På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Samhälls- och kulturanalytiker

Samhälls- och kulturanalytiker

Dagens samhälle befinner sig i en ständig och snabb förändring. Den ställs bland annat inför utmaningar som klimathot, digitalisering, globalisering och urbanisering.

Som samhälls- och kulturanalytiker kan man arbeta med förändrings- och utvecklingsprojekt, analys-, utrednings-, och utvärderingsuppdrag åt olika företag, myndigheter eller organisationer.

Arbetsuppgifter för samhälls- och kulturanalytiker finns både inom privat och offentlig förvaltning, i internationella organisationer, med opinionsbildande och socialt arbete, inom media, i konsultverksamhet, som utredare, aktivister, projektledare, skribenter, informationsarkitekter eller, efter studier på avancerad nivå, även som högskolelärare och/eller forskare.

Samhälls- och kulturanalytiker kan på olika sätt specialisera, fördjupa och profilera sig.

Exempel på arbetstitlar för utbildade samhälls- och kulturanalytiker: Hälso- och sjukvårdsstrateg; Verksamhetsutvecklare.

Lilla ordboken
Konstrunda - är ett arrangemang, som går ut på att ett antal konstnärer som visar upp sina alster i sina ateljéer under en tidsbegränsad period, oftast vid en långhelg, som t.ex Påskhelgen. Konstrundor förekommer ofta i områden med en stor koncentration av verksamma konstnärer. På Österlen (i Skåne) och Bjärehalvön har det under påskhelgen funnits etablerade konstrundor i flera decennier. Det finns också andra platser, där konstrundorna arrangeras, ex. stadsdel Majorna i Göteborg.

Religionssociologi
Religionssociologi - är ett akademiskt forskningsområde, där religionens roll i samspelet mellan individer och samhälle studeras.
Relevanta inom Religionssociologi frågor kan t.ex vara:
På vilket sätt religion kan & får vara synlig i offentligheten?
Hur bör religionsundervisningen utformas?
På vilka sätt kan religion verka som resurs för ungdomar?
Hur ser relationen mellan religion & medier ut (bland annat Sociala medier)?

Länktips

12 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.