På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Informationsstrateg
Spela filmen

Informationsstrateg

Informationsstrateg har samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Informationsstrategen har en strategisk roll med ansvar för samordning av den samlade informationshanteringen och IT-verksamheten - på ett företag, inom en organisation eller på ett lärosäte, som t ex kan vara en gymnasieskola, högskola eller universitet, med fokus på intern verksamhetsutveckling.

Arbetsuppgifter som informationsstrateger vanligtvis har är att ansvara för övergripande informationshantering där bland annat informationssäkerhet och informationsklassning ingår. I tjänsten kan även ingå att samordna, planera och följa upp organisationens samlade IT-verksamhet på en övergripande nivå.

Informationsstrategernas uppgifter är allt som oftast att leda, utveckla och samordna strategisk informationshantering som inkluderar införande och förvaltning av ett strukturerat arbetssätt för informationssäkerhet utifrån gällande föreskrifter, att samordna processer kring prioriterade utvecklingsinsatser på kort och lång sikt, ansvara för att relevanta övergripande metoder och företagsmodeller finns och att dessa är uppdaterade och används, vara ett stöd i implementering av beslutade modeller för förvaltning, projektstyrning, samordna uppföljning och ledningsrapportering, omvärldsbevakning för att kunna förbereda proaktiva insatser inom ovanstående områden.

Det finns också informationsstrateger som jobbar mer externt och med inriktning mot marknadsföring mer än IT-inriktning.

Utbildning

Utbildning som krävs för att kunna få jobb som informationsstrateg är slutförd högskoleutbildning inom IT eller ekonomi. Det är meriterande att ha utbildning i projektledning och informationssäkerhet.

Gymnasial utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Framtidsutsikter

Det finns ett överskott av arbetssökande inom informatörsyrket. Konkurrensen har hårdnat på arbetsmarknaden som helhet och väntas bestå under det kommande året. Även på 5-10 års sikt förväntas antalet som söker arbete som informatör överstiga arbetsgivarnas rekryteringsbehov. Det är med andra ord ganska stor konkurrens om jobben för informatörer.

Personliga egenskaper

Det ställs höga krav på samarbetsförmåga och god kommunikativ förmåga då informationsstrateger har många kontakter inom och utom den egna organisationen/företaget. Som person behöver man vara kreativ, analytisk, snabb, engagerad, förändringsbenägen och stresstålig. 

Länktips

Visa mer
Visa mindre

154 Lediga jobb

Kommunikatör med digital spets - arbeta med Trafikverkets sociala medier

Arbetsgivare / Ort: Trafikverket
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Marknadskommunikatör

Om jobbet

Är du en kreativ kommunikatör som trivs som fisken i vattnet med att skapa innehåll i sociala medier? Gillar du att driva utveckling och hitta nya sätt för dialog och genomslag? Då kan du vara den vi söker!

Som kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige.

Kommunikatör med digital spets - arbeta med Trafikverkets sociala medier

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med innehållsarbete i Trafikverkets nationella sociala medier. Det innebär att du ansvarar för att planera och skapa inlägg, du producerar rörligt material och du arbetar kreativt för att skapa nya sätt att interagera med våra målgrupper. Det kan exempelvis handla om kommunikationsinsatser för ökad trafiksäkerhet, klimat- och miljöfrågor, järnvägssatsningar, trafikinformation, ökad och säker cykling, forskning och våra uppdrag för ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem. 

Du jobbar tätt ihop med andra, samarbetar med press och kommunikatörskollegor både nationellt och regionalt. Jobbet innehåller också strategiskt utvecklingsarbete med att utforma innehåll och du utvecklar och driver innehållsarbetet med sociala medier framåt. Du deltar i nätverksmöten och kreativt idéarbete med kommunikatörer där du bidrar med din sociala medier-expertis.  

På avdelningen Externkommunikation är vi 25 medarbetare som jobbar med kommunikation till utpekade breda och nischade målgrupper som trafikanter, resenärer, leverantörer, samhällsaktörer, branschorganisationer, och med proaktivt mediearbete. Vi är en nationell kommunikationsavdelning, med kollegor över hela landet, och vi har många digitala mötesytor. Vi jobbar i team där vi hjälps åt prestigelöst med fokus på uppgiften. 

Jag som kommer vara din chef heter Malin Modh, och för mig är det viktigt att bidra med engagemang och ett gott utvecklingsklimat där du kan växa på jobbet.

Möjlig placeringsort: Göteborg, Solna, Borlänge

Övrig information

Webbaserade tester kommer att vara med som en del i urvalsförfarandet. Arbetsprov kan även komma att användas som en del i urvalet. Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska trivas i den här rollen och lyckas bra ser vi att du är driven, ser till så att saker blir gjorda och gör vad som krävs för ett gott resultat. Du har ett kreativt mind set och tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. Det är naturligt för dig att organisera och planera ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Det är viktigt för dig att se till gruppens/verksamhetens bästa och du hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Vi ser att du har:

 • flerårig erfarenhet av att ta fram digitala kommunikationsstrategier och ansvara för taktiskt genomförande
 • flerårig erfarenhet av att producera innehåll till sociala medier och övriga digitala kanaler
 • flerårig erfarenhet av att producera rörligt material i redigeringsprogram som till exempel Premier Pro
 • högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig

 Det är extra bra om du har; 

 • erfarenhet av att ansvara för medieköp i sociala medier
 • erfarenhet av presskommunikation
 • erfarenhet av att jobba med webbpubliceringsverktyg

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Madeleine Vikström eller Malin Modh.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsgivare
Trafikverket
Hemsida: www.trafikverket.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Kommunikationsansvarig Handelskammaren Värmland

Arbetsgivare / Ort: Ekstam Executive Search & Selection AB / Karlstad
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Kommunikationsstrateg

Om jobbet

Handelskammaren Värmland söker en kommunikationsansvarig med passion för att förmedla värdeskapande budskap. Har du höjden att leda och driva den kommunikativa verksamheten?

Vad innebär rollen?

Som kommunikationsansvarig på Handelskammaren Värmland har du det övergripande ansvaret för vår kommunikationsstrategi och du projektleder samt genomför kommunikationsinsatserna.

I en mindre organisation som vår innebär rollen en omsättning av strategin i praktiken. I nära samspel med andra kollegor tar du fram strategier i ett långsiktigt perspektiv samtidigt som du jobbar operativt med löpande kommunikation och genomförande av aktiviteter samt projekt.

Ansvar för varumärkesstrategiska frågor ingår i arbetet, som också handlar om att omvärldsbevaka ur ett kommunikationsperspektiv. Dessutom kommer du att nätverka, skapa, utveckla och driva innehåll, samordna och paketera koncept och aktiviteter samt få ut dessa i olika kanaler.

Du är trygg i det digitala kommunikations- och medielandskapet och vet hur man når fram i olika kanaler. Din drivkraft för att fortsätta utveckla den digitala kommunikationen kommer att säkerställa att vi når ut och får genomslagskraft för såväl medlemsrekrytering som för Handelskammarens utbud i stort.

Att inspirera och driva ”berättelsen om Värmland”, skapa engagemang och bibehålla samt stärka relationen med våra medlemmar är oerhört viktigt, liksom att positionera oss med en stark och tydlig röst i samhällsdebatten.

Vi tror att du kommer att uppleva rollen både som stimulerande och rolig om du;

 • älskar kommunikation i ett brett perspektiv
 • är en stjärna på att formulera och skriva bl. a nyheter, presstexter, inbjudningar, debattartiklar och remissvar
 • har verktygslådan för att ta kommunikationsansvaret och erfarenhet av att stärka varumärken, men också av att bedriva påverkansarbete
 • trivs i en snabbrörlig organisation med hög puls där ingen dag är den andra lik och kan på ett flexibelt sätt snabbt ställa om och agera på olika uppgifter
 • drivs av att producera och leverera konkreta resultat
 • är orädd att utmana invanda tankemönster, kommer med idéer för att utveckla och förbättra
 • har ett genuint samhällsintresse och trivs med externa kontakter och utåtriktade aktiviteter
 • är en van projektledare med beställarerfarenhet
 • är kreativ med intresse för färg och form och rör dig vant i publiceringsverktyg för sociala medier, wordpress och nyhetsbrevstjänster.

För att vara trygg i din kompetens och kunna fungera som ett stöd till dina kollegor i kommunikationsfrågor har du dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete med kommunikation samt akademisk utbildning inom området.

Vill du utveckla och utvecklas tillsammans med oss? Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med EKSTAM Executive Search & Selection.

Välkommen att kontakta Ann Ekstam, 0733 – 94 64 26 eller besök ekstamsearch.se

Vi tillämpar löpande urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 12 maj.

Om Handelskammaren Värmland

Handelskammaren Värmland är en oberoende och privat finansierad förening för företag i Värmland. Tillsammans är vi över 1100 medlemsföretag som jobbar för att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen. Vi gör det genom att vara en röst, en mötesplats och en internationell hubb.

Vår vision för Värmland 2040 är tydlig: Vi ska vara en dragningskraft, världen ska känna av oss, kunskapen ska ena oss och vi ska stå för hållbarhet.

Med över hundra års erfarenhet är vi långsiktiga och uthålliga, samtidigt som vi är aktuella, snabbfotade och på’t. Alltid med hjärta för och i Värmland.

Vi har en kultur som präglas av ständig rörelse, nyfikenhet och öppenhet för nya idéer som skapar värde för våra medlemmar. Vi har superengagerade medarbetare, jobbar tillsammans och har väldigt roligt på jobbet.

Läs mer på handelskammarenvarmland.se

Arbetsgivare
Ekstam Executive Search & Selection AB
Tullhusgatan 1a
65227 Karlstad
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Social media manager

Arbetsgivare / Ort: Digitalsnack AB / NORRKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Just nu söker vi en ordkonstnär med passion för sociala medier

Älskar du sociala medier och vill ha ett utvecklande, inspirerande jobb med mycket frihet under eget ansvar? Just nu söker vi en social medie manager med talang för digital copy som vill förstärka vårt team! Vill du vara med och göra skillnad på en branschledande social mediebyrå med kunder i hela Norden?

Vem vi söker

Vi söker dig som är gillar att jobba med stor frihet under eget ansvar. Som inte räds för att jobba utanför traditionell arbetstid och har ett passionerat intresse för sociala medier. Personen vi söker är strukturerad och kan ha flera bollar i luften, har stenkoll på deadlines samt motiveras av att skapa bättre och större effekt för våra kunder i sociala medier.

Du gillar utveckling och följer ständigt nyheter inom ämnet samt vill även vässa ditt expertområde inom digital copy.

Arbetsbeskrivning

Som social medie manager på Digitalsnack ingår följande arbetsuppgifter:

 • Löpande kontakt med och ansvar över kunduppdrag
 • Planering av eget arbete
 • Planera och skapa innehåll (idé, bild och text) för de vanligaste sociala medierna, blogg och nyhetsbrev
 • Enklare bild- och videoredigering
 • Moderation av sociala mediekanaler
 • Ta del av analys och strategirapporter för att effektivisera resultat och utvecklas i tjänsten
 • Ta del av interna och kunders social mediestrategier och utföra social mediehanteringen utefter dem

Kvalifikationer

Vi ser att du har tidigare erfarenhet av att skapa texter för sociala medier, webb och blogg. Vi ser att du gärna jobbat som journalist, kommunikatör eller likande arbete där du varit kreativ med text. Du har god planeringsförmåga och kan driva flera parallella projekt samtidigt.

Du brinner för ordets kraft men har även god insikt i hur de vanligaste sociala mediekanalerna fungerar.

Ett krav är att du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift samt är bekväm att både skriva kortare och längre texter på dessa språk.

Meriterande är om du har språkkunskaper i finska och/eller har ett intresse för fotografi samt rörlig bild och redigering.

Om Digitalsnack

Digitalsnack Social mediebyrå startades av två drivna entreprenörer som tyckte social mediebranschen behövde en förändring. Vi ville ge företag mer konkreta och lättillgängliga verktyg för att lyckas med sin närvaro på sociala medier. Idag hjälper vi företag i hela Norden att effektivisera arbetet och öka effekten av sociala medier genom föreläsningar, utbildningar, strategiarbeten och hantering av social mediekanaler. Vi driver också en av Sveriges största Social medie podcast under samma namn.

Vi jobbar helt molnbaserat, vilket ger oss en större frihet och är varken knutna till en plats eller en specifik arbetstid.

Vi jobbar mot tydliga mål där varje person inom företaget är hungrig för att presentera bästa resultat. Därför har vi ingen stämpelklocka. Alla medarbetare är olika och presterar bäst på olika tider, platser och med olika förutsättningar. Detta gör att både företaget och medarbetarna får bästa förutsättningarna för att ständigt utvecklas och utmanas till det bättre.

Medarbetare på Digitalsnack får även årligen vidareutbildning inom sin nisch och ta del av branschaktuella evenemang för att inspireras och växa i sitt yrke.

Vår byrå utmanar många traditionella regler inom både företagande och arbetsplats då vi ständigt utvecklas i nutid med fokus mot framtiden.

Ansökan

Plats: Norrköping eller Linköping

Typ av anställning: Heltid med 6 månaders provanställning

Start: Omgående

Sista ansökningsdag: 12 maj men urvalet av ansökningar sker löpande.

Titel: Social media manager

Arbetsgivare
Digitalsnack AB
60232 NORRKÖPING
Hemsida: https://digitalsnack.se/om-oss/jobb/
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Content Manager

Arbetsgivare / Ort: The Talent Company AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Marknadskommunikatör

Om jobbet

About Normative

At Normative we are creating the norm for carbon accounting by providing intelligence to companies to reduce their climate footprint. We translate financial data into tangible carbon insights enabling companies to understand and reduce their carbon emission. What we do has a real positive impact on the climate. You can too!

If you are an experienced content producer, this is your opportunity to make an impact. Being part of the Normative team means that you will contribute to a net-zero world. If you are looking to join an ambitious and purpose driven startup, we would love to talk!

The role

For this position, we are looking for a content manager that can work hands-on in building stories and create excellent content. While this will take up most of your days, you will in parallel work with creating our editorial calendar and develop/implement content strategies for various platforms. You will be an important part of helping us send the message about Normative moving the world towards net-zero emission. You will be part of a small, but growing team and report to our Head of Marketing. In this role you will work closely with marketing, sales, product and designers, but also have a lot of customer interaction.

What you will do:

 • Write, edit and proofread original copy in various formats like newsletters, social media, web, and media
 • Take responsibility for the editorial calendar and make sure that we create great content on various platforms
 • Take content strategies from idea to implementation
 • Conducting research and interviews with customers or experts to learn more about current trends, developments, and perceptions about emissions and customer pains to build content related to this
 • Although not a requirement, it is a great advantage, f you have experience production of engaging product video content.

To be successful, we believe you:

 • Is an experienced and skilled storyteller and writer
 • Have 3+ years of experience in working with similar roles in tech or climate-related environment
 • Is a Native English speaker or have all your experience from English speaking roles
 • Native speaker (English)
 • Has an ability to keep a high cadence and is used to produce volume in a short time
 • Is detailed oriented with an eye for grammar, spelling, fact-checks, and proofreading
 • If you have worked with video creating for Social Media it’s a great plus, but not required

We also believe you are:

 • A self-organizing, result-oriented, and flexible person that quickly comes up with new ideas and can lead them on your own
 • A person that deeply cares about making a real contribution towards a sustainable future.
 • Thrives in a fast-paced environment and small team where we help one another

Perks:

At Normative you will work in a modern and fast paced environment with highly driven and achieving people with a common vision to make a change for a sustainable future. We trust that you do your job on time and with excellence. At Normative you’ll have opportunities for professional development and competitive benefits.

Location:

We operate with a hybrid remote model with an office in Stockholm. This means you can be based anywhere in Sweden but you are expected to travel to Stockholm from time to time (this is of course when we are again able to travel and meet safely).

We adopt a continuous selection process, so make sure to apply as soon as possible!

Arbetsgivare
The Talent Company AB
Ansökan
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Informationssäkerhetsspecialist till Region Östergötland

Arbetsgivare / Ort: REGION ÖSTERGÖTLAND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Informationsspecialist

Om jobbet
Region Östergötlands informationssäkerhetsarbete ska bedrivas proaktivt så att information skyddas och framtida utvecklingsbehov tidigt identifieras och analyseras för att på så sätt underlätta och stödja digitaliseringen inom regionen. Våra informationssäkerhetsresurser består i dag av informationssäkerhetsansvarig, IT-säkerhetsansvarig, dataskyddsansvarig, dataskyddsspecialist och dataskyddsombud. Informationssäkerhetsansvarigs uppgift är att leda Region Östergötlands informationssäkerhetsarbete och fastställa krav på informationssäkerhet vid utveckling. Tillsammans med övriga informationssäkerhets resurser bidrar teamet till att säkerställa och kontinuerligt vidareutveckla myndighetens arbete med informationssäkerhet. Informationssäkerhet är en del av Katastrofmedicinskt Centrum där strategisk ledning för säkerhet är samlat. Arbetsbeskrivning I din roll som informationssäkerhetsspecialist kommer du att arbeta nära vår informationssäkerhetsansvarig och dataskyddansvarig genom att stötta dem i den operativa leveransen. Du kommer bland annat att få uppdrag inom nedanstående områden: • Stödja med att granska, uppdatera och förvalta Ledningssystem för Informationssäkerhet (LIS). Vara ett kunskapsstöd inom regionen gällande informationssäkerhet, dataskyddsförordningen och patientdatalagen. • Planera och genomföra utbildningar avseende informationssäkerhet. • Bistå i framtagande av remissvar samt andra yttranden och skrivelser avseende informationssäkerhet inklusive dataskydd. • Rådge kring krav och avtal gällande informationssäkerhet vid upphandlingar och forskningsuppdrag. • Handlägga operativa och taktiska informationssäkerhetsärenden. Utbildning och erfarenhet Vi söker dig som har ett brinnade intresse och erfarenhet inom informationssäkerhetsarbete och en relevant utbildningsbakgrund. Det är meriterande om du har en juridisk examen eller högskoleexamen som bedöms likvärdig, samt utbildning inom informationssäkerhet där ISO 27001 och 27002 är i fokus. Kunskaper inom lämpliga lagstiftningar är också meriterande till exempel patientdatalagen, NIS-lagstiftning, dataskydd. Personliga egenskaper För att bli framgångsrik i tjänsten är det viktigt att du är driven och kan arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du utstrålar trygghet och stabilitet och anpassar din kommunikation till situation och målgrupp. Vidare uttrycker du dig välformulerat och tydligt i skrift. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Anställning och information Det här är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att bli placerad i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras. Upplysningar om tjänsten lämnas av: Verksamhetschef Joan Clements, 010-103 08 79. Informationssäkerhetsansvarig Linnéa Lundberg, 010-103 79 16. Ansökan Sista ansökningsdag är den 14 maj 2021. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta Stöd och Service på 010-103 60 00 under kontorstid. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Region Östergötland
Arbetsgivare
REGION ÖSTERGÖTLAND
Hemsida: www.regionostergotland.se
Ansökan
Ansök senast 14 maj (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.