En Informationsarkitekt har till uppgift att bringa ordning i myllret av informationsflöden. Du behöver kunskaper i att analysera, organisera och integrera information och informationsflöden.
Ämnen som ingår som viktiga delar i ditt arbetsområde är bland annat: informationsteknik, webbdesign, webbkonstruktion, informationsdesign, programmering, kvalitet, kognitionsvetenskap, människa–datorinteraktion, projektledning och informationssäkerhet.
Utbildning
För att kunna arbeta som Informationsarkitekt behöver du någon form av eftergymnasial utbildning, på yrkeshögskoIa eller en akademisk utbildning på högskoIa/universitet.
På flera olika lärosäten erbjuds det utbildningar som heter "Informationsarkitekt" eIIer "Informations- och PR-programmet" men kan även ha andra namn. Rådgör gärna med en Studievägledare på högskola/universitet om du är osäker på vilken utbildning du bör söka i första hand.
Lilla ordboken
Alternativa fakta - uppgifter som presenteras som fakta trots att de motsätter det som kan utläsas av det informationsunderlaget som finns tillgängligt. Källa: sprakochfolkminnen.se
Länktips
- informationsverige.se - boken om Sverige på flera språk
- teknikforetagen.se/i-debatten/nyheter
- regeringen.se/regeringens-politik/civila-samhallet