponential AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Engelska
Meriterande
 • Svenska

Om jobbet

Are you looking for a hands-on learning experience this summer? Stellar Capacity is now looking for a Communication and Storytelling summer intern for 2021. You will get the chance to learn about communication, leadership and technology together with a talented team.


Stellar Capacity (www.stellarcapacity.com) is now looking for a Communications and Storytelling summer intern with excellent communication skills. Our story is one of change, leadership and passion. In a digitalized world we bring out the best in people through our programs, and we’re looking for a team member who is not only eager to learn, but also to play an active role in building up our communications platform.


In the role you will work with marketing and communications with the goal of generating engagement, leads and growth. It’s imperative that you share our mission of leveraging education as a powerful tool in society, to change the world.


Take the next step in your career and join our innovative, tight-knit team located in central Stockholm today!

Internship Focus​

 • Copywriting/content creation (i.e. blogs, website, marketing emails, pitches, etc.)
 • Social media content creation and strategy (organic posts and ads)
 • Brainstorm creatively and strategically with your team to come up with innovative campaigns
 • Drive activity that supports the positioning of our programs; actively support the management of our brand, reputation and content on both a proactive and reactive basis
 • Learn and amplify the company’s voice and use it to tell our story
 • Follow and reach marketing KPIs
 • Identify and innovate ways to grow awareness and recognition of our brand online
 • Research news, technologies, and digital developments
 • Assist with operational needs and tasks


Who you are:

 • You are passionate about technology, leadership and continuous learning
 • You are a skilled content producer, who will be able to distill complex issues into concise and compelling stories
 • You are curios and motivated to take on new challenges
 • Perfect command of written and spoken English. Strong Swedish skills are a strong merit.


You will be working right alongside our growth-oriented team and will have the opportunity to learn about new technological advancements and their implementations. We provide training, guidance, and support, as well as a unique work experience at the fore-front of digital leadership development.


The internship is unpaid, but for the right candidate, there are opportunities for full-time employment after the internship. Many of our team members have started their careers with us as interns!


How to apply

You can apply by emailing your CV and cover letter to [email protected] by using "Communications and Storytelling Summer Intern" as the email subject. We are reviewing applications on a continuous basis, so apply today!

Arbetsgivare
Exponential AB
Åsögatan 165
11632 Stockholm
Hemsida: www.stellarcapacity.com
Ansökan
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Communications and Storytelling Intern

Arbetsgivare / Ort: Exponential AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • Engelska
Meriterande
 • Svenska

Om jobbet

Are you an ambitious mind with a passion for communication, leadership and technology? Do you love engaging and inspiring people through storytelling? Are you an entrepreneurial and motivated creator who goes the extra mile when completing a project?


Stellar Capacity (www.stellarcapacity.com) is now looking for a Communications and Storytelling intern with excellent communication skills. Our story is one of change, leadership and passion. In a digitalized world we bring out the best in people through our programs, and we’re looking for a team member who is not only eager to learn, but also to play an active role in building up our communications platform.


In the role you will work with marketing and communications with the goal of generating engagement, leads and growth. It’s imperative that you share our mission of leveraging education as a powerful tool in society, to change the world.


Take the next step in your career and join our innovative, tight-knit team located in central Stockholm today!

Internship Focus​

 • Copywriting/content creation (i.e. blogs, website, marketing emails, pitches, etc.)
 • Social media content creation and strategy (organic posts and ads)
 • Brainstorm creatively and strategically with your team to come up with innovative campaigns
 • Drive activity that supports the positioning of our programs; actively support the management of our brand, reputation and content on both a proactive and reactive basis
 • Learn and amplify the company’s voice and use it to tell our story
 • Follow and reach marketing KPIs
 • Identify and innovate ways to grow awareness and recognition of our brand online
 • Research news, technologies, and digital developments
 • Assist with operational needs and tasks


Who you are:

 • You are passionate about technology, leadership and continuous learning
 • You are a skilled content producer, who will be able to distill complex issues into concise and compelling stories
 • You are curios and motivated to take on new challenges
 • Perfect command of written and spoken English. Strong Swedish skills are a strong merit.


You will be working right alongside our growth-oriented team and will have the opportunity to learn about new technological advancements and their implementations. We provide training, guidance, and support, as well as a unique work experience at the fore-front of digital leadership development.


The internship is unpaid, but for the right candidate, there are opportunities for full-time employment after the internship. Many of our team members have started their careers with us as interns!


How to apply

You can apply by emailing your CV and cover letter to [email protected] by using "Communications and Storytelling Intern" as the email subject. We are reviewing applications on a continuous basis, so apply today!


Arbetsgivare
Exponential AB
Åsögatan 165
11632 Stockholm
Hemsida: www.stellarcapacity.com
Ansökan
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.