På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kulturkritiker
Spela filmen

Kulturkritiker

Det finns olika sorters kulturkritiker, exempelvis Litteraturkritiker, Filmkritiker, Teaterkritiker, kritiker av Opera och klassisk musik och Danskritiker. Konstkritiker är expert på modern måleri- och/eller skulpturkonst.

Utbildning

Högskoleutbildning inom Kulturvetenskap.

Bra grund finns på gymnasiets Humanistiska programmet.

Det är oftast högskoleutbildning inom Kulturvetenskap som krävs för att kunna bli kulturkritiker. Man skaffar sig bred kunskap inom kulturområde generellt och specialkunskap inom "sitt yrkesområde".

Länktips

Visa mer
Visa mindre

11 Lediga jobb

Journalist till Installationssiffror.se

Arbetsgivare / Ort: Mdt Mälardalens Tidnings AB / Strängnäs
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 6 March (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Journalist/Reporter

Färdigheter
Meriterande
 • Dagstidningsjournalistik
 • Ekonomijournalistik
 • Externredovisning
 • Webbjournalistik
 • Multimediajournalistik

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska

Om jobbet

Har du sinne för siffror, företagsanalys och gillar att ha koll på vad som händer i en av näringslivets hetaste och mest spännande branscher? Är du duktig på att skriva? Lockas du av tanken på en riktigt bra arbetsplats och att få utvecklas i en intellektuellt spänstig och självständig roll?


Perfekt, då tycker vi att du ska läsa vidare!


Affärsmagasinet Installationssiffror.se är installationsbranschens självklara arena för dig som gillar analys, siffror och sammanhang. Vi bevakar boksluten, projekten, förvärven och nyckelrekryteringarna. Dagligen ger våra läsare omvärldsanalysen de behöver för att vara uppdaterade.

Vi skriver om branschutvecklingen, intervjuar makthavare och håller span på de senaste trenderna – alltid med ambitionen att ge våra läsare ett djupare perspektiv på vad som händer och vad nyheten egentligen innebär.

Just nu växer vi vidare och 2021 behöver vi bli fler på redaktionen. I jobbet som ekonomijournalist på Installationssiffror.se ingår att analysera och skriva om installationsbranschens bolag, makthavare, branschtrender och utveckling. Då vi är ett litet företag förväntas du även aktivt delta i vårt redaktionsutvecklingsarbete samt pågående projekt för att ständigt förbättra tidningen för våra läsare.

För att trivas i rollen och med att jobba med oss tror vi att du:


 • Har en naturlig fallenhet för siffror, ekonomi och analys
 • Är nyfiken av naturen och drivs av att lära dig nytt och ta reda på varför saker och ting ser ut som de gör eller förhåller sig på ett visst sätt
 • Trivs med självständigt arbete, detta vi är ett litet företag och beroende av att flera arbetsprocesser kan rulla sida vid sida
 • Gillar spännvidden i den lilla organisationen, där du lockas av det stora reportagescoopet samtidigt som du inte har några problem att kavla upp ärmarna och göra lite “rutingöra” med några snabba pressmeddelandenotiser
 • Älskar det skrivna ordet, är duktig på att formulera dig i text och vet inte bara hur man sätter en rubrik och ingress utan även hur du håller liv i läsarnas intresse hela vägen i mål. Vi vet det, du har ju läst hit.
 • Finns och trivs i Sörmlandstrakten, alternativt på pendlingsavstånd. Vi sitter i natursköna Strängnäs, drygt 50 minuter från Stockholm. Även om mycket arbete kan ske på distans är vi i behov av en resurs som även kan finnas på plats hos oss. Vi ser gärna att du har körkort för att ytterligare förstärka vår geografiska täckning genom att (när Coronasituationen tillåter) göra intervjuer, företagsbesök, bevaka mässor och annat kul som görs bäst på plats.
 • Är beredd att hjälpa kollegerna stå ut med chefredaktörens torra humor. Det är bra om du ansöker snabbt, då de behöver hjälp på den punkten så snart som möjligt.

Låter det som något för dig? Kul! Vänta då inte, utan skicka din ansökan i form av personligt brev, CV samt två redaktionella arbetsprov av så olika slag som möjligt till vår chefredaktör Rolf Gabrielson så fort som möjligt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas snabbt. Rolf når du på [email protected] eller 0708 - 50 55 88.

Arbetsgivare
Mdt Mälardalens Tidnings AB
Nordfeldts Väg 9
64551 Strängnäs
Hemsida: www.installationssiffror.se
Ansökan
Ansök senast 6 March (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

P4 Göteborg söker flexibel Desk-/just nu-reporter

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Radio AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Om jobbet
Nu söker vi dig som vill vara med och ta P4 Göteborg in i framtiden. Du är en flexibel och erfaren journalist, som gillar att hugga i där det behövs. En gedigen lagspelare som trivs med att vara en viktig del av desken, själva navet på redaktionen. P4 Göteborg producerar dagligen viktig, lokal journalistik. Vi är nära publiken, agerar snabbt vid händelsenyheter och har ambitionen att spegla hela samhället. Din viktiga roll är att följa nyhetsflödet, göra digitala- och sociala publiceringar, rycka ut på just nu-jobb och snabbt leverera live och digitalt, sända nyheter och delta i deskens arbete. Kort sagt, du är bra på mycket och gillar att göra olika saker i högt tempo – allt med publikens bästa för ögonen. Du brinner för att se alla delar av samhället och förstår vikten av att hela bevakningsområdet hörs i våra sändningar och digitala- och sociala medier. Arbetet är variationsrikt eftersom vi ska vara mitt i händelsernas centrum, nära vår publik. Vi söker dig som vill och vågar göra det extra för P4 Göteborgs publik. Du vet hur man engagerar, har god samarbetsförmåga, är idérik och van vid att ta ett stort eget ansvar. Huvudsakliga arbetsuppgifter • Att göra självständiga ljud för digitala publiceringar samt FM • Att som just nu-reporter sända live • Att vara deskens ankare för omvärldskoll • Att i samarbete med digitala redaktörer ansvara för publiceringar • Att sända nyheter samt deskarbete • Att driva idéer linjärt, digitalt och socialt Bakgrund och kvalifikationer • Journalistisk utbildning eller motsvarande • Erfarenhet från olika delar av redaktionellt arbete • Erfarenhet av arbete med digitala- och sociala medier • B-körkort • Dokumenterat god samarbetsförmåga • Meriterande med erfarenhet från Sveriges Radio • Meriterande med foto- och videovana Vad erbjuder vi? P4 Göteborg erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats med starkt fokus på utveckling i både digital medier och FM. Vår strävan är att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken – detta gör att arbetsplatsen är dynamisk och har många perspektiv i fokus. Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Göteborg, kanalhuset på Lindholmen. Ansökan och kontaktuppgifter Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Vi vill ha din ansökan senast 2021-03-07. Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Mats Ottosson, kanalchef P4 Göteborg, [email protected], eller Karin Ivarsson, programutvecklingschef P4 Göteborg, [email protected] För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Linda Vestlund, [email protected] Alla nås via växeln 031-837000 Fackliga frågor besvaras av Erica Hedin, SJF eller Peter Lindqvist, Unionen. Båda nås via växeln. SACO nås via [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Sveriges Radio AB
Ansökan
Ansök senast 7 March (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vikarierande reporter till Falu Kuriren

Arbetsgivare / Ort: Bonnier News AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Om jobbet
Falu Kuriren är Dalarnas största dagstidning. Lokaljournalistiken är grunden för vår tidningsutgivning och att finnas på plats är viktigt för oss. Vi har nu ett reportervikariat för bevakning av Rättvik. Vi söker en driven och nyfiken reporter som kan skriva snabba nyheter, fördjupningar och även leverera starka berättelser efter möten med människor. Redaktionen, som ligger i Leksand, består av två reportrar som bevakar både Leksand och Rättvik. Kommunerna ligger nära varandra och har en del gemensamma förutsättningar och utmaningar. Det är två expansiva orter där det händer mycket spännande att bevaka när det gäller både kommunala frågor, det lokala näringslivet och annat nära som berör och engagerar boende i kommunerna. Vi söker dig med journalistisk erfarenhet och förmåga att jobba självständigt. Vi förväntar oss en jämn och säker leverans av lokala nyheter från kommunen, såväl reportage som granskningar. På Falu Kuriren har vi ett digitalt fokus, varför publiceringarna på sajten dt.se är prioriterade. Vi jobbar med text och bild och rörligt. Du ska kunna uttrycka dig väl i text, hantera en kamera och sända live från till exempel olyckor eller bränder. Dt.se är den ledande nyhetsförmedlaren i Dalarna med över 800 000 artikelvisningar per vecka. Falu Kuriren har en prenumererad upplaga på nästan 18 000 med bevakning av Rättvik, Leksand, Falun, Gagnef, Vansbro och Malung-Sälen. Körkort är ett krav. Vikariatet löper från 1 april 2021 till 15 maj 2022. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och referenser. Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 12 mars 2021. Arbetsintervjuer avverkas löpande. Rekryteringen sker i samarbete med bemanningsbolaget Marieberg Media. Frågor om tjänsten: Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare Falu Kuriren och dt.se – [email protected], 023-935 02. Facklig kontaktperson: Seth Jansson, [email protected] 023-936 36. Välkommen med din ansökan! Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.
Arbetsgivare
Bonnier News AB
Hemsida: https://www.dt.se/
Ansökan
Ansök senast 12 March (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Reporter / Administratör

Arbetsgivare / Ort: Värmlandsbygden AB / KARLSTAD
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Journalist/Reporter

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Välkommen till oss:

Vi söker en kombinerad reporter/administratör.


Om Värmlandsbygden:

Värmlandsbygden är en spännande veckotidning från 1948 med stor utvecklingspotential.

Tidningen utkommer en gång i veckan, på fredagar, och vi skriver om allt som händer på den värmländska landsbygden.

Vi är den enda fristående tidningen i Värmland. Vi växer och blickar framåt - och hoppas att du vill vara med på resan.

Värmlandsbygden strävar efter de positiva nyheterna/reportagen.


Redaktion:

Huvudredaktionen finns i Karlstad.


Din arbetsplats:

Redaktionen, Karlstad.

Hemifrån.

Och ute där det händer, runt om i Värmland.

Vi tillämpar "frihet efter eget ansvar".


Telefon/Dator:

För att kunna genomföra ditt arbete får du naturligtvis tillgång till en företagsmobiltelefon och stationär dator... med mera...


Arbetsuppgifter:

Reporter som fotograferar.

Administrativa uppgifter.

Merit om du kan Indesign/skapa annonser, inget krav.


Vi söker dig som:

Har god social kompetens.

Är tävlingsinriktad, snabb och älskar att vara i händelsernas centrum.

Är målinriktad och har en stark vilja att ständigt bli bättre.


Låter detta kul och intressant?

Ansök i dag, skicka ett mejl till: [email protected]

Märk mejlansökan med: Ansökan Reporter/Admin

CV och personligt brev - berätta om dig själv och dina ambitioner.


Frågor?

Skicka ett mejl till: [email protected]

Märk frågemejlet med: Fråga Reporter/AdminVi har mycket roligt på jobbet!


Välkommen med din ansökan - vi intervjuar och anställer efter hand. En plats.

Arbetsgivare
Värmlandsbygden AB
65222 KARLSTAD
Ansökan
Ansök senast 12 March (9 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Journalist 8 Sidor

Arbetsgivare / Ort: Myndigheten För Tillgängliga Medier
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Om jobbet
MTM:s vision är ett samhälle där all läsning är tillgänglig. Vi är ett nationellt kunskapscentrum för tillgängliga medier som arbetar för att alla ska ha tillgång till nyheter, litteratur och samhällsinformation. Detta utifrån vars och ens förutsättningar, oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning. Vill du vara en del av vårt viktiga, demokratiska uppdrag? Vi söker dig som vill bidra till allas rätt att läsa på sina villkor, genom hela livet. Här är den lättlästa oberoende nyhetstidningen 8 Sidor en viktig del. 8 Sidor har funnits sedan 1984 och är Sveriges enda nyhetstidning på lättläst svenska. Sedan 2015 är det Myndigheten för tillgängliga medier som ger ut 8 Sidor. Om befattningen Som journalist på 8 Sidors redaktion får du ett brett journalistiskt arbete. Du skriver och redigerar texter på lättläst svenska till den tryckta veckoutgivna tidningen 8 Sidor, men också till sajterna 8sidor.se och allaväljare.se som uppdateras varje vardag. I arbetet ingår nyhetsvärdering, pressetiska avväganden, bildbehandling, redigering, webbpublicering, moderering av läsarkommentarer och inläsning av en daglig nyhetssändning. 8 Sidors redaktion består av sex journalister som arbetar nära varandra. Vi utgår från läsarens behov och ser till helheten. För oss är ett positivt och inkluderande arbetsklimat viktigt. Med hänsyn till en förändrad omvärld och användarnas behov är det även viktigt att du välkomnar utveckling och förändring. Om dig Vi söker dig som har • journalistutbildning eller motsvarande • några års erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion • några års erfarenhet och kunskap av webbjournalistik samt publicering i Wordpress eller liknande plattform • några års erfarenhet av att skriva nyhetsjournalistik på lättläst svenska • tidigare erfarenhet av bild och bildbehandling • några års kunskap och erfarenhet av redigering i Indesign • mycket goda kunskaper i svenska Som person är du kvalitetsmedveten och har förmåga att ta eget ansvar och egna initiativ. Du är flexibel och självgående samtidigt som du är samarbetsinriktad, generös med din kunskap, prestigelös och nyfiken på nya utmaningar. Om anställningen Anställningen är på heltid och tillsvidare. Den inleds med 6 månaders provanställning. MTM tillämpar individuell lönesättning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad vid redaktionen i Stockholm. Kontaktpersoner Marie Hillblom, chefredaktör, [email protected] Fackliga representanter; Hillevi Andreasson, SACO, [email protected] Andreas Lindén, ST, [email protected] Ansökan Du är välkommen att registrera din ansökan senast den 12 mars 2021. Ange diarienummer MTM 2021/123 i din ansökan. Besök gärna www.mtm.se för mer information om myndighetens verksamhet.   Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser
Arbetsgivare
Myndigheten För Tillgängliga Medier
Hemsida: http://www.mtm.se/
Ansökan
Ansök senast 12 March (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Journalist for PR and off-page SEO work within the iGaming industry

Arbetsgivare / Ort: Leadstar Media AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 March (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Journalist/Reporter

Språk
Krav
 • Engelska

Om jobbet

Hey there! Are you our next Leadstar? Take the chance of a lifetime and join a market leading, fast-paced team in the sports betting affiliate industry!

We offer you:

 • The opportunity to learn SEO from some of the best people in the industry
 • The freedom to develop and try out your own ideas
 • The prospect to grow within the company and take on more responsibilities
 • A workplace where Mondays feel like Fridays

What we want in return:

 • A high level of commitment
 • Smartness and creativity
 • A positive mindset


Leadstar Media is a fast growing Swedish start-up company that operates several websites within the iGaming industry. Today the company consists of around 30 employees and full-time consultants as well as several part-time freelancers. We are an international company with around 20 different nationalities represented and a presence in over 20 different geographical markets. Currently, the company's largest markets are Sweden, Germany and the UK. Leadstar Media’s ambition is to become the no. 1 sports betting affiliate in the world through organic growth. We believe that the best way to achieve this is by having a tight-knit team of creators with a high level of autonomy and a work culture with learning at the forefront.

The office is based in central Stockholm but we have several people working remotely from their home countries. At Leadstar Media you will work together with entrepreneurial individuals who are eager to learn everything about their particular field. You should have the same mindset as the rest of the team!

In addition to work, we organize other activities outside of work-hours such as small events, company trips and kick-offs.


Who are we looking for?

We are looking for a journalist who will work with PR and off-page SEO.

 • You should have a general interest in internet publishing and be willing to learn new things about content creation on the internet.
 • It’s a plus if you have a good knowledge of the iGaming industry and sports betting. Otherwise, you have to be eager to learn everything about the iGaming industry.
 • You should be excellent at expressing yourself in written English.
 • You should be an outgoing person who likes to establish and maintain great relationships within the media field.
 • You should be a well-structured person and able to plan your work tasks.
 • You should be a competitive person who wants to achieve results and always strive to do your best.
 • You should be a self-driven person who likes to try out new things and take responsibility for your own projects.
 • You should be an analytical thinker who can draw conclusions based on results.
 • It's a big plus if you have previous experience of working with SEO. If not, we expect you to be eager to learn everything there is to know about SEO and to become an expert within the field.
 • It's a big plus if you have previous experience of working with PR.


Job description

We are looking for a full-time PR and off-page SEO journalist working from our office in Stockholm. As a PR and SEO journalist, you will work closely with Leadstar Media’s core team.

Your work tasks will include the following:

 • Develop media relations strategies and coordinate public relations activities.
 • Create content for press releases and make sure that they will be spread in the media.
 • Write and publish articles about the iGaming industry and our products in external media. Both for PR and off-page SEO purposes.
 • Carry out research and create interesting facts about the iGaming industry and our products. For example, this can include making polls and drawing conclusions from the results.
 • Leverage existing media relationships and cultivate new contacts.

At Leadstar Media you always have the possibility to grow within the company and take on more responsibility. Several of our team members have taken career steps within the company. The ambition to learn and the ability to take on responsibility are the essential skills required of prospective employees.


More information

Start: as soon as possible, depending on your current employer's period of notice.

Period of employment: six months probationary employment with one month of notice.

Application: please send a cover letter along with a copy of your CV to [email protected]


We are looking forward to receiving your job application!

Arbetsgivare
Leadstar Media AB
Hälsingegatan 49 4TR
11331 Stockholm
Hemsida: www.leadstarmedia.com
Ansökan
Ansök senast 18 March (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Norwegian Journalist/Norwegian writer

Arbetsgivare / Ort: Branschaktuellt Sverige AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 March (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Journalist/Reporter

Färdigheter
Meriterande
 • Nyhetsjournalistik
 • Ekonomijournalistik

Språk
Krav
 • Norska

Om jobbet

#jobbjustnu

The award winning company Branschaktuellt Sverige AB is a publishing b2b Media Company. We focus on news from the sectors: Construction, Infrastructure and Energy. Working at Branschaktuellt gives you the opportunity to work with a popular and well-established product with enormous development opportunities. The company is planning a major expansion in the coming years, which gives you the chance to develop and climb in your career.


Please check you meet the following mandatory requirements before applying:


We are now looking for a fast and skilled Norwegian-speaking writer with a special interest in the business community in Norway.


You will be part of the editorial staff but the first one to write in Norwegian. You are tasked with publishing news, writing articles for our web, newsletter and magazine.


You are comfortable with writing articles in all genres of journalism from fast news articles to notices and reports. You probably also have experience and knowledge of web packaging and news evaluation. The service also involves some editorial collaborations on behalf of the customer. These native articles are designed with a high editorial tone of voice while having a commercial purpose.


Experience and ability to find and write articles about corporate transactions, listed companies and finance are an advantage.


Location and mobility

You will work from remote/distance or from our office in Stockholm.


Questions and application

CEO Oscar Lundberg, vd: +468 400 226 20.


Please send your application to: [email protected]


#jobbjustnu

Arbetsgivare
Branschaktuellt Sverige AB
Lindhagensgatan 51
11243 Stockholm
Hemsida: http://www.branschaktuellt.se
Ansökan
Ansök senast 18 March (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Finsk journalist / Finnish writer

Arbetsgivare / Ort: Branschaktuellt Sverige AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 March (15 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Journalist/Reporter

Språk
Krav
 • Finska

Om jobbet

#jobbjustnu

The award winning company Branschaktuellt Sverige AB is a publishing b2b Media Company. Our main focus is on news from the sectors: Construction, Infrastructure and Energy. Working at Branschaktuellt gives you the opportunity to work with a popular and well-established product with enormous development opportunities. The company is planning a major expansion in the coming years, which gives you the chance to develop and climb in your career.

Please check you meet the following mandatory requirements before applying:

We are now looking for a fast and skilled Finnish-speaking writer with a special interest in the business community in Finland.

You will be part of the editorial staff but the first one to write in Finnish. You are tasked with publishing news, writing articles for our web, newsletter and

magazine.

You are

comfortable with writing articles in all genres of journalism from fast news articles to notices and reports. You probably also have experience and knowledge of web packaging and news evaluation. The service also involves some editorial collaborations on behalf of the customer. These native articles are

designed with a high editorial tone of voice while having a commercial purpose.

Experience and ability to find and write articles about corporate transactions, listed companies and finance are an advantage.

Location and mobility

You will work from remote/distance or from our office in Stockholm.

Questions and application

Oscar Lundberg, CEO: +468 400 226 20.

Please send your application to: [email protected]

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Branschaktuellt Sverige AB
Lindhagensgatan 51
11243 Stockholm
Hemsida: http://www.branschaktuellt.se
Ansökan
Ansök senast 18 March (15 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Journalist 8 Sidor (visstid)

Arbetsgivare / Ort: Myndigheten För Tillgängliga Medier
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 19 March (16 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Om jobbet
MTM:s vision är ett samhälle där all läsning är tillgänglig. Vi är ett nationellt kunskapscentrum för tillgängliga medier som arbetar för att alla ska ha tillgång till nyheter, litteratur och samhällsinformation. Detta utifrån vars och ens förutsättningar, oavsett läsförmåga eller funktionsnedsättning. Vill du vara en del av vårt viktiga, demokratiska uppdrag? Vi söker dig som vill bidra till allas rätt att läsa på sina villkor, genom hela livet. Här är den lättlästa oberoende nyhetstidningen 8 Sidor en viktig del. 8 Sidor har funnits sedan 1984 och är Sveriges enda nyhetstidning på lättläst svenska. Sedan 2015 är det Myndigheten för tillgängliga medier som ger ut 8 Sidor. Om befattningen Som journalist på 8 Sidors redaktion får du ett brett journalistiskt arbete. Du skriver och redigerar texter på lättläst svenska till den tryckta veckoutgivna tidningen 8 Sidor, men också till sajterna 8sidor.se och allaväljare.se som uppdateras varje vardag. I arbetet ingår nyhetsvärdering, pressetiska avväganden, bildbehandling, redigering, webbpublicering, moderering av läsarkommentarer och inläsning av en daglig nyhetssändning. 8 Sidors redaktion består av sex journalister som arbetar nära varandra. Vi utgår från läsarens behov och ser till helheten. För oss är ett positivt och inkluderande arbetsklimat viktigt. Med hänsyn till en förändrad omvärld och användarnas behov är det även viktigt att du välkomnar utveckling och förändring. Om dig Vi söker dig som har • journalistutbildning eller motsvarande • några års erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion • några års erfarenhet och kunskap av webbjournalistik samt publicering i Wordpress eller liknande plattform • några års erfarenhet av att skriva nyhetsjournalistik • tidigare erfarenhet av bild och bildbehandling • några års kunskap och erfarenhet av redigering i Indesign • mycket goda kunskaper i svenska Det är meriterande om du har • erfarenhet av att skriva på lättläst svenska • erfarenhet av inspelning och publicering av ljud Som person är du kvalitetsmedveten och har förmåga att ta eget ansvar och egna initiativ. Du är flexibel och självgående samtidigt som du är samarbetsinriktad, generös med din kunskap, prestigelös och nyfiken på nya utmaningar. Om anställningen Anställningen är en visstidsanställning på heltid från juni 2021 t o m december 2021. Tjänsten är placerad vid redaktionen i Stockholm. Kontaktpersoner Marie Hillblom, chefredaktör, [email protected] Fackliga representanter; Hillevi Andreasson, SACO, [email protected] Andreas Linden, ST, [email protected] Ansökan Du är välkommen att registrera din ansökan senast den 19 mars 2021. Ange diarienummer MTM 2021/124 i din ansökan. Besök gärna www.mtm.se för mer information om myndighetens verksamhet.   Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser
Arbetsgivare
Myndigheten För Tillgängliga Medier
Hemsida: http://www.mtm.se/
Ansökan
Ansök senast 19 March (16 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

UR söker en reporter/inslagsproducent

Arbetsgivare / Ort: Sveriges Utbildningsradio AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 28 March (25 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Journalist/Reporter

Om jobbet
Sveriges Utbildningsradio, UR är en digital kanal för kunskap och lärande som även sänder sina program via SVT:s och SR:s marksändningar. UR:s uppdrag som enskilt public service-bolag är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Vi är cirka 240 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm. UR söker en reporter/inslagsproducent Nu söker UR en reporter/inslagsproducent till UR:s produktion ’Förklarad’ med målgrupp gymnasiet.     Arbetsuppgifter Vi söker en reporter som ska arbeta med research, inslagsproduktion och som reporter. Du kommer att ringa medverkande, hitta relevanta intervjuobjekt, göra intervjuer och logga materialet. Vi söker dig som är en ’genomförare’. Du kommer att ingå i en liten, väl sammansatt redaktion.   Profil Du har lätt för att ta och ge instruktioner. Du är positiv, ansvarstagande, engagerad, får saker gjorda och i tid. Du har god samarbetsförmåga. Personliga Erfarenheter Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba som reporter med research och tv-produktion. Det är meriterande om du har en journalistisk utbildning och kan Adobe Premiere. Körkort är meriterande. UR har i uppdrag att spegla hela landet och variationen i befolkningen genom vårt programutbud. Därför söker vi medarbetare som kan bidra med detta till exempel genom att ha olika språkkunskaper, nätverk och perspektiv. Övrigt Tjänsten är en programanställning på 100% med start 3 maj till och med 30 november 2021. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Mia Bisander, projektledare. För anställningsfrågor kontakta Masae Shimizu, HR-konsult. Fackliga upplysningar lämnas av Thomas Boström, SACO, John Naeslund, Unionen, och Åsa Tolgraven, SJF. Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00. Välkommen med din ansökan i form av CV och brev senast 28 mars 2021. .
Arbetsgivare
Sveriges Utbildningsradio AB
Hemsida: https://www.ur.se/
Ansökan
Ansök senast 28 March (25 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.