På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Informationsarkitekt Spela filmen

Informationsarkitekt

En Informationsarkitekt har till uppgift att skapa ordning i myllret av informationsflöden. Du behöver kunskaper i att analysera, organisera och integrera information och informationsflöden.

Ämnen som ingår som viktiga delar i ditt arbetsområde är bland annat: informationsteknik, webbdesign, webbkonstruktion, informationsdesign, programmering, kvalitet, kognitionsvetenskap, människa–datorinteraktion, projektledning och informationssäkerhet.

Utbildning

För att kunna arbeta som Informationsarkitekt behöver du någon form av eftergymnasial utbildning, på yrkeshögskoIa eller en akademisk utbildning på högskoIa/universitet.

På flera olika lärosäten erbjuds det utbildningar som heter "Informationsarkitekt" eIIer "Informations- och PR-programmet" men kan även ha andra namn. Rådgör gärna med en Studievägledare på högskola/universitet om du är osäker på vilken utbildning du bör söka i första hand.

Lagrummet
Tryckfrihetsförordningen (1949:105) (TF) - är en av Sveriges grundlagar; den antogs år 1949. TF berör frågor gällande tryckfrihet, grundlagsskydd för vissa medier, och innehåller även offentlighetsprincipen. Tryckfrihetsförordningen är tillsammans med yttrandefrihetsgrundlagen en av de två så kallade mediegrundlagarna i Sverige. Grundlagen har sitt ursprung i 1766-års svenska Tryckfrihetsförordning, som utgör världens äldsta lag för större allmän tryckfrihet och yttrandefrihet. För innehåll i TF - var god se lagen.nu/1949:105

Länktips

Visa mer
Visa mindre

10 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.