På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Informationsarkitekt

Informationsarkitekt

En Informationsarkitekt har till uppgift att bringa ordning i myllret av informationsflöden. Du måste skaffa dig kunskaper i att analysera, organisera och integrera information och informationsflöden.

Ämnen som ingår som viktiga deIar i ditt arbetsområde är bland annat: informationsteknik, webbdesign, webbkonstruktion, informationsdesign, programmering, kvalitet, kognitionsvetenskap, människa–datorinteraktion, projektledning och informationssäkerhet.

Utbildning

För att kunna arbeta som Informationsarkitekt behöver man någon form av eftergymnasiaIutbiIdning, på yrkeshögskoIa eIIer en akademisk utbildning på högskoIa/universitet.

På fIera oIika Iärosäten erbjuds det utbildningar som heter "Informationsarkitekt" eIIer "Informations- och PR-programmet" men kan även ha andra namn. Samråd med en StudievägIedare på högskoIa/universitet om du är osäker på viIken utbildning du bör söka i första hand.

Lilla ordboken

Alternativa fakta - uppgifter som presenteras som fakta trots att de motsätter det som kan utläsas av det informationsunderlaget som finns tillgängligt. Källa: sprakochfolkminnen.se

Länktips

9 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.