En Informationsarkitekt har till uppgift att skapa ordning i myllret av informationsflöden. Du behöver kunskaper i att analysera, organisera och integrera information och informationsflöden.
Ämnen som ingår som viktiga delar i ditt arbetsområde är bland annat: informationsteknik, webbdesign, webbkonstruktion, informationsdesign, programmering, kvalitet, kognitionsvetenskap, människa–datorinteraktion, projektledning och informationssäkerhet.
![Gå till formulär, Hitta rätt utbildning](/builds/images/Signatur_Robin_175_175.png)
Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
För att kunna arbeta som Informationsarkitekt behöver du någon form av eftergymnasial utbildning, på yrkeshögskola eller en akademisk utbildning på högskola eller universitet.
På flera olika lärosäten erbjuds det utbildningar som heter "Informationsarkitekt" eller "Informations- och PR-programmet" men kan även ha andra namn. Rådgör gärna med en Studievägledare på högskola/universitet om du är osäker på vilken utbildning du bör söka i första hand.
Visste du att...?
... Tryckfrihetsförordningen (TF) (1949:105) - är en av Sveriges grundlagar från 1949.
TF berör frågor gällande tryckfrihet, grundlagsskydd för vissa medier, och innehåller även offentlighetsprincipen.
Tryckfrihetsförordningen är tillsammans med yttrandefrihetsgrundlagen en av de två så kallade mediegrundlagarna i Sverige.
Grundlagen har sitt ursprung i 1766-års svenska Tryckfrihetsförordning, som utgör världens äldsta lag för större allmän tryckfrihet och yttrandefrihet.
![Gå till formulär, Hitta rätt utbildning](/builds/images/Signatur_Robin_175_175.png)
Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret